Persoalan yang pasti.



         Begitulah persoalan yang sentiasa akan ditanya apabila aku bertemu dengan blogger yang lain. Kehkehkeh. Ya aku tau anda nak cakap aku tak hensem kan? Takpe, aku tak marah pun... hahahahha. Ok, hari ni aku nak buat entri mengarut saja-saja.


        Sebenarnya gambar Abang Jonni yang ada dalam blog ni adalah karakter yang aku suka lukis selalu. Dan karakter tersebut memang jauh panggang dari oven dengan aku. Sebabnya senang saja, sebenarnya aku tak pandai nak lukis muka orang ikut wajah sebenar. huhuhu.


        Lagi satu sebenarnya karakter tu aku cedok dari lukisan kartunis Aie, atau nama sebenarnya Shaari Sulong. Nak baca pasal Aie sila klik sini. Huhuhu. Aku memang minat gila Aie ni. Cerita feveret aku adalah Aku dan sesuatu  dengan Loveville. Dulu-dulu aku selalu conteng-conteng tiru karakter dalam Loveville, tapi memang tak menjadi. huhuhu.


        Jadi anggaplah watak Abang Jonni tu sebagai maskot blog ini. Tak pun anggaplah watak itu sebagai seorang pelakon yang dibayar untuk melakonkan watak abang Jonni.








        Dalam bab berblogging pulak, pada asalnya niat aku adalah untuk berseronok-seronok sahaja, sekadar hiburan untuk diri sendiri. Sebab itu kalau anda baca entri kat sini semua sengal-sengal tahap merapu meraban. Dan aku memang tak baca balik apa yang aku dah tulis, sebab aku mesti garu kepala. Ye lah entri aku semua mengarut saja dan tak bermanafaat untuk generasi akan datang. huhuhu.


       Dan nama Abang Jonni pun aku saja-saja je reka, glamer sikit. Tak nak ah letak nama sebenar, sebab nama aku bunyi-bunyi arab. huhuhuhu. Ahlan wa sahlan. Kaifa halukum? bihoir? huhuhuhu. Dan tempat aku dapat nama ini adalah dari sebuah lagu. Nak dengar lagu tersebut sila tekan sini dengan penuh kasih sayang.






        Tapi tulah walaupun aku ni seorang blogger yang pemalas, jarang nak berblogwalking, aku ada ziarah blog kawan-kawan yang lain. Tapi jaranglah. Dan aku dapat membaca berbagai cerita sampai kadang-kadang aku terasa seperti sudah mengenal mereka.


      Dan dalam niat hanya berseronok dalam berblogging, aku ada juga mengenal beberapa blogger secara peribadi. Up close and personal gitu. Dan itu sesuatu yang aku tak pernah jangka. Ada yang aku kenal sehingga menjadi betul-betul rapat. Ada juga yang menjadi rakan aku bersarapan pada setiap hari sabtu. Hari sabtu sahaja, hari lain tak dak. Hahahahaha. 








        Tu lah dengan hanya niat main-main dalam berblogging, rupa-rupanya ia ada memberi impak dalam hidup sebenar aku. Ada kenangan manis, pahit... tapi itu adalah sebahagian dari kehidupan. huhuhuhu.Dah. Aku dah tak tau nak tulis apa nih. Jadi sampai disini sahaja. Tapi sebelum itu.....


* Aku nak ucap terima kasih pada Ayed Dalin sebab bagi top up. Tak sangka aku, jadi follower ke-100 dia boleh dapat topup. huhuhu. Dapatlah aku mengacau hidup orang lain malam kang.


* Pada hari sabtu iaitu semalam, aku ada menjenguk seorang rakan blogger yang agak lama dah aku kenal. Dia berada di Shah Alam Medical Centre menjada ibunya yang kurang sihat. Jadi disebabkan tempat tu tak jauh ngan aku, aku ada datang jenguk  sekejap. Itupun aku datang pukul 9 malam, sebab siangnya aku tak berkesempatan. huhuhu.


    Jadi sebagai kawan aku hanya mampu mendoakan agar ibu beliau dapat segera sembuh. Semoga seluruh keluarga beliau akan tabah dan sabar menghadapi dugaan ini. Kalau korang nak kenal blogger tersebut sila tekan sini. huhuhu.


      Ok. Sampai disini sahaja. Semoga hari-hari kalian akan dipenuhi dengan saat-saat yang bahagia dan indah. Akhir kata...






       Owh!! sebelum aku lupa, cun siyut si miss A.M.Y nih. kiut giler. serius..... mmmm.... Hai miss A.M.Y... grrrrr... aummmmm..... (sambil cakar-cakar dinding) kehkehkehkeh.


 Ampun.. Ampun miss A.M.Y eh... aku gurau je...  huhuhuhu.. cabutttttt.... (sambil lari lintang pukang)




Daaaa......
       

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

23 comments:

  1. aku baca entry kamu sambil dengar lagu melay bajet korea, otak jadi tak tentu arah. hmm, harap aku ade byk kawan blogger rapat macam yang kau ade, skang aku ade sorang je. :)

    ReplyDelete
  2. haha.entri sengal2 la best. tak berat sangat kepala nak baca. :P

    ReplyDelete
  3. Oh. Baru tahu. Btw, semoga cepat sembuh mak kepada kawan Abg Jonni tu :) Hihi

    ReplyDelete
  4. mmg mangkuk tingkat la lu... selama ni aku ingat tu ler rupe ko.. skali upah plakon daaa... kasi xpose aa bro muka lu yg ensemm tu.. haha ada brani??

    ReplyDelete
  5. kte suke kartun yang abg jonni lukis ni..tolong lukis satu watak untuk kite ! heee~

    ReplyDelete
  6. banyok citor yo abg jonni...

    well, dont judge blogger by story ye dak??

    ReplyDelete
  7. Wak, gua pun sama suke gak ngan Ayie aku hdp dlm blues tu... gua suka watak sahak n awek dia tu... gua pun cube nk tiru lukisan dia, tp tak jd... sudahnya gua tekap jer pakai kertas minyak... abis citer!!

    ReplyDelete
  8. banyak abang jonni merapu malam. ni..jenuh memulas otak...kih3...
    gurau2 je...

    ReplyDelete
  9. woh! gambo fes tu hensem giler! hahaha

    ReplyDelete
  10. rasa mcm nak buat kenduri kesyukuran je bila first time abg jonni comment dkt blog saya...

    ReplyDelete
  11. hahaha... merapu pun menjadi jgk bro..

    blog ini antara yang best aku ikut..

    ReplyDelete
  12. Najwa Aminah Abas...
    Lain kali layan lagu dangdut eh? huhuhu... Aku anggap semua org kwn rapat aku laaa... ngeh ngeh ngeh.


    Fiezah91..
    kehkehkeh... takut org pening je baca... lagi teruk kalau terus gila... harharharhar.



    Ariena Hisham...
    Wakakakaka... Tu sbb aku tulis tu... org ingat rupa aku cam kartun tu... gila ah...

    Ak ah.. semoga ibu beliau cepat sembuh...



    POHPALEH BURGER...
    Wakakakaka... Mangkuk tingkat 3 layer namanya nih.. Malas nak expose rupa sebenar... sebijik mcm Justin Bieber... wakakakakka...



    itu.aku
    mana ada lawak... aku tulis dgn nada serius laaaa..huhuhuhu.



    Finaz Jaafar...
    huhuhu.. thanks.. Tapi tu lah nak lukis muka org mmg tak menjadi.. serius..


    cimOt...
    hahahaha... Akah.. byk citer plak kali nih.. dah mcm mak nenek plak aku.. hahaha..

    Ak ah... Jgn percaya sgt apa yg aku tulis tu.. wakakakaka.




    eita...
    Harharharhar... entahlah... tetiba merapu tak habis-habis... pening eh? pi klinik...
    huhuhuhu.



    Little_teddy..
    ceh!! patutnya aku yg fewit ko...

    Weeeeewitttttttttttt... grrr...Aummmm.. (sambil cakar2 dinding) wakakakakaka.



    Tupaimerah..
    harharharhar.. perli nampak? wakakakakaka...



    sudipVSsenduk...
    huhuhu... sori... aku mmg agak malas berblogwalking... tapi aku akan cuba rajinkan diri lepas nih... sori eh?



    a.samad jaafar...
    wakakakaka... thanks... terharu aku...

    tapi tak sehebat citer2 dlm blog bro. byk pengajaran.... respek... serius...

    ReplyDelete
  13. mintak belanja teh tarik ngan roti canai pakcik....

    ReplyDelete
  14. pak lang.... wokeh... nanti aku carik ko... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  15. Smart lah header blog yg baru ni. Kemas kemas.

    ReplyDelete
  16. ZiZie ZiZot... Ye ke? huhuhu... thanks... terharu aku... huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Azalea...
    eh? samalah kita... peminat Aie... huhuhuhu..

    mentang2 aku dah tua... ko panggil aku wak...

    ish.. ish.. ish.. (sambil geleng2 kepala)
    harharharhar

    ReplyDelete
  18. Tanggapan aku sedikit meleset la selama ni, tapi takpe aku selesa dengan cara sengal kau ni Bang Jon..

    Bila nak belanja top up dekat kami pulak? (mengharap) hehehe


    Aku pun SUKA Loveville!!!! Serius rindu nak baca lagi..

    ReplyDelete
  19. YOUsof...
    huhuhuhu... aku blog suka2 saja bro....tak pandai buat entri bagus2.. hahahaha

    Ah!! aku pun tak cukup mkn... nak belanja ko... ceh!!
    hahaha

    Ak ah.. best kan Loveville tu... serius minat giler... haha

    ReplyDelete
  20. hahaha lawak la bila baca entry abg jonni ni..seme entry pon lawak....x rasa keseriusan nyer pon..ngeh3....
    bleh lukis katon dok blogging dng muke seyes x?huhuhuhu...

    ReplyDelete
  21. ok, gua tukar... tak nk dh panggil wak jonni... gua panggil kakek jonni? amacam??

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger