Itik, hamster dan kura-kura.

sumbangan abang google


sumbangan abang google.







               Anak buah aku asyik minta aku pasang cerita wonderpets. Kalau aku tak pasang, mesti dia menangis. Dah selalu sangat aku tengok cerita ini berulang.... ulang.... ulang... ulang... ulang kali. Hinggakan aku yakin aku dah hafal lagu-lagu mereka. Serius aku  dah menyampah!!  Betul-betul menyampah!! kehkehkehkeh.


*** the end ***

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

80 comments:

  1. hahahaha....kau ni lah dengan budak kecik pun nak gaduh...

    tapi seyes...aku pun menyampah dengan wonderpet..
    dulu arwah mak aku suka tengok....naik menanah telinga aku dengar citer dia. lagu yang sama dialog yang sama..apa tak sama nya kalau dah ulang benda yang sama...
    sekarang ni dah dekat 2 tahun mak aku takde....ingatkan citer tu dah habis...rupanya ada lagi...aduhhhh!!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... bukan gaduh... tensen...
      dia tgk kat pc aku... tu yg dgn aku2 sekali mengadap tu... huhuhu
      aku hafal lagunya tau... kakakakaka


      oooo... ye ker... dah 2 tahun mak ieta takde...
      Al_Fatihah... semoga roh beliau dicucuri rahmat....

      Delete
    2. eleh!!...ye ke anak buah kau tengok?...
      ntah2 kau tak..tapi malu nak ngaku kau buat taik kat anak buah kau...
      hahahahahah

      amin..

      Delete
    3. oit!! mana ada aku tgk wonderpets... dah tua2 cenggini mana lalu nak tgk wonderpets....

      aku layan spongebob seluar empat segi je laaaa...
      kakakakakakakaka

      Delete
    4. owoh...brutal macam ni layan sepang bob....
      opppsss....lupa...kau kan baby lagi...
      hahahahaha....hanya baby je layan sepangbob ni....

      Delete
    5. hahahhahaha hampeh....
      hmmmm... tak abis2 ngan baby2 ko nih...
      hahahahahha..
      adoyai...

      Delete
    6. aku tak pukul pun kau dah mengaduh...
      lembek sangat lah kau ni...
      huawawawwaa....

      Delete
    7. hahahaha.. siyut ah...
      mana ada lembik... kau x tgk lagi biseps aku...
      kental tuuuu... kental beb...
      kakakakakka

      Delete
  2. hahaha..abehla..! ada abg jonni wonderpets jadik wonderpenyets..! kehkehkeh.. XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. kalau aku boleh pijakkkk..
      mmg ku penyet... penyet... penyet... sampai penyat...
      wakakakakakaka..

      Delete
  3. SAYA JUGAK MENYAMPAHHH . . .
    MULA2 TENGOK EE . .MENYAMPAH TAHAP GABANG TAW ..

    sekarang dah okay da . .huhu :)
    best ape encik gorie. . HAHA.

    comeyyyyy encik gorie lukis. . wee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaka... apa ni semutmerah... dah beso panjang tgk wonderpets...
      kehkehkehkeh...
      mana ada... x reti nak lukis2 wonderpets...
      dok mintak abg google je..
      wakakakakakaka

      Delete
    2. gambar bawah sekali tuu . .
      heeee . .

      tak tengok pom . . adik bukak :)

      Delete
    3. hahahahaha... ye ah... ye lah... adik ko yg bukak...
      tapi ko tgk gak kan? kan? kan?
      hahahahahha...

      Delete
  4. same macam anak jiran mut mut....ingatkan gapela die nanggis kuat2 kat luar rumah ..rupe2nye bile ditanye... die sedey sbb citer wonderpet dah abis hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... entah ah... aku pon tak paham...
      anak buah aku minat giler citer tu...

      pada aku best lagi upin ipin... boboiboy... huhuhu

      Delete
    2. boboiby xbesh, lagi besh upin ipin.

      boboiboy cam tah pape je ceta dia.

      Delete
    3. kakakakaka... ye lah ye lah...
      upin ipin la best.....

      apa ni beb? tgk katun... tak bujang ah camni...
      wakakakakkaka

      Delete
  5. Haha. K, ini entri lawak even entri pendek XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... entah ah... takde benda nak di tulis...
      merepek je la dik oiiii...
      kehkehkehkeh.

      Delete
  6. comel je hamster dalam cite wonderpets tuuu. suka sangaaaaat ^^ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... eeeeeeeeiiii... suka tgk wonderpets eh?
      hahahaha..
      entah.. hamster ke? tikus belanda? lantok ah... hamster je ah... huhu

      Delete
  7. ala..... Dulu lagu 2 la slalu pakcik jonni nyanyi mase nk blk keje.skrg x suke plk. Mulut je kate x suke,tp nk tido mesti die nyanyi lagu 2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaka... oi sedara.... budak Mazrul tu yg ajak aku nyanyi... aku nyanyi je lah....
      wakakakakakaka....

      teringat pulak aku kat budak bulat tu.... huhuhuhu

      Delete
  8. budak2 kecik selalu conquer tv. mengalah tidak bermakna kita kalah. huhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... kalah jugakkkkk...
      mustahil nak dpt remote control dr mereka....
      amat mustahil...
      wakakakakkakakaka

      Delete
  9. Ko jgn derhaka sgt ngan tiga sekawan tu... kang diaorg dtg dlm mimpi ko br ko tau... mimpi ngeri ko nanti... kehkehkehkeh~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmmm.... mimpi woderpets? siap 3 eko tu menyanyi-nyanyi...
      owh no..... seksa kak... seksaaaaaaaaaaaa.....

      huhuhuhuhuhu

      Delete
    2. kalau dh tau seksa, jgn ko permainkan 3 sekawan tu... ketulahan nanti br ko tau... kehkehkehkeh...

      Delete
    3. kahkahkah... ak ah... dah lah lagu diorg pun aku dah hafal...
      kakakakakaka...

      owh tidakkkkkkkkk...
      huhuhu

      Delete
  10. APA.... yang penting???

    kerjasama.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah!! malas aku nak jwb komen ko...
      nampak sgt ko minat diorg kan? kan? kan?
      huhuhuhu

      Delete
  11. Kehkehkeh.. Relax la Uncle Jon.. Kartun comel kot, dapat hilangkan stress bila ditengok sekali sekali..



    Anak buah aku yang kecik belum pandai tengok jam pun boleh agak dengan tepat bila cerita ni nak start.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ini buka sekali-sekala... tapi dah berkala-kala...
      huhuhu...

      yup... mmg diorg tau masa nak start dia... bab nengok tv mmg rajin... suruh mandi...haram!!!
      kakakakakka

      Delete
    2. Hahaha bila dah berkala-kala semuanya bergantung pada hatib udi pakciknya la.. ;D

      Delete
    3. hahahah.. ya... dan hati budi pakciknya mmg kalerful...
      hahahahaha...

      Delete
  12. hahahaa...budak2 katakan memang tak jemu tengok citer sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... tgk ah citer apa... janji kalau dah suka... di ulang-ulang pun nengok gak...huhuhuhu..

      Delete
  13. dan ming.. ming juga.... jangan marah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... oklah... oklah...
      aku sambung nyanyilaaaaaa.....

      ehem ehem....

      wonderpets dtg membantu....
      apeeeee yg penting? kerjeeeeeeeeeeesame....
      apeeeee yg penting? kerjeeeeeeeeeeesame....

      hahahahahhahaha

      Delete
  14. bukak tv9 jam 2.30ptg - 3.30ptg. cmtu le time wonderpets bersiaran di kaca tv. so ko xyah kecoh klu ank buah ko suh bukak wonderpets lg. hahaha.. takpun ko beli vcd wonderpets. suh ank buah tu ulang tayang sendiri kat tv. bagus tak cadangan aku ni uncle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... masalahnya pasal kat tv dah habislah dia cari aku...
      mintak pasang yg dlm pc aku... tak puas tgk kot...
      kakakakakka

      Delete
  15. best lahh cite tuu :)
    cube lahh jadi budakbudak ciket ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... dah tua2 nak tgk wonderpets... buat malu ah...
      baik aku tgk naruto ke? bleach ke? lagi best...
      wakakakakakakkaa

      Delete
  16. kemain lagi tak suke nye tu .
    kena berlatih dari sekarang , nanti bila dah ada anak sendiri , same jugak kena layankan cerita bebudak kecik.

    well , siapa je yg suke tengok cerita wonderpet tu ?! wekkkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. takde ah tak suka... cuma... cuma... cuma.. dah x lalu nak tgk lagi.. kakakaka..

      aku kalau dah ada anak.. aku x bagi tgk tibi... aku ajar diorg utk bertwitter... kakakakakakka

      Delete
    2. gile dahsyat !!
      maju seii bertwitter . alat mainan dia mesti iPad kan . wahhhhh :P

      Delete
    3. hahahaha.. yup... ipad, keypad sume aku bagi...
      kakakakaka..

      ceh!! mcm ah mampu... kakakakakkaka

      Delete
    4. klu bagi keypad pon dh jeles , dulu mampu main ligo je . sob3 TT_TT .

      kami di sini doakan pokcik mampu , mampu untuk belanje kami semua Kfc . yippy !!!!! hoho

      Delete
    5. hahahaha... ligo? ok la tu...
      aku dulu2 mainan sume buat sendiri.. serius... kakakaka...

      belanja? kfc? hmmmmmm....
      cabutttttt..... (sambil lari lintang pukang)

      kakakakkaka

      Delete
    6. mainan buatan sendiri , wahhh , kecik kecik dah pandai cipta barang kan . wekkk :P

      kedek cakap la kedek :P

      Delete
    7. kakakaka... sampai hati ko ckp aku kedek...
      aku mana ada kedek...
      bakhil jeeeeeeeeee.....
      kahkahkahkah

      Delete
    8. memang sampaii !!
      pakcik bakhil !!! :P

      Delete
    9. kehkehkeh... alaaaa... bakhil sikit2 jeeeee....
      buka cam haji bakhil ponnnn...
      huhuhuhuhu

      Delete
    10. yelahh , sikit je .
      iye kan aje lah .
      kalau nak gula gula 20sen , boleh bagi kan ?
      huhu . just a small demand . TT_TT

      Delete
    11. hahahahaha... gula2 20 sen?
      hmmmmm....

      TAK BOLEH!!!!

      wakakakakakakaka

      Delete
    12. perghhhh !
      setakat demand gula gula 20sen je kot .
      ni memang dah sampai tahap tangkai jering ni . adoyaiii TT_TT

      Delete
    13. hahahahaha.... ni tangkai jering merangkap buruk siku...
      lagi dahsyat dari haji bakhil....
      kehkehkehkeh...

      Delete
    14. fuhhhh , kire lagi teruk daripada Haji Bakhil la ni . aigoo
      new name : Uncle Tangkai Jering . wakakaka !

      Delete
    15. kehkehkeh... oit!! uncle tangkai jering?
      wakakakakaka...

      siyut ah....
      kalau baby tangkai jering....
      aku nak lah...
      kehkehkeh

      Delete
    16. nak jugak baby dia tu . wakaka

      ohhh , kire demand pakcik je nak kena panggil baby , demand kiteorang ni yg just nak gula gula , dia letak tepi je kan . sadis wooo ! :P

      Delete
    17. hahahahaha... teruk ye dak? nak jugak panggil baby... kahkahkah...
      nak buat camane... ko gak kata uncle tangkai jering,,...
      kehkehkehkeh

      Delete
  17. ♪ ♩ ♫ wOnderpets...wOnderpets....kami datang untuk kumen♪ ♩ ♫.......apa yg penting?... keje same ♪ ♩ ♫
    hahhahahahahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. psstt.. psstt...
      cik blogger....

      picing lari..
      picing lari...

      kakakakakakaka

      Delete
  18. aku slalu laung kat luar bilik air je..

    gua: ape yg penting??

    nanti..

    ank buah gua: eje ame(pelat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... mmg berhantu lagu tu... aku rasa ramai bebudak kecik yg hafal.....

      yg dah tua pun ada yg hafal... aku la tuuuu...
      kakakakaka

      Delete
  19. hahaha!!! ape niyh... menci2 tapi las2 ketawa =.=" tapi best ape hahahaha :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah memain je ni namanya...
      huhuhu... sesaje ah... tak ler aku marah bebenor ngan citer wonderpets tu...
      huhuhu

      Delete
  20. hahahhahaha~ sweet la uncle jonni seorang uncle yg penyayang, layan same2 anak buah tersayang, heeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mana ada... ter... ter.... aku terlayan daaaaa...
      mana rock layan wonderpets...
      kakakakaka

      Delete
  21. HAHAHA,.. Bagi kanak2 haiwan2 tu sume adalah HERO. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep... mmg citer wajib tgk diorg kot...
      mungkin sbb lagu dia kot.... hahahaha

      Delete
  22. Replies
    1. hahahaha.. yep...
      layan sekali je senang .. kan?
      huhuhu..

      Delete
  23. sabar je la....nanti ada anak pon benda sama berlaku hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish!! kalau aku ada anak... aku tak bagi tgk tibi byk2...
      aku ajar diorg main badminton...

      kehkehkeh

      Delete
  24. wonderpet kami datang..membantu dlm kesusahan..

    ape yg penting? kerjasama!

    ape yg penting? kerjasama!

    oooooo..wonderpet!oooooo wonderpet!

    ReplyDelete
  25. arghhh!!! sorang lagiiiii... (tepuk dahi)
    hmmmm... nampaknya 1 mesia dah terjerumus ke dunia wonderpets...

    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  26. wonderpet wonderpet kami datang!

    kami tak besar dan kami tak kuat, bila bekerjasam semua jadi mudah.

    wonderrpettttttttttttt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ko pun samaaaaaaaaaaa.....
      aduyaiiiii!!!!

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger