Adessssss... Mengenal aku ngan lebih dekat.

       


  Hmmm... apa benda yang menarik pasal aku ni yek. rasanya takde pemende pon. Kelmarin aku telah di tag oleh si penglipur lara yang simple, iaitu.... Mawaddah  tuan punya blog santai. Orangnya memang peramah dan kelakar.... tapi aku undi "tak berhati perut"  dalam poll kat blog dia. Huhuhuhu... Jgn marah yaaaa....


       Mengenali diri kamu ngan lebih dekat... pemende nak tulis sebenarnya nih. Tapi sebab kat blog si Adah dia tulis 25 cerita dia.... jadi aku belasah 25 cerita aku plak...


     Ok... mari kita mulakan... ehem...ehem....



1) Dalam blog nampak je aku ni macam sengal semacam je...  tapi hakikatnya, aku adalah seorang yang sangat pemalu dan pendiam. huhuhu... betul ni.


2) Masa kecik2 aku memang degil dan rakus... dok main keluar masuk semak samun... sampai sekali dok lebih seminggu dalam spital. kena patuk ular... nasib baiklah bukan jenis yang berbisa  adehh...


3) Masa jiran aku masih ada lembu, aku ngan kawan2 suka tunggang lembu tu..... rasa macam naik kuda plak. Yang bestnya lembu tu buat derk je.



4)Kali pertama tengok wayang... darjah 6. Pergi berdua ngan Rosidin. Manalah mamat tu skrg. tengok citer The Abyss. Bukan paham pon citer tu... cakap orang putih.



5) kenangan tak boleh lupa masa sekolah menengah.... budak2 lain rehat, aku ngan 4 lagi rakan seperjuangan.... dok berdiri kat court badminton sambil isap kapur tulis.... kantoi isap rokok. huhuhu...



6) Cinta pertama aku adalah masa sekolah menengah... orgnya comel... sekarang dah ada anak 2, laki dia kacak bergaya plak tu... huhuhu...




7) Pastu aku jatuh cinta ngan cikgu English aku.... terbeliak biji mata kalo dia mengajar... pemende yang ditengok aku pun tak tau. Sekarang dah beranak cucu la kot.



8) Setiap hari sabtu ada kelas tambahan.... dan aku bersama rakan seperjuangan dok ambik kelas tambahan kat Sg Gabai, Sg Congkak dan kadang2 kat shopping complex.




9) Cita-cita aku nak mengahwini Emma Watson..



                                             ... Harharharhar...

10) Dulu aku minat gusti. Aku minat Stone Cold Steve Austin. Sekarang aku tak minat langsung. Kadang2 aku terfikir... napelah tayang citer camni, best sangat ke tengok laki-laki pakai spender ketat gaduh-gaduh. Padahal berlakon je semua tu.


11) Seumur hidup aku.... dah 6 kali kena saman traffik. Aku ingat semua tu.


12) Aku baca suratkhabar dari belakang. Baca berita sukan dulu baru baca benda lain.



13) Pernah kena marah oleh gadis lawa... pastu aku tengking dia balik, sampai nak nangis. Aku bengang gile..... bila masa plak aku raba bontot dia. Ingat aku ni gila seks ke hapa....  adessss... (sambil tepuk dahi)



14) Masa muda remaja dulu aku suka balik lewat malam, sampai kona nak masuk kampung..... aku layan lap.... pastu tau-tau terpelanting atas jalan. Rupa-rupanya aku langgar lembu yang tengah dok lepak kat tengah jalan. Alhamdulillah calar balar sahaja badan....



15) Sorang member aku cakap besar, mana ada hantu zaman sekarang ni... Tak pernah ada kes orang mati di cekik hantu.. dia cakaplah. Pastu lama dia tak lepak malam-malam. Rupanya dia demam dekat seminggu.... Ada "gadis cantik" terbang melayang kat atas kepala dia dok temankan balik rumah jam 3 pagi.



16) Aku tau buat bergedil.




17) Bila bosan aku suka tengok video lagu ... Nobody... wondergirls.... suka tengok diorang gedik-gedik. Selalu terasa nak gedik-gedik sama. huhuhuhu...



18) Aku memang suka memancing... tapi sebenarnya tak berapa suka makan ikan. huhuhuhu.....



19)  Laaaaaaaaaaa.... baru no 19....... ada lagi 6.... nak tulis pemende yek...



20) pernah minat hindustan.... minat giler Amitabh batchan... jon... joni.... jonathan... tarapam pam pam pam.... sekarang tak minat langsung.



21) Hari paling di nanti.... Hari Raya Aidilfitri.... Sebab leh kumpul dan jumpa sedara2 terdekat. Tapi semenjak pemergian nenek awal tahun ni... rasa lain macam plak raya... dah tak seronok. Rasa dah takde kampung nak balik dah. huhuhuhu.



22) Suka main meriam buluh.... tapi masa budaklah.... sekarang dok main bunga api je....huhuhu







23) Selalu berjaga malam tengok bola. Team feveret Manchester United. Masa taip mende ni... sebenarnya aku dok tunggu kol 3:30 pagi. Nak tgk Manchester United lwn Arsenal. huhuhuhu. konfom esok keje kepala pening2 nih...









24) Lagi sekali aku bagitau aku tau buat bergedil....


25) Bila bosan selain main game, aku suka dok lukis-lukis. Sekadar buang masa.




Siap gak 25 cerita nih. Jenuh aku nak menulis. Jadi dengan selamba dan tanpa belas kasihan..... aku nak tag orang lain plak....




dan.... calon-calonnya adalah......


1) A Samad Jaafar : Best baca cerita2 pengalaman dia. Banyak unsur nasihat plak tu.

2) Monster Kekhai : Blog yang selamba. best baca citer dia. Paling aku suka..... arererere... mesti tak tinggal. huhuhu.

3) Kak Diyana Daniel : Best tengok pic sambut besday isteri PM..... Diingatkan ye sedara2 sekelian. Akak ni dah kawen... dah anak 3. huhuhu.



Kawan-kawan kalo nak join... join je lah. Boleh merepek2 sambil pening2 kepala. huhuhu.









..................................... HABIS..........................


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

24 comments:

  1. begedil? wah..leh ajr cplud ni. ;)

    ReplyDelete
  2. setakat bergedil pun nak kecoh ke???huuuu buwekkk! aku rasa mcm tipu 25 pasal ko nie gori...hahahaha
    takperla...pape pun ko tetap cool n rock. I like.hee...

    ReplyDelete
  3. sekali lagi ta tahu wat begedil hahah.. senang jek kot.. tp klo slh skill leyh ta jadi :PP

    ReplyDelete
  4. ok macy baca smpai abis.

    ade org yg dpatuk ular pandai buat begedil dua kali dia buat begedil guna ikan yg dipancing disamping emma watson lalu tak makan kerana mahu bermain bunga api dengan polis yg mberi saman sebanyak 6 kali~

    summary tu. haha

    ReplyDelete
  5. hahaha...tak berhati perut ye...:p

    ehemmm...lain kali wat lebih bergedil, hantar sini ye...mesti sedap kan...

    darjah 6 dah tgk wayang?? masa tu aku layan main pondok2 je...uhukkk..

    ReplyDelete
  6. Gori..macam nak nanes dapat TAG mu ni..hu hu hu..

    ReplyDelete
  7. adeih..kene lagi ???? ape yg aku nok labun kan nih woooii.. errr..aku tengoh menung sambil menghisap kapur tulih warne pink hihihi..

    ReplyDelete
  8. hahaha
    kena patuk ular tu style~

    bukan mimpi kan?

    ReplyDelete
  9. hakhakhak, kelas tmbhn dkt sg congkak? nasib tak dpt sakit kencing tikus ooo.

    ReplyDelete
  10. sebab dah 2 kali highlight pasal bergedil, nak sebijik!
    hehe ;)

    ReplyDelete
  11. cplud... yaaaa... akulah raja bergedil....


    little teddy.... terpulanglah nak percaya ke tak... tapi part aku bercinta ngan emma watson mmg betul... huhuhu...


    dayah snow heuka.... lagi sekali aku bagitau... akulah raja bergedil... harharhar.. takdelah,...

    ReplyDelete
  12. maCy.... hahaha... summary yg best... huhuhu...



    Cik Olive.... aku sume layan.... huhuhuhu... ko nak belajar buat bergedil tak...



    Adah... huhuhu.. gurau2 je...

    aku mmg raja bergedil sbnr... huhuhu...

    darjah 6 aku dah keje adah.... jadi kedi ..... tarik kayu golf.... huhuhuhu.... serius...

    ReplyDelete
  13. Kak Diyana Daniel.... eleh ye la tu....
    jgn2 tak nak kena tag pon .... huhuhuhu...



    A samad jaafar.... harharhar... terkena dah mu ni... jgn marah no...




    BonekDalam Chermin... Iyaaaaaaaa.... kena patuk ular.... tak caya tanya awek aku.... Emma Watson... huhuhu...

    ReplyDelete
  14. Hamzah Ian... Harharhar.... Rasa meyesal plak bila lepas mmbacanya kan..... huhuhuhu...


    ZiZie ZiZot... Harharhar.... sakit kencing tikus takde... tapi sakit kena rotan ada...


    Si Gadis Bunga.... Haaaaaaaa.... jgn ingat rockers tak tau buat bergedil....

    ReplyDelete
  15. Hahahhaa! klakor ler abang Jonni. ^_^

    ReplyDelete
  16. aku paling tertarik bab bergedil je.nak buat cmne ye?nk try wat ah..heheeheh

    ReplyDelete
  17. mengenalimu ngan lebih jauh.....;p

    ReplyDelete
  18. weyyyy

    boneka laaa bukan bonek!

    bongek tul la

    hahaha

    ReplyDelete
  19. ZaraAffendi.... huhuhu.... kelako je... hensem takde.... sikit pon takde...


    adesss...
    harharhar...


    echah.... ye... aku gile bergedil


    CikNngah... ye... amatlah jauh... nun di australia... huhuhu...



    Bonetdlmchermin..... ye ke.... ahak.. sori... aku silap taipla...

    ReplyDelete
  20. tang lap langgar lembu tu yg tak boleh bla..btw nice belog la... =)pandai melukis nih...

    ReplyDelete
  21. bergedil ? perghhhh , feveret ! sedap gile . buatkan 100 !!!

    ReplyDelete
  22. hahahahams ni gelaran abg jonni cutenyerrrr....ms ni uncle muda lagi ptt ler lukis muka sdri pun nmpk babyface ngeeehhh ^^

    owh bergedil lagi dan lagi,tu dh ngelat nk cpt hbskan smpi no 25.wah sadisnya memori no 5 tu isap kapur tulis sedap x hahahhaha nakal uncle ni :)

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger