Yahoo.... esok kerja..... seronoknya....


    Yahoooo.... esok kerja.... Harharhar. Sekejap sahaja masa berlalu, seminggu rasa macam sekejap sangat. Pejam celik... pejam celik... dah seminggu.



     Tak ada apa yang istimewa pun yang aku lakukan dalam seminggu nih. Hanya jalan-jalan camtu saja, tak pergi jauh-jauh pun. Huhuhuhu....


      Esok hari pertama kerja, mesti badan rasa lemau dan sengal semacam je. Sebab dah beberapa hari lepak je, tidur pun lebih, jadi esok mesti rasa malas yang amat. Sebab itu malam ini aku bertekad nak tidur awal. Huhuhuhu.



           Tapi terus terang aku rindukan suasana kerja. Aku rindukan bau tempat kerja aku... dan aku rindukan......











         Aku rindu benar pada bos aku. Rindu suara dia yang membingitkan telinga, rindukan segala bebelan yang tak masuk dek akal tu, dan tak lupa rindukan perlian dia.


        Satu benda yang aku tak boleh lupa...... bila dia cakap.....

"Cilaka lu panjang... lu tido ka..." 

       Aku hanya mampu terkebil-kebil memandang wajahnya yang merah padam itu. Masih segar dalam ingatan aku, macam baru semalam peristiwa itu berlaku.
Selain tuan tanah kedaung itu.... aku juga rindukan.....










           Kawan-kawan kerja aku. Sudah bertahun aku bersama mereka, macam iklan kat tv tu... "Kita bukan kawan.... kita sudah macam... adik-beradik" Aku rindukan telatah mereka, gurau senda mereka, lawak cam harem mereka.....


      Aku suka lihat bila si Butak mengajuk aksi bos aku dan bercakap...  "Cilaka lu panjang... sikalang lu bos kaaa... saya bos..." Aku hanya mampu tersenyum dan tertawa. Adakah aku berkecil hati dengan sindiran itu? Tidak sama sekali.... kita kan kawan. Inilah yang dinamakan kehidupan...








        Namun... adakah semua yang tertulis di sini adalah benar? Adakah semua ini realiti hidupku.....  Adakah aku benar-benar teruja pergi kerja esok? Jawapannya......
















                            Tidakkkkkkkkkkkkkkk..........













                           Tidakkkkkkkkkkkkkkk..........















                         Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......



















                        Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

21 comments:

  1. haha.. mcm nak guling2 je baca in entry.. lawak2.. pic pun lawak.. mmg lawak la awak ni.. thanks wat sy gelak selalu.. huhu..
    selamat bekerja abg jonni.. Takpe, keje kuat nanti ley kawin cepat..
    ^_^

    ReplyDelete
  2. abg.. maCy serious ta pat tgk pic.. tenet teruk~

    ReplyDelete
  3. ahhaahahah.kelakar wehhh entri nih..serius gelak panjang aku!tidakkkkk...tapi ko kena pegi gak.smoga kamu baik2 saja esok.haha

    ReplyDelete
  4. hehe.abg joni sabar ye.nanti nak gaji kan?kalau tak ade gaji tak ade duit.;p

    ReplyDelete
  5. aku tak sabar nak mengalami zaman kerja. serius.

    ReplyDelete
  6. dah dah dah..rerajin g keje tue...hikhikhikhik....

    ReplyDelete
  7. cess..baca title terus ckp 'wah..semangatnya nak keje'..sekali sampai bawah..hhahaha..tapi abg johnni nampak comel la dlm t-shirt 'Kerja' ijo tu..nampak mcm baikk jek.. ngeee..

    majulah kerja utk abg jonni..go abg jonni go!

    ReplyDelete
  8. tidaaakkk!!!hahahaha...aku kan,mlm b4 dtg keje mula la rasa demam2 bagai..hahahaha..ta suke nye na dtg keje nih.tp kalo ta keje,mana na dtg duit kan.muahahaha :p

    ReplyDelete
  9. panjang...ko jangan malas malas kerja aaaaaa.Mcm mne mau kawin kalau malas kerjaaa...????ha? ha? ha?

    oh aku bru bangun....aku takyah g kerja.Hehehehehe

    ReplyDelete
  10. umangai...abg jonni menjerit sampai ke atmosfera bumi la, heeee...

    ReplyDelete
  11. selamat menjalankan tugas semula encik jonni..kirim salam kat bos yer..hakhak

    nota jari manis : memamg sudah ditakdirkan selalu menjadi pengkomen terakhir di sini (T________T)

    ReplyDelete
  12. HAHAHA. TIDAAAK jugak tuk aku!!!

    paling best perlian murni kat atas tu la Bang Jon.. ;DD

    ReplyDelete
  13. nak cakap ni je, PART YANG LAST SEKALI TU MEMANG BEST! :D okay dah.

    ReplyDelete
  14. nuraishah_abuhasan... huhuhu... saja je seronok2... tu la pasal... kalu tak keje tak berduit plak.... huhuhu...



    maCy... Takpe ah maCy... len kali kan bley dtg.... jenguk2 sini.... huhu...


    echah mashuri... cisss.... aku serius ko gelak2 plak.... keje tetap keje... huhu...



    shizuka.... haah... tak kejhe kang... nak mkn apa plak?.... huhu...




    six.september.... huhuhu... tapi kan.... nanti bila mu dah keje...... mesti rindu zaman muda remaja.... zaman2 sekolah.... percayalah cakap aku....



    msrushas.... ye la... yela... gi keje la ni... baru aku nak jerit2.... huhu...




    Liza abd rahim.... semangat yg hilang namanya nih.... huhuhu...

    yess... go to work... everyday forever and ever... huhu...




    DyaMohd.... huhuhu... betul.... betul... betul...

    camtula kan... nak gi keje mmg malas... tapi bila dah kat tmpt keje... dah jumpa kwn2... ilang rasa letih tu.... huhu...




    little teddy... mana ada aku malas.... aku tido je.... salah? huhu...




    hamzah... gila-gila remaja laaa....





    eMMe.... tensen..... teramat tensen.... huhu...




    aniz.... selamat bertuga gak utk anda.... bos aku dah 85...nak kem salam gak ke?... huhu...

    nota janggut... huhuhu... hari ni takde... masih awal....
    tapi awal ke akhir ke.... x penting.... janji jenguk sini.... aku terharu dan berterima kasih ya...



    YOUsof... standard la bro... kalu time jadi bahan kutukan.... hmmmm.... tahan tinge je lah.... huhuhu....




    ZiZie ZiZot.... part meraung cam org gila tu ke.... huhuhu... aku?.... blom lagi....

    ReplyDelete
  15. ko ni...cemana nak kaya...bila lagi nak mengampu bos ko..mana tau dapat naik pangkat jadik pengurus jualan ke...

    Gorengbaek - Cerita pasal valentine's day..apa kata korang

    Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

    ReplyDelete
  16. minah
    kau kenape nak jerit jerit?
    nak keja ke taknak?


    kalau rasa tak best
    benti aa cari keja lain


    tapi kan

    aku bet aa

    selagi kau makan gaji
    selagi tula kau kena hadap suma ni

    sebab tu kena ada cita cita

    SATU HARI AKU NAK JADI BOS

    kehkeh


    ...

    p/s: pastu kau hadap la pulak staf kau up entri, betapa tak suka kat kau!

    :P

    .

    kewl la beb!

    pinjam baju hijau bleh?

    ReplyDelete
  17. keje tetap keje..yeahhh...

    p/s:terlepas satu entry...tak perasan lak...

    ReplyDelete
  18. Along tapa... tak taulah... aku dok tido je.... hmmmmmm.... jgn kene buang keje udah... huhuhu...



    Bonekadalamchermin... aku jerit2 nak prektis tinggika picing aku la...


    aku nak jadi penyanyi sbnrnya.....


    abis aku nak pakai baju apa lepas ni... kalu ko pinjam...




    MaWaDDaH... huhuhu... yup... keje tetap keje...


    mana lepas... ni dah komen ni....huhuhu... thanks ya...

    ReplyDelete
  19. awahai abang cum uncle J, janganlah lukis muka katon straight ke leher. hihi!

    ReplyDelete
  20. hahaha... adoilahh... ni lg la lawak... rasa mcm nak lempang-lempang je lantai ni...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger