Bila keazaman dan semangat sudah pudar.

            Terus terang aku cakap mood berblogging aku sudah pudar. Aku dah malas nak update apatah lagi nak berblogwalking......






        Ya. Aku memang jenis yang hanya mengupdate bila mood aku gembira dan hati aku ceria. Kalau mood aku kureng.... maka nak bukak internet pun malas. Entahlah. Mungkin faktor usia. 


         Namun semua itu berubah bila aku baca salah satu mesej yang di tinggal di chatbox aku tu. Inilah mesej tersebut.......






         Huwahuwahuwahuwa. Nadhirah panggil aku abang tuuuu... abang tu tuan-tuan dan puan-puan. huwahuwahuwahuwa. Serius aku rasa begitu muda dan bertenaga. Huwahuwahuwa.






        Ya. Aku rasa cukup bertenaga sekali. Aku rasa begitu kuat sekali. Aku rasa... aku.... aku... aku nak eksesais sekejap. Aku rasa BERTENAGA!!! huwahuwahuwa.




         Ah!! setakat mengangkat mende kecik ni... tadehal ah.. Walaupun dah salah kira... 1277 takde.... Fail betullah!! Masa taip entri baru perasan. Lantak ah!! Peduli apa aku... tengok sebelah tangan je aku angkat. huwahuwahuwahuwa.




         Tekan tubi? hmmmmm.... macam lipas kudung aku buat... huwahuwahuwa. Hebat bukan? Tapi tak cukup lagi, aku perlu buat sesuatu yang lebih mencabar... yang lebih memberikan aku tekanan..... Ya. Aku tau.....






         Huarghhhh!! siap angkat berat lagi... huwahuwahuwahuwa. Ya. Kini aku bersemangat untuk mengupdate...  Ya. Tapi inilah saja update yang mampu aku fikirkan. Takde benda nak di tulis.... Kehkehkehkeh. 


         Sebuah entri merapu dan main-main saja. Gurau-gurau je ah. Huhuhuhu. Di harap jangan pikir aku mampu buat semua tu. Kehkehkehkeh. Terima kasih kerana sudi membaca. Sekian......








**** the end ****


                                     

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

91 comments:

  1. hehe... sonok baca... leh tergelak sorg2.. tq, entry broleh wt org lain happy... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... entri gurau2 je ni... saja merapu raban... takde benda nak di update...
      kakakakaka...

      Delete
  2. Replies
    1. hahahahaha.... aku saja2 ah merepek2 tak tentu pasal nih.... huhuhu...
      takde benda menarik nak i update... kakakakkaka

      Delete
  3. hahaha..ada motivasi nak wat entry baru..! okey r tuh, keep it up abg jonni..abg jonni tulisla ape pn, gerenti sy bace..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... motivasi memain namanya nih... huhuhu...
      entah ah... aku pon dah tak tau nak taip2 apa lagi kat blog nih... huhuhuhu.

      Delete
  4. mengatal eh...kemain tau gagah semacam..mkn ubat batuk kuat eh..erkkk..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada..... bila masa aku duduk kat menggatal... aku dok banting ah...
      kahkahkahkah... Aish!! mana ada mkn ubat batuk pon.... mkn ubat gigi jeeee...
      kehkehkehkeh

      Delete
  5. HAHAHA . . baik semangat ye kalo orang panggil abang. .

    *HAHA, sengih baca entri ni. HAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... ya. mestilah bersemangat terus.... jadi sihat dan kuat...
      kakakakakaka..

      Delete
    2. Biasak ah.... org lelaki.... sukar di fahami....
      wakakakakakaka

      Delete
    3. meme dos ! sokong bebenoo haa :)

      Delete
    4. hahahaha.. ya.. sokong... jgn tak sokong...
      meme dos? eh?.... pemende tu? memey suhaiza eh?

      Delete
  6. nadhirah ni musti dh tua sebab tu panggil ko 'abang'.. kalau setakat aku yg muda belia anak sorang dua ni, konfem2 panggil kau pakcik. huh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha... ye lah... panggil je lah pakcik... aku redha... aku pasrah...
      kehkehkehkeh...

      Delete
  7. Fehhh, kalau dalam bab puji memuji memang kembang semangkuk lah abang jonni ni eh? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... mesti ah... kembang idung... langsung tak kempis2...
      kehkehkeh..

      Delete
  8. Uisk. Abang? Bukan sekarang dah bertukar jadi Uncle ke?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! jd uncle dah.... 2 taun lg aku tuka pulak.... catatan atuk jonni...
      kehkehkehkeh

      Delete
  9. uncle~ kemain ekkk semangat hahaha... so, kene la sentiasa berjiwa 'Abg2' yea, heeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. yep!! semangat buang tebiat namanya.... huhuhuhu... tapi... aku lg suka kalau dipanggil baby2 ...

      kakakakaka..

      tak ah... memain je ah... huhuhu..

      Delete
  10. Replies
    1. abang?.... yahoooo.... ada sorang lagi panggil aku abang...
      yahooooo... huahuahuahua... yahoooo... (sambil lari lintang pukang)

      Delete
  11. sama la abang jonni. rasa sangat sibuk je memanjang. tak sempat nak hupdate blog. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha... bizi ke bro... patut lama blog bro tak berupdate...
      huhuhuhu... chill out bro... huhu

      Delete
  12. abang?...
    uwekkkkk!!!83 kali.....
    ala nadhirah tu ambik hati je....
    saja bagi semangat....
    hahahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... ko x abis2 nak muntah kat blog aku.... jenuh aku nak mencuci... kakakakakaka...

      hahahahaha... ye ke? ingatkan dia betul2..memain upernye.... wakakakakaka..

      Delete
    2. hahahahah.....loya tekak....
      aku sokong sangat azalea kata...
      nadhirah tak sempat nak taip...'la' kat belakang dah ter publish....
      tu pasal lah kuat abang tu....kan baby kan..... :P
      perasaan nya kau ni kan...
      kahkahkahkah

      Delete
    3. wakakakaka.... ah!! ko x abis2 nak muntah2....

      siyut ah!! baby la pulak.... hahahaha... hmmmm... main sokong2 pulak dah.Ingat pilihanraya apa nak sokong@... kehkehkeh...

      bukan perasannnn... tapi penuh perasaan.... wakakakkaka

      Delete
    4. wakakakakakaka.......
      ye betol..
      kau penuh dengan perasaan yang perasan tahap maharaja....

      Delete
    5. kahkahkah... biasak ah.... kena perasan sekali sekala.... baru best...
      kehkehkeh....

      oit!! tinggi tu tahap maharaja.... huhuhuhu

      Delete
  13. alolololo... kembang setaman tekak aku ni baca ayat "abang" tu... kot2 si nadhirah tu slh taip... dia nak sebuat a-"bangla" agaknya...kehkehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... dia nak taip bangla eh? hahahahahaha....
      siyut ah!! bila masa aku ni bangla.... nepal je lah...
      kakakkakakaka

      Delete
  14. hikhikhik!!
    wah six pack muscle dh naik kot..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... naik... mmg naik.... tapi naik bukan 6 pack.... 1 pack je....
      membuncit namanya.... huhuhuhu

      Delete
  15. saya pon tggu ntry baru abng jonni. . opss! uncle jonni. .hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... salah ckp eh?
      siap tutup2 mulut lagi... huhuhuhu...

      kena sgt komen ngan pic profil tu...
      hahahahahahaha...

      Delete
  16. Nadhirah mesti orang yang paling gembira baca entri ni walaupun ada sedikit kesilapan..

    Muka masa angkat berat memang terbaiklah Uncle Jon! hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau yakin ke? entah2 dia muntah ijau.... kakakakakaka...

      serius muka tgh meneran hebat mmg mcm tu...
      kakakakakaka

      Delete
    2. Kehkehkeh.. Tak berapa yakin sebenarnya.. ;D


      Cool². Yang penting hasilnya otot bertambah mantap. hahaha

      Delete
    3. hahahaha... betul tu... betul... aku sendiri pun tak yakin...
      ah!! mana pernah nak angkat2 besi nih... x larat ah.... huhuhuhuhu

      Delete
    4. Orang kata biar kita angkat besi dulu.. Kang dah terpaksa angkat perut yang maju ke depan, kan dah tak best.. ;D

      Delete
    5. hahahaha.... hmmmm... nasib baik perut aku ramping...
      maklumlah kurus kering...
      kakakakakaka

      Delete
  17. eeeeeeeee......geli-geli ('~')...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... apa yg geli... ko geli eh?
      eeeeeeeee..... blom mandi la tu.... kehkehkeh...

      yes!! yes!! yes!! kenakan ko balik.... kehkehkeh...

      jgn marah eh? huhuhuhu

      Delete
  18. Replies
    1. cam hape eh?...
      cam harem? cam siyut? atau cameron highland...
      kehkehkeh....

      alaaaa... mengarut je ah entri nih.. suka2 je..... huhuhuhu

      Delete
    2. tetibe cameron highland..jom laaa banje aku strawberry..

      Delete
    3. hahahaha... cameron highland.... best tu...

      strawberry? hmmmm... mkn stoberi sambil minum teh boh petik sendiri... nice....
      kakakakakaka.

      Delete
  19. lain kali aku panggil lu.. adik! ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ok... ok.. ok tu... hahahaha..
      rasa mcm masih remaja pulak dah...
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. yob mad....
      uncle kita ni dah jadi remaja purba...tu yang selalu je hilang ingatan tu...
      kahkahkahkah

      Delete
    3. uhuk uhuk uhuok!!!

      hmmm... batuk2 pulak.....
      mcm ada org kutuk2 aku nih....

      wakakakakakaka...

      Delete
    4. yob....dia perasan lah kiter kutuk dia..
      kahkahkah...
      (cabuuuuuuuutttttttttttt)

      Delete
    5. mak oi... lajunya lari....
      mcm lipas kudung... ish ish ish...
      (sambil geleng2 kepala)

      kehkehkehkeh

      Delete
  20. Replies
    1. kehkehkeh... takde yg superbnya... huhuhuhu

      Delete
  21. orang panggil abang teros bersemangat.cettt! panggil atok lah macam ni.hueh hueh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... memangler bersemangat kalu di panggil abg... kahkahkah...

      atok? hmmmmmm.... adeih!!! (sambil tepuk dahi)

      Delete
  22. untung la ade org panggil 'ABG'...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mana ada untung.... sama je... tak kaya2 pun lagi aku nih...
      kehkehkehkeh

      Delete
  23. okay. abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abg abga abg abg tak pergi memancing ke ?? asyik angkat berat je. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa... sa.... saddila.....

      ARGHHHH!!!!

      GEDEBUK!!!!

      (sambil jatuh terlentang)
      Wakakakakakaka

      Delete
  24. nasib baik sorang je panggil abang...kalau 43 orang mahu dah jadi badang!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdenya jadi badang....
      konfom aku pengsan.... pengsan beb...

      wakakakakkaka

      Delete
  25. alamak..
    malu gilerr..
    nie yg mls dah nak panggil abg nie.. =.="
    hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.... ampun... ampun....

      sori ah. gurau2 je...

      sori... sori.... jgn marah eh?
      huhuhuhuhu....

      lagi sekali.... soriiiiiii.....

      Delete
    2. hahaha.. tak kesah pon lah abg..
      takot bebenor sampai nak mintak maap bnyk kali.. :p

      Delete
    3. wahh.. lepas abg wat entry nie,,
      ramai pulak panggil abg eh..
      :p suke lah tu!

      Delete
    4. ye ah.... takut ko jd segan plak ke... malu ke.... huhuhu...

      hmmmm.... kalau ramai yg panggil aku abg.... tentulah aku suka...
      suka... suka... suka... yeay!!!

      kakakkakakkaka

      Delete
    5. panggil abangla...
      suka tak?

      Delete
    6. siyut ah!!! potong la ko ni..........


      kehkehkehkeh

      Delete
  26. atok jonni nyanyi la lagu semangat yg hilang (XPDC) bio ade semangat. Tp x blh jgk.atok jonni suare x rock mcm aku.atok jonni lagu anuar zain,hazami ngan hazama blh la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... ko ingat aku ni mat bunga? kehkehkeh...
      gua minat dangdut ah bro..... dangdut......
      wakakakakakkakaka

      Delete
  27. setakat angkat pemberat tu , kacang je .
    tapi esok konpem tak boleh bangun n gerak macam biase la . wa ka ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh!! kau tak tgk bisep aku lg nih... kental tu beb.... kental berketul-ketul... kakaakakaka....

      Delete
    2. hah ,perlu ke ? perlu ke tengok ? wekkk :P

      Delete
    3. ah!! tanak thk sudah.... aku tunjuk gak...
      huarghh!!... hiyarkhhh!! huarhhhh!!
      (sambil buat gaya bina badan)



      kahkahkahkah

      Delete
    4. Alhamdulillah tak nampak . kalau nampak , tak boleh tidur malam la gamaknye . sob3 TT_TT

      (lagi worst daripada mimpi ngeri , kih3)

      Delete
    5. hahahahahaha.... ye ke? hmmmmm....
      kena giat angkat besi lagi nih.... 2 bulan lg aku tunjuk kat ko eh?
      wakakakakakaka

      Delete
  28. Ya Allah! Baru nampak kotak komen ha. Hahaha!

    Dah terkomen dekat cbox tadi.

    ReplyDelete
  29. hahaha.. xpe je... sudi snggah sini...
    itu dah cukup baik.... thanks...

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  30. blah la lu "abang".. ni entry 3hr lepas.. sengaja aku lmbt komen sbb nak tgk ada entry yg lagi baru ke tak.. rugi je Nadhirah pangei ko "abang".. hua..hua..hua..
    hjg march jom candat sotong "abang"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ah!! x ikhlas panggil abang...
      itu abg dlm kurungan.... ceh!!!

      kakakakaka...

      wow!! candat sotong? dahsyat lu ni beb.... huhuhu....
      satu je nak tanya... tau keeeee mencandat? aku mmg tak tau.... huhuhuhu

      Delete
    2. aku mmg tak tau mencandat sotong. tapi belajar le nanti.. malu bertanya sesat jalan "abang" jonni oiii... tak tau mencandat tengok saja le nanti sambil melayan mabuk laut.. hahaha...

      Delete
    3. hahahahaha... yep!! best tu kalau dpt mkn sotong fresh dari ladang... mesti nanti ko puas hati gila2 dpt mkn sotong hasil tangkapan sendiri.... huhuhuhuhu....

      jangan ah mabuk laut.... x selesa tu beb... huhuhhuhu

      Delete
  31. asik Nadhirah je...... (jeles!!)

    *sua pendek nampak aurat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... saja je nak mengusik dia.... huhuhuhu...

      suar pendek? huhuhuhu... nasib baik ko tak nampak .. ada lagi gambo2 lagi menjolok mata kat dlm blog nih... boleh muntah kalu tgk.... kakakakakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger