Lama Gila.


Helluuu... lama tak nampak? mana tercampak?

Harharharhar. Ayat yang begitu popular suatu ketika dahulu, namun begitu menjengkelkan jika diucapkan pada zaman sekarang.


Lama gila ah aku membiarkan blog aku ini kesepian tanpa sebarang entri-entri sengal aku. Huhu. Lantas menimbulkan persoalan dah berapa lama aku tak mengunjungi blog rakan-rakan lain? Hmmm....  Jawapannya memang lama..... Sori eh? eh? eh?



       Sejak kebelakangan ini aku sudah tidak bernafsu untuk melayari dunia internet, dan masa aku banyak dipenuhi dengan bermain game. Aku rasa bahagia melayani game tersebut dikala serabut dan serabai dok bersarang di dalam kepala aku ini. Huhuhuhu. Banyak sangat benda kena fikir sekarang ni.... stress!! harharharhar.



        Sebut soal "lama", aku ada terserempak dengan kawan lama aku, iaitu kawan sekolah aku disuatu waktu dahulu... dahulu... dahulu... dahulu kala. Pendek kata dah lama gila ah.









         Begitu lama aku tak bertemu dengan beliau malah amat jauh berbeza rupa beliau dari zaman sekolah dahulu. Kulitnya lebih cerah, bersih, tampan dan bertubuh agak sasa. Dari segi berpakaian pula memang kemas, dengan kemeja lengan pendek berwarna putih dan berseluar jeans hitam memang cukup segak. Maklumlah seorang guru. Tak macam aku dengan gaya kekampungan aku yang tak pernah berubah dari dahulu.



        Di awal bicara, dia ada berkata " wei... apasal ko kurus gila nih, dari sekolah sampai sekarang badan masih sekeping lagi?  Ko hisap dadah apa? hahahaha... "

        Dan aku sambut sapaan beliau dengan senyuman. Dan aku akui, memang aku tak berubah dari dulu sampailah sekarang... maintain kurus tiang talipon. Harharharharhar. 


        Bila aku sampai di rumah aku pun membuka baju, dan berdiri di depan cermin... Dan aku pun mengamati susuk tubuh badanku.... Hmmmmm....







                  Oh tidak!! Aku begitu kurus!!




      Harharharhar. Dan aku yakin berat badanku tambah susut sekarang ni. Manakan tidak, banyak benda yang aku fikir sekarang ni sampaikan makan pun dah tak lalu. huhu. Sehinggakan aku dijangkiti dengan sejenis penyakit yang lazimnya menular di bulan puasa iaitu "gastriktis sakitis perutan" sebanyak 2 kali dalam sebulan. Hebat bukan?


     





             Hebat kepala lutut ah. Sengsara adalah. Dan aku telah mc sebanyak 2 kali bulan ini dan 2 kali jugalah aku kena bambu dengan bigboss. Maklumlah bagi orang tua tu kalau tak boleh datang kerja berjalan.... aku kena datang kerja merangkak. Janji datang kerja. Huh!! Gila!!


         OK. Cukuplah untuk kali ini. Aku akan cuba merajinkan diri mengupdate dan mengunjungi blog kawan-kawan. harharharhar. Jumpa lagi......


          Adios amigos... muchas gracias... Tengo un cigarillo usted? No? ..... Dem!! harharhar. Gila!! Apa aku merepek ni? ooooooooo.... jam dah pukul 1. Bai....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

22 comments:

  1. apu pun lama gak harharhar tiru gaya gelak kau..hehehe!

    ReplyDelete
  2. aloiii...jgn skip makan abgjonni weh.nnt gastrik ko lagi melarat tau..

    ReplyDelete
  3. hellu...lama tak nampak.Mana tercampak??hhaha..Ala reliks la bro.jgn di pkkan sgt masaelah tuh sampai gastric bgai..Silap2 leh jd ulser perut,lagi teruk.Ni gaya cam putuih cinta ja.huhuhuh.Lek lek lek.Jgn lupe hupdate.Aku pun tgh layan game nie.Game Ayam tembak OINK OINK.angry bird.hahahha

    ReplyDelete
  4. haishhh..igt dah kena tanam dah blog ni..;b

    sengaja la tu cite pasai gatrik..tau la dh nak masuk ramadhan..saja la..sajaaaa..sajaa..;b

    ReplyDelete
  5. haku pun dah lama tak hapdate, yeop mat dah siap buat site visit push aku suruh update hohoho

    ReplyDelete
  6. main game kah main cinta kah? cinta kamu pun sudah lama tidak berentri~~main game juga barangkali~~haha~

    ReplyDelete
  7. Abang Jonni amacam? ada baik kah? sihat kah? hurm....kalo dok sensowang, mmg nampak kurus n tak terurus, melainkan ade 'org' tercayang di sebelah, semua nye gerenti beres, heeee~

    ReplyDelete
  8. gua mmg tak pernah pakai
    'hellu, lama tak nampak, mana tercampak' tu.
    nampak nau gua bukan org dr suatu ketika dulu.

    heh. buhung la tu main game~
    gua tau lu asek bergayut dengan awek lu.

    harharharhar

    ReplyDelete
  9. abg john..anda telah mengubati kerinduan yg melanda di hati ini...ohhh!!!!....haha...arerere.....lame bebeno idak menulis nyee...heehe....ape2...jage kesihatan ok....

    ReplyDelete
  10. pakcik jonni kene jaga kesihatan.

    saya tidak mahu kawan saya riso pakcik jonni jatuh sakit di kemudian hari.

    bole?

    ReplyDelete
  11. hahaha...
    abg jonni kena bg gemok baru la kacak seket...slamat berjuang update blog..:)

    ReplyDelete
  12. elehh.. bile nok pose je lu cakap lu gastrik.. tawun lepas pun gitu kan? (aku sedang menabur fitnah ni..hihihi)

    ye la.. aku pun rasa mcm dah lama tak jenguk lu bro..pastikan mnum milo sebelum tido.. gemuk la nanti !

    ReplyDelete
  13. abang jonni nih! hahahahaha.. adoi. update la... suka kartun2 abg jonny tuh.

    *makan bnyk sikit. kawen la senang. ada org tolong jgakan makan minum

    ReplyDelete
  14. bila pose gastrik mmg selalu menyerang hik hik hik

    ReplyDelete
  15. jaga kesihatan baik-baik..

    ReplyDelete
  16. mehmed... biasak ah cuti2 malaysia... harharhar


    Cik Rangers...

    bukan skip mkn... tapi terlupa mkn... harharharhar,...



    little teddy...

    harharhar... benda nak jadi... nak buat mcmmana... harharharhar...

    aku suka layan Age of empire... harharhar



    liza Abd Rahim...

    harharharhar.. ak ah laaaaa... dah nak pose... patutla gastrik. kuikuikui.



    jurnal murahan...

    harharharhar... aku tau... ko mesti sibuk gi dangdut kan? kan? kan?

    suka2 aku je ckp ko ni kaki dangdut....




    bujal x...


    owh no no no no... impossible... bukan sibuk main cinta... tapi sibuk main sepaktakraw....

    harharharhar...




    eMMe...

    betul tu... ni yg rasa nak mengorat dgn lebih intensif lagi...

    harharhar...



    tupaimerah...

    owh ye ke? nampaknya aku seorg saja yg dlm kategori dahulu kala. oh tidak!!

    owh tupaimerah... siapakah gerangan anda sbnrnya? nak kene lepuk?

    harharharhar...




    Monster Kekhai...

    helo my pren... arerererere.. gua xde mood nak menulis lerrr... tapi selalunya apa yg aku tulis tu merepek meraban je pun...

    harharhar...




    MasZuber..

    yes.. yes... i know.. sometimes malang not smells laaaa... benda nak jadi. nak buat mcm mana?


    kawan? siapakah? cantikkah? kiutkah? pandai masakkah? singlekah?

    aku nak... aku nak... harharharhar..




    semutmerah...

    rindu semutmerah gak.. hikhikhik (sambil nyorok blkg pokok)

    ewah... ewah... tukar nama plak dah... tanak guna cik rabbit lagi ke?



    cik jelly chan...


    ah!! gemuk ke kurus ke... takdenya aku nak jadi kacak de... janji sihat walafiat.. huhuhu..



    a.samad jaafar...


    harharharhar... biasalah... gastrik tu adalah penyakit lazim di bulan puasa..

    ye ke? bley ditry tu... harharharhar..




    Siti Mashitah Saidin..

    ah!! cakap senanglah... meh 20 ribu ringgit.. baru boleh kawen..

    harharharhar..




    saya...


    harharharhar... hmmmm... penyakit bermusim namanya tu... huhuhuhu.




    Aniz...

    ok.. thanks... hang pun.... selamat berjumpa optometrist..

    moga semuanya ok eh...

    ReplyDelete
  17. makan la ubat tambah berat badan..xpe,lelaki kurus ramai jugak pmpuan suka hahaha...

    ReplyDelete
  18. Bang Jon!!! timbul jugak ko akhirnya setelah lama tercampak.. ;DD

    Serius rindu nak layan entri sengalmu hahaha..

    nasib baik aku takde penyakit jenis gastriktis tu..

    ReplyDelete
  19. wohh !! patut la lam xnmpak abg jonni neh... gastrik 2x sebulan? walaweyhh.. azab ouh..

    err.. bg tips kurus sket ..

    ReplyDelete
  20. vampire's lovex....


    harharhar... ye la tu... mcm bley percaya...


    YOUsof...

    harharhar... tercampak sekejap tanpa arah tuju sbnrnya... haha





    ishiko...


    harharhar... tak dapek nak tolong eh.. kurus semulajadi laaaaa... bukan diet2 neh...

    ReplyDelete
  21. hahaha takpe, sekrang kau dah ketemu balik arah tuju tu kan..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger