Hari ahad dan rumah urut.

         Hari ini aku tak pergi mana-manapun, sekadar melepak kat rumah rehat-rehatkan badan sahaja. Cuma belah pagi tadi aku keluar makan roti canai nagn member sekejap.




     

       Aku ada sembang ngan member aku pasal aku tak sedap badan, badan rasa lemau semacam je, sakit-sakit sikit rasa nak demam pun ada. Dia cakap biasalah tu.... warga emas memang la rasa camtu. Pastu dia bagi cadangan yang bernas.....


       "Apakata ko pegi urut badan, nanti lepas urut konfom baik punye.... badan pon rasa ringan je. Aku ada gak pergi berurut... tapi jarang... dah lama dulu"


     Lalu dengan muka selamba aku menjawab....  "cadangan yang baik tu... Tapi mahal siot, buat rugi duit je. Malas aku...."


     Dia jawab balik..... "Laaaa... bagi seikhlas hati je la... doplo ringgit ke.... tiga puloh ke... ikut ko lah. Sepuloh ringgit pon dia ambik"


     "Ye ke.... kalo camtu aku nak ah" jawab aku dengan nada kegembiraan.

      "Cuba ko bayangkan Jam... aku baring atas tilam yang empuk... hanya memakai tuala.... pastu badan aku di urut oleh jejari halus dan lembut oleh gadis Uzbekistan.... Kat rumah urut tu ada gadis apa lagi.... vietnam ada?... bosnia?... bosnia?.... kalu ada gadis Taiwan lagi best..."  Tanya aku dengan penuh semangat.








           Lalu Iejam menjawab... "Kepala hotak engko.... aku cakap urut ngan Wak Pendek laaa... bukan rumah urut... bebal betul la ko ni"


      Harharharhar... sebenarnya memang aku dah tau dia maksudkan urut kampung... saja je aku buat lawak bodo ngan dia. Biasalah... kalu buat lawak bodo ni ... muka kena serius... tak bley ada unsur-unsur senyum langsung. Huhuhu...


         Kalau ikutkan memang bagus cadangan dia tu, sebab ramai orang cakap lepas berurut ngan Wak Pendek... badan kita rasa lega sikit. Tapi.... apa yang Iejam tak tau, aku ada kenangan pahit ngan Wak Pendek ni.... Ceritanya begini..... ehem... ehem...



      Suatu ketika dulu, masa aku muda remaja lagi, aku telah jatuh motor... badan cuma luka-luka sikit, tapi sakitnya.... ya ampun.... jalan pon hencut-hencut. Lalu abang long aku bawak berurut ngan Wak Pendek ni la....


      Wak Pendek ni orangya pendek.... tapi kuat ya ampun. Dia cakap aku cuma salah urat je... lalu dia pun mula mengurut. Tapi Hanya tuhan saja tau betapa sakit ngan seksanya masa itu. Bila dia urut....


      Habis aku menjerit..... siap hentak-hentak lantai ngan tangan. Siap merangkak nak lari... tapi Wak Pendek ni kuat... dia pegang kaki aku kuat-kuat... langsung tak bley lari. Air mata?.... habis bercucuran bagai hujan renyai di bulan oktober....






     Huhuhuhu... camtulah aku kena urut dulu. Siap aku gigit bantal kuat-kuat... tanak menjerit. Tapi tulah... lepas sesi mengurut tu... aku jalan tak hencut-hencut lagi, badan pun rasa sedap sikit.


     Tapi nak tengok aku datang berurut lagi....... jangan harap....



                              ............... TaMaT............

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

31 comments:

  1. bior betul encik gorie dia urut camtu..gilak apa !

    ReplyDelete
  2. perghh...mst pokcik tu jenis kuat tenaga batin.ehhe..ala abang joni.pegi jela.nnti lepas tuh ok sikit badan kan:)

    ReplyDelete
  3. uisshhh...dasatnya wan pendek urut...siap kaki ha atas badan...

    tapi ok la sebab hilang sakit urat tuh...

    kalu rasa nk demam, jangan lupa makan ubat...ke demam rindu nie...

    kekekeke

    ReplyDelete
  4. hahahaha bole dibayangkn tu. msti wak tu suka tgok gusti

    ReplyDelete
  5. Cik Rabbit... takde ah... urut kampung memang la kuat sikit......

    biasak ar tu....


    tapi aku takutttt... huhuhu..



    Echah... Biasalah org2 lama mmg dasyat sikit penangan dia huhuhu....

    takut ah echah... huhuhu...



    MaWaDDaH.... Itu dulu... skrg tak taulah Wak Pendek masih hebat lagi tak.... huhuhu...


    rindu kat sapa plak ye.... hmmmmmm....



    Jank.... maybe... maybe.... satu hujah yg bernas.... huhuhu...

    ReplyDelete
  6. laa...kat rumah kedua ko, shopping complex kan ada kerusi urut-urut tu...layan jek la walaupun dia urut tak bape best...

    Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

    Hangit Habis dah - cukup-cukup la tu....

    ReplyDelete
  7. Along Tapa.... Harharhar... Haahlaaaa.... bijak la mu ni... Tak terfikir aku... lain kali aku nak tryla... dok kat kusi urut tu,... huhuhu

    ReplyDelete
  8. alergik dengar perkataan berurut...1 kampung hamba lari kalau disuruh berurut...(T___T)

    ReplyDelete
  9. Sesekali elok g berurut..Badan Rasa ringan je...tapi urut 'kerusi' misti x lawan dengan urut 'wak pendek'..memang sakit sikit bila kena lipat2..tapi berkesan..

    ReplyDelete
  10. hahaha~ abg jonni, mmg kelakar la..tekekekek saya sensowang kat opis, upss, nasib bos tak masuk opis lagi, hahahahha! kali ni gelak besar skit, hohohoho...have a great day abg jonni~

    ReplyDelete
  11. abg joni,urut je lah kat kerusi urut yg masuk duit tu..:))

    ReplyDelete
  12. kalau demam
    jangan ngengade pi urut

    makin teruk nanti



    sila cuba THAI MASSAGE!



    kahkahkah

    ReplyDelete
  13. maCy... ala seronok-seronok je ni... huhuhu...


    aniz... haah... mmg btul... baby2 kecil pon ada tukang2 urut dia .... huhuhu...



    DiyanaDaniel.... huhuhuhu... tak sanggup ah...

    ReplyDelete
  14. eMMe... seronok-seronok je semua nih... huhuhu... have a nice day to you tooooo....



    s.y.a.r.q.... tu lah ... tak pernah try lagi.... huhuhu...




    BonekadalamChermin... Thai massage? ... huhuhu.... mampuih kalu kena belasah org2 kg nanti.... baik aku jumpa wak pendek... huhuhu...

    ReplyDelete
  15. aku suke pade name die je.. wak pendek.. wak panjang ade tak ??

    ReplyDelete
  16. a.samadjaafar... biasak ar dok kg... byk nama glamer...

    mcm ucop lembu... iejam togel... ramli polis.... camtulah.. huhuhu...


    nama org kg yg bagi...

    ReplyDelete
  17. ish..xde la dia tarik badan cam nak terputus dua..

    haaa...hiperbola ye?

    hehe ;) urut kampung best ape ;)

    ReplyDelete
  18. brutal lah gambar tu, pakai kaki. mau bengkok tulag blakang, hakhakhak.

    ReplyDelete
  19. salam cik jonni
    first time aku komen sini

    tertarik btol dgn subjek urut-mengurut ni. aku pun serik nak berurut lepas mendapatkan servis dr pakcik ala2 wak pendek yg ko pegi tu. tobat,aku sanggup pegi fisioterapi yg gler busan tu lg..huhu

    ReplyDelete
  20. Cik Rabbit... haah... hiperbola tenis namanya.... huhuhu...


    CikNgah... ooooooo ye ke.... tapi bila sakit rasa sakit laa... mana ada sedap... huhuhu...



    ZizieZizot... patah pinggang wei... huhuhu...



    Dark Half... Wsalam... takde... urut kampung tu kuat sikit ... huhuhu...tu yg serik...


    cuba kalu gadis cantik.... kena terajang pun rasa sedap.... huhuhu...

    ReplyDelete
  21. hahakk lawak ohh. ! gatai gila nak p umah urot ;p

    kalu dah kawin bini boleh urot ape ;pp harharharrr

    ReplyDelete
  22. Hahaha tukang urut kampung memang kuat² belaka la Bro..

    paling aku takleh tahan tang dia urut jari or tapak kaki.. pergh.. 'indah' sungguh rasenye ;D

    ReplyDelete
  23. Salam abg jonni..
    slmt hari sabtu!
    hahha..
    klaka bc entry abg yangni..
    campur ngan drawing abg lagi..mengancam!
    haha
    ok x pas berurut?

    ReplyDelete
  24. Fatin.... huhu...


    Markonah... huhuhu... melawok je.... tak hingin nak gi umah urut laaa....



    Yousof.... setuju... aku kene sekali udahlaa.... tak ingin lagi.... huhu...




    chocolateaholic... huhuhu... tak sanggup gi urut la....




    lea... haah... cam ahli gusti....

    ReplyDelete
  25. kat mane urut WakPendek tu..? mcm nak try jek..

    ReplyDelete
  26. sebab tu la ade pepatah "bersusah susah dulu , bersenang senang kemudian" . kan dah tak sakit lepas tu . haishhhh , dah warge emas pon takot pergi mengurut ke . ishhh3

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger