Keterlanjuran

        Hari ini aku nak tulis dengan serius. Tak nak mengarut meraban malam ini. Jadi diharapkan anda akan membacanya dengan nada yang cukup serius dan penuh konfiden. 






        Huhuhuhu. Sebenarnya aku nak berbicara tentang cara aku bercakap atau berkomunikasi dalam blog, ruang komen atau ketika memberi komen dalam blog anda. Aku tau bahasa yang aku guna agak selamba atau dalam erti kata lain ikut suka aku sahaja. Huhuhuhu. Aku cuma harap anda tidaklah berkecil hati atau terasa dengan cara pertuturan aku itu. Kalau ada haraplah dimaafkan. Kerana aku tidak sengaja.


         Sebenarnya aku tidak pernah anggap aku sedang bercakap dengan blogger lain, tapi aku anggap aku sedang bercakap dengan kawan-kawan. Tu sebab kadang-kadang anda tengok komen aku agak tidak patut, tak senonoh, gatal dan mungkin agak keterlaluan. Jika ada aku ingin memohon maaf seikhlasnya.


          Dan sebagai contoh aku nak tunjuk cara aku jawab komen dari pengomen lain.








Dan aku jawab....



         Camtu ah contohnya. Sebenarnya pada aku semua tu adalah gurauan semata. Cuma takut ada yang terasa hati maka aku ingin memohon maaf. Huhuhuhu. Tapi dalam bab pak lang ni, lain sikit. Sebab dia tu member aku, jadi aku tau dia takkan terasa hati  langsung. Sebab perangai dia jauh lagi sengal dari aku. Harharharhar.

          Wokeh walau apapun segala apa yang tersurat didalam blog ini tidaklah mencerminkan diri aku yang sebenar. Kerana pada hakikatnya aku adalah seorang yang sangat pendiam dan sangat pemalu. Betulkan Pak Lang kan? kan? Hahahaha. Walaupun apa yang anda nampak disini seolah aku adalah seorang lelaki tua yang gatal, miang, suka mengarut, bercakap ikut suka sahaja, tidak mengendahkan perasaan orang lain dan bla... bla.. bla.. banyak lagi ah. huhuhu. Sebenarnya tidak sama sekali.

        Sebenarnya secara realitinya aku adalah seorang lelaki yang cukup sopan santun. Dan aku amat menghormati orang yang lebih tua dari aku.



        Aku juga seorang yang amat berbudi bahasa. Dan aku selalu berhati-hati dalam pertuturan.





        Juga aku adalah seorang yang sangat suka membantu orang lain. Terutamanya golongan warga emas.




         Dan akhir sekali, walaupun aku seorang yang sangat pemalu, namun aku boleh juga menjadi seorang yang cukup ramah, mesra dan sensitif. Tapi bergantung pada suasana dan keadaan.





         Akhir kata, tolonglah percaya apa yang aku tulis ni eh? eh? eh? Tolonglaaaa.... tolong la percaya...  Harharharharharhar. Macam biasa lupakan, mengarut je semua ini. Sekarang aku nak berbicara sesuatu yang serius.... huhuhuhu.

* Aku nak ucap terima kasih pada Daddy Adando dan bro faizal Mohd . Sebab mereka ada promote blog ini. Mereka ada mengatakan benda yang baik-baik tentang blog ini. Jadi aku terharu... cukup terharu.. wuwuwuwuwuwuwu. Terimka kasih banyak-banyak. 




****** The end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

39 comments:

  1. Ha ha..abg jonni nie meraban jer.anyways, my favourite blog suka!

    ReplyDelete
  2. aku pecaya.. aku pecaya.. aku pecaya.. lu mcm gua jugak .. pemalu dan berhemah tinggi lagi mulia dan suci murni..

    ReplyDelete
  3. wah baiknya abng kita sorang nie..

    ReplyDelete
  4. hahahha...tak leh baca ngan seyes pon..aduyaiiii...hehehe...

    ReplyDelete
  5. dasat lu bro... promot diri nampak??? hahahha kang marah lakk dek kawan blog yg sorang tuuu.. kekeke.. anyway lu mmg sengal laa broo.. sengal sesengalnye... hahaha...

    ReplyDelete
  6. Pagi2 ziarah ke sini... Alhamdulilah, menghiburkan.

    ReplyDelete
  7. aku mula2 ayat ko aku da tergelak beb. hahahaha xpernah aku nk terasa bagai dgn ko. chill la.

    ReplyDelete
  8. dude, sape yg terase lebih2 tu, mengade je lebih

    ce tampo sepam kahkahkah

    ReplyDelete
  9. walaupun abang tulis citer serius..eita tetap mengekek membaca....hahaha...aku pun selalu merapu jugak ni...tak kiralah blog orang ke blog aku ke....sebab aku rasa macam blog aku je ni....kih3...

    ReplyDelete
  10. haaa, sama la kite.
    walaupun nampak sengal,
    tapi aku adalah segak, kacak,
    bergaya, berketrampilan,
    sopan, rajin, manis, hensem,
    blablabla dan sebagainya.
    percayalah!

    ReplyDelete
  11. rindunya dgn blog abg jonni ni..lama x online..yer saya percaya sebutir-sebutir yg awak bagitau tu harharhar

    ReplyDelete
  12. Eh. patutla terbatuk2 hari ni. namaku diseru disini. HAHA. tQ bro.

    tu lah kdg2 nak guna word 'aku' 'kau' pon segan. takut org kata kasar. tp kalau memember no hal je. huhu

    ReplyDelete
  13. hahaha. tak terasa pun dengan semua yang ditulis. best. wakakaka.

    eh. serius pemalu? mcm susah nak caya. haha. bukan susah memang tak percaya langsung pun.:P

    ReplyDelete
  14. Uisk, anak saper ler tu, boleh buat menantu.... :)

    ReplyDelete
  15. tak kisahlah abg jonni oih ko nak komen camne pon.selame ni x penah lagi rase sakit ati ngan komen abg jonni.

    tang malu-malu tu macam x leh terima lah abg jonni?? Iyeke?????? Tangan didada mata ke atas :P

    ReplyDelete
  16. hahaha
    sengal jer..org baca penuh nada siyes+muka pong siyes tak senyum lansong...hahaha..tapi gambo2 semua tak kuar..sbb internet slow...wuwuw

    ReplyDelete
  17. raye la mintak maaf,2 pn klu ade duit raye br aku maafkn. Klu x....... HA LU PIKIR LA SENDIRI. (roti telur 2 keping ngan genseng pns secwn pn blh seattle) HAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  18. saya akui abg john mmg sopan santun....arereere...adesss...geli lak tekak ni...hahah....ape2 bro...ur blog the best!!....bila bace...hilang segala tension di pale ni...anda terbaek!!!...

    ReplyDelete
  19. waa..baiknya pakcik jonni..anak sapa lani..hehe

    ReplyDelete
  20. haha. ape pun abg jonni ni mmg kelako

    ReplyDelete
  21. Ku Marissa...
    huhuhuhu.. Ak ah. merapu saja 24 jam.. saja seronok2.. huhuhu. Thanks


    a.samad jaafar...
    wahahaha.. thanks bro.. selama ni tiada org yg percayekan aku... kaulah yg pertama... aku terharu... kehkehkeh

    bro... gua tau lu mmg baik bro. bca blog ko pon dah tau dah... huhu



    encik Cool...
    ya terima kasih... buat susah2 je puji. kehkehkehkeh... gurau2 je semua tu bro... huhuhu



    itu.aku...
    kehkehkeh... memangler... sbb merapu je semua tu... huhuhu... thanks singgah...


    POHPALEH BURGER...
    Wakakakakaka... Ak ah... promosi diri secara besar-besaran..
    hahahaha... musim menyengal dah sampai la bro... jd menyengal je lah aku. hahahahaha.



    CETUSAN SEIKHLAS RASA...
    huhuhuhu.. thanks sudi ziarah... mmg sesaje je semua tu... hiburan semata.... thanks


    chirpy chummy...
    hahahaha... siyut ah... takde papelah... gurau2 je semua tu... huhuhuhuhu


    Jurnal murahan....
    hahahahaha. mana ada dude... mengarut je semua tu.... sekadar menyengal di blogspot jerrr...



    eita...
    Wakakakaka... mmmm... mengarut je semua ni eita... huhuhu...
    best apa baca blog ko... selamba ngan santai je... serius best.... huhuhu



    cikngah...
    huhuhuhu... bagus... bagus.... camtu yg sebaiknya...
    lama x singgaah sini cikngah... bizi eh?



    tupaimerah...
    owh tidak... cukup berkarisma dirimu tupaimerah.. aku percaya... aku percaya...
    hahahaha...

    apasal terselit manis plak tu.... tak sensasilah camtu... huhuhuhu...



    eszek...
    wakakakaka... sibuk mu skrg neh kan? slmt pindah umah baru... huhuhuhu. Ye ke? terima kasih sbb percaya.... walau sepatutnya jgn percaya.... wakakakakaka...



    faizal Mohd...
    hahahahaha... mmg rasa kasar guna kau ngan aku nih.... tapi cam aku aku lebih selesa begini...

    sbb aku.. aku... aku.... rockkkkkk bebeh... rockkkkkk.... wakakakakka...
    tolonglah percaya beb!! huhu




    fiezah91....
    wakakakaka... ciss!! x percaya ko ye?
    serius aku ni pemalu sgt... wakakakakakaka.



    syue mustafa...
    hahahahaha... baikle sgt.... jgn pecaye ah. gurauan je semua ini.... hahaha



    syarq...
    wakakakaka... cis!! x percaye ko eh? huhuhu... bagus... bagus.... huhuhuhu..
    thanks singgah sini syarq... huhuhu




    jelly chan...
    hahahaha.... biasak ah... gurauan je semua itu.. huhuhu. ye ke? Ak ah ... blog ni byk gambo... berat sikit blog ni nak loading.... huhuhuhu


    paklang....
    wakakakakka... ko tu roti telur 2 keping mana cukup... mau 4 keping baru kenyang... hahahahaha...

    kopi ginseng? ko kan peminat setia.... SUPERPOWERRRRRR.... hahahahaha.




    Monster kekhai...
    arerererere... geli eh.... kehkehkehkehkeh...
    aku sbnrnya pun geli masa tulis entri tu... sekadar hiburan semua ni bro.... huhuhuhu



    pjah...
    cisss!! tak ah.... gurau je semua tu.... hahahahaha...



    maCy...
    tak ah... aku serius membosankan... tak klako pun ... huhuhuhu..
    long time no seee maCy... huhuhu

    ReplyDelete
  22. grrrrr...aauuummm..
    Ok serius ni.Thankyou atas kata-kata anda beberapa entri yg lepas ke atas tuan aku cik A.M.Y tuh iaitu emak beliau sakit tuhhhh..kalau dia tau, mesti dia terharu beb......huhuhuhuhu..OK2...malas nak taip pjg2.tata

    ReplyDelete
  23. Aku sentiasa in je dengan cerita kau Bang Jon. *Serius macam muka kau atas tu.

    Kan bagus kalau wak tu masih ada sorang anak dara, takpe kau boleh cuba usha anak pakcik yang nak lintas jalan tu.. Denga orang tua adab biar lebih.... kehkehkeh

    ReplyDelete
  24. aku lum comment yer?Malas aaaah! merajuk dengan ko.Apasal ko lukis panda???lukis la tiang lampu ker.huhuhuhu. Lukis la aku. huh

    ReplyDelete
  25. little_Teddy...
    huhuhu... kirim salam berapi-api tahap marak membara kat cik Amy tu... dgn ucapan jgn selalu tak tido... huhuhuhu


    Cik Rose Cute...
    huhuhuhu,.. itu sudah pasti cik Rose... sudah pasti... ehkehkeh.




    YOUsof...
    harharhar... ya... aku pun bercadang begitu.
    Aku nak berbuat baik pd sume pakcik yg lalu lalang yg mempunyai anak dara. yg takde ko je yg layan eh?

    hahaha




    little_teddy...
    kehkehkehkeh... cik Amy dok tak tido... mata mesti mcm panda kan? kan? kan?

    tu yg aku lukis gambo panda tu... huhuhhuhu

    ReplyDelete
  26. wak jon...cik. a.m.y aku kim salam power rangers kat ko.Muahahahha

    ReplyDelete
  27. hahaha...luculah gambar kartun tuu...hihihi...

    ReplyDelete
  28. little_teddy:
    Wsalam.... huhuhuhu...
    Ah!! dah beso panjang pon tgk power rangers lg si Amy tu... huhuhuhu


    MisEyz BLurz.....
    huhuhuhuhu... bergurau je semua tu... huhuhu... jgn percaya sgt...

    ReplyDelete
  29. Mula mula memang serius Daddy adando baca entry ni sampai berpeluh peluh...
    last last jadi lawak, gelak sampai keluar kahak....!!!
    adando percaya segala apa yang dipaparkan biarpun tak mengenali si Mereng punya blog ni...!!
    Opppssttt............!!! Lariiii..!!

    ReplyDelete
  30. ~DADDY ADANDO~...
    kahkahkahkah.. wooooo.... dah panggil aku mereng ko lari kuat2 eh? huhuhuhu....

    mmmm... saja je entri tu... seronok2 je.. huhu

    ReplyDelete
  31. littledolphin....
    huhhuhu... memain je semua neh....

    ReplyDelete
  32. aku lagi suka kalo dok merapu meraban merepek semua tu...sebabnya, takkan nak serius 24/7 ye dak??

    eh,,sori jugak la abg jonni, gua pon mcm kasaq je komen blog lu slalu..hahaha..

    ReplyDelete
  33. dila seorang yang hormat kan orang yang tua . err HAI ABANG :))

    ReplyDelete
  34. cimOt... hahahaha.. mana ada kasaq... entri tu memain je lah... huhuhuhu..


    Saddila... huhuhuhu... ye la ye la.... ko nak ckp aku tua kan? kehkehkehkehkeh...

    hai gak ... huhu

    ReplyDelete
  35. lamo den tak singgah sini.

    harap pakcik jonni sihat di sana!

    ReplyDelete
  36. huhuhuhuhu...

    Alhamdulillah... sihat sahaja maszuber...

    Thanks eh sudi singgah... huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger