Siapakah aku.




               Aku mempunyai seorang kawan yang sangat kacak dan baik hati. Nama dia saudara Shahrul (bukan nama sebenar). Dia kerap juga masuk dan membaca blog aku setiap kali bila dia ada kesempatan. Dia juga sering memberi pandangan dia tentang blog aku ini secara ikhlas dan terus terang.




          Antara komen yang dia beri adalah tentang cerita-cerita di dalam blog ini. Dia mengatakan yang blog aku ini cukup merapu tanpa ada unsur-unsur ilmiah dan teladan. Dia ada juga memberi tips-tips dan cadangan tentang benda-benda yang patut aku tulis dalam blog ini.

              Jadi dengan selamba dan tanpa segan silu aku cakap.... "Suka hati aku lah nak tulis apa pun... blog ni aku yang punya.... ko nak kena penampor..." Lepas tu dia gelak dan cakap .... "Eleh ... cakap camtu pun nak marah... goblok."



                Lepas tu dia komen pasal gambar-gmbar Abang Jonni dalam blog ini. "Apasal gambar tu hensem.... padahal ko ni tak hensem" Lalu dengan panjang lebar... dengan penuh kesyukuran... aku pun menerangkan yang aku tak mampu nak lukis satu benda dengan tepat. Kemampuan aku terhad. Aku ini bukanlah profesional... yang mempunyai skill melukis yang hebat... Aku cuma suka menconteng bila aku bosan.

          Lepas tu aku tanya dia.... "Ko faham tak apa aku cakap?" Dgn selamba dia cakap... "ada aku kisah..." Hampeh punya malaun...


               Jadi hari ini... setelah berhempas pulas hampir 3 jam melukis.... melukis dengan penuh ketelitian yang amat mendalam..... aku letakkan gambar yang betul-betul mirip ngan wajah sebenar aku....










                Selagi aku mempunyai kudrat... selagi aku tak di hantar ke rumah orang tua-tua... Aku akan terus update blog ini. Cuma mungkin tidaklah sekerap seperti orang lain....

                

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

34 comments:

  1. har har harrrr cute macam domokun hahaha :P

    ReplyDelete
  2. adoii..lukis la gambar johny deep...ala,tipu sunat xper kan??hihihi

    ReplyDelete
  3. gile buruk muka lu.. har har har..

    ReplyDelete
  4. hanya gelak yg mampu ku nyatakn..
    hahahha

    ReplyDelete
  5. comei pe?! haahaa

    ReplyDelete
  6. adiehh... tu orang ke hantu ??? kihihkih... Mr. Gorilla.. kartunis ceri ade kat follower saya.. kalau berminat follow blog dia, klik la ye..

    ReplyDelete
  7. Markonah.... rongak camni pun ko kata cute... huhuhu...


    MyZone.... adoii?... tu la tgk rupa aku terus langgo tiang... huhuhu

    Hamzah Ian... har har har... tak baik oooo gelakkan warga emas cam aku ni....

    ReplyDelete
  8. Cik Biru... ko gelakkan aku yee.... kecik ati ku... huhuhu...


    Cik Olive... terima kasih... aku mmg comei apa.... har har har....



    a.samad jaafar... ok ok .... kalo pompuan aku suka follo... laki.... mmmmm.... tgk keadaan... hua hua hua....

    ReplyDelete
  9. okla tuh bang...baru 1 batang gg takder.Masih bleh masuk "the most eligable bachelor" tuh.(Ikhlas dari ati aku nie.)

    ReplyDelete
  10. salam
    bro
    teruskan meg hapdate blog..
    wakakakakakaka

    ReplyDelete
  11. ta kua bmbau la abg jonni~

    ReplyDelete
  12. abang jonni, kalau dah dihantar ke rumah orang-orang tua, nanti roger same kite kat mane..boleh kite datang bawak buah epal setiap hari sabtu~

    ;)

    ReplyDelete
  13. uik?? hahaha alam da ta jenguk blog niyh... entry jonni sentiasa mengubat haty y lara,, haha klaka lor

    ReplyDelete
  14. Hi Bro,
    HAHAHAHAHA! cukup lucu entri bro kali ini... paling best melihat kartun yg mirip wajah sebenar en.Gorilla..

    Takpe, walaupun nampak tua, tp tak la tua sangat...hehehe

    ReplyDelete
  15. little teddy... kui kui kui... most eligible grandpa...


    b.r.u.t.a.l.s.o.l.o.... wsalam... kui kui kui... tgklah...


    macy... macy.... taman astakona mu masih terusik pilu ke...huhu..

    ReplyDelete
  16. si gadis bunga... gigi pon takde... bagi epal buat apa... bubur nasi bolehler...huhu


    dayah snow heuka... kui kui kui... mengarut je semua tu...


    AbgJas... hui da nak masuk warga emas nih... huhu..

    ReplyDelete
  17. boleh jadik dokter la abg jonni, jual ubat utk jiwa lara haha. kalaka cite2 abg jonni ni update sllu

    ReplyDelete
  18. x pe..hemsem ke x hemsem ke itu anugerah allah...bersyukurlah, sekurang2nya kita sempurna sifat..kreatif lagi tu..lagi pun inikan blog kita..suka hati kita ah...he he he

    ReplyDelete
  19. Jank... jgnlah ckp camtu... malu aku ah... huhuhu.. alah saje2 kita seronok2 ye tak...



    DiyanaDaniel... terima kasih... terharu aku baca komen anda... betul tu... bolg ini aku yg punya... bukan ahmad albab yg punya... huhuhu..



    BonekadalamChermin... alaaa. stroke tiru org je.. tapi sbb ko sukaaaaa.... aku lagi sukaaaa.... yahoooooooo...... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  20. eleh..mcm ak tak tau abg joni neh merendah diri..muka hensem..tapi saje je xlukis..hehehe...ala..lukis lagi teliti abg joni oi..heee

    ReplyDelete
  21. bro..updte lah blog neh..hahah..ak nk tgk lukisan comel2;p

    ReplyDelete
  22. echah... takdelah... ko lah org pertama yg kata aku hensem....aku ... aku... aku terharu....


    Siti Mashitah Saidin... adesss... takkan gelak saje... ckplah sesuatu... mcm... mcm.... I love u ke.... huhuhuuhu..




    echah... malaslah nak update.... update seminggu sekali dah la...
    gambo aku baring pakai spender je ko dah tgk?..... huhuhu... lariiiiii....

    ReplyDelete
  23. hahahahhaha...

    eh..assalamualaikum...lame xjengah sini...

    mengintai abg jonni yang dah jadi warga emas...ngeee...

    ReplyDelete
  24. hehe ikhlas berblog, lagi best. pedulikan je diorang.

    Latest Entri :
    Ya Allah Masaku Dah Tiba

    ReplyDelete
  25. Mawaddah... Waalaikumsalam....
    jgn intai lama2... nanti kene ketumbik.... huhuhu...

    lama tak nampak...


    eeila.... setuju.... blogging dgn hati yg kudus , suci dan murni.... huhuhu...

    ReplyDelete
  26. amboii!! ketumbik2, usah di sebut..esok pasti kena kat abg jonni...hehe..

    ni yg muncul jap nih...huhu...

    ReplyDelete
  27. Mawaddah... huhuhu.... takkan muncul jap je... muncullah lama2 sikit....

    ReplyDelete
  28. hampir-hampir aku melempangmu tatkala melihat wajah sebenar

    ahhahaha

    ReplyDelete
  29. Jurnal murahan.... bro... jgnla lempang warga emas spt ku.... huhuhu...


    cikngah.... gelak je....... dah mkn blom....

    ReplyDelete
  30. makaaiiihhhh , sungguh dahsyat !!
    insyaAllah tak kena hantar ke rumah orang-orang tua ye . tapi kalau teringin , kiteorang boleh doakan . hehehehehehe

    ReplyDelete
  31. jahat sungguh.
    "ada aku kisah..." Hampeh punya malaun...
    hahahah

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger