Cuti-cuti Abang Jonni.

           Yeay!! jom bercuti. huhuhuhu. Sebenarnya takde benda pon nak tulis, saja mengada-ngada nak update. Kalau ikutkan, dah lama aku tak jalan-jalan atau bercuti kemana-mana. Tapi hujung minggu aku dan kawan aku dah buat plan nak bercuti. Maklumlah minggu depan cuti 4 hari.



              Harap-harap menjadilah perancangan kami ni. Maklumlah kadang-kadang sudah dok merancang tetiba ada plak aral dok melintang. huhuhu... Disebabkan cuti 4 hari, kami dah merancang bercuti agak jauh sikit.... ke luar negeri. Harharharhar. Jom la ikut..... huhuhu.










                

                       Mula-mula kami cadang nak pergi New Zealand, tapi sebab memikirkan masa cuma ada 4 hari, kami cari alternatif lain, tempat yang lebih dekat. Pastu terfikirlah plak nak ke Australia. Lepas tu terpikirlah plak, kitorang mana ada duit, bajet setakat sekangkang kera je, dah gila ke apa nak pergi Australia.... harharharhar. Jadi kami pun memilih untuk berjalan ke belah utara semenanjung Malaysia. Sebab aku dok Selangor, kira ke luar negeri jugak la. hahahaha.



       Buat masa ni adalah beberapa tempat beberapa tempat dalam perancangan untuk dilawati, tapi belum komfom. Sebab kami cadang nak main belasah je. Mana yang dalam perjalan tu, kitorang singgah je. huhuhu. Kiranya macam rombongan yang tidak di rancang. Tapi.... ada satu tempat yang aku betul-betul nak pergi...





                                   Huhuhuhuhu....

  
        Aku memang betul-betul teringin nak pergi ke situ. Nak tau kat mana? jeng... jeng.... jeng... Pulau Langkawi. kehkehkeh.
Nak tau sebab apa aku teringin sangat nak ke situ? Sebabnya mudah je...









             Dah lama aku tak mandi laut. Huhuhuhu. Tu lah sebabnya. Rindu plak nak merasa terminum air yang kelat-kelat masin masa berenang. Kalau ikutkan kali terakhir aku mandi laut masa aku masih muda remaja gitu. huhuhuhu.


         Rindu jugak nak main-main kat tepi pantai sebenarnya. Buat istana pasir, pastu lari-lari di gigi air. Bila penat....








             Aku pun baring di gigi air, diatas hamparan pepasir yang memutih. huhuhu. Pastu terasa ombak membelai lembut tubuh gebuku... mmmmm... indahnya perasaan ini. huhuhu. Tapikan, Pantai Morib yang tak jauh ngan rumah aku pun dah lama aku tak jenguk. huhuhuhu.


        Ah!! Tak sabar aku nak menjejakkan kaki ku ke Langkawi. Mesti sekarang ni ramai pelancong asing kat sana. Mana tau.... kalau nasib baik... dapatlah aku tengok pelancong asing yang cantik-cantik mandi laut ke, berjemur..... cuma pakai bikini...





         Harharharhar... bestnya... bestnya... Tak dapat ku bayangkan... harharhar...











        


                           Harharharharhar.... gelak lagi...














                 Harharharharhar....





          Harap-harap menjadilah perancangan kami nak berjalan itu. huhuhuhu. Akhir kata... ya saya tahu... entri ini sengal. hahaha. Habis.....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

27 comments:

  1. ahem ahem,

    jage diri bebaik yea jalan-jalan.

    ade pulau yg best kat langkawi tue kalo nak mandi dan tengok ikan.

    saya suka langkawi!

    ReplyDelete
  2. elek..setakat pantai..Morib ngn PD dekat je bro..har har har..
    baik2 mandi laut..nnt kena geget dgn jaws...;b

    ReplyDelete
  3. gigi tu dah sihat dah ker? ke dah campak tepi longkang? hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya g jalan2 pantai mandi laut..jelesss!!! huhuhu...

    memang lame giler rancang nak gi langkawi...ntah bile la aku dapat jejak gi sana...windu nya nak mandi laut...huhu

    ReplyDelete
  5. klo pegi Langkawi, jgn lupa beli buah tngan, coklat daim etc....

    ReplyDelete
  6. yup sangat sengal ! haha

    encik gorie..lepas exam kan cik rabbit nak pi Langkawi..best!
    nak pesan pape?

    ReplyDelete
  7. la... nati abg jonny naik ferry kt mn? kola kdh dkt ngn umh sy ja tuh

    ReplyDelete
  8. wah wah! nak g bercuti.. haha.. ole2 untuk kitaorg semua jgn lupa tau.hahaha :P

    ReplyDelete
  9. ow patut abg jonni nak pegi sangat..proses cucimata rupanya..jahak ! Ahaks!

    ReplyDelete
  10. abg Jonni !!!!! niat kena betul.. kang tak jadi kang... haaisshh..

    ReplyDelete
  11. wah beshnye...selamat bercuti Jonni..kalau x reti berenang tu, jgn segan2 sewa 'boya'..(demi keselamatan)..hu hu hu

    ReplyDelete
  12. tersangat sengal. ur previous entry pn sama. huhu

    ReplyDelete
  13. kikiki... sengal itu suatu keindahan juga adakalanya

    nak lg best, awek pelancong asing minta tolong sapukan sunblock. ada beran?

    ReplyDelete
  14. haha..abg jonni mmg sengal la..xde pkir lain, asyik pompuan berbikini ajo...hoho...tp pulau langkawi mmg best lah!

    ReplyDelete
  15. oit bang joni. ke redang la bes.. ko view la gambar² alam ria cuti sekolahku di sana kat page ak. serius sesuai untuk student cam kite..

    buat lawatan sambil belajar.. hoho!

    ReplyDelete
  16. visit here frm Egypt~

    http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. ayokk bercuti rupenye...abg joni jgn lupe take pic lebi2...pastu ape lg entri ar..

    ReplyDelete
  18. bestnyerrrr........semoga perjalanan anda selamat....enjoy da trip..selamat bercuti!

    ReplyDelete
  19. alahai jauhnya nk g mandi laut kt langkawi.kt PD ada.Penang pun ada.Lagi best pantai kat penang tak berombak.boleh main hide n seek g2.neway slmt berholiday :)

    ReplyDelete
  20. part harharhar berulang-ulang tu kelakar, zoom siap ahahah cam doh

    ReplyDelete
  21. woii bro..aku nak ikut... kita lumba renang nak.. nanti aku beli seluar terpendek..bagi laju sikit..

    errr... rokok murah ye di sana.. hihihi..

    ReplyDelete
  22. abang jonni jangan lupa beli keychain burung helang kat saya okeh....:)

    ReplyDelete
  23. ishiko

    ... harharhar... niatku sentiasa suci dan murni..... haha..

    tolonglah percaya eh?




    Diyana Daniel

    huhuhu.... akak ni macam tau2 je aku tak tau berenang... kehkehkeh.




    miss

    hahaha.. biasak arr.... org bujang....




    maCy


    hahaha... mana wujud entri yg ilmiah kat sini... sume repek dan repek dan repek... haha.



    Dark Half

    huh? itulah yg aku nanti2kan bro... sapu sunblock kat pelancong asing lelaki... eh silap pompuan sahaja. hahaha.





    akalilli.

    hahaha... baru balik ni, tapi masa aku kat sana... panas ah... hitam legam aku jadinya... adeih.



    melody mocker


    redang? ui... blom pegi lagi la bro... maybe someday ah. haha.




    fadlisabri


    ahlan wa sahlan... hal anta tanawalut toam... naam?...

    huhuhu... cakap arab plak aku...



    Suriati


    aku ni pemalu. mmg takde pic. haha.



    Cikngah

    alaaa... jalan2 je. sesekali ku rasa teringinnnnnnnnn.... pegi langkawiiiii... huhuhu.




    jurnal murahan.

    harharhar. gelak penyamun mmg kena ada zoom2.




    a.samadjaafar


    aku x reti berenang ah bro. hahaha...

    rokok mmg murah... tapi kureng sedap ah. hahaha.



    cik jelly chan...


    huhuhuhu... alaaaaaaaaa x beli la. bajet sekangkang kera.
    mmg x beli2 cenderahati. huhuhu.

    ReplyDelete
  24. Bang Jon.. Aku tak pernah jejak kaki kat Pulau Langkawi tu, lagi lah New Zealand mahupun Old Zealand....





    Lagi sengal kalau benda yang jadi lari jauh dari yang dirancang.. Harap² jadi la perancangan korang.. ;D

    ReplyDelete
  25. Assalam Ab Jonni, ohhhh nak gi Langkawi ekk...wahhh....best tau Langkawi, tapi jgn sunuk2 sgt....takot tercabot gigi lain lak...hehehee...have a great holiday bro!

    ReplyDelete
  26. Erm erm.. Pulau Langkawi belum jejak kaki lagi...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger