Entri tiada motif.

            Bulan lepas masa aku kena gastrik, aku selalu baring-baring nak tido awal. Dan aku memang tak berinternet dengan kerap. Selalunya dalam pukul 11 aku dah tido dah. huhuhuhu.




         Tapi ajaibnya momentum tido awal itu terbawa-bawa hingga ke saat ini. Sekarang ni aku akan rasa mengantuk bila jam sudah pukul 10. Dan kebiasaannya sebelum pukul 12 aku sudah tidur. huhuhu. Satu pencapaian yang membanggakan bagiku. Maklumlah, sebelum ini memang aku susah sangat nak tidur awal. 


         Disebabkan aku tidur awal sekarang ni, memang aku bangun awal hari-hari. Kadang-kadang pukul 4 dah bangun. Gila betul!! huhuhu. Dan kini kedatangan aku sungguh cantik dan menawan sekali. Aku sudah tidak datang lewat lagi. huhuhuhu.






         Yep!! aku adalah antara orang terawal sampai hari-hari. Walaupun hari isnin. huhuhu. Ini yang membuatkan aku sedikit bangga dan riak. Maklumlah, sudah tak kena bambu lagi. kakakakaka. Yep!! aku bangga dengan diri aku sekarang.








         Aku betul-betul gembira sekarang. kadang-kadang aku teringin nak panjat naik atas bumbung bangunan tu, dan jerit kuat-kuat yang aku sudah datang awal lagi. kahkahkah. Biar satu kampung tahu betapa aku sudah tidak dibelenggu masalah datang lewat lagi. Owh silap!! biar satu dunia tahu.....










nota kaki berbulu:
* entri tiada motif. sila abaikan sahaja. harap maklum......












**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

131 comments:

  1. satu pencapaian y bagus...hehe..tahniah diucapkan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... alaaa.. memain je ah entri neh...
      huhuhu... tapi memang aku dah tido awal skrg neh...
      sblm kol 12 mesti kena tidur...


      baru awet muda...
      kehkehkehkeh....

      Delete
    2. nk kenakn ko ckit dengan tag nie..hehe

      http://wwwmycottoncandy.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

      Delete
    3. kehkehkeh... kena tag dah... huhuhu...

      Delete
    4. haha..saje nk kenakn ko..haha..dah x yah duk cabut..hahha

      Delete
    5. huhuhu... xpe... nanti aku balas balik...
      kehkehkehkeh

      Delete
  2. hahaha..terbaek ah..tu la gunanye kita amal tdo tepat pada waktunye ya pakcik2 sekaliann... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... dgn tidur awal.. menjanjikan kulit muka yg kental, gebu dan segar. Pendek kata awet muda.... kehkehkehkeh....

      tak perlu pegi spa... x perlu boh timun, tomato, nenas, petola kat mata...
      ya anak2... kehkehkehkeh

      Delete
    2. hahahah...lawak la :)

      kulit muka kental ya, musti cuba nih..wawawa

      Delete
    3. ya ya ya... sila cuba...jgn malu2...
      ianya amat berkesan...
      sbb tu akurasa sentiasa muda dan segar....
      kakakakakka

      Delete
    4. hahaha..sentiasa muda la sngt uncle oiii.....
      gunakn sabun cap unclejonni dijamin sentiasa mude belia..wakakkaa

      Delete
    5. kehkehkeh...tak lah rasa muda sgt... aku selalu rasa aku ni baru 22... kakakakaka...

      oit!! bijak tu.... aku buat bisnes sabun awet muda... mesti kaya raya aku nanti.... kehkehkehkeh...

      Delete
    6. hehehe..uinaaa 22 thn mude rmaje nye..keh3

      den mmg thu den bijak....wawawaw....kaya raya nt jgn lpa blnja..wakaka

      Delete
    7. mestilahhhhhhhhhhhhh..... jiwa muda muda maaaaaaaaaaa...
      kehkehkeh...

      kehkehkeh... boleh... boleh.... tgk ah dlm 6 atau 7 puloh tahun lagi....
      kakakakkaka

      Delete
    8. hahaha....mudaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaa sangatttttttttttttt

      time tu den hidop lae ko??

      Delete
    9. aish!! muda laaaa.... remaja gitu... kakakakaka...
      mana lama... 70 taun lagi je...
      kakakakaka...

      Delete
    10. kakakaka.... tujohploh taun den da takdo doh aa....

      Delete
    11. takdo napo... blom lagi seratus taun umo kan?
      kehkehkehkeh

      Delete
    12. keh3....yola tu blom laie sratus puluh taon...wakaka..tujohploh lamo beno tu

      Delete
    13. hahahaha... eh? bagus la lama2.... jd antik...
      makin berusia makin mahal harganya... kehkehkehkeh

      Delete
    14. ehhh, napenye??btol la kn.. ehehe..lawak je uncle...muahhaha
      barangan antik mahal wooo...

      Delete
    15. haaaaaaa.... tu la.. uncle nak bg ko paham....
      lagi tua uncle nih.... lagi mahallllllllllllllllllllll...
      wakakakakakakaka

      Delete
    16. ahahaha....mcm tu plakkk....adoyaiiii...

      Delete
    17. basak ah.. org tua mmg gelak camtu...
      wakakakakaka

      Delete
    18. hihihihi...org tua mmg gelak kuat ehhh..

      Delete
    19. ak ah laaaaaaaa.... lagi2 kat kedai kopi...
      mcm nak runtuh warung.... kakakakkaka

      Delete
    20. keh3..taw xpa..adoyaiii...pastu gelak sambil tepuk2 meja (tu aku tengok dlm cite melayu la)kih3

      Delete
    21. takpe... lepas neh petang2 ko lepak warung sambil tgk gusti... amacam? ada bran?
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    22. keh3...xbrani woooo....karang kena smackdown..hahaha..sape yg susah?aku jugekkkk

      Delete
    23. aku suruh lepak je.... minum teh tarik...
      bukan aku suruh ko pegi gaduh ngan pakcik2 kat situ..
      adoyai budak nih... huhuhuhu

      Delete
    24. hohoho....mana tahu pakcik tu emo karang....kan3..mana tahu kannnn....hahahaha....

      eh uncle buleh ko lukis aku pakai topeng gaban tak?huhuhuhu...aku peminat gaban...hahahaha...plisss (sila nyanyi lagu alif satar)sekian....dari aku, budak baik...kih3

      Delete
    25. hmmm.. pakcik tak retinya nak emo2 neh... huhuhu...

      topeng gaban? hmmmmm... ko tgk gaban eh? kakakakkaka... x malu tgk gaban... tapi... aku pon dulu tgk gak... kakakakka...

      maaf... aku x minat lagu2 alif satar...
      org tua2 mcm pakcik layan lagu2 ajis satar je...
      kehkehkehkeh

      Delete
    26. hohoho..eleh tak reti emo kunun..keh3..

      yela, lukih aku pakai topeng tu..bulehh laaa...mesti ahh tengokkk, lagend tuuuu....ape plak nak malu..woooowoooo...
      Dolu kan aku slalu kena paksa ngan abang aku, dia suruh aku jadi gorgon...huhuhu..dia plak jadik hero(gaban)sadisss taww....huhuhuhu....dolu aku nek beskal je aku pakai kat leher aku, kain sapu tangan kaler merah...lagend tak aku..hahahahaha....

      eleh tak minat kunun, padahal die hard fan..hahaha

      Delete
    27. hakhakhak... jadi gorgon... abis sapa jd naga gaban? kehkehkeh...
      wakakaka... siap sapu tgn kaler merah tu... hakhakhak... x dapek ku bayangkan...

      iyeeeeeee... aku minat... huhuhu

      Delete
    28. naga gaban adik laki aku yg jadik....wakakakaa....
      ye cube uncle imagine...fuhhhhhh.....lukih2....aku memang herooo woooo....hahahaaa...tapi abang aku lagi hero siap buleh terjun kot jendela, aku nk ikut tiba2 je aku rasa tangan besar paut aku...huuhuhu..rupe2nye abah aku....akhirnye kisah hero bertukar mnjadi mimpi ngeri....hahaha...kne sedas dua ngan rotan taw..ngeh3...

      Delete
    29. hakhakhak... tu laaaaaaa.... jadik lagi gaban... kan dah kene rotan...
      siap terjun tingkap tu tak tahan... kehkehkeh..

      ganas jugak ye ko ni masa bebudak... huhu...

      Delete
    30. hahaha...rotan dan aku tak dapat dipisahkan leerr(bdk kampung) .....time budak2 aku suka buat benda yang buleh buat abah aku hottt...keh3....

      cthnye g jenjalan smpai tak ingat nk balik umh...huhu..balik kalau dh magrib memang abah aku kasik adiah..keh3

      menebang pokok tanaman abah aku sebab main ninja2..kah3...lalu abah aku akan kasik aku adiah lagi....biasanye pokok pisang jadi mangsa...

      main dalam sungai smpai kecut berut...jenuh abah aku nk suruh aku naik..last skali dia terjun tau kejar aku dengan rotan..yg ni paling tak bleh blah kalau ingat aku gelak kuat2..hahaha..

      flying kick anak jiran aku yg nakal(sebaya ngan aku la time kecik2 tu) abah aku nmpak terus kena libas ngan ranting kayu...huhuhu

      mengapak pokok derian kesayangan dia...huhuhu...yg ni pn kena adiah gak ni....huiiii macam2 lagi lah keganasan aku dizaman kecik...maklumlh aku geng ngan abang and adik laki aku, jadi aku pun turut serta jadik macam dorang ahh...hahahaha

      Delete
    31. hakhakhak... nakai hang masa kecik2...
      kehkehkeh... tapi biasa ah kalu dok kg mesti bende2 camni ah dok main... huhuhu...

      wekkkkkk!! kantoi... mandi sungai... kakakakaka...

      tapi dah besar panjang ni... ko tak buat bende2 tu lagi kan?
      kehkehkehekeh...

      Delete
    32. hahaha..sudah tentuuu laaa....maklum la budak kampung...budak dulu tak macam sekarang..budak sekarang ni asyik pesbuk je keje tak pun ngadap psp..ape baranggg..x mencabar langsongggg...huhuhuhu...

      hahahha..men sungai besttt woooo..heavennn!

      ahahaha...uncle rase aku buat lagi ke idakkk??..keh3...

      Delete
    33. cewah... x mencabar... tapi ye lah.... zaman dah berubah...
      anak buah aku yg skola rendah dah pandai main komputer...
      aku dah besar panjang baru tau... kakakaka...

      terer ah ko berenang eh?... aku x tau berenang... serius...
      kakakakaka....


      takkkkk ah... takkan ah mandi sungai lg... kehkehkeh

      Delete
    34. keh3...yela...anak buah aku asyik nk men komputer je...skali skala aku ajak men wrestling x moh katenye....last2 ajak aku teman men masak2..kah3..layan je r

      sekarang aku dah tak reti berenang..seyes...dulu ade tragedi nyaris2 nak ragut nyawa aku...pastu start dari situ aku dh x reti brenang...(-_-") huhuhu...

      tapi aku still layan lagi aktiviti maen sungai bila pegi picnik ke...hahaha..mne bleh lpas peluang..tapi tmpt2 air yg x berapa nk dalam r....keh3

      ade beberape aktvt aku still buat g...kah3...cthnye menflying kick bantal aku smbil disaksikn olh anak sedare aku...wacccaaaa!hahahhaha

      Delete
    35. hakhakhak... men gusti2 pulak dahhhhhhhh.... ganas gak ko ni eh? huhuhu...

      eh? tu ah... men terjun je... huhuhu..

      kalau piknik... aku pon berenang beb... tp tak ah sampai buat terjun tiruk... kehkehkeh..

      huiyyyoooooooo... kehkehkehkeh... kalu dok atas bantal kene bisul... ni flying kick? apa cer... kehkehkejhkeh

      Delete
    36. keh3...alaaa gusti ngan bebudak kecik, ganas mende...hahaha

      tu ah men terjun je, last2 tu la jadinye..huhuhu..xbleh ingat woo..ngeriii...

      musti x lepas peluang pnye......tp kn aku teringat dulu2 zaman aku umo 8 tahun gtu, pegi mndi sungai ngan abang ak and d geng, dorang terjun tiruk kat tebing tinggi gilaa ahhh,(mmg btl2 tinggi beb) pastu tnpa abg aku sedari aku dh kat atas tebing tu...huhuhu..terjun jgekkk..trlopong abg aku...pastu ofkos la kne bantai seketol kat dahi..kah3....bhya beb tempat tu...huhuhu..

      flying kick bantal maknanye jap lagi aku nak kena bambu ngan akak aku..hahaha..sbb ngajor anak dia mende x de pekdah..huhuhu

      Delete
    37. huhuhu... biasak ah... masa kecik2... apa tau... yg tau seronok je... huhuhu....

      hakhakhak... wah!! ko pon terjun tiruk.. dahsyat tu... hahahahaha... mmg padan pon kene seketul... kekekeke..

      hakhakhak... tapi biasa ah... bab ngajar anak tu tugas mak bapak... tugas pakcik makcik... ajar beerseronok,... standard ah tu... kekhkehekheke

      Delete
    38. ye btol3...keh3...sronok je time kecik2...

      time tu tak reti nak pikir g, tengok org seme tejun, aku tejun gak la...hahahaha..sekarang ni, nk terjun memang takkkk laaa....keh3...ngeri aku....

      keh3...pakcik makcik opkos la ngajor brseronok je....hehehe

      Delete
    39. hakhakhak... entah2 skrg pon sama... main terjun2 je... huhuhu... ko ni bukan bley caya sgt... kehkehkehjeh

      Delete
    40. uikkk..mne ade sekarang jadi sopan je..keh3...

      Delete
    41. kehkehkeh... huiyyyoooo... bagus tu... bagus...
      jadilah gadis melayu terakhir...
      nanti ramai laki yg terpikat....

      huhuhuhu

      Delete
    42. keh3...adoyaiii punnn....

      jom nyanyi lagu jamal abdillah...sape bilang gadis melayu.....lalalalla..(sila sambung snirik sbb aku tak ingat)

      Delete
    43. hakhakhak... aku x ingat der....
      tapi kalau aku... aku minat gadis korea, yg putih melepak... bdn mcm botol koka kola... wakakakakakakka

      Delete
    44. same ahh aku pn x ingat..keh3

      ek elehh, gadis korea tu pelesu seme tu, dah plastik surgery bagai...keh3....

      Delete
    45. hakhakhak... ye ke? jgn2 tiruan.... owh no.... kehkehkeh

      Delete
    46. ahahaha...yela uncle jangan terpengaruh lak....keh3..pelesu tu seme...hahahaha....

      Delete
    47. hakhakhakhak... cis!! pelesu ke... owh no... tak nak ah gadis korea....

      nak ngorat gadis jepon plak ah... kakakkakaa

      Delete
    48. hahahaha.....demanding ah uncle ni.....kah3....

      Delete
    49. hakhakhak... biasa ah...kene ah demand sekali sekala... huhuhu

      Delete
    50. keh3.....tak bulehhhhhhh laaa....

      demand la dua kali dua kala, tiga kali tiga kala ke...amacam...

      Delete
    51. tak boleh? hmmmmm....

      xpe ah... kalu camtu aku akan terima saja sesapa yg pinang aku nanti.... kakakakaka

      Delete
    52. hehehehe.....olololo...jangan camtu..keh3...

      Delete
    53. laaaaaaaa.... kata x bley demand.... hakhakhak.....

      ko gak yg ajo... sila bertanggungjawab ya.... kakakaka

      Delete
    54. hahahaha..taknak ahh aku tngungjawab...keh3

      yela kali ni aku bg uncle demand, cari yg solehah tahu tak...keh3

      Delete
    55. ceh!! tanak jugak tu... huhuhu... cis!!

      demand yg solehah ye... masalahnya tgk aku je tanak nye yg solehah tu... maklumlah... rockers... rockers tu beb... huhu

      Delete
  3. bagus la dtg awal..ermm..pencapaian bagus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.. pencapaian apa lah... memain je sbnrnya... huhuhu...
      tapi dah lama tak dtg lewat dah ni... huhuhu... besT!!!!

      Delete
  4. tahniah le Uncle J!!
    sempat lagi nak tahajjud tu. maklumlaaa.. 4am.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... hmmmm... aku bgn kol 4...
      bukak blog jap... pastu tido balik... huhuhu..

      teruk ah aku ni... huhuhu

      Delete
  5. Komen sini pun takde motif. Har har har

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!! betul!! betul!! tak perlu nak bermotif segala...
      krn blog ini hanya merapu meraban seadanya... kahkahkahkah...

      Delete
  6. ni aku nak komen dengan penuh kasih sayang ye...kau jangan ambik ati plok erk..
    errrr.....apasal gigi kau besar r?
    asal tido mesti nampak pusat..tak senonoh betol lah kau ni...
    hhuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah... yep!! mmg gigi aku besar,... kahkahkah...
      nampak pusat? hmmm.... sbnrnya bukan apa....
      kdg2 tu.... aku terasa sedikit seksi... terasa mmmm... seksi lah!!
      tu yg tunjuk pusat tu.... kehkehkehkeh...

      Delete
    2. hahahahahahah......
      seksi sangat lah aku...
      seksa adalah aku nengoknya......
      dah..dah....lain kali jangan wat macamana ni....

      baru datang awal sekali pun dah bising.....
      :P

      Delete
    3. kahkahkah.... hmmmm... seksi laaaaa....
      sekali pandang mmg ah x seksi... cuba berkali-kali pandang...
      kakakakakaka....

      hahaha... mesti ah... pencapaian yg membanggakan laaaaaaa... huhuhuhu...

      Delete
    4. selepas berkali2 aku pandang hasilnya....
      UWEEEEEEKKKKKK.......
      oksigen...oksigen....


      tahun ni leh r pekeje cemerlang.....

      Delete
    5. kehkehkehkeh...oit!! muntah pulok budak neh... huhuhu....
      mmebi... mebi... tahun ni pkerja cemerlang...
      takut blom habis tahun dah kena buang keje.... kakakakakaka

      Delete
    6. hahahha..
      kalau dapat pekeje cemerlang...leh r belanja aku makan kangkung chop...
      hahahhahaha

      Delete
    7. kangkung cchop? mana sedap...
      kangkung fried rice with sprinkled ikan bilis barulah best....
      kakakakakka

      Delete
    8. hahahahah......
      boleh je janji kau belanja...
      selamat duit aku..
      huawawawawa....

      Delete
    9. bolehhhhhhhhhhhh...
      aku belanja.....
      tapi pakai duit ko eh?...
      kehkehkehkehkeh..

      Delete
    10. cehhhhhhh.......
      taik kucing betol lah kau....

      Delete
    11. kehkehkeh....
      biasak ah..... kalu ko belanja aku suka...
      tapi kalu aku kena belanja... aku lari kuat-kuat...
      kehkehkehkeh

      Delete
    12. owoh.....
      kecik pala pala lari kau ni....
      tungggggggggggggggguuuuuuuuuuuuu.........
      (tak sempat nak kejar...mengah aku..)

      Delete
    13. kehkehkehkeh... aku ni kuat lari dong... huhuhu..
      biasalah dari kecik dah prektis2... selalu kena kejar oleh org kampung...
      kakakakakaka...

      haaaaa... len akli eksais hari2. baru x mengah... huhuhu..

      Delete
  7. pergh giler awal tdo kul 12..klu cakap pasal sampai awal kt opis tu hahaha aku bukan dalam senarai ler..dlm sebulan ada la berapa kali awal..eh bukan awal pon tepat2 kul 9 jer kuang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm... nak jaga kulit muka... tidolah awal.... baru awet muda... huhuhu..
      kehkehkeh... xpe... bos ko baik kan? tadehal kalu dtg ngam2...

      cam aku... kalu lewat mmg bernanah tinge.... paling teruk pun jd pekak sejam...
      kehkehkehkeh

      Delete
  8. Hahaha. Semangat betul abg jonni ni XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... semangat apanyalah!!! sekadar merepek je entri nih...
      huhuhuhuhu... semangat? hmmmmm.... takdenya nak smgt...
      sama je hari2.... huhuhuhu....

      Delete
  9. har3.. apa je yang kau merepek ni bang...
    meh kita kuar ramai2 lihat dunia nyata.. yeahhhhh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar,... yep!! mmg ini entri merepek...
      dunia luar? hmmmmm.... tapi aku lebih suka duduk dibwh tempurung ini....
      selesa dan selamat dari godaan2 syurga dunia.........

      CHEWAHHHHH!!!! tgk tu... tgk tu.... dahsyat tak komen aku....
      dahsyat tak.... kehkehkehkehkeh.....

      Delete
  10. syabas inspector sahab, syabas
    eh, salah.. sorry inspector jonni... huwahuwahuwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. syabasssss... syabassss bette...
      mera nam inspektor joni... kakakaka...

      siyut ah!! hindustan la pulak...
      kehkehkehkeh

      Delete
  11. wahhh tahniah2!!terusskan dgn usaha uncle!!chayokkkk ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... entri mengarut je ah... huhuhu...
      hmmmmmmmmm... yep!! skrg lebih suka tidur awal lah...
      tak lah tersengguk-sengguk masa siang nanti... huhuhu...

      Delete
  12. kahkah

    aku tak tentu , kadang awal kadang lambat

    bangun awal, subuh, mengaji, joging, sarapan

    baru lengkap hidup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! anda mmg insan contoh la bro.... aku kagum....
      aku kalau bgn awal pon mesti buat benda2 x berpekdah... huhuhu....

      joging? hmmmmmm... dah berabad aku tak jogging...
      kakakakakaka

      Delete
  13. hahaha . tahniah la derr . satu pencapaian yang memuaskan .
    keep it up (:

    tapi sifat riak tu buang la ye . tak bagos untuk kesihatan . kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... memuaskan? jadinya aku layaklah ke pusingan seterusnya... huhuhu..

      kehkehkeh.. riak psl dtg awal? huhuhu... tak pernahnya dibuat org.... alaaa..
      memain je entri ini.. huhuhu... bergurau senda gitu.... huhu

      Delete
  14. tahniah beb!haha...aku syak kau setting jam tangan/fon awal sejam kot?hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. alaaa.. memain je ah.... mmg le dtg awal... kang kene bambu... tu je...kehkehkehkeh....

      melampau ah sejam awal... 2 jam cukup ah... kehkehkehkeh...

      Delete
  15. hahahaha... takyahh riak sgt lahh..
    tak lame dehh nie...
    esok luse mesti lambat balik! kihkihkih!
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... siyut je.... xde nak bg smngat langsung.... huhuhu..
      xdenya esok lusa dtg lambat.... x mungkin....
      tp minggu depan mungkin.... kakakakaka

      Delete
  16. Replies
    1. hahahaha... biasak ah... aku kan mmg over sikit...
      bukan sikit ... mmmm... over byk jugak ah...
      huhuhuhu

      Delete
  17. hm..leh jadi role model aku ni..tahniah2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... role model? wah!!
      model? hmmm... tak pernah aku terfikir utk berkecimpung dlm bidang modelling...
      kakakakaka

      Delete
  18. kna mintak tips kat abg jonny gak ni.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... tips pemende.... takdenya aku boleh bagi tips2 nih...
      kalau tips panjat pokok kelapa aku tau...
      nanti ah... aku buat tutorial panjat pokok kelapa..... kehkehkeh

      Delete
  19. hahaha, bangge la 2 dtng awal. . :)
    saye ari2 tido pkul 2 pg. .hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooooo.... cukup ke tido?
      kang jd mata panda pulak.... kehkehkehkeh

      Delete
  20. jadik resepi untuk datang awal ialah








    kena gastrik..cenggitu ke moral cerita ko ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... sume cerita2 kat sini xde nilai2 moral dan budi pekerti yg baik ah bro...
      tu masalahnya...
      kehkehkehkeh

      Delete
  21. takde motif,tp gmbr2 nya menarik. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... gambo yg merapu... huhuhu

      Delete
  22. dah lame x melawat blog brader jonni :)
    tahniah sbb dtng awal pegi keja. tingkatkan usaha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi singgah... huhuhu... mmmm... mengarut je ah cite tu... huhuhu... saja je nak tulis... kehkehkehkeh....

      Delete
  23. Suka baca en3 abg jonni....kelakar hehehe.Apapun tahniah,teruskan datang keje awal selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah.... hmmm... dtg awal selalu....
      hmmmm... payah tu... payah sebenarnya... kehkehkehkeh

      Delete
  24. wah...lama plak ghasa x kumen kat sini......hahahahhha ye lah tu uncle jOn?...hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... iyeeeeeeeeeee.... apa yg tak ye plak? huhuhu..

      sbb ko dah lama x komen sini.... nanti aku denda ko... kakakaka...

      Delete
  25. kesengalan di situ ... hahahaha

    ada motif disebalik entri tak bermotif ni.. hehehe
    tahniah la ye tido awal & dtg awal gi keje =p
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mana ada entri bagus2 di blog ini..
      semuanya sengal bengal belaka.... kakakakaka....

      Delete
  26. tu kesah benar ke mimpi mimpi kau akibat tidur awal tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... dongeng semata....
      takkan ah aku nak naik atas bumbung jerit kuat2...
      gilo apo...

      kakakaka....
      tapi bab bangun awal semua tu.. betul.. huhu..

      Delete
  27. tak muda ah tidur awal abang jonni oiiii.
    Serius kalau selalu amal tidur lambat memang bangun lambatlah, punch card pun memanjang je merah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... masalahnya aku dah tua...
      wakakakka....

      yep!! paling malas kena bebel bab dtg lambat neh...
      bernanah tinge... kakakakaka

      Delete
  28. Replies
    1. cis!! gelak pulak ko ye.....
      huhuhuhu

      Delete
  29. kemain heppi dia... aku jugak yang datang tak tentu time.. time masuk pukul lapan aku check in pukul 8.30.. time masuk pukul 10 aku check in pukul 8.30 jugak.. koh koh koh

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger