Sesi karaoke bersama Abang Jonni




             Sekarang ni asal buka radio je mesti ada lagu raya. huhuhu. Memang best dan syahdu gitu. Tapi lagu-lagu yang lama-lama gak best, lagu yang baru ni kureng sikit syahdunya.


        Disebabkan aku pun takde benda nak tulis kali nih, layan karaoke je la jawabnya. Jom menyanyi sama-sama. Barulah keghairahan balik kampung bertambah meluap-luap. huhuhu.


Lagu : Seloka Hari Raya.
Nyanyian : Hail Amir & Uji Rashid.
Komposser : Ahmad Nawab.
Penulis Lirik : Erna.
Album : Bergembira Di Hari Raya (1977)
















Indahnya sungguh di hari raya
Ramainya orang bersuka ria
( 2 X )

Adikku manis cantik bergaya
Bolehkah abang ikut bersama
( 2 X )










Usahlah abang membuang waktu
Mari menuju ke rumah bonda
( 2 X )

Sanak saudara sedang menunggu
Di hari mulia bertemu mesra
( 2 X )











Katamu itu abang mengerti
Kusanjung budi puteri ibunda
( 2 X )

Pada yang tua kita hormati
Barulah hidup saling bahagia
( 2 X )










Miskin dan kaya sama sahaja
Hulurkan tangan berjabat mesra
( 2 X )

Saling bermaaf kita bersama
Lupakan saja sengketa lama
( 2 X )



 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dah Habis..... Byeeeeeeeeee......

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

22 comments:

  1. nyanyi lagu raye pun muke ganas ye bro..

    err.. lagu mat jaih satu !!!!

    ReplyDelete
  2. lagu ni memang kegemaran kita... tapi kartun tu buat nak gelak gelak. hehe

    ReplyDelete
  3. Cewah, ni lagu raya orang tgh bercinta ni. Pergi la raya rumah akak tu kalau berani. Nyanyi je buat apa hahaha :D

    ReplyDelete
  4. ooo.. pompuan tuh, cun ar!

    suka lagu nih abg jonny!

    ReplyDelete
  5. HAHA. karoke lagu raya doh encik gorie. hhuhuu puasa xhabis lagi, semangat nyooo !

    ReplyDelete
  6. ada jek mak datin tu..phewww..

    kita lom layan lagi lagu raya..rasa mcm x nak raya jek.. sbb baju raya sepasang je tahun ni..hek hek hek..

    Abg jonni..sila design kad raya the bommbbb ya utk kita org semua..

    ReplyDelete
  7. ehehehehe

    pakcik jonni buat saye senyum pepagi bute neh :)

    ReplyDelete
  8. hahahah..ni sure ko tujukan utk awek ko kan?hihihihih

    ReplyDelete
  9. haip!! belum boleh salam2 lagi~~kemain! keh keh~~

    ReplyDelete
  10. raya..raya..raya..yeah..esk blk kampung berayaaaaaaaaaa!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. An an an an??? Lagu raya yg baru tak best. x menusuk kalbu... ekekekeke.

    Semalam baru karoke depan laptop ngn mak lagu aishah-pulang lah... eheheh :P

    ReplyDelete
  12. betoi lagu lama gak menusuk jiwa... kartun ganas takper...
    raya kat ner nanti?

    ReplyDelete
  13. Hehehe sungguh indah entri ni Bang Jon.. lagi indah kalau dibaca sambil memerhatikan rendang yang dah dihidang... ;D

    ReplyDelete
  14. kekekek.....nampok ganeh...... ghupenye berbunge jugak...tapi ye le.,...raye setahun sekali....

    ReplyDelete
  15. he he...SELAMAT HARI RAYA Jonni..dapat cuti panjang ke Raya nanti..boleh la duduk kat KG lama2 sikit..

    ReplyDelete
  16. haha. tinggi hidung awek! wiwits!

    ReplyDelete
  17. baju biru tu sape?
    mak ke?
    cantik nye mak abang jonni :)

    ReplyDelete
  18. hahahahahaahwakakakakak

    sepadan la encik jonni dgn awek itu...sherasi bershama...hahahaha

    terasa kemeriahan raya dengansesi karaoke ni..

    nak tuju lagu boley????

    balik kampung by sudirman satu!!!! hehehe

    ReplyDelete
  19. a.samad jaafar...

    harharhar. nak buat mcm mana bro... mmg dah ganas. huhuhu.

    Ahmad Jais? lain kali ah bro... vokal aku tgh kurang mantap skrg ni. hahaha.



    belogkiter....

    huhuhu. best ye dak lagu raya lama-lama ni. meruntun jiwa gitu.... huhu.



    ZiZie ZiZot...

    Ah! engkau nih... lagu raya memanglah lagu raya... takkanlah nak jiwang2 p[lak dgr lagu raya... aish!! huhuhuhu.




    Siti Mashitah Saidin...

    huhuhuhu,... aku pun suka lagu nih... suka giler....




    semut merah...

    harharhar... semangat nak beraya mengalahkan bebudak ko tau... huhuhuhu.



    Liza Abd Rahim...

    aik? jgn ah camtu... aku pakai baju raya tahun lepas... rileks je... harharharhar...

    kad raya? tak reti ah... huhuhu..




    MasZuber...

    harharhar... senyum pepagi eh? jgn lupa gosok gigi dulu eh? eh? eh? harharhar...





    Cik Rangers...

    harharhar... lagu raya ni aku tujukan utk semua laaaa...



    bujal x....

    raya takpe kotttt.... harharharharhar...



    Cikngah...

    harharhar... bestnya... baik2 balik Kelantan eh?




    s.y.a.r.q...


    harharhar... lau raya lama-lama nih... syahdu giler ah... huhuhu




    Cho Zilla...

    harharhar... yup setuju.... lagu2 lama mmg best...

    raya kat Banting je ah... aku mana ada kampung... harharharhar...




    YOUsof...

    Ah! ko ni... rendang... rendang... rendang... serunding daging tanak? harharhar




    D_08..

    ganas suam-suam kuku je bro... harharhar... Selamat hari raya bro...




    little teddy...

    ye la... ye la.... lain kali aku nyanyi lagu lain laaa... harharharhar...


    Pak Lang...
    aku takde kampung laa... hahahaha..

    eleh... setakat kampung ko yg kat sabak bernam tak jauh mana la bro... jalan kaki pun sampai. harharhar..





    DiyanaDaniel...
    harharhar... cuti tak lama... mana ada kampung nak balik kak... kat sini je lerrrr... huhuhu



    gadisBunga,..

    harharharhar... tak pandai ah nak lukis gambo poimpuan ni..susah ah... harharhar





    tupai merah...

    bukan mak aku laa... tapi mak long aku... harharharhar




    Aniz...
    harharhar... lagu sudirman? huhuhu... raya tahun depan aku nyanyi eh? huhuhu.

    ReplyDelete
  20. ehem..ehem...mcm kenal jer kan mak datin tu kan...hehe..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger