kemarau berlalu, musim bunga pun menjelma.




        Dah pukul berapa nih? Nampak gaya tak datang budak ni... Hmmm... Takpelah, takkanlah dia nak datang plak kan? Takkan dia nak jalan naik motor ngan aku... Apa barang naik motor.

            Takpelah tunggu kejap lagi, lagi setengah jam kalau dia tak ada, aku balik je lah. huhuhuhuhu... Ah! penat je aku datang sini.









         Eh! dia datanglah... huhuhuhu.... dia datang......













Selama ini kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini padaMu Ilahi
Teman yang dicari selama ini
Telah kutemui







Dengannya disisi
Perjuangan ini
Senang di harungi
Bertambah murni kasih Ilahi

Kepada Mu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan kasih sayang kita

Kepadamu teman
Kupohon sokongan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telahku ungkapkan segala-galanya















 
Selama ini kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Dengannya disisi
Perjuangan ini
Senang di harungi
Bertambah murni kasih Ilahi













 

Kepada Mu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu

Kepadamu teman
Kupohon sokongan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telahku ungkapkan segala-galanya


 







Selama ini kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Kumencari-cari teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci
Kumencari-cari teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci

 
 


.... TaMaT ....

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

32 comments:

  1. Kahkahkah! Yang naik motor berdua tu tak boleh blah. Macam nk terbang.

    ReplyDelete
  2. hahaahahhaha

    ape kejadah pulak tetiba lagu brothers kluar hahaha

    apeapehalpun aku first comment. yes

    ReplyDelete
  3. dah ada awek la ni
    tahniah :)

    ReplyDelete
  4. hahaha... akhirnye.... abg jonni me'reveal'kan kisah cintanye... cinta sudah mula berputik yaa? hahaha dasat... dasat.. jiwang karat gak ekk ko bro... pape pun aku nak ucap tahniah dlu ler..
    ehemm.. ngn org berkasut croc pink ke? kekekkeke....

    ReplyDelete
  5. kah kah kah! ape hal bang joni? 1st date ke ape nih?

    ReplyDelete
  6. hahaahahahah~ mmg lawak la lu bro

    ReplyDelete
  7. kemain merempit dengan bonbon~~keh keh~~

    ReplyDelete
  8. tudia abg jonni senyum smp geraham bongsu...

    ReplyDelete
  9. hehe..abang jonni dah ada awek?bila nak kawen. dah berbau bau nasik minyak sampai ke jhr...gamaknya nasi minyak anbg jonni tu kot hehe :P

    ReplyDelete
  10. haaaa..dalam hati sudah ade tamann!!!!....

    ReplyDelete
  11. SALAM RAMADHAN abg jonni

    boleh tahan jiwang gak kau ni
    kehkeh

    ReplyDelete
  12. abg jonni recycle gambar...x aci llaa...;b

    karok lagu nasyid bulan puasa ni...motif??

    ReplyDelete
  13. sila lah sabar dalam mencari pasangan hidup...

    ReplyDelete
  14. hahahhahahhaha

    abg jonni abg jonni.

    bila la aku akan dpt jumpe ko kan :)

    heheeee tang naik moto, muke awek tue mmg x bleh blah la....ekekkeke

    (ya ampon awek itu)

    ;B

    ReplyDelete
  15. tajuk n3 kali ni buat aku konpius la.. betui ke lu yang pilih tajuk tu abg jonni.. atau dgn kerjesama yg naik motor tu..syahdu woo..hihihi..

    ReplyDelete
  16. dia dah datang ke belum nih?pengakhiran macam masih menanti jer..

    ReplyDelete
  17. hamzah ian...

    bro.... lu ada adik pompuan kah? kenalkan laaaa... harharharhar...



    ZiZie ZiZoT..

    tu tgh fokus bawak moto tu... maklumlah jln jem..... harharharhar.


    jurnal murahan...

    saje layan lagu versi the wans... hahahaha...
    best gak lagu ni apa.... pada aku laa... hahaha..



    Saya...

    huhuhuhu... jgn la tahniah2... bagi la hamper....

    harharharhar..



    semutmerah...

    best kan lagu neh... versi rock... huhuhu



    POHPALEH BURGER...

    harharharhar... saja berdrama ...

    sori bro aku x dpt komen blog hang... tak paham aku... ada blog yg aku tak bley komen.. asyik2 mintak sign in kat google.. tapi komen tak kuar2...


    huhuhu




    melody mocker...

    saja berdrama la bro... arharharhar..



    cplud miera...

    harharhar... ye ke? kalu camtu bagilah hamper kat aku...

    harharharhar...




    bujal X...

    kehkehkeh... bonbon? pemende tu.... bahasa korea eh?

    harharharhar




    tupai merah...

    kereta? aku cuma ada kereta sorong... kaler hijau.. huhuhu...



    moon...

    kalu bley nak senyum sampai telinga... harharharhar...




    Cik Feesya...

    Tu bau nasi minyak pasar ramadhan laaa... aku mana tau masak... kaki bangku... apa la cikgu ni..

    harharharharhjar..




    monster kekhai...

    kehkehkehkeh... taman perumahan kot bro... huhu..




    Bonekadalamchermin...

    SALAM RAMADHAN...

    bukan jiwang laaa... tapi buang tebiat...
    harharharhar



    Liza Abd Rahim..

    ak ah.. recycle je... malas nak lukis2... harharhar..

    lagu nasyid la best... huhuhu... asyik yg angguk2 kepala... pening kepala... hahaha..




    little teddy,...

    harharharhar... saja berdrama di bulan2 puasa la teddy... huhuhuhu..

    selamat berpuasa...




    MasZuber...

    harharhar... tanak jumpa hang ... nanti ko gelakkan aku... malas ah...

    tapi awek tu siap jerit2 masa naik motor... harharharharhar.

    lawak ko tau...



    a samad jaafar...

    harharharhar... tajuk buang tebiat ye dak? saja ah nak berdrama ah bro... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  18. ghost writer...

    harharharharhar... ending tu takde kaitan... aku recycle gambo yg dah ada... harharharhar..

    sbb aku mmg malas nak lukis2... hguhuhu

    ReplyDelete
  19. har har har...areeer...mood sahut nak mengkomen...hehe...dengo lagu pagi2 ni...sayupp jee..arere

    ReplyDelete
  20. haiyaa... itu mcm ka?? aku tak tau pun masalah tu... sib baik ko bgtau... takpe.. aku try fix kan... tak pun time ko masuk tu blog aku mengong kot.. hehe tp pape pun aku try usha masalahnye...

    ReplyDelete
  21. terobang selendang bonbon. hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  22. wakakakak.....memule memang cun....tapi lepaih tu.....semue sebab mike abg joni.....ilang teghoih jelite die...

    ReplyDelete
  23. alahai abg jonni.. nape bwk awek nek moto bulan2 posa ni... =.='

    ReplyDelete
  24. uikss.. bawak naik keta la pulak. naik moto bulan pose la. hahaha

    ReplyDelete
  25. lama tak dtg sini.. laptop rosak... wua.. abg jonni dah ada some1...
    oke, bai! nak majok.. hahaa

    ReplyDelete
  26. bro , opah gua solo lama dah ada la dalam 20 tahun..ada berani... nice pic

    ReplyDelete
  27. apa motif lagu nasyid tu... ish ish ish

    ReplyDelete
  28. abg jonni memang jiwang..beruntung la sape yg dpt abg jonni nie...:)

    ReplyDelete
  29. Sejati sungguh cewekmu itu wahai Bang Jon.... ;D

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger