aku tak suka bowling....

Best sangat ke main bowling? Apa yang interesting sangat pasal bowling? Dari dulu lagi aku tak pernah main bowling.... tak bernafsu nak angkat bola berat tu... guling atas landasan...


Tapi semalam buat pertama kali dalam hidup aku... aku gi layan bowling. Tu pun pasal kawan aku payung. Mula-mula memanglah aku tanak... tapi selepas terkena pujukan hebat diorang... aku tewas.... aku gagahkan jua diri ini untuk melakukan sesuatu yang diluar batas normal ku...




            Mula-mula nak main tu rasa dup dap gak la... maklumlah cubaan pertama. Terfikir la jugak bolehke aku campak menatang nih... kalo tercampak ke lorong orang lain camne?.... Tapi selepas dapat kata- kata perangsang dari member aku... aku tekad untuk terus mencuba gak. Dan aku pun membalingnya.... seperti gaya Shalin Zulkifli melayangkan bolanya.... Fulamak.... I don't believe it.... masuk longkang wa cakap lu....







                Tu yang membuat aku terfikir sejenak... anak sapalah yang cipta perminan ini. Apasal lah dia buat longkang kat kiri kanan... menyusahkan aku aje. Nasib baik main belah pagi... tak berapa nak ramai orang. Selepas beberapa kali percubaan... memang sah aku tak berbakat dalam bidang boling-memboling nih. Bila orang sebelah dok tengok... buat-buat selamba je lah. Maklumlah aku budak diluar pagar.... baru nak belajar...








             Walaupun kawan aku dah ajar teknik-teknik yang boleh aku praktikkan... aku buat derk je. Jenis campak dan lari... kalo kene Alhamdulillah... tak kene ... ye sudah.... Lepas tu pilih bola yang berat plak tu... macam terrer main. Kui kui kui... Lagipun main sekadar suka-suka je... nak enjoy-enjoy. Tapi puas gak kitorang gelak semalam....


             Tapi paling best... seteruk-teruk aku main... nasib baik ada lagi yang lagi teruk dari aku. Jadi konfomlah dia yang jadi bahan semalam.... huhuhu... selamat aku...




                Kesian si Butak... asyik kene gelak...

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

34 comments:

  1. hahaha..boling best ape kalo pandai main..awal2..biasa le..

    practice make perfect

    tak gitu ^____^

    ReplyDelete
  2. wah! bestnye main bowling! (jerit kuat-kuat).
    haha. asal encik tak ajak saya ??? haha. busannye belajar. nak main kejap.

    ReplyDelete
  3. hahahahaha...

    aku tumpang gelak jugak...

    bila nak lawan aku...aku pun tak pandai jugak...haha

    ReplyDelete
  4. hahaha.. biasa la tu awal2..

    best la boling syiok ooo..

    tp toksah kasi bola hok berat sgt na.. hehe


    p/s : longkang xpe yg pntg style kena ada ;p

    ReplyDelete
  5. Cik Olive... aku tak reti la... tak best la boling... tido lagi bet.. huhu


    Si gadis bunga... ewah ewah... ko dok umah baca buku... nak ajak bakpe.. kannye aku reti main pon.... buat malu je tgk... huhu


    Adah... ko tak pandai min boling ye... kita serupaaaaaaa.... aku langsung tak tau main huhu....

    ReplyDelete
  6. sekurang2nya aku tau main tapi kurang pandai jer...ahaksss...

    dolu dolu first time main pun selalu masuk longkang gak...lane sebelah bantai gelak...adehhh...

    ReplyDelete
  7. macy... biasak ar.. gaya mesti terunggul... walo main mcm tunggul... huhu... serius mcm shalin gua man...



    Adah.... ahak... semalam aku kena gelak... buat derk je... lantaklah pun..ahak...


    tapi bila ada pin tumbang... rasa puas la pulak.... seronok gak la... sikit je...

    ReplyDelete
  8. hahaha...samalah kita..sy pn klu main boling msk longkang je byk..huhu

    ReplyDelete
  9. haha~ 1st time men mmg dup dap dup dap..huhu~ tp best dpt release tension

    ReplyDelete
  10. wakakakakak ! ;p hebats naa.
    lepas ni kau main la wall climbing pulakk syiokk doee.. :)

    ReplyDelete
  11. Hi Bro,
    Aku masih musykil, camana gorilla yg gagah itu boleh terpikat dgn game 'hayun' yg memerlukan tahap gemalai yg tinggi ni..

    pasni kita try boling padang ..hehe

    ReplyDelete
  12. CikNgah... ahak kita boleh jd geng... geng lontar bola ke longkang... huhu...


    cplud... setuju... seronok bila tgk pin tu jatuh... puaslah jugak...


    Lala mia... ceh... ko ingat aku beli air kelapa muda... aku dok panjat belakang umah tu... steady je...


    Abgjas... kerna semangat ingin tahu... tapi teruk gak kene gelak... boling padang takde longkang kan?...

    ReplyDelete
  13. Geng??mn boleh.sy longkang low class pny.En.gorila high class pny..sama tp x serupa

    ReplyDelete
  14. cikngah... ko tak tgk lagi cara aku main boling... kalo ko ada ... mesti lari2 jauh2... huhu

    ReplyDelete
  15. he he he..lawak tul..ingat masa mula2 main dulu...seropa gitu jugak lah...

    ReplyDelete
  16. DiyanaDaniel... hohoho... ada geng... ada geng...

    ReplyDelete
  17. sangat seronok kan pin tumbang sedikit berbanding bola masuk longkang....ekekekeke

    ReplyDelete
  18. aku ghase..elok ko barelaih kepada boling padang pulok... guli pun ok gak..

    ReplyDelete
  19. mn blh lari t ngan saya2 msk longkang.ala..lekla sje2 je kn nk main.if i'm stress mmg x lh main bowling.duk umh is better

    ReplyDelete
  20. MaWaddah... kalo aku... dah lama aku timbus longkang tu...


    a.samasjaafar... haah... boling padang takde longkang... huhu..


    cikngah... kalo dpt tempah satu kedai boling kan best yek...

    ReplyDelete
  21. uiiihhhh ramai giler aweks komen kat hang nye post aaa...Aku idup sebagai teddy bear pun tak glemer cam abg jonni nie. Buat po main bowling?main air lagi best.Muahahahah.
    Aku nye tuan suka main bowling.Mlm td dia frust g karok la...apa la nak jd minah ni..tak insaf insaf..heheheh.
    Jom pekena sate kajang!Lapaqq nie..

    ReplyDelete
  22. aku xpenah main boling bro..kuno kn ak..haha...ak reti main susun2 tin susu lpes uh guna klapa nk shoot...
    sedih kan:(

    ReplyDelete
  23. little teddy... Aweks pemende.. sume bini org nih.... boling tak minat... snuker minat....

    satay kajang?... tanak ah... xde duit...


    Echah...eleh.. perli aku la tu.... aku bukan tanak main boling... tapi mmg tak reti....

    aku suka tgk gimnastik je... huhu...

    ReplyDelete
  24. hahahha teringat pengalaman men boling tapi bola yg dibaling kebelakang..erkk malu!!! xmo main lagi dah..huhu

    slama ni stalker jer..arini i folloowwww...keep posting ya! =D

    ReplyDelete
  25. c-aniz... huhuhu... geletar kaki dan tgn masa nak lontar bola tu...

    eleh tanak jemput aku gi blog dia... takpe... takpe....

    ReplyDelete
  26. blh je nk tempah 1 kedai boling.janji poket tebal.jgnkan 1 kedai boling 1 shppg cmplx pn blh

    ReplyDelete
  27. erkk...
    jemput lah ke blog kita..
    ke rumah pun buleh..jumpa mak abah..hakhakhak

    ReplyDelete
  28. CikNgah... aku sebenarnya kaya.... bukan kaya duitlah... tapi kaya dgn senyuman dan kasih sayang.


    aniz tihani... ok... ok... aku gi jumpa mak bap... eh... gi blog mu...

    ReplyDelete
  29. kalau org xpenah maen bowling jakun x?hahaha

    ReplyDelete
  30. Emilia Emira... kaifa haluki... jakun... mmg jakun.... huhu.... snuker aku minat.... boling tak...

    mesti best kan dok kat mesir... ya habibi ya maulana... naam.. toyyibbbb...

    ReplyDelete
  31. aku pon penah 2,3 kali je men bowling ni En. Gor.. biasanye ke2, 3 tercorot dari bawah jugak la hasilnya ;DD

    *Si butak masih kena gelak ke skrg ni? hahaa

    ReplyDelete
  32. YOUsof.... aku lebih suka main snuker... boling kureng...

    ReplyDelete
  33. akhirnya saya jumpa geng yg tak suka boling. longkang tu alasan je. ahakss!!

    ReplyDelete
  34. hahahaha , suke bebeno gelak kan orang lain . bile kena kat diri sendiri maluuuu . haiyyaaaaa . :D

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger