Akur episod akhir.

        Hari yang ditunggu-tunggu telah pun tiba, hari dimana rambut kesayangan aku akan di potong. Macam biasalah untuk hal-hal sedemikian aku akan menggunakan  khidmat seorang lelaki yang berperut buncit, berkulit gelap dan berambut flat top.... iaitu abang long aku. harharhar.....










             Sebab utama aku meminta bantuan abang long untuk memotong rambutku, bukan ke kedai gunting.... adalah kerana aku mengalami fobia yang amat mendalam pada kedai gunting rambut. Senang cerita aku penah mengalami satu kejadian yang telah meninggalkan kesan yang mendalam di benakku. mimpi ngeri sungguh....




        Yang membuatkan aku betul-betul terkejut adalah ketika abang long aku berkata "baguslah ko nak potong rambut ko nih... aku memang benci tengok rambut ko." harharhar... rupa-rupanya seluruh keluarga aku memang menyampah tengok aku berambut panjang. Sebenarnya aku dah tau lama tentang hal ini... saja je buat tak tau.




       Lepas tu, tanpa cakap banyak... abang long aku pon zassssss... cantas-cantas rambut aku tanpa belas kasihan. Aku redha ngan tindak-tanduk beliau. Tak lama lepas tu.. dia pon cakap... siap!!!!



       sebak hati aku bila melihatkan rambut bertaburan di lantai. Lalu aku pon membongkok dan mengumpulkan rambut-rambut aku....huhuhuhu... sedih...



















           Perghhhh!!!... gila tensen aku tengok rambut sendiri, panjang rupanya rambut aku ni. Harharhar. Tapi konfom aku tidak berkutu maupun bersiput, walaupun melihatkan keadaan rambut aku yang tak senonoh itu. huhuhuhu...




         Nak buat apa ek bila ada segumpal rambut cam ni? nak buat rambu palsu? harharharhar. Campak dalam longkang je lah nampaknya. tapi sebelum buang.... aku nak buat sesuatu ngan rambut aku nih... Nak buat sesuatu yang agak menyoronokkan. Bagi aku laaaaaa...... huhu..








                            Nak tau apa dia?..........











                           Tadaaaaaaa..................







           Nak buat muka lanun ala-ala pirates of the caribbeans.  Macam Jack Sparrow kononnya. Harharharhar....  




        Rasa agak lain macam pada permulaannya, makumlah rambut dah tak ada. Huhu... Rasa sangat ringan kepala. Nak tau macam mana keadaan aku? Haaaaaaaaa.... lebih kurang camni....











            Bulat dan tak berambut. harharharhar...  Imej di atas adalah gambar labu yang ada kat belakang rumah. Sukacitanya dimaklumkan.... memang kerap aku makan berlaukkan labu. huhuhu...




Nota Jari Jemari:

1) Terima Kasih mawaddah. Hadiah contest dah sampai.... thanks. suka crochet tu. huhuhu..

2) Sori naja dan Aziatie. Dah try beberapa kali follow blog korang tapi tak boleh... apa punca pun tak tau.... huhuhuhu.. sori, nanti aku cuba... cuba... dan cuba lagi. huhu...

   ......................................... The end....................................

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

39 comments:

  1. akhirnya........hehehehe

    bertambah macho la ni???? pheewwiittt pheewwiittt!!!! hahaha

    ReplyDelete
  2. ala cedih cedih..relekss aa bro..rambut tu ibarat, patah tumbuh hilang berganti..kental hokek! yay..

    so..sila tukar pic profile anda..:))

    ReplyDelete
  3. Tahniah kerana anda telah berambut pendek. Ha, ha, ha.................

    ReplyDelete
  4. kah kah kah..


    Jack Sparrow pun sedih tgok muke dia..

    kah

    kah

    kah

    ReplyDelete
  5. pergh..pjg gak rambut ko abg jonni.jack sparrow pun kalah.hahahaaha

    ReplyDelete
  6. peh, curly lagi tu. bak datang la satu gambar kepala. ada rupa justin bieber tak? ekekekee :p

    ReplyDelete
  7. panjang nye rambut, kerinting lak tu, hahahaha! luhur sungguh pengorbanan mu itu wahai abg jonni, hehehehe...agak2 mesti lagi hensem kan, kemas je, hehehee...bersih je, hahhaa...okey la tu...

    ReplyDelete
  8. nak muntah aku tengok rambut ko tu jonni..mcm berus dawai jek kerasnya.KAHAhahahaa.Janji ngan awek telah dikotakkan ye..bagus baguss.

    ReplyDelete
  9. ha ha ha ha...lawak-lawak 'Jack Sparrow 'tu jonni..ada2 je mu ni..

    ReplyDelete
  10. wahh... dah botakk kaa?ekeke ..nape xtunjuk gamba betuii abg jonii? teringinn nk tengok cm mno rupe abgjoni berambut pendekk ni..keke walupn xpenah tgk si abg joni ni berambut pnjang.kekakkaka

    ReplyDelete
  11. akhirnye...ade jugak gambo real daghi abg joni kite ni....walopon ghambot die je.....jadi leee......semapt lagi die main2 dengan ghambut die buat kali terakhirrr

    ReplyDelete
  12. bang jonni bila nak interpremkan pic abg jonni berwajah baru??wah pasni pasti ramai org minat nie..hehhehe almaklum la kacak kan???

    ReplyDelete
  13. alahai comelnya muka org rambut tak siap tu.hehehe...lawa pe kepala cam buah labu.licin je.kikiki

    ReplyDelete
  14. aisshhh..xsempat nak tengok rambut panjang abg jonni secara live dah potong...huhuhuhu...:)

    sempat lagi ea buat kenangan kat rambut tu...hahaha

    ReplyDelete
  15. hahaha.. adeh.. rambut dibuat seni lak.wakakakakaka

    ReplyDelete
  16. ahaha...abang jonni hensem seperti buah labu..xde ke gambar nye?? hee

    ReplyDelete
  17. auwww...halus mulusnya rambut ko. cam rambut aweks

    sekarang cane imej ko? labu? gaya maher zain?

    ReplyDelete
  18. waaaa~~~~!!!...arerere...akhir nyaa....adess...tapi part muke gune rambut tue gempak abiss..huhu...ape2 pun abg jonni...tabah!!...nnt rambut mu akan panjang jugaa....

    ReplyDelete
  19. argghhhh tidak2 knp gunting sayangnyaaaaaaa huhu

    ReplyDelete
  20. aniz.....
    ciss!! bertambah macho kejadah... harharharhar...



    Liza Abd Rahim....
    Alamakkkkk... ye la... kena tukar stail rambut baru plak... adesss...




    Syue Mustafa....

    harharhar... dan rasa sungguh muda mudi sekarang neh.... adessss....





    chirpy chummy....
    harharhar... jack sparrow baru bangun tido laaaa.... harharhar...





    Dya Mohd...
    harharhar... kalu lepaskn rambut dah mcm pompuan... adeihhhhh....



    ZiZie ZiZot....
    yess... curly murly rambutku.... mcm singa dah. huhuhu..
    mcm justin bebal ada... huhuhu...





    eMMe...
    harharhar... kalau aku pakai uniform sekolah... mesti org ingat aku form 4... harharhar.. (perasan je aku neh)





    Little teddy...
    harharhar.... itu rambut bukan rambutan.... mmg ah tak best nak di tengok... adeih... huhu..




    Diyana Daniel...
    harharhar.... saja je... tgh tensen tu... huhu..




    Tupai merah...
    Alhamdulillah....
    huhu..



    Suriati...
    harharharhar...
    tak butak... pendek je...
    aku ni pemalu laaa... huhuhu... malas nak letak gambo betul. huhuhu..




    DKosongLapan...
    Harhjarharhar..... saja je... main ngan rambut utk kali terakhir... harharhar...





    Cik Feesya...
    Ya mmg saya kacak... tapi kalu tgk dari belakang la.. huhuhu...






    Ciknagh...
    harharharhar.... rambut dah kurang, camtu ah. huhuhu...




    MaWaDDaH..
    haah... kenangan terakhir bersama rambut kesayangan... huhuhu...




    fiezah91....
    harharhar... ingat nak frem je rambut tu... huhuhu....





    Cik biru....
    mana ada gambar... labu banyak ah... harharhar...



    Dark Half...
    imej hiphop dan rnb la bro... harharhar...





    Saya...
    harharhar.... alah rambut bley panjang.... tapi tu la... kena tunggu... bertahun.... bertahun.....



    bertahun....




    bertahun.....





    bertahun.......



    bertahun......



    Arghhhhhhhhh... stresss...

    ReplyDelete
  21. hahaha..
    gila cantek rambot abg jonni..
    sygnyer g potong..

    ReplyDelete
  22. aaaa abg jonny!!! owg pon mnyesai potong rambut nih~ wua..... :'(

    ReplyDelete
  23. wahh !!
    rambot abg jonni mcm mee laa . curly curly gitu .
    ^_^

    ReplyDelete
  24. Cik Jelly Chan.....
    Saja nak ubah angin.... dah naik rimas gak sbnrnya ... huhuhu..



    Cik Rabbit....
    huhuhu... malu ah nak tunjuk muka.... nanti org kampung nampak.... konfom jadi bahan....
    harharhar...





    Siti Mashitah Saidin...
    takpo eh.. hang pakei tudung....
    kalu aku pakei tudung?... huhuhuhu...



    alRaZiz...
    harharharhar...
    macam megi tak cukup kembang... huhuhu.

    ReplyDelete
  25. so lepas ni dah kena
    tukar pic kartun wokey...hihi

    kita sekampung ke...
    brot belah mana tu..

    kita dah sempadan sepang
    dekat klia dah :)

    ReplyDelete
  26. hahahahaa!!!

    takpe, rambut dah masuk blog pun dah kire kenangan sepanjang zaman dah tu. heheh~

    ReplyDelete
  27. gambar second last cute dan freaky pada masa yang sama.

    peh.
    kau..comel doh.

    ok, aku dah cakap sekali dan aku takkan ulang lagi.

    ReplyDelete
  28. hahaha..kartun ko pasti tidak lagi ganas dah.mest cm budak unibersiti yg skema;p

    ReplyDelete
  29. Ati Masrif...
    huhuhuhu... tanak ah tukar pic... biar je camtu. huhu..

    kampung aku sebelum bukit Jugra. harhahar.




    gadis Bunga...
    harharha... tak nampak mcm rambut ah... mcm berus periuk ada...




    MasZuber..
    terima kasih... terima kasih....
    tahniah je ke? bagilah hadiah... mesin basuh ke?





    Ungu...
    Haah.. macam berus dawai ek?... huhuhu...

    uik? takdenye comel ah... harharhar...





    echah mashuri...
    harharhar... malas ah nak rambut2 panjang dah... nak jadi baik ah skrg nih..
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  30. kerinting rupanya??
    cissss!!!

    ABANG ROPOL la kau ni!!


    kehkeh,


    mati mati aku ingat rambut kau
    lurus dan cantik berseri

    sudeh!



    .

    ReplyDelete
  31. Bonekadalamchermin...

    harharhar.... mana ada ropol2... beralun laaaa....

    macam rambut maya karin pun ada... tu yg rasa sedikit gojes tuuuu... huhu..

    ReplyDelete
  32. sangat sedih kan abg jonni bile rambut yg panjang mengurai ala2 puntianak sohaimi baba part 1 2 tu dicantas lebih2 lagi oleh beliau yg tak bertanggungjawab..sgt sadis..

    ReplyDelete
  33. "wahh !!
    rambot abg jonni mcm mee laa . curly curly gitu .
    ^_^" -kenape aku komen macam ni ?? saje je ni nak cover . tapi sebenarnye nak termuntah tengok rambot tu ! *muntah hijau

    ReplyDelete
  34. potong rambut?.. ai ai ai.. sayangnye.. koh koh koh

    ReplyDelete
  35. kah3... sempat lagi wat jack sprow<------keyboard rosak(xtaw nk eja sbrnya XP)

    ReplyDelete
  36. alaa, igtkn de pic muka uncle rambut pendek,

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger