hmmm... apasal ni....





              Hmmm... minggu yang pelik. Itu saja yang mampu aku buat kesimpulan tentang hidup aku sepanjang seminggu ni. Aku sendiri pun tak paham kenapa aku jadi macam ni.


             Pagi je pegi keje... kat tempat keje dok tengok muka yang sama je. Dah bertahun asyik layan orang yang sama je. huh... bilalah dapat tengok gadis cantik persis model dok keje kat tempat aku. Petang balik keje dok umah je lah. Tak elok seorang teruna keluar umah malam-malam. Nanti apa pula kata orang-orang kampung.


            Jadi jalan penyelesaiannya... main internet. Tapi tu lah nak update blog pun takde mood. Tak tau gi ke mana mood aku tu. Nak jalan-jalan singgah blog kawan-kawan pun... tak larat. Tapi tetap jenguk gak lah. Cuma jarang nak bagi komen. Sebab utamanya aku ni seorang yang pemalu... segan nak letak komen. Kalo letak pon asyik kene gelak je. Fed-up aku....



            Jadi sepanjang hari ini, aku dok fikir... apa yang sebenarnya terjadi kat aku. Adakah ini yang dinamakan krisis pertengahan hidup warga emas... atau aku dah jadi malas... Akhirnya setelah puas aku berfikir....  aku dah dapat jawapannya.... aku telah dijangkiti.....






                    Kebosanan..... Aku betul-betul tak tau nak buat apa. Nak keluar jalan-jalan malas... rasa macam buang masa je. Nak update blog rasa tak best la plak... Tak taulah.


                   Mungkin betul gak apa yang ditulis oleh maCy  tentang orang berdarah A seperti aku ini. Walaupun aku ini jenis yang pemalu.. seorang yang setia... bertimbangrasa... tak pandai menipu...kuat berahsia....  tetapi orang jenis darah A cepat  bosan dengan sesuatu hobi. Mungkin aku dah hilang keghairahan aku untuk mengupdate blog aku ini. Hmmmm... ontahlah....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

24 comments:

  1. memang..komen encik gorie..mesti orang ketawa la ^_^ koh3

    ReplyDelete
  2. jangan la boring... sape yang aku nok gelak nanti..update selalu ye..

    ReplyDelete
  3. abang jonni, carik hobi baru lah.. barulah cerie siket hidup~

    ReplyDelete
  4. nape plak nih...

    cari hobi baru, teman baru dan semua benda baru lah...

    baru tak bosan...
    jgn putus asa...ok what bagi org gelak..hidup kena selalu gembira...oyeah..oyeah...

    sokong encik gorilla dari belakang...

    ReplyDelete
  5. Cik Olive... eleh...nak mintak aku belanja mcd la tu... huhuhu...

    a.samad jaafar... keh keh keh... nak bukak blog pun malas ni kan pulak nak update.... huhu...

    ReplyDelete
  6. si gadis bunga... ya betul.... buat hobi baru.... tapi apa ya....


    adah... sayang gak ko kat aku yer... huahuaua...

    sokong dari belakang buat apa... bagila proton inspira sebijik... kuikuikui...

    ReplyDelete
  7. sayang la jugak...hakhakhak...

    aku pun bawak motor kapcai, camner la nak bagi keta kat ko...nak proton inspira lak tue...adehhh...T_T

    ReplyDelete
  8. adah... keh keh keh... melawak je tadi tu..... tapi kalo ko bagi motor ko kat aku... lagi best.. huhu..


    Siti... gelak2 je ko ye...

    ReplyDelete
  9. example010... ahak ahak ahak..... jawapan paling best sekali....


    tapi takde mood la nak kawen... huhu..

    ReplyDelete
  10. dear en.gori...

    kesian dan sedih dengan post anda kali ini.Agak menyentuh jiwa.Well well well..aku pun pernah mengalami situasi seperti ko.Bosan tak tahu nak buat apa...bosan dengan idup ini.Muahahaha.Nak kawin, ada ke bear yang encem nak kat aku ek??Tpi betol tuh..baik ko kawin cpt2..itu je jalan penyelesian.Aku pun riso tuan aku yang comel tuh tak kwin2 lagi.hehehe...!(Gelak ada makna).

    p/s : klau ko bosan kan...ko g la ulu yam.he he he he

    ReplyDelete
  11. encik...kalo encik stop update blog...saye serang rumah encik dgn org2 kampung....hahha....bwk encik jalan2..dan benje kepci...hingga ilang rase bosannnn......arerererer

    ReplyDelete
  12. lor.. knape meyh?? ape2 pown mmg buhsan.. na kuar jalan2 poki lark.. layan tenet pown same.. boring gakk ehehe ape2 pown suke ngn blog encik gorie iniyh :D

    ReplyDelete
  13. dear little teddy...

    keh keh keh.. pada pendapatan encik... masa aku tulis citer tu adakah aku sdg sedih.. atau sengih2... ala merepek je semua tu...


    olololo.. monster kekhai... ko mmg baik... aku bukan tanak layan blog ni... cuma malas... nak tido je skrg nih...



    dayah... biasak la kan... kdg2 mmg malas nak buat apa2.... dok baring atas sofa... garu2 perut.. pastu tido... huhu

    ReplyDelete
  14. hu hu hu..sian ke mu..luah le perasaan macam mana gaya pun..naper la..akak tetap gak nak gelak gak...

    ReplyDelete
  15. DiyanaDaniel... gelak je... takde luah2 perasaan ni... merepek je semua ni...

    ReplyDelete
  16. cepat²lah ko cari ubat bosan tu En. Gor..

    ko bosan, nanti takde cerita tuk digelakkan takut kami pulak dijangkiti bosan sekali...

    ReplyDelete
  17. gori aku tgah online ni tp xbleh chat.Server lebam tol!geramnye.DPT tulis kt komen ko jeni.X BLek kg ek raya sok?

    ReplyDelete
  18. YOUsof.... aku cadang nak lepak dangdut.... hujung minggu kang... nak ikut.. huhu..


    Little teddy... rileks dulu ...

    ReplyDelete
  19. rilek ape?huhu.Tak blek raya ke gori?Aku baru lps rebus nasik himpit.he he.Beruang pun leh masak tau.hehe

    ReplyDelete
  20. TP... Aku hari2 balik kg ....
    ko ada ym...

    ReplyDelete
  21. "Tak elok seorang teruna keluar umah malam-malam. Nanti apa pula kata orang-orang kampung." -serius first time bace . bwahahahahahahahaha !!!

    ReplyDelete
  22. hohoho kita samalah jns darah.pttlah cpt bosan,ni tgh bsn gilalah tu godek komik uncle...skrg blogwalking support entri kwn2 x tau nkupdate entri apa malasssszzzzz ^^

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger