Aku gumbira





              Huhuhuhu... Hari ini aku gumbira... gumbira yang teramat sangat. Kenapakah aku gembira..... Adakah aku kena nombor ekor... Tidak.... Adakah aku kena pinang.... Tidak juga.... Sebenarnya aku gumbira disebabkan.... aku dapat gaji. Huhuhu. Indah sungguh perasaan ini.


          Yang jadi best bukan apa, esok aku cuti.... Jadi dapatlah aku merayau-rayau ibarat kutu rayau. Aku nak merayau sehari suntuk tanpa mengira panas dan hujan. Dan ada 2 benda yang aku sangat-sangat...... teramatlah sangat nak buat esok. Iaitu.....





1) Membeli belah.

Yalah dah lepas beli mestilah blah kan.... takkan nak dok dlm kedai tu lagi.... gila ke hapa....




        Esok aku cadang nak beli barang sikit. Mula-mula kasut but. Mungkin kasut Dr Cardin kot. Nak cari bentuk but yang paling ganas dan kejam. Pastu nak cari tshirt plak. Tshirt yg biasa aku pakai kaler pun dah nak luntur. Sekali sekala nak tukar yang baru gak.


        Pastu... pastu... aku nak beli henset, henset aku sekarang dah macam haram... dah la buruk.... asyik hang aje. Kadang-kadang terasa nak campak je ke lautan dalam. Pastu... pastu... aku nak beli I-pad... menatang apa tah tu, aku sebenarnya pun tak tau. Tapi orang lain pakai... aku pun nak pakai gak la...




2) Berfoya-foya

     Kuikuikui... macam bohjan handalan je bunyinya...








       Ya... aku nak dating la esok. Tengoklah itupun kalau si Ain nak. Aku rasa aku nak ajak dia tengok wayang jap la. Teringin plak aku nak tengok Rapunzel. Tapi tengok gak dia nak tengok citer tu tak.... kalau dia nak tengok hindustan.... mmmmmm... hindustan pon hindustanlah... kenalah berkorbankan... biasalah taste dia di dahulukan.



        Pastu... pastu... gi makanlah kot, tengok dia nak makan apa. makanan segera ke... apa ke... aku ok je.... janji dia order. Sebab aku tak reti nak order. Macam masa aku gi pizza hut... aku dok garu-garu kepala.... nak order menatang apa nih. Semua benda-benda pelik semacam je... nak sebut pun aku tak reti... huhuhuhu.... Biasalah orang kampung. Aku tak pernah lupa tentang itu.



         Lepas tu nak bagi dia hadiah sikit... nak belikan dia apa ye... baju... kasut... pinggan mangkuk. Entahlah. Nak bagi bunga... geli aku... macam boleh makan pon. huhuhuhu. Tapi kan.... baru aku terfikir........









woooooooooo.... gaji aku sekangkang kera je... mana mampu nak buat semua itu........


keh keh keh... mengarut je semua nih.... esok aku nak rehat je kat rumah. Selamat tahun baru untuk semua.... terima kasih kerana sudi membaca....  majula sukan untuk negara. Sekian ... Wassalam....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

23 comments:

  1. seronoknya dia dapat keluar ngan ain...

    ReplyDelete
  2. MawaDDaH... esok aku citer pasal Ain ye.... tungguuuuuuuuuu....

    ReplyDelete
  3. babeng.. haha.. penat gua bace.. ingt gaji juta2 ke.. haha

    ReplyDelete
  4. ceh...igtkan betul2..baru je nk komen ckp byk gler shopping.lau kaya sgt sila pas ke sini skt..kne tempias pn xpe..ngeh3...skali ..main2 je..huhuhuhu


    p/s:kirim salam kt intan payung Ain je..pe slhnya lau betul2 ajk dia kua pun.bknnya ari2..waktu cutilah nk bersama insan2 tersyg kan..kan.. ;-)

    ReplyDelete
  5. sadis gilaaa. aku baru ingat nak join gumbira sekali. haha

    ReplyDelete
  6. haha.. simpan la wet eah.. wat tawen ke beli rumah ke kerete ke heee :)) salam maal hijrah

    ReplyDelete
  7. wah..dah dpt gaji,alhamdulillah..penantian berakhir dh..xper,aku pon relax kt umah gk beb..nk masak2..hahah~ pastu layan drama lagenda budak setan yg opismate aku download..perrrrrrgh..tgkp leleh..hahah~ anyway, slmt thun bru dan bercuti ya!

    ReplyDelete
  8. ake ke ke...Gori2 lawak mu nih..elok le mu duduk rumah je...bajet2 sikit sementara tunggu gaji bulan depan yew..

    ReplyDelete
  9. haha...kuat berangan tol la encik gorie ni...tp tp tp..

    * berangan tu bagus sebenarnya..hak3 !!!

    ReplyDelete
  10. ceh!!!.....dgr i-pad tue...jatuh jelez da td.....cam herem...haha...bro sempoi!!!......

    ReplyDelete
  11. Hamzah Ian... hahaha.... saja berangan gaji juta2 la bro.....


    Cikngah.... harharhar... mana ada kaya... pokai tu adalah.

    harharhar.. Ain?... hmmmmm...


    Zabedah Wahab... har har har... sedih kan..... belanjalah daku... huhuhu..

    ReplyDelete
  12. Dayah snow Heuka... Salam Maal Hijrah... huhuhu... aku rasa nak lepak dangdutlah.... nak ikut...


    Cplud miera... Salam Maal Hijrah...
    Huiyyooo.... selalu ko masak2 ye... nampak sedap2 plak tu.... respek2... huyhuhu..


    Diya Daniel... Huhuhu.... ye lah kak.... kene ikat2 perut selalu... huhhuhu...

    ReplyDelete
  13. Cik Olive... Harharhar... best apa berangan nih.... boleh jd mcm2... seronok ah...



    Monster Kekhi... harharhar... menatang ipad tu pon aku tak tau.... huhuhuhu... keypad aku taulah....

    ReplyDelete
  14. hahaah...nnti kirin salam sayang kat ain tuh.cakap ak rindu dia;p

    ReplyDelete
  15. kihkihkih...aku idok tertipu kali nih..aku pandei..aku pandei..yeah.. moh kite menoreh getah pulak jom.. bulih kaya oooo..

    ReplyDelete
  16. kenape rase mcm penah tengok sume kartun kartun ni dlm majalah ujang.

    ReplyDelete
  17. echah mashuri... alamak... dia dah pegi switzerland... lain taun aku sampaikan salam ko kat dia.... huhuhu...


    Little Teddy... aaaa....


    a samad jaafar... hampesss... ko tak terpedaya kali nih... ni yg aku tensen nih... huhuhu...


    Zizie Zizot... huhuhu... sebabnya... dari situlah aku tiru2... huhuhhu...

    aku minat gile baca komik2 tempatan....

    ReplyDelete
  18. gile ah
    sebut nak beli ipad tu
    macam nak beli bawang je!

    cisss!!!

    ReplyDelete
  19. Bonekadlmchermin... harharhar... Ipad tu berapa ringgi ye.... mana aku tau... aku main belasah je...

    ReplyDelete
  20. ain g switzlend?siannnnn....sedih xkena tingl bro..huhuhu

    ReplyDelete
  21. Echah... takpe... takyahla kesian2.... sbb aku girlfriend 2 nih.... keliling pinggang...

    huhuhu....


    boleh caya ke....
    tolonglah percaya ye echah....
    huhuhu...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger