Terserempak dengan rakan blogger.

Tarikh: 26 mac 2011.
Jam: 10:45.
Tempat: Seri Rampai. Setapak.



         Setapak, Kuala Lumpur. Jam menunjukkan sudah pukul 10:45 pagi. Walaupun belum tengahari, cuaca hari itu sudah agak panas, dengan tiada tanda akan turun hujan. Dan aku sedang berdiri menantikan kawan aku.


           Arghhh!! Mana pulak dia ni, kata kejap lagi turun, tapi sekarang dah 15 menit aku menunggu. Bukan berjanggut aku menunggu, tapi dah tahap berjambang dah ni. Aku BOSAN!!!... Lalu aku duduk bercangkung dan mengeluarkan sebatang rokok dan kuletakkan di bibirku yang gebu ini.









              Kemudian aku pun menyalakan rokok tersebut, ku sedut hingga terasa asap memenuhi kerongkongku. Lalu ku hembuskan kembali asap tersebut ke udara. Aku asyik melihat gumpalan asap putih berkepul di awangan dan menghilang.


          Dalam asyik aku menikmati rokok itu, tiba-tiba aku terpandang seorang gadis datang berjalan menuju ke arah aku. Ku ingatkan dia kawan aku yang aku tunggu-tunggu itu, tapi bila ku amati dari jauh, bukan.






Orangnya kiut, betudung dan berjalan penuh kesopanan. Aku agak,dia sedang menuju ke kereta beliau. 

Ini kerana di tempat aku bercangkung tak ada apa- apa melainkn ada deretan kereta yang diparking sesuka hati.

Dengan penuh selamba dan tanpa segan silu, aku memandng gadis tersebut. Terdetik di hatiku, kalau aku ngorat dia ni best jugak. Mana tau boleh dapat nombor telepon ataupun email. Harharharharhar.... dan aku pun gelak di dalam hati.


             Kemudian aku terfikir, macamlah gadis tersebut nak melayan aku. Tapi kalau kalau aku tak cuba, macam mana nak tau dia layan ke tak. Dilema.... dilema.... Patutkah aku ngorat? mmmmmmm...... nak ngorat ke... tak nak... ngorat.... tak nak...  





          
    Arghhhhhh!!!!  












             Mestilah aku nak ngorat..... kata masih bujang. Lagipun inilah masanya aku memperaktikan teknik mengorat terhebat aku... Harharhar. Nak takut apa, kalau dia tak layan..... paling teruk kena penampar je. Apedehal. Mmmmmm.... apa aku nak cakap eh?


"Phewwwitttt.... sorang je ke? boleh abang teman?"   

Arghhh... ini ayat murahan, kena guna ayat yang power sikit. Sini kan KL. Hmmmm.... Tapi apa eh? ....


         Tanpa ku sedar gadis tersebut makin hampir dengan ku. Semakin jelas ku lihat raut wajahnya. Tapi..... tiba-tiba aku tersentak. Macam ku kenal budak ni....


         Dan ku fikir dalam-dalam, mana aku jumpa budak nih. Kat Kajang?.... bukan... Kota Kemuning?... pun bukan... Tapi familiar sangat muka dia ni. Sangat aku kenal.... Hmmmmm....


Dan...... tiba-tiba aku teringat.....




        

 Owh Noooooo... 





                Dia rakan pada seorang blogger yang selalu aku jenguk blog dia. Dah beberapa kali aku tengok wajah dia kat blog blogger tesebut....


           Owh dem!! Teruk ah camni... Mesti dia cam aku. Habislah.... Kalau boleh aku tak nak sesiapa nampak diriku yang sebenar. Aku lebih selesa menjadi seorang blogger yang misteri nusantara. 



Arghhhhh!!!!




Tapi tiba-tiba aku teringat.......










           Aku bukan letak gambar betul pun kat blog aku ni. Main letak gambar lukis-lukis sendiri je, itupon main belasah je. Harharharhar.....



           Tu je pun nak tulis... huhuhuhu. Gudnite everibadi...

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

36 comments:

  1. hahahahahahhaa..tu pelik..
    hebat betui pompuan tu kalo kenal encik gorie !!

    :P

    ReplyDelete
  2. hahaa.. rasenye kalo saya jumpa ni konmpem cam jugak.. hehee

    *oh.. dtg jegok abg Jonni yg pemes.. aunty saya cakap abg Jonni pemes..

    ReplyDelete
  3. sape ye blogger tu abg jonni??? dia cam tak abg jonni? mesti rahsia kan, hehehe....

    ReplyDelete
  4. ha ha ha...so terkejut punya pasal..x jadi ngorat la ni..ha ha

    ReplyDelete
  5. har har har..penghibur di pagi buta la ini cerita. Aallaa..kalau abg jonni jumpa saya (kenalke?)..tegur tau..saya nak autograph..hak hak hak..

    ReplyDelete
  6. kah kah kah...memang la ko nie.Agaknya kalau ko jumpe bear pun mesti ko ingat itu aku kannnnn kan kan.hehehe

    ReplyDelete
  7. ceehh..


    igt td nk ngorat..yo yo ooo jek.

    ReplyDelete
  8. huhuhuhu~ sape blogger tuh bro??

    ReplyDelete
  9. bistu ko teruskan ke x niat suci ko nak ngorat beliau tu bang joni?

    ReplyDelete
  10. paranoid!
    aku yang tak letak gamba pun bole perasan ade orang kenal.
    lagi bangang kan?

    ReplyDelete
  11. harharhar...bila la agaknye ko nak tunjuk sape sebenar ko eh...jeng..jeng..jeng

    ReplyDelete
  12. Sapa tuh abg jonni? Wua... Da lama main blog pn x pernh jmpa bloger lg... Lain kali,abg joni ngorat ja...

    ReplyDelete
  13. terserempak ka dating? mcm kakak eden jo ket situ

    ReplyDelete
  14. hahah kalau ko jumpe dkt pj seksyen 16 mamat naik kelisa kelabu, isap rokok mengembut, gaya garang macam orang audit office tu,,,


    aku la tu ahahha

    ReplyDelete
  15. ahakzzz nanti klu jumpa org mcm dlm lukisan ni bole la tego mintak sign ekeke

    ReplyDelete
  16. Cik Rabbit...
    biasak ah... aku terperasan dan perasaan lebih... harharhar...
    mcmlah kenal ye dak?



    Along Tapa...

    Ayat2 lagi hebat tau.... bukan bunga2 lagi... tahap semak samun belukar2 bagai.... harharharhar,...






    ishiko....

    harharhar... pemes kejadah ah... selekeh ada laaaa... huhuhu..

    Auntie? Auntie Ishiko da kawen blom? harhrhar...



    eMMe....

    harharhar... mana ada camnya... konfom tak cam... sbb...

    gambo kartun ngan rupa sbnr... jauh panggang dari mikrowave... harharhar...




    Liza Abd Rahim...
    cis... cis... cis...

    pakai topeng camtu mana nak kenal...
    Aik? ingat aku ni peserta Akademi Fantasia apa nak mintak2 otograf....





    little_teddy...

    harharhar...
    tu la pasal... gambo teddy.... hmmmm....




    chirpy chummy...

    harharhar... biasak ah.... gaya mcm berani... padehal tak berani ponnnn... huhuhu..




    cplud miera....

    harharhar... entah... aku pon konpius... huhuhu...





    melody mocker...

    niat suci ku terbantut la bro...
    harhrhar...




    tupai merah...

    harharhar... entah ah... kdg2 terparanoid plak... huhuhu...

    lagu "paranoid" nyanyian Black Sabbath best tau... huhuhuhu...




    DyaMohd...

    harharhar... tak mungkin ah... aku ni pemalu ya ampun... huhuhu...



    Siti Mashitah Saidin...

    harharhar... malu ah nak jumpa2 blogger nih... apatah lagi nak ngorat2... huhuhuhu...



    WHOLESALE FOR US....

    Laaaaaa... kakak hang dok situ ka?... cis!!! kalo tau aku ngorat... harhrhar..




    Jurnalmurahan...

    harharhar... ok... ok.... kalu trserempak belanja aku makan ye bro...

    huhuhu...




    Saya...

    kehkehkeh...
    ciss!!! ingat aku ni peserta bintang rtm ke apa nak mintak2 sign... huhuhu

    ReplyDelete
  17. peh

    selalunya org yg buat salah je rase takut takut ni

    ye dak?

    rokok XXXL kau tu bak sini aku bako!



    .

    ReplyDelete
  18. Klu sy terjumpa rakan blogger sy wat2 x knl je.seganlah.haha

    ReplyDelete
  19. gediks je abg jonni. ni. lagi2 lah abg jonni kan dah potong rambut. Sah-sah dye tak perasan punye.

    ReplyDelete
  20. aku rasa memang dah sampai seru untuk ko kahwin la jonn...becoz why aaa...becoz macam ni pun ko dah cepat perasan..memang sangat angau.

    pssstt!!!!mesti awek tuh cun ek sampai ko igt muko dia.Ewahhhhhh bak no tel dia.

    ReplyDelete
  21. wowwww!!!

    kuatnya ingatan hang na..

    kak ati ni kureng skit..

    lagi pulak mata rabun jauh ..hehe

    ReplyDelete
  22. hahaha..cisss.buat saspen je.wakakaka.. sapa agaknya blogger tu ek?kehkehkeh

    ReplyDelete
  23. Bonekadalamchermin...

    bukan takut... segan... harharharhar...
    ceh!! belilah rokok sendiri... mintak2 aku plak!!.. harhar...




    CikNgah...

    haah... aku pun segan nak tergur2 blogger nih... huhuhu..





    s.y.a.r.q.....

    harharhar... perasaan aku je tu.... huhuhu...




    little_teddy...

    tu la... gelfren aku pon dah ajak aku kawen... adesss.. aku mana ada duit...

    nama dia Lisa Surihani.... kenal?
    harharharhar...




    Ati Masrif...
    entahlah... kalu pompuan aku mesti ingat.... tapi laki?... hmmm selalu lupa...

    entah kenapa tah... harharharhar...





    fiezah91...

    harharhar..... aku sendiri pun tak kenal ...tau muka dia je... harharharhar...

    ReplyDelete
  24. beso gile rokok tuh.. stahun tak habis nak hisap hahaha..

    lambat aku ke sini..aku tak sihat kebelakangan ni..bukan dah tak sudi ye..

    abg jonni.. patut ko perkenalkan diri tuh.. mana tau kot2 ada 'untung' hihihi..

    ReplyDelete
  25. setapak? pompuan? rakan blogger? ayu? sopan santun?

    macam kenal je bunyiknye.

    mueheheheh~

    ReplyDelete
  26. sapelah agaknya awek malang tersebut..

    apsal ko tak try tegur? mesti dia pengsan

    ReplyDelete
  27. a samad jaafar...

    bawak rehat2 k... mkn obat.. Moga sentiasa sihat selalu.

    huhuhu... malu ah bro...




    gadisBunga...

    Ah!!! sudah.... jangan2 kawan hang... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  28. Dark Half....

    harharhar.... cis!!! kalu pengsan ok apa...

    jangan dia lari lintang pukang... pastu jerit2... TOLONG.. TOLONG... PEROGOL.. sudah!!

    ReplyDelete
  29. siapakah orang itu?? jeng jeng jeng.

    ReplyDelete
  30. ZiZie ZiZot...

    siapakah jeng jeng jeng.... harharhar.. lama tak update zizie.. tido la tuuuu... huhuhu

    ReplyDelete
  31. Laa Bang Jon ke kat tepi jalan masa tu?.. tergaru² punggung je aku tengok dari kedai sebelah tu... ;D





    Semoga bang Jon terus diselubungi misteri..

    ReplyDelete
  32. Hahah nasib tak kantoi kan.. ouhh setapak cam dekat je kat sentuk ni. gagagaga
    kalu nampak gua tegoq naa HAHA

    ReplyDelete
  33. auntie sy da kawen ank dua... kahkahkah

    ReplyDelete
  34. nusantara sgt la kunun. ceh! pemalu yek??

    ReplyDelete
  35. eceh , same la kita . PEMALU , sebab tu la tak ade komen kat sini lagi , sebab malu nak komen . bwahahahahahaha
    *ini serius

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger