Rasa macam nak gigit orang



        Hai.. ingat aku lagi tak? huhuhu. Dah lama aku tak update blog, apatah lagi nak jalan-jalan blog kengkawan. huhuhu. Nak kata lama sangat tu takdelah, tapi adalah dekat 10 tahun.....


             Alhamdulillah berjaya jugak gi jalan-jalan ke Langkawi hari tu, tapi nantilah baru citer. Huhuhuhuhu. Tapi apa yang pasti aku tak berjaya nak tekel gadis di Langkawi. Harharharhar.



        Aku datang kerja macam biasa hari rabu hari itu, kawan-kawan dok tanya... "dulu kulit ko hitam... sekarang dah siap berkilat. hahaha." Aku buat derk je diorang tu, malas nak layan. Pastu tiba-tiba bos aku turun.... dengan muka ketat.. pastu bila nampak aku dia terus datang dan marah-marah aku.






        
Bos : Panjang... lu jangan suka-suka cuti, cuti tarak inform saya. Lu ingat ini tempat apa? Lu punya ka? Ini tempat lu cari makan maa...

AJ  : Saya sudah apply cutilah bos.. u sendiri approve maaaa...

Bos : Ya ka? u sudah apply ka? Tapi u tak bley buat itu macam.... bla.. bla.. bla... bla...

AJ  : ye bos... baik.. (sambil garu-garu kepala.)


        Aku garu-garu kepala bukan apa, bos aku dok bebel sampai bab kerja tak ada kat negara jiran. Datang naik tongkang cari kerja kat Malaysia.... tapi orang kat sini malas. Tak kerja betul-betul... Aku angguk-angguk kepala je. Layankan aje...


         Sebab aku tau dia mesti ada masalah rumahtangga kat rumah, sebab selalunya kalau dia pening... habis semua orang kena marah. hahahahaha. Lepas dia puas bebel dia pun berambus. Pastu mamat yang dok tersengih kat tepi dinding dok tegur aku plak.







Botak: Huahuahua.. padan muka ko. Ko memang muka stok kena marah. Memang malang ah nasib ko ni. Kalau aku bos... takdenya aku nak marah-marah ko, aku buang keje terus. Harharharhar..


AJ   : grrrrrrrr.....



       Aku dah lah pagi-pagi kena kaunseling, boleh dia gelakkan aku, pastu siap bagi ayat-ayat yang super duper sarkastik... Adoyaiiii... Nasib baik la aku ni sopan santun... kalau tak..








         Aku gigit-gigit ko tanpa belas kasihan Botakkkk.... hahahahaha.

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

13 comments:

  1. gigi dah baik ke sampai nk gigit org tue? hehe

    ReplyDelete
  2. aiikk..gigi dah ok ..terra tu leh geget orangg..belajar kat langkawi ka?
    hitam gak ke? hak hak hka..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. balik cuti trs kena mrh! kuang3x..

    ReplyDelete
  4. kih2.sian abg joni kena bebel.tp ko buat derk jela.buat2 mcm angin lalu.heeeeeee.

    ecah mashuri

    ReplyDelete
  5. Teruknya perangai. Lenkali jangan kawan dengan dia lagi Abg Jonni.

    ReplyDelete
  6. bersyukurlah botak ko x kene gigit....ganas bebenor aku tgk AJ tu......grrrrrrr hahaha

    ReplyDelete
  7. gambarajah tak berkilat pun?
    harharharhar

    ReplyDelete
  8. ya...itu dia sudah kembali....xde ole-ole ke?

    ReplyDelete
  9. MaWaDDaH...

    Harharharhar... buat nasa ni ok lagi... nanti2 konfom sakit lagi. huhu..


    Liza Abd Rahim...

    hahahaha... aku mmg agagk hitam berkilat. kehkehkeh... kuat jemuran tgh panas laaa...



    Siti Mashitah Saidin...

    huhuhu,... biasak ah tu... adat org berkerja... mcm2 ragam... haha..



    fiezah91...

    eleh.... besok2 kalo ko dah keje rasa jugak... kuang 3x...




    echah Mashuri...

    biasanya masuk tinge kanan kuar kat lubang hidung... hahaha...



    choZila...

    hahahaha... kang dia tumbik aku plak....



    aniz...

    hahaha... ggit je yg boleh... nak gaduh2 tarik2 rambut... dia xde rambut... haha


    tupaimerah...

    harharhar.... pakai mekap...



    CIK BIRU in da house...

    x mampu ah nak beli ole2... hahaha... bajet sekangkang kera je... huhu..

    ReplyDelete
  10. Hahahaha.. mood masih berbunga tiba² dah dapat kaunseling percuma pagi².


    Nasib baik Bang Jon masih mampu berfikir secara rasional. ;D

    ReplyDelete
  11. kemain beso gigi. kah kah kah

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger