Selamat hari jadi uncle....

            Pada pagi tadi lebih kurang pukul 12:15 pagi, aku duduk dengan tenang melayari internet. Aku sedang mencari anime yang best dan mantap untuk aku download. Biasak ah, aku ni download je lebih, tengoknya mau bulan 3 nanti. huhuhuhuhu.


         Sedang aku asyik menggerakkan tikus aku, tiba-tiba telefon ku berbunyi, lalu aku mencapainya. Bila aku tengok... hmmmm... pempuan garang itu menelefon aku. Dan aku pun menjawab panggilan tersebut.


Abang Jonni: hello...


Pempuan garang: hello....


Belum sempat aku nak bagi salam, beliau pun terus bercakap.....






        Ya. Hari ini hari jadi aku. Dan sebenarnya aku benar-benar terlupa jam sudah pukul 12 pagi. huhuhu. Aku terkedu sekejap... pastu dengan spontan aku bertanya "dah makan?" Kejadahnya soalan, pukul 12 mestilah dah makan. huhuhu. 


        Sebenarnya aku terkejut dan tak sangka, tu yang jadi terkedu-kedan sekejap. huhuhu. Tapi yang paling aku tak sangka dia siap boleh nyanyi lagi. hahahaha. Tu lagi yang buat aku terharu dan tak tahan.








         Yang membuatkan aku tidak tahan sebenarnya bukan apa, suara dia langsung tak sedap, picing ke laut. harharharhar. ok. Gurau je... suara beliau sedap. Dan aku akan membalas nyanyian beliau pada harijadi beliau di bulan julai nanti. Ya. Aku akui, suara aku sedap gila. haha. Dan sebelum aku lupa, beliau bukanlah garang sebenarnya, saja je aku sakat beliau. Gurauan semata. huhuhu.


          Aku dari dulu memang tak sambut-sambut besday aku pun, paling-paling pun keluar makan camtu je. Entahlah. Pada aku cukuplah. Yang penting aku tidak lupa untuk bersyukur dapat melalui satu lagi harijadi aku. huhuhuhu. Moga aku dapat merasai lagi harijadi aku tahun depan. huhuhuhu. Ya, ini harijadi aku yang ke 21. Harharharhar. Macam siyut je 21.


         Sejujurnya aku dah tua dah. Rasa macam warga emas pun ada. huhuhu. Tapi entah macam mana, aku ni jenis tak sedar diri, sentiasa rasa diri aku ini masih muda remaja lagi. Wakakakaka.








        Disebabkan itu jugak, aku teringin nak tukar blog ini dari catatan abang jonni kepada catatan uncle jonni. Ya. Baru bersesuaian dengan pakej umur aku. huhuhuhu. Walaupun pada hakikatnya setiap kali aku beli nasi lemak, akak yang jual tu mesti cakap "dik, nak lauk apa hari ini dik?. huhuhu. Ya. Aku rasa muda di situ.


        Takpelah. Tak kisah ah muda ke tua, yang penting hati aku sentiasa merasa.....






**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

28 comments:

  1. Selamat HAri Tua ,
    Selamat Hari Tua ,
    Selamat Hari Tua Uncle Jonni ,
    Selamat Hari Tua :)))


    semoga menempuh hari-hari tua dengan hati yg cekal n tabah dalam semua perkara . heee :))

    ReplyDelete
  2. selamat hari jadi uncle.....
    ada wat makan2 tak...
    walaupn dah warga mas tapi tetap rasa remaja kan..kan..kan...
    huawawawawaw..

    ReplyDelete
  3. Hepi busday abg jonni/uncle jonni... Hehehe... Tak kisah la tua ke muda, yg penting sihat n gumbira selalu n terus menghiburkan bloggers...


    Saya pn busday julai, leh myanyi utk saye kan...hehehe...

    ReplyDelete
  4. hepi besday uncle jonni..keh keh keh..dah tua ea..tp jiwa muda ea..

    ReplyDelete
  5. Minda Menarik (MM):
    harharharhar.. Oit!! jaga ko...
    wakakakakaka....

    ok. Thanks...


    eita:
    Huhuhuhu. makan2? mestilah ada....
    ko mkn kat umah ko... aku mkn kat umah aku. Wakakakakaka.

    yep!! warga emas berjiwa remaja. harharharhar.



    eMMe:
    harharhar. Ak ah. sesaja je semua ini. huhuhu.

    julai? ok. nanti aku suruh kak long aku nyanyikan.
    wakakakaka.



    cimOt:
    Yep!! Tua tak sedar diri namanya.... wakakakakakaka.



    MasZuber:
    kehkehkeh. Thankssss...
    travel ke India plak ko ye... huhuhu..

    take care....

    ReplyDelete
  6. ENCIK GORIE, THE MOST LOYAL COMMENTER IN MY BLOG SINCE DECADE/ HAHA

    SELAMAT HARI LAHIR
    SELAMAT HARI LAHIR
    SELAMAT HARI LAHIR

    MOGA SENTIASA MAJU DALAM BERBLOG
    DAN WISHING YOU HAPPINESS IN LIFE
    MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS.

    DAN JANGAN LUPE SAYA. HEHE.

    ReplyDelete
  7. Hepi besday pok cik jonni.. semakin tua ya pakkk..... semoga kawin cepat, murah rezeki dan hati sentiasa rasa muda..kah3...

    ReplyDelete
  8. birthday ko rupenye semalam.
    Ok selamat hari jadi, dan panjang umur untuk harijadi yang akan-akan datang. (^_^)
    Semoga dimurahkan rezeki dan cepat-cepatlah ko kawen. Hehehehehe......

    ala....laki tua xpe.... xde hal :))

    ReplyDelete
  9. abang jonniiiiiiiii!
    happy belated bufdayyy!
    sori late.. :p
    tp still nak wish gakk..
    semoge abg cepatcepat tue lg yeh ;)
    lg tue dr skarang :p
    hehee..
    bufday sy 17 apr..
    nak adiah taw! :p

    ReplyDelete
  10. semutmerah:
    Thanks alot.... huhuhu.
    Terima kasih sbb wish baik2...
    tak mcm yg lain... wekkkkk...
    wish aku jd lg tua... kahkahkahkahkah


    nana shiro:
    wakakakaka. thanksss alot.
    yep... walau dah warga emas tp jiwa tetap remaja. wakakakaka.



    s;y;a;r;q:
    wakakakaka. k. Thanks alot.
    yep. yg penting hati mau hepi... kan? kan? kan?



    Nadhirah:
    kehkehkehkeh. Thanks...
    besday ko 17 april eh? huhuhuhu.
    k. nanti 17 april aku pura-pura demam, pastu lupa...
    wakakakakaka.

    ReplyDelete
  11. birthday boy tgh hangit bercinta....layankan je la.kah kah

    ReplyDelete
  12. Hidemichi:
    wakakaka... hampeh!!
    bercinta pemende... huhuhuhu.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah.. sudah menjangkau usianya..
    Happy besday tu u brother.. wish u all d best
    and many happy return

    ReplyDelete
  14. Nur Misnan:
    Terima kasih byk2... terharu... (:

    ReplyDelete
  15. selamat hari jadi yang ke 68 datuk jonni. dah2, tak payah nak selindung umur. da tua kan. tak yah nak berabang abang la.. haha. #jk

    happy birthday.

    ReplyDelete
  16. mmmmmm...aaaaa....uuuuu....ok2...nampak sangat nak kek kan?Ye aku paham.Tunggu ah kek sampai nnt.

    ReplyDelete
  17. Hepi besday uncle (wak) jonni a.k.a. remaja purba... ^___^

    Slmt tambah umur,
    Slmt tambah matang,
    dan Slmt tambah uban...

    ReplyDelete
  18. Happy Belated Birthday Uncle..
    Moga dipermuahkan segala urusan di dunia & akhirat. Eerr.. kalau kita nyanyikan lagu Selimut Putih utk uncle, suka tak?

    ReplyDelete
  19. najwa aminah abas:
    Hahahaha: memandai je ko ni kata aku 68, aku baru 52. Kakakakaka.

    thanks ya. huhuhu.


    little_teddy:
    kek? huhuuuuu... nyum nyum... x dpt kek jaga ko. wahahahahaha.



    Azalea:
    hahahaha, remaja ptba? ya . betul tu. huhuhuhu.

    tambah umur? aduh!!
    tambah matang? adeih!!
    tambah uban? tidakkkkkkkkkkkkkk!!!!
    wakakakakakaka.



    tupaimerah:
    hguhuhuhu... thanks yaaaaa...



    sudipVSsenduk:
    hahahaha. terima kasih bebanyak. huhuhu.

    selimuy putih? hu hu hu... jgn arrrrr.. takut aku... huhuhuhu.

    ReplyDelete
  20. abg jonni kalo selalu melawak j msti menten ta tua :D

    ReplyDelete
  21. maCy:
    huhuhuhu. ya kot. sbb selalu akak nasi lemak panggil aku adik.. hmmm.. ye kot aku ni menten muda. wakakakakaka.

    sila muntah bertaburan... sila ... sila...

    ReplyDelete
  22. happy belated birthday uncle jonni ! hiiii~

    ReplyDelete
  23. ooooo... kisahnya! tu yg jd uncle J yek? hehe!

    *epi belated bday uncle. jom celebrate di tepi pantai sambil main konda-kondi?? (>.<)

    ReplyDelete
  24. haha..owh mudal belia lagi rupanya pacek jonni ni..hahaha..pasni kema panggil dik jonni la..hahaha

    ReplyDelete
  25. eh tarikh lahir kita sama. hoho...

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger