kuat makan





           Mmmmm.... sejak akhir-akhir ni aku sering hilang mood, jadi malas sudah. Bukan setakat nak update.... nak bukak blog sendiri pon malas. Huhuhu.... Banyak sangat benda yang berlaku di luar dugaan aku... yang sering membuatkan aku garu.... garu.... dan garu kepala. Tapi aku cuba harungi semua dengan senyuman.... cewah...


        Tapi ada gak kawan aku yang perasan tentang perubahan sikap dari batas-batas normal aku. Iaitu.... aku jadi kuat makan. Padahal sebelum nih aku makan biasa je... ciput ala-ala kadar je. Dia siap tanya aku...


"Berselera ko makan sekarang ni... ko layan appeton ke... entah-entah ko makan weightgain"


Lalu dengan selamba aku cakap "Eleh mana ada... biasa je la..."







       Lepas tu ada gak cakap pasal berat badan... Tapi macam aku ni, disebabkan aku memang ramping sejak dahulu kala, aku tak pernah ambik port pasal berat badan aku nih. Jarang ah nak  timbang-timbang.


Lalu aku tanya mamat tu.... "berat ko berapa"

Member aku jawab... "Dah naik la.... dah dekat 70 kelo."

"Huiyyooooooooo.... berat tu... macam 7 kampit beras 10 kelo" Jawab aku dengan muka terkejut.

Lalu dia tanya aku balik... "berat ko berapa"

"Lebih kurang 5 kampit beras je...." jawab aku sambil menguyah makanan. Sebenarnya aku sendiri pon tak tau berat badan aku berapa. Huhu...



       Tapi sekarang ni memang aku rasa ada perubahan sikitlah, aku rasa sesetengah seluar aku makin ketat la plak. Aku saspek perut aku makin membesarlah sekarang ini.... huhuhu...



       Tak kisahlah... apapun....   bila aku hayati betul-betul.... ku amati dengan penuh ketelitian.... Hmmmmm....










         Badanku masih ramping dan seksi seperti dahulu. Huhuhuhu.... Seksi kepala lutut ah. Sekian saja untuk hari ini.... Terima kasih kerana sudi membaca.... Di harap jangan ada yang muntah selepas membaca entri daku ini.



                 .......................... TaMaT ........................

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

34 comments:

  1. bagus lah dah makan banyak...

    naik berat sikit takpe tapi jangan muncit...hehehe...

    p/s:senang hati ea abg jonni..:p

    ReplyDelete
  2. baguslah berisi ckit..jgn kurus2 sgt...nnt kena tiup angin melayang..ahaks!

    ReplyDelete
  3. hihihih...cpt2 kasi mangkuk nak tadah muntah. :p

    ReplyDelete
  4. cehh..bst ah badan ramping gitu.aku nih sllu je berat mcm kena pammm!gila ahh..

    ReplyDelete
  5. hi seksi...heheheh

    Weh..lama menyepi.Tak rindu aku ke?Aku baru lepas baik demam,ni pun pening-pening lalat.Tension tuh..huhuhuh

    ReplyDelete
  6. ahhahaha aku pun kuat makan dan tak naik naik ! haha

    ReplyDelete
  7. hahaha

    kalau dah kuruih tu
    makanla banyak banyak

    tiup kalu tumbang
    susahla...
    sapa nak sambut??


    :P


    ...

    pehal serabut ni mr jonn?
    cecite cecite

    .

    ReplyDelete
  8. Oooohh tidak encik gorie..jangan tunjuk ke'sasa'anmuu !

    hahaha !

    xpela kuat makan..asalkan badan maintain kan ;)

    ReplyDelete
  9. MaWaDDaH... aku bajet... ada 2 3 kelo naik nih... huhu...

    Ontah... kdg2 senang hati2... kdg2 susah hati... huhuhu... tak taulah...


    aniz...huhuhu... bley aku terbang bak superman...


    DyaMohd... tolong... tolong.... mangkuk mana... mana.... ada org nak muntah.... tolong..... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. echah... ok je aku tgk mu.... huhuhu..

    payah kalu ramping2 nih... susah nak jadi gangster...




    little teddy.... seksi kepala lutut ah... huhu...

    tak daya nak update blog... nak main tenet la... huhuhu...




    Markonah... ko kuat mkn ye... huhu... terukla boifren ko membayarnya... huhu..

    ReplyDelete
  11. Cik Biru... 5 kampit cukuplah... malas nak berkampit kampit.... huhu..

    berat mu berapa kampit?



    BonekaDalamChermin... dah tangki minyak kecik... mana bley sumbat bebanyak... ko ni ah...

    kalu aku tumbang... maka disambut dgn tepukan gemuruh la jwbnya... huhu...


    takde pape... biasa ah .... mmg kdg2 serabut serabai... huhu..




    Cik Rabbit... harharhar... tak kire... aku nak tunjuk gak....


    yup... asalkan bdn sihat dan kuat.... barulah bdn membesar bagai johan..




    ZiZieZiZoT... berat mu berapa kampit?...

    huhu... bagilah tau...

    ReplyDelete
  12. alaaaa
    kita seberat rupanya

    apa kes niiii??


    ...

    huwaaaaaa
    nak diettttt!!!!

    .

    ReplyDelete
  13. BonekaDalamChermin... hohoho... berat mu 5 kampit ya... hohoho...
    takyah diet.... cukupkan 6 kampit... hehe...


    berat mu mesti maintain je... sbb mu sgt aktif... jgn risau ah...

    ReplyDelete
  14. oohh tidak !!! jangan cik gorie..bahaya !!

    ReplyDelete
  15. ko makan banyak tapi badan ko ramping lagi??ko bela bajang ke apa abang jonni??

    cuaca sejuk ni memang cepat lapor...

    Gorengbaek - Tips untuk dapat idea buat entri..

    Hangit Habis dah - Entri jiwang versi Along..cuba korang tafsirkan...

    ReplyDelete
  16. yeyehh..abg jonni da gemok!!! ha ha ha...

    Komen org yg jeles dgn kekurusan abg jonni.... T_________________T

    ReplyDelete
  17. makan banyak dan tetap ramping adalah sangat best..

    ReplyDelete
  18. keh2. mkn byk. share ngn cacing tu ;p

    ReplyDelete
  19. Cik Rabbit.... huhuhu... gua selambe je ... huhuhu...



    Along Tapa... bajang ni hantu ye... aku oernah dgr org ckp... bajang.... aku agak maksudnya hantu... ye ke?



    s.y.a.r.q..... bukan gemuks.... tapi muncit.... huhuhu...




    mimizuzuhaha... mmg ada org camtu.. keturunan kot.... ontahlah... eden pon tak tau... huhu...



    maCy.... huhuhuhu.... aku suka mancing guna umpan cacing...

    ReplyDelete
  20. nak lemak sikit. boleh aku kurus cepat2

    ReplyDelete
  21. salam abg jonniii
    im backk
    hahaha
    woo ok selamat membulatkan badan! haha

    ReplyDelete
  22. yg bestnya kalau makan banyak, berat x naik2. yg x bestnya, bila berat maintain tapi perut semakin advance ke depan

    ReplyDelete
  23. six september.... bley plak passing2... huhu...


    shashazura.... wsalam chacha.... lama tak nampak... ya... biar bulat asal selamat... huhu...



    dark half.... huhuhu.... nasib baik perut aku ok lagi.... huhu... (sambil usap2 perut...)

    ReplyDelete
  24. Haha ok la tu Bang Jon.. Berat 8 kampit beras 10 kilo pun masih ok kot janji perut tak maju kedepan.. kan?

    ReplyDelete
  25. perghh..badan ramping cm abg joni mmg mnjd kegilaan wanita.keh.keh.keh

    ReplyDelete
  26. baru balik semenanjung ni
    hehehe
    cuti sempena raya cina :)

    ReplyDelete
  27. Yousof... betul tu bro... nasib baik perut ku masih maintain... huhu (sambil usap2 perut)




    shizuka... huhuhu... entahlah aku tak reti... sbb aku bukan perawan.... aku seorang teruna... huhuhu..





    shashazura... waaaaa... mesti pening kan.... nak balik kene beli tiket kpl terbang... kalu dekat boleh balik selalu.... huhuhu

    ReplyDelete
  28. huhuhu... takpelah... nak buat camnakan.... dah tanggungjawab...

    ReplyDelete
  29. alaaahai~ comellah lukisannyeee. jeles ai.. untonglahhh, mkn bebanyak pon badan tak naik. huhu.

    ReplyDelete
  30. badan aku dah nak cecah 8 kampit beras cap rambutan super... tak gune ! badan di samekan ngan kampit beras..cittt..!

    ReplyDelete
  31. kalau lelaki berat , ape dehal . tapi kalau perempua , no no no , berat badan perlu di jage . sobb3 TT_TT

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger