Tangisan seekor naga

Ahad 20/02/2011.
Lokasi: rumah.
Masa  : 12 tengahari.










          Mmmmm.... malasnya nak keluar petang nanti, tapi aku dah janji ngan Ajek. Hmmmm..... Nak tak nak.... kena pegi jugak nih. Adesss...


       Sejak kebelakangan ini, aku dah jadi malas, banyak sangat benda yang aku fikirkan....   Arghhhhhhhhh... serabut!! Aku tidak ada mood. Buat itu tak kena.... ini tak kena.... Tensen!! Kadang-kadang aku terfikir.... apa makna semua nih? tapi bila nak fikir.... Ah!! malas ah! Lantak ah situ.








 Serabut... serabut.... kenapa mesti serabut. Kenapa sekarang ni aku serabut....

hmmmmm... tak boleh jadi nih...
relaks... relaks....
Baik aku layan lagu.... tapi lagu apa plak nak layan nih?

serabut.... serabut kepala lutut ku..... serabut...







        Hah.... baik aku layan lagu yang ganas-ganas, biar ringan sikit kepala. Lagu apa best... Metallica? Iron Maiden? hmmmm... serabut... serabut... Takpe ah... tengok dulu lagu apa ada...


        Hmmmm.... dah jumpa!!.... Tears of a dragon. Lama aku tak layan lagu nih. Memang best ah vokal Bruce Dickinson bawak lagu ini... memang mantap... Layan jerit-jerit lagu nih best gak. Boleh hilangkan serabut pala otak aku nih....



        Ok.... Aku nak pasang lagu nih kuat-kuat. Aku nak melalak kuat-kuat..... Biar satu kampung dengar.... Aku tak pedulik!!












For too long now

There were secret in my mind
For too long now
There were things I sould have said
In the darkness
I was stumbling for the door
To find a reason
To find the time, the place, the hour


Waiting for the winter sun
And the cold light of day
The misty ghost of childhood fears
The pressure is building
And I can't stay away


I throw myself into the sea
Release the wave
Let it wash over me
To face the fear
I once believed
The tears of the dragon
For you and for me


Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry


My emotions
Frozen in an icy lake
I couldn't feel them
Until the ice began to break


I have no power over this
You know I'm afraid
The walls I built are crumblig
The water is moving
I'm slipping away


I throw myself into the sea
Release the wave
Let it wash over me
To face the fear
I once believed
The tears of the dragon
For you and for me


Slowly I awake
Slowly I rise
The walls I built are crumblig
The water is moving
I'm slipping away


I throw myself into the sea
Release the wave
Let it wash over me
To face the fear
I once believed
The tears of the dragon
For you and for me...






                        



Tiba-tiba.......       Hoiiiiiiiiiiiii!!!






"Ko pasang lagu janganlah kuat-kuat.... darling nak tido tu... dahla dari tadi asyik nangis je." jerit akak ipar aku....


Lalu aku jawab "Mana ada kuat..... itupon nak kecoh... apalah akak nih"



"Apa?..... nah hambik nih".... kata kakak iparku sambil matanya terbeliak.


















Amaran: Jangan sesekali memasang lagu kuat-kuat, bila ada kakak ipar anda yang garang macam singa bertandang. Lagi-lagi bila dia sedang cuba menidurkan anaknya yang asyik nangis. Sayangilah nyawa anda.




nota dagu: tu je aku nak tulis pun... saja meleret-leret cam ketapi.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

29 comments:

  1. malang juga tak dpt dihidu gamaknya~

    ReplyDelete
  2. hohoh0 dahsyat2..

    btw..saye tersesatkan abg jonni dalam entry tbaru sye..heee
    selamat menjawab oke..:)

    ReplyDelete
  3. abang jonni: baik ko kuar jln2 amek angin kalu dah cmtuh...xde la nak kena marah ngan akak ipar...xpun belanja aku makan abc syok gak tuh...hehehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha
    sadisnya tengok guna hammer wat mikrofon..huhu
    teror siot k.ipar abg jonni kung fu..mesti blaja dkat jackie chan..haha:)

    ReplyDelete
  5. wkwkwkwkwkw ! ganasnya kakak ipa ;p hahaha aku nak belaja tekwandoo la ngn diaaa boleh ka?? hehe

    ReplyDelete
  6. pehhhh.....garangg nya akak ipar ko bro.akak ipar aku.pehhhh..baikk gilaaa.diam tak berkutik dengan ak.hehe.ak je sllu sounnd dia;p
    sapa suh ambik abg ak.ehhehe

    ReplyDelete
  7. peh

    itu baru kakak ipar
    belum aku lagi masuk pencak

    kehkeh,




    kau ni!!
    sian ah darling nak tido!!



    meh sini aku tarik tinge
    bia sampai putus!




    amacam?

    garang tak?




    .

    ReplyDelete
  8. Pistachio... tetapi malang tetap berbunyi.... aduh... sakitnyaaaaaaaaaaaaaa.... huhu..



    sweet sour... huhu... mmg dahsyat...

    ok.. nanti aku tgk ye...




    Along tapa.... Singa tu main bomoh.... huhuhu




    MaWaDDaH... bagus gak idea tuh.... kita mkn ABC nanti ek.... mu bayar... aku sengkek nih... huhu..




    Cik Jelly Chan... yukul je yg ada... tukul pon tukullah....

    tu baru bunga je tu.... blom pukulan utama dia... huhu..




    Markonah... garang ah.... tapi hatinya baik.... tapi still garang ah.... huhuhu




    echah mashuri... huiyyyooo... dahsyat mu... harharhar... ajar la aku camna cara nak lawan... harharhar




    Bonekadalamchermin.... harharhar... kalu tinge aku putus... pekaklah aku... adessss....


    ko ni ah...

    ReplyDelete
  9. mak aihhhh garang bebeno gamaknya kakak ipar deme..seremmm...ggrrrrr

    nota tengkuk : tu laaa pasang lagu naga nangis..cer la pasang lagu sri mersing ke, kau pergi tanpa pesan ke, baru la dia x marah..hakhakhak

    ReplyDelete
  10. aduh!! akak ipar ko brutal woo..hahaha..leh beguru dgn dia camni :p

    ReplyDelete
  11. hahahaa...... hammer wat mic...wah hebat ni .. blh cube..ekke
    serabut yea..pi la kluar2 ngan member...enjoyy je...ilang skit serabut.

    ReplyDelete
  12. layan 'bad religion' tak? masyuk gak..

    mcm tgh angau jek ni..adakah sesuatu?

    ReplyDelete
  13. ahahaha tula pasaii tapi akukan dah abes blaja, jadi kena lah balik uma prnts lol ;p

    ReplyDelete
  14. huhuhu...kesian darling..tak best tol dapat pokcik yang suka mengacau time tido kan darling?Meh sini peluk teddy ekkk...teddy yang comel.Alalala....(Kau jangan jeles Jonni aaaa)

    ReplyDelete
  15. betul ke kak ipar garang?
    garang bertempat takpe,
    jgn garang takde sebab musabab yg munasabah, ehehehe...rase kan, dah kene makan penendang, heeeee.....

    ReplyDelete
  16. gemparrr! abg jonni tewas di kepala lutut akak iparnya. kah3
    tapi lagu tu serius sempoy, rasa cam nak pegi berenang je sambil menyanyi

    ReplyDelete
  17. Cik Rabbit... haah... sabo2 je le... huhu..



    Aniz... Garang ... tu blom jadi ijau la tuh... huhuhu..

    kalu pasang lagu sri Mersing mau berjoget akak aku tu.... tak nak aku tgk... harharhar




    DyaMohd... garang.... rasanya dia blom bersedia amik anak murid lagi kot... huhuhu




    Suriati.... dah tukul je yg ada... huhuhu

    keluar gak ngan kawan2... jarang ah... malas..


    Syue Mustafa... aku yg kene... tak rasa kelakar pun... huhuhu..




    Liza Abd Rahim.... layan banyak kumpulan ... janji sedap kat tinge aku... huhuhu... bad religion?... lupa plak tajuk lagu feymes diorg tu... layan gak...


    bukan ANGAU.... tapi BANGAU.... huhuhu..




    Markonah.... ooo... tu yg pindah randah tu... huhuhu... congratz ...




    Little teddy.... ada gak teddy yg kena ikat kat pokok jap lagi neh... huhuhu...




    eMMe... garang.... garang yg mengambil berat dan prihatin... huhuhu...




    Dark half... huhuhu... aku saja je kasi can tu.... huhuhu...

    suka vokal bruce dickinsonlah.... lama minat Iron Maiden ah... huhuhu..

    ReplyDelete
  18. Iron Maiden.. kumpulan yg menjerat aku sehingga menjadi peminat fanatik heavy metal dan kemundiannya thrash metal spt exodus..sepultura..suatu masa dulu.. skrg aku minat nasyid..kihkihkih.."bila Izrail..datang memanggil..jasad terbujur di perbaringan.." musti ko takut kan..hahaha..

    ReplyDelete
  19. a.samad jaafar.... harharhar... tak tau ah.. masih minat lagu2 metal nih...

    aiyokkk... takut bang.... takutttt...

    ReplyDelete
  20. Naga yang sensitip...hu hu..Singa tetap singa ye...ake ke ke

    ReplyDelete
  21. salam ziarah,

    hohoho garang sungguh kakak ipar lor.

    ReplyDelete
  22. haha giler busan tu, mmg ada hr2 yg cmtu

    ReplyDelete
  23. kak Diyana daniel... huhu... tak ah... garang2 camtu je ah... biasa ah..



    Siti Mashitah Saidin... huhuhu...



    MasZuber... garang2 biasa je... tak lah sampai tendang2... huhu..




    Jank... haah... kdg2 buhsan... rasa nak tido je... huhu...

    ReplyDelete
  24. ahahhaha........ganaz tol kak ipaq lu.........kah3

    ReplyDelete
  25. Sian darling tak dapat tidur...





    tapi lagi kesian pakciknya. Tak pasal² senak perut 30 minit.. ;DD

    *'comel' abes muka akak tu mase buat teknik tendangan senak tu.

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger