Mengacau anak dara orang.

            Pada suatu malam, aku duduk di depan meja komputer aku, sambil membuat roket daripada kertas. Bila sudah siap aku pun menerbangkan roket tersebut ke udara. Lalu roket itu meluncur laju sehinggalah ia melanggar dinding dan jatuh ke lantai. 





          " Bosan... bosan.... Nak bukak blog malas, nak main game takde mood, nak tido belum tentu boleh lelap punya. hmmmm.... nak buat apa eh?"

        Begitulah kata-kata aku pada diriku sendiri. Bosan. satu penyakit yang sentiasa datang dan pergi dalam hidup aku ini. Bila dah bosan datang pula penyakit malas. Ini lagi bahana. Penyakit yang tak mampu di ubat walau dihantar ke hospital swasta.

         " Apa aku nak buat ni eh? fikir... fikir.... fikir Jonni fikir... haaaa... aku bolehhh.. mmm ... tak boleh. Idea sampah. Fikir lagi Jonni... fikir.... "  Ya. Aku sedang berfikir mencari satu solusi untuk kebosanan aku ini.               



Tiba-tiba....




pling!!!!

         Ya. Aku dapat satu idea. Idea yang paling best sekali. huhuhuhu. Ya. Aku boleh mengganggu hidup orang lain. Mmmmm... maksud aku menelefon kawan untuk ajak bersembang. Saja je, sembang-sembang kosong, bergurau senda dengan lawak sengal yang tak berapa kelakar. Sekadar pengubat dari penyakit bosan ini.

          Tapi pada aku, nak bersembang ni kena ada cara dan gaya dia, barulah modus operandi kita dapat berjalan dengan lancar. Kira macam petua turun temurunlah kiranya. Nak tau petua itu? Sila baca... sila baca...








          Haaaa... camtulah petuanya. Terpulanglah anda nak percaya atau tidak. hahahaha. Ok. Sambung cerita tadi.

          Jadi dengan penuh konfiden aku pun mengambil telefon bimbit, lalu mendail nombor telefon kawan aku. Kemudian aku pun mendekatkan telefon tersebut ke telinga. Kedengaran lagu "Love story" nyanyian Taylor Swift. Hmmmm ... lagu itu pulak yang di pilih jadi caller ringtone, best gak lagu tu sebenarnya. Aku pun minat. 

"hello..." kedengaran satu suara yang lunak dan manja menjawab panggilan aku. Lalu aku pun....







 Dan sepantas kilat gadis itu pun menjawab......






moral of the story: Jangan sesekali mengacau hidup seorang perempuan yang garang. Boleh membahayakan kesihatan.



***** The end ***** 

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

29 comments:

  1. wakaka xde keje... kan dah kena.. sila buat lagi. konfiden sangat nk pggl dinda.kah3

    ReplyDelete
  2. laaaa....abang jonni ke yang tipon hari tu..ingat mamat bangla mana lah..kah3.....
    kan dah kena marah....huawawawwa

    ReplyDelete
  3. minah mane ko kaco tu??awek orang lettew..

    betoi2..aku pon kalo agak2 boring dah taktau nak buat ape, mmg suke la mengganggu hak ketenteraman org lain..sembang sampai pagi pon aku lalu..hahahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha
    padan muka..kalo bosan nyanyi sorang2..baru syok

    ReplyDelete
  5. kih kih kih.

    aku rasa aku adalah begitu.

    terutamanya kalo org yg x rapat, tetiba ckp mcm tu. mahap laa..geli telinga weh dgr camtu. :p

    ReplyDelete
  6. hahaha. garangnya perempuan tu.kehkehkeh.

    kacau tgh malam mau x dia hangin cuba kacau siang2.hahaha

    ReplyDelete
  7. kakkahkah garang ? tengah takde mood la tu . kesian . haha

    ReplyDelete
  8. hahaah kalau aku dah matikan. Salah nombor ke mamat ni. ekekeke

    ReplyDelete
  9. nana shiro:
    Wakakakaka... ah!! dah selalu kena... x heran.. huhuhuhu


    eita:
    Wakakaka... bukan bangla laaaa... nepal... harharharhar.


    ciMot:
    hahaha.. ak ah... seronok sembang2 kosong ye dak.... huhuhuhu..
    Awek org? ye kot... huhuhu




    Jelly Chan:
    harharhar.. nyanyi sorang2 mana best... berduet la best... huhuhuhu




    chirpy chummy:
    geli eh? ok... aku panggil ko dinda ah... dinda... dinda... dindaaaaaaaaa.... kehkehkeh.
    mmmm... dah biasa buat lawak sengal ngan budak tu... huhuhu..



    Farah:
    harharhar.... ye la.. ye laaaaaa...




    fiezah91:
    huhuhu... x garang ah... saja je... huhuhu...
    siang? mana best.. huhuhu



    Saddila:
    harharhar... mmm... gurauan semata je tu... huhuhu


    Alis Misnan:
    Wakakakaka... buat2 tak kenal pulak dah...
    huhuhu... kejam...

    ReplyDelete
  10. haha..tak pepasal kene maki..nasib bek tak keluar tangan dr tepon tu hempuk abam jonni..hehe

    ReplyDelete
  11. Syue Mustafa:
    yg pasti orgnya garang.... kakakakaka.


    pinyu pjah:
    Biasalah... asam garam kehidupan. huhuhu. Kalau kuar tangan aku tak heran lagi....
    kuar kaki... pengsan aku... huhu

    ReplyDelete
  12. abang nie lawakk lah :D
    slalu je de entryentry yg sonok tok dibace..
    oh,, btw,, abg lukis sendri eh katonkaton tuhh? ^^

    ReplyDelete
  13. Nadhirah:
    huhuhu... merapek je semua nih... suka2.... ak ah.... lukis2 sendiri... huhuhu



    little_teddy:
    best ah lagu tu.... huhuhu... ko suka tak lagu tu teddy oi....

    baik ko ckp suka... huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. kahkahkahkah... padan muke kene sound!!

    Nah amik no fon nenek aku ni... 0133339999 dia orgnya lemah lembut.. atok aku pun dh lame arwah... so tak de gangguan kalau ko nk bergayut lame pun.. kihkihkih

    ReplyDelete
  15. hik3. lawakkk. :) betul2. jangan kacau laki gatal ugee. HEHEHE

    ReplyDelete
  16. hahaha konfiden yang membuatkan anda boleh jadi pekak..harharhar

    kalau kita pun cam tu kot..haruslah garang2 kalau tak nanti orang lagi suka ngusik

    ReplyDelete
  17. AzaLea:
    kehkehkeh... eleh... tak heran... huhuhuhu
    uik? nenek ko? boleh jeeeeee... huhuhuhu


    semutmerah:
    haaaaaaa... nak kata aku laki gatal la tu...
    wakakakakaka


    Finaz Jaafar:
    harharhar... betul... kdg2 lagi di layan lagi menjadik perangainya...
    buka aku ye... bukan aku tau....
    wakakakakaka

    ReplyDelete
  18. aku ada member yg pakai caller ringtone tuh. dan dia mmg garang! hahaha!!!

    ReplyDelete
  19. gadisBunga:
    harharhar... tanak ah kenal...
    aku fobia pompuan garang2 neh... huhuhuhuhhu

    ReplyDelete
  20. wak jonn...Garang2 takper kalau hati dia baik, mana ko tau??Dont just people by her teeth..(Ada ker?hahahah

    ReplyDelete
  21. sorry la bang, malam tadi i emo sikit, harap abang Jonni tak ambik ati ya. eerrr.. sebenarnya i.. eerrr.. i, i senggugut..

    ReplyDelete
  22. *Lagu Love Story berkumandang...

    Kegarangan seorang perempuan boleh diatasi dengan kebijaksanaan dan ketenangan seorang lelaki. kehkehkeh


    Mungkin masa tu tak sesuai la Bang Jon..

    ReplyDelete
  23. little_teddy:
    hahaha. ya. aku saja2 je panggil dia garang. dia baik ah.

    oi .. perli aku la tu...
    wakakakakaka.


    sudipVSsenduk:
    kakakakaka. owh... sesungut upernya.. takpe i pahammmm...

    huhuhu... siyut ah komen mu. hahahaha.




    YOUsof:
    hahahah. Ya. setuju...
    biasak ah... kkdg2 ada pasang.. ada surut... anggap hiburan je semua tu eh? huhuhu

    ReplyDelete
  24. mengacau hidup perempuan yg gersang xpe!kah kah.

    ReplyDelete
  25. Hidemichi:
    Wakakakakaka. Hampeh lu... huhuhu

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger