semangat baru





          Huh... lama gila aku tak update blog ini. Bukan naik bersawang dah, dah tahap jadi semak samun dan hutan belukar. huhuhuhu....


       Bukan setakat malas nak update blog, buka blog sendiri pun malas. Inikan pulak blogwalking.... jalan-jalan ke blog kawan-kawan. Kadang-kadang je... selalunya memang takde. Sori ah....



      Apalah nak jadi ngan aku ni, nak kata sibuk sangat..... aku bukannya ketua belia 4B kampung... bendahari pun bukan. Nampak sangat pemalas ya ampun. Tengok orang lain... boleh pulak update blog secara konsisten. Sedangkan aku.... hmmmmm....





Jadi hari ini... aku bertekad nak mengubah jati diri aku... untuk menjadi seorang yang lebih komited dalam berblogging.


Memang aku tak dapat mengupdate blog secara kerap.... macam sehari satu entri... Tapi aku akan cuba buat 3 entri dalam seminggu...


Itulah tekadku.... semangat baru ku.... yang dari mana tah datangnya, aku sendiri pun tak tau.... harharharhar.


        Sudah menjadi tabiatku, akan hanya menulis entri baru di kala emosiku dalam mood gembira, badan dalam keadaan yang selesa. Maksud aku... aku takkan menulis entri bila badanku letih, penat ataupun emosiku tidak berapa stabil. huhuhu.


        Jadi, sebelum menulis.... kenalah warming up dulu..... Warming up ini penting, ia membantu peredaran darah yang lebih lancar. Peredaran darah yang optimum ke otak, bermakna... kita akan lebih tajam dalam pemikiran. Jadi senanglah untuk kita menulis entri nanti...








Jom wam up everibadi...


satu.. dua.. tiga..

satu.. dua.. tiga..

Kalau boleh buat sampai 50 kali ya tuan-tuan dan puan-puan. teruskan... jangan lemah semangat.... 

satu... dua... tiga...     lapan lagi..... 

satu... dua... tiga...



ok, tukar sebelah kanan pulak. Buat macam tadi jugak... 50 kali....


satu... dua... tiga...

satu... dua... tiga...

Tuan-tuan dan puan-puan dapat tak merasakan perbezaannya? Jadi teruskan lagi ya..

satu... dua... tiga...

satu... dua... tiga...







        Setelah buat warming up... barulah aku rasa.....






                                     

                              Aku lebih bersemangat....





            Aku rasa lebih bersemangat.... lebih berdaya saing.... dan lebih jitu... Harharharhar.... Barulah ada semangat nak buat entri. Idea pun datang mencurah-curah sekarang nih.... ibarat empangan yang pecah. Harharharhar...

                        
  

      Jadi apa tunggu lagi, jom kita menulis..... huhuhu..
 eh!! tapi kan... baru aku ingat..... esok aku kerjalah.... jadi......















 Minggu depan je lah aku update.... nak tido awal ah... harharharhar... Bye...

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

34 comments:

  1. ceh ! aku baru cadang nak ajak makan soto, lu tido plk..
    rasanya, mmg lama aku tak nampak abg jonni hapdate blog.. aku berbaik sangka nih.. abg jonni bukan malas.. dia bz sesgt bulan ni.. betul kan abg jonni ? hihihi..

    ReplyDelete
  2. gagagaga~
    cik jelly wat 100 kali..hahaha..
    baru lebey berkesan warming up tuh...
    cepat bangun wat entri baru...bkan salu nak bgn lmbt g keja..:)

    ReplyDelete
  3. harharhar...siot penat ak ikut worming up td! :P

    ReplyDelete
  4. ko telah menghampakan harapan2 aweks yg jadi pengunjung tetap ke sini. keh3

    ReplyDelete
  5. laa,

    aku ingat ko bersemangat sebab dlm hati ada taman skrang ;p

    ayen, whr r u?

    ReplyDelete
  6. ahaaha..abg joni sengal gilaaa!!!kecut perut ak duk baca entri ko neh bro.lama x update masuk2 trus warm up;0

    ReplyDelete
  7. hahaha...akhirnya berupdate jg blog ni ye.

    sy tag MG utk giveaway coklat http://25minutes-late.blogspot.com/2011/03/giveaway-saya-nak-rasa-coklat-sweet.html

    klu rjn joinla

    ReplyDelete
  8. hahahahahah hampeh luu, nyesal gue scroll laju2 tadi

    ReplyDelete
  9. lorrrr penat2 warming up, next week lak sambung...agagagaga nak kne geget nih!!! =p

    ReplyDelete
  10. hahaha..baru ambik mood nak membaca lps warming up td..alih2 dia tido.hahaha

    ReplyDelete
  11. a.samad jaafar...harharhar... mmg dah peel aku... kalu demam je... nak mkn soto yg panas2...

    makan obat bro.... kang tak baik demam tu.....




    cik jelly chan.... waaaa... 100 kali? dahsyat tu.... harharhar...

    huhuhu.... asyik dtg keje lambat je... mana bley cik jelly... huhu




    ~QoVeZ~ harharhar... sekali sekala eksesais bro... huhuhu...

    segarkan badan? harharhar....





    Dark Half... harharhar... ye ke bro? adussss (tepuk dahi)...

    melepaslah aku nak mengayat gadis... harharharhar... sudeh!!!





    MasZuber... Harharhar... hatiku bukan setakat ada taman... ada taman perumahan sekali tau... siap pdg main bola lagi.... huhuhu..

    Ayen? mana budak tu pegi eh? senyap je.... nak kene rotan gamaknya... huhuhu...



    echah mashuri.... adeih... ye ke sengal?... mmmmm... sorilah... x perasan plak tadi.... harharhar...




    Cikngah... huhuhu... akan di pantau...




    Jank... kehkehkeh... tu la... patutnya kene slow2... siap warming up dulu... huhuhu...




    aniz.... harharhar.... dah letih warming up... tido le jawabnya... huhuhu...

    aityakkkk.... gigit? cabut... (sambil lari lintang pukang)





    fiezah91... harharhar... penat sgt warming up laaaa.... x larat.... tido le jawabnya.... huhuhu...

    ReplyDelete
  12. ceh..semangat gile ikot dia warm up..last2 pegi tido lak..ape daaa :P

    ReplyDelete
  13. abang jonni. kalau nak update belog setiap ari satu kene jadi blogger tegar. hahahaha.

    aku pon sama je.kenkadang ade entry,kenkadang ilang.jari jemARI malas nak menaip.

    ReplyDelete
  14. ahe he he he...dah agak dah...tengok gaya senam tu...conf. semangat tido yang datang..update blog dalam mimpi la tu kan...he he

    ReplyDelete
  15. arereree....baru bersemangat nak membace...last2 abg jonni leh lelap...hahaha..adesss....

    ReplyDelete
  16. Cis! Ape ni Bang Jon? kami dah mula panas tibe² camni ending dia?... ;D

    ReplyDelete
  17. haha..lawak la encik gorie ni..ingatkan nak tulis pe..ciss..
    warming up. bersemangat teruih tidoq..ish3..:pe daaa..

    :)

    ReplyDelete
  18. wahhhh ...... dh kembali semgt ngan blogg yea... aahhhh kene ikut stepp abg jonii ni,... agr lebh semgt sehh..cayokk.cayokk...baru la syok bace bloggg ni..hehehe..dahh berpeluh ni ..kekee

    ReplyDelete
  19. Hahahaha..klakor.Baca dari atas bukan main lagi berkobar-kobar.sekali scroll bawah,dah terngaga baring. Aduyai! :)

    ReplyDelete
  20. bengong lah bro ni..tak tulis..lukis2 je pun okek.. ;)

    ReplyDelete
  21. aku mahu en gorilla sentiasa bersemangat...:)

    ReplyDelete
  22. wey
    aku cuma ada satu perasaan je bila baca entri kau ni

    nak tau apa?










    .
    .
    .


    ok fine

    RASA NAK TAMPO!!




    kahkahkah

    ReplyDelete
  23. DyaMohd... Huhuhu... tido lagi penting dari blogging.. kang tak pasal2 kena buang keje...

    langsung tak bley blogging.... harhgarhar.




    s.y.a.r.q.... harharharhar.... aku buat entri ikut mood je... kalu nak udate... update. kalu tak... tido... huhuhuu.





    Kak DiyanaDaniel.... huhuhu... saje... eksyen je lebih... padahal pemalas... huhu.





    Monster kekhai... harharhar... biasalah... hobi kegemaran... tidur..





    YOUsof.... huhuhuhu.... saje je ... eksyen je... semangat mesti berapi-api... harharharhar...


    tapi buatnya tak...





    cik rabbit.... huhuhuhuhu.... takde benda nak tulis ah cik rabbit... tgh blur skrg nih... huhuhu..





    Suriati... harharhar... bagus.... warm up selalu sblm tulis entri... huhuhu..

    baru nak tulis terus tidur..... huhu.





    Azira Mohamad... harharhar... semangat yg hilang namanya tuuuu... huhuhu..




    Liza Abd Rahim... harharharhar... mu lah org pertama panggil aku bengong... selalunya kawan2 lain panggil aku sengal.... harharharhar..


    takde idea nak update ah.. huhu...






    MaWaDDaH... huhuhuhu... thanks adah... dah layu dan x bersemangat nak update skrg nih. huhuhuhuhu..






    Boneka dalam Chermin.... harharharhar.... adesssss.... gila garang ah...


    jangan tampo2.... repot polis kangggggggggggggggg..... haaaaa....
    huhuhu..

    ReplyDelete
  24. cet.

    * ini bukan dah jadi entri ke??

    cet lagi!

    ReplyDelete
  25. salam kenal abg joni...

    ceh yok yok je...!tp takpe,yg penting semangat tu ada...har har...

    ReplyDelete
  26. sakit perut guling baca haha

    ReplyDelete
  27. WOOIII...DAH TIGE KALI AKU DTG NIH !!! LU TIDO LAGIIII...WAAAAAA... WAAA...NI TIDO KE PENGSAN NI BRO ?? HAHAHAHAHA..

    ReplyDelete
  28. gua nie peminat tegar abg Joni....sampaikan binatang comel yg selalu gua jumpa kat parking wisma mirama turrrr pun gua panggil johnny...

    ReplyDelete
  29. gadisBunga... ammak!! ini je yg mampu aku utarakan... huhuhuhu...



    Sham... salam kenal... huhuhu..
    yaaaaaa... yg penting semangat... walaupun cuma 5 menit. harharhar..




    Saya... uik.... sakit perut? mmmm... salah mkn tu.... huhuhu..




    a.samad jaafar... Aiyakkkk... terkejut aku dari tidur.... cisss!! potong stim la bro... baru nak mimpi my baby... huhuhu..





    Deanz.... uik? lain kali panggil jason... lagi gempak... harharhar...

    ReplyDelete
  30. salam kenal adik jonni

    hehe..pandai2 tukar nama

    alamak ..baru saje semangat
    lepas senam ...rupanya cuti lagi
    10 hari...huhu

    harus senam beratus-ratus kali...heee

    ReplyDelete
  31. Hahaha.. takpe kitorang sayang stylemu Bang Jon!

    ReplyDelete
  32. hahahaahha lama tido bro mesti labah2 dah buat sarang satu badan

    ReplyDelete
  33. Ati Masrif... salam kenal akak Ati... huhuhuhu....

    up lagi... 20 hari... huhuhu..



    YOUsof...

    huhuhu... i love u toooo.... harharhar.



    Jank...

    bukan setakat sarang lebah... dah tumbuh lalang neh.. huhuhuhu...




    Siti Mashitah Saidin...

    huhuhu.... biasak ar,..
    hangat2 tait unta namanya tu... harharhar..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger