MENATAP KOMENTAR DI AWAN KUMULUS.

            Kalau anda tanya aku, " bro... apa cer? " Aku akan jawab... "hmmm... takde cer nak di cer kan..." huhuhu. 




Oleh sebab dah takde cer nak di cer-cer kan, maka aku nak sembang pasal komen pulak. Ni ada satu komen dari rakan blogger nun jauh dari New Zealand neh. huhuhu.




         Sebenarnya bro, aku lukis manual je. Tak pakai pen bamboo ke apa ke... takdak duit ah nak beli-beli mende tu. huhuhu. Aku lukis pakai pensel je. Pastu aku scan dan edit kasi terang lukisan tu. Jadilah macam lukis pakai pen. Padahal pakai pensel je pun. huhuhuhu. haaaa... camni contohnya....






         Yang sebelum tu aku baru scan, tak terang langsung. Maklumlah pakai pensel. Yang sesudah tu aku dah edit bagi terang. Kan nampak macam lukis pakai pen. kehkehkeh. Padahal aku pakai pensel je. Cuma bila kasi terang ni gambo jadi gelap. Tu yang aku kaler tu, nak tutup dia punya gelap. huhuhu.


          Sebenarnya aku dah ada buat entri pasal nih, so bro sudi-sudi la ye tengok. Sebenarnya aku memang tak reti nak lukis pakai software, dah try dah, tak menjadik. huhu. Kalau nak baca sila tekan punat ini.


          Jadi kepada bro Ismail Fitry aku nak ucapkan, kalau ada kawan gadis New Zealand yang cun-cun tu, kenal-kenalkanlah kat aku eh? huhuhuuhu.


          Lepas tu ada pulak satu lagi komen dari rakan blog yang memang dah lama aku follow, dia cakap pasal sorang lagi rakan blog lama yang nak pencen berblogging. huhuhu. Serius aku terkejut. 










         Maklumlah aku pun dah lama follow blog brader neh, suka baca citer pengalaman-pengalaman dia tu. huhuhu. Terasa sedih gak ah sebab lepas ni dah tak dapat nak baca citer dia lagi. huhuhu.


          Tapi pada aku benda ni lumrah, sebab sampai bila kita nak berblogging ye dak? Satu hari nanti mesti pencen jugak. Mesti punyalah. Maklumlah masing-masing punya komitmen sendiri kan? Sama gak ngan aku, satu hari nanti mesti aku pencen gak. Memang tutup terus blog ni tak berusik. huhuhuhu.


           Manalah tau kan, tetiba kak long aku pakat ngan kakak aku yang lain hantar aku pegi rumah orang-orang tua. Kak long aku tu bukan boleh percaya sangat tu. Nanti kat rumah orang-orang tua tu mana boleh nak update-update blog. So pencenlah aku dari berblogging. huhuhuhu.


            Jadi pada korang, sudi-sudikanlah jenguk-jenguk aku kat situ. Bawaklah buah-buah tangan sikit, pastu luangkan sikit masa main catur ngan aku. hmmmm... mesti boring kan dok rumah orang-orang tua neh?












nota kaki tidur : Banyak gak rakan blog yang dulu-dulu dah senyap dah. Pencen gitu. huhuhu. Semoga mereka sentiasa baik-baik hendaknya.














**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

82 comments:

  1. Yerlah.. aku pun suka gak lukis2 guna pensil. pastu simpan dalam
    note book.. sampai laaa ni buat tayang kat anak jer.. hik3

    pencen ekkk.. masing2 bz ler tuh bukak bisnes burger kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... seronok kan lukis2... saja2 je kan buat isi masa lapang... huhu... tu gambo profil lukis sendiri ke?

      huhuhu.... entah ah... dah sibuk kot mereka tu... huhuhu

      Delete
  2. Bagitau siap2 la rumah org tua mana ko nk stay nnt. boleh aku jenguk jenguk ko seksok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... ok... nanti aku bagitau...
      kalu jenguk jgn lupa bawak bubur ayam ye...
      kehkehkehkeh

      Delete
  3. tinggi tol imaginasi ko nie smapi kena antar rumah org2 tua oleh akak ko..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... sesekali dok berangan ... huhuhuhu...
      mana la tau kan... kemungkinannya tetap ada.... walau 0.0009 peratus...
      wakakkakakakaka

      Delete
  4. Replies
    1. harharharhar....biasakah... org laki....
      makin tua makinlah comelnya....
      wakakakakakaka

      Delete
  5. tabik kat pakcik sebab pakcik pandai lukis manual..say dulu zaman belajar rajin la lukis manual skang pon lukis gak bila bos ckp kt depan saya kt belakang ni lukis2 bagi hilang ngantok..XD..kalau nk update blog tu lukis terus kt psd..itu pon blk keje jela..kt opis ni lukis bangunan je..erkk...tercite kisah hidup saya pulak..apa pon suka dgn lukisan muka panjang pakcik..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... ko terer lukis pakai sofware... kemas... cantik... jeles aku... huhuhu... x reti aku nak buat camtu....

      haaaaaaaaaa... keje bidang akitekcer la tu.... kantoi.....
      kehkehkehkeh...

      Delete
    2. pakcik tak di benarkan berhenti melukis paham tak??XD

      Delete
    3. hahahaha... aku ingatkan kak long aku garang... rupanya ada lagi garang...
      kehkehkehkeh...

      Delete
  6. weyh....sakit tulang belakang aku gelak....
    apahal plok lak kau nak duk umah orang tua.....
    tak best langsung...hari2 asik sedih je duk sana...
    takpe2 nanti aku gi jenguk kau ye kat sangat..
    tak sangka..kau pekak rupanya..patut lah hari tu aku panggil kau .....kau buat derk je....hahahhahahaha

    tulah....
    kalau yob mad dah pencen tak best r...
    suka baca loghta perak dia..
    walaupun lidah aku selalu tergeliat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... lor... apasal plak tulang blkg ko sakit?
      tu la berjalan je taunya.... huhuhu...

      eleh.... kan ramai geng kat umah org2 tua tu... ada nurse muda2 jaga...
      kan best tu... wakakakakaka...

      haaaaaa... jenguk bawak mkn sedap2 eh? kahkahkahkah...
      aku bukan pekak ahhhhhhhhh...bunyi bising... x dengo... kakakaka...

      aik? mana ko tau aku citer psl abg mad...... magik nih... magik......
      kakakakka

      Delete
    2. hahahaha.......
      suke sangat tu lah bengkok tulang aku....

      geng tua2 tak best r...
      alah mana ada nurse muda...
      semua nurse dah dekat nak pencen tu.....

      boleh je....kau cakap je nak makan apa.....
      hahahaha...tak ngaku lagi tu....

      ala...aku kan adik angkat yob mad..
      mesti r tau......
      tak best r dia takde...

      Delete
    3. hahahaha... kau lah... suka berjalan sana sini tak sudah,.... huhuhu..

      ye ke? aku survey2 dulu nanti... mana ada yg muda2.. nanti aku suruh ah kak long aku hantar aku situ,,... kakakka

      hmmm... aku nak mkn angin... boley? huhuhu...
      aish!! mestilah... reputasi kena jaga... wakakakaka...

      harharhar... sorang ckp ganu.... sorang ckp perak.... cantikkkkk...
      yep!! bizi kot dia tu... huhuhu

      Delete
    4. hahahahha....
      cehhh!!!..banyak plok dia punyer demand tu...

      Delete
    5. biasak ah!!ko offer... aku demand lerrrr...
      aku ni pantang di offer... huhuu

      Delete
    6. kau ni memang lah...
      hahahaha..
      tak tahu nak kata apa..
      kau menang lah...

      Delete
    7. terbaikkkkk...
      aku tau......
      tak yah ckp aku dah tau....


      kahkahkahkahkahkahkahkah.........

      Delete
    8. eleh..memang sekali dah bising....
      :P

      Delete
    9. kehkehkehkeh...biasak ah... huhuhu...
      yeay... aku da menang ye... huhuhu...
      best... best.. bst...
      dpt menang jugak aku akhirnya...
      wakakakkakaka

      Delete
  7. abg jonni, teruskan berblogging biarpun dr umah org2 tua..kalau abg jonni takde nt x thrilla idup sy nk tunggu entry br dr abg jonni..huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kalu dok umah org2 tua tak dapek ah nak blogging...
      mana taknya.. dok tgk nurse lalu lalang...
      kakakakakaka....

      Delete
  8. haha. kesian kena hantar dekat rumah org2 tua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian pemende plak.... dok mkn free... ada nurse muda2.... cantik2... genit2... tolong jaga... kan best tu...
      wakakakaka.....

      Delete
  9. kalau panjang umur, nnti akak datang rumah org tua-tua hadiahkan iPad latest edition supaya Jonni boleh terus b'blogging...


    eeerrrr... cover iPad tu ko nak kulit ke pvc je? merah jambu ke polka dot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharhar... jgn lupa hadiahkan kerusi yg boleh goyang2 tu sekali eh? huhuhu...

      tanak.. nak kaver besi... baru tahan lama sikit.... wakakakaka...

      Delete
  10. bro,cuba ko lukis muka aku...nk wat simpanan..ko lukis amat cantik bro..so,sila la lukis muka aku...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... serius tak pandai lukis muka org.... benda yg ada kat blog ni je lah yg aku tau lukis...
      tu pon tiru2 majalah.... kakakakaka

      Delete
  11. kejam kak long kau .. kehkehkeh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.... mana la tau kan... dia bebulu kena buli ngan aku....
      dia balas dendam... wakakakakka

      Delete
    2. ntah2 pakcik yang gantar kak dia kt umah org tuXD

      Delete
    3. hahahaha... mana ada... x berani aku... mau kene tamparan wanita garang... tak sanggup aku...
      kakakakaka

      Delete
  12. sy pun lebih suka guna manual tangan dari software... lebih feel...hohohoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yep!! baru ada feel kan bro....
      puas hati sikit... huhuhu

      Delete
  13. ppsssttt!! sori ye nak tanya:
    Uncle J ni duda ke??
    kenapa mereka ada konspirasi nak hantar ke rumah orang2 tua??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... mana ada dudanya ...huhuhu..
      alaaaaaaaa.... melawak je tu.... takkanlah akak aku tu nak anto aku pi umah org2 tua.... tade ah....


      paling2 dia suruh aku dok bawah jambatan je...
      kehkehkehkeh

      Delete
  14. hai pakcik *lambai-lambai tangan*
    ai pencen jap dari donia blogging. stress mek! hahaha.. ko rerajin update blog. dan sila guna lukisan lain. hehehe.. drawing sama caption/ dialog je lenlain ek.. rajin sgt ko kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai baby... *angkat-angkat kening*

      huhuhu... bercuti yaaaa... alamak!! kantoi... tau ko ye aku main recycle gambo ye... huhuhu...
      malas ah nak lukis2 dah... x sempat... huhuhu...

      Delete
  15. jangan la pencen awal uncle jonni.. cerita2 uncle jonni smua best2.. lawak plak tu.. tunggu saya pencen dulu laa.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... entah ah... sampai bila larat nak blogging nih... huhuhu...
      kalu dah malas gila.... pencen le jwbnya.... huhuhu...

      Delete
  16. kalo uncle jonni pencen, boring la sye, hehe^^
    uncle jonni msuk rumah org tua mne? nnt sye melawat. .hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... boring pemende plak ah... huhuhu..
      ok... nanti aku bagi tau...
      dtg lawat bawak mknn best2 eh?
      huhuhuhu

      Delete
  17. salam pekenalan ..umi singgah dan follow uncle yang lucu ni ..

    comei la lukisan uncle ..pandai melukis ..bagusnyakalau umi de bakat mcm ni ..

    bila baca part suatu hari akan berpencen ni ... buat rasa sedih pulak ..mesti umi pun akan berpencen gak ... tak pernah umi terfikir hrmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan..... hakhakhakah... uncle yg lucu ye... siyut ah!!!

      huhuhu.. alaaa... lukis tiru2 je nih... huhuhuhu...

      hahahaha... yep!! satu hari nanti tetap akan pencen gak kan? huhuhu...

      Delete
  18. sob....sob..sob...sodih plak kisah kali nih...huhuuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh......sedih pulak dah!!
      ini citer memain je la... bukan citer serius...huhuhu...

      sedih ye? meh sini... meh sihi...
      letak kepala kat bahu uncle....

      wakakakakakakaka

      Delete
  19. HEADER DAH COMEYYYYY ! shukee !

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEAYYYYYYYY... AKU PUN SUKA..... YEAYYYYY...

      hahahaha... kaler main belasah je semutmerah...
      tak pandai ah nak kaler2.... huhuhu

      Delete
    2. okeyyy lah cantikkk. A++++++ nihhhh. hik2.

      Delete
    3. waaaaaa... time kasih cigu....
      huhuhu...

      nampaknya besok kalu ko dah jadi cikgu.....
      ramailah yg ko bagi A ye dak? huhuhuhu...

      bertuah anak2 murid ko nanti....

      Delete
  20. berbakat sungguh abg jonni kite ni yew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... mana ada berbakat nya lah...

      tapi aku berbakat dlm bidang nyanyian tau.... suara aku sedap tau...
      wakakakakkaka

      Delete
  21. abg jonni kite x pencen tapi laptop kite rosak..teruk..sedih =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuhu... moon... ak ah laaa... lama ko senyap eh?ingat dah pencen... huhuhu...
      laptop rosak eh? woooooo... patut ah sblm neh ko update pakai fon ye..

      Delete
  22. Terima kasih Abang Jonni sebab kasi tau cara nak lukis. Aku amat berbesar hati.


    Kat University aku ni memang ramai gadis gadis orangputeh kalau kau nak berkenalan hik hik hik (gelak gatal). Tapi iman kena kuatlah Abang Jonni, kalau tak kuat boleh hanyut..............................................

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... apa la sgt bro.. setakat bagitau cara aku lukis je.. bukannya pro pun aku... huhuhu


      harharhar... ye ke? best tu... best tu... wah!! jeles aku gan ko bro... jeles...


      aku keje... pandang kiri... jantan...
      pandang kanan... jantan...
      pandang depan jantan... hahahah.. rasa nak lepuk je seko2...
      kakakaka

      Delete
  23. Replies
    1. hahahaha... takdelah kreatifnya...
      setakat tau2 lukis2 camtu je...
      huhuhu...

      Delete
  24. Salam Perkenalan...Chantek lew taton...suke suke suka sangat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. slmt berkenalan... huhuhu...

      thanks bebanyak...huhu

      Delete
  25. bro jonni jangan menggatal plak nak pencen berblog... ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kalu bab menggatal... sampai bebila tak pencen bro...
      wakakakakakaka...

      gila statement aku neh.... mcm harem... huhuhuu...

      Delete
    2. huh brani mati tue.. ngeeeeeeee

      Delete
    3. harharhar... yep!! statement bunuh diri...
      wakakakakakka....

      alaaaaaa... memain je ah bro... huhuhuhu

      Delete
  26. alaaa comelnye lukisan...
    bagos ade bakat..
    nabila dari dulu lukis rumah pun jadi kotak je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... bolehlah lukis2 sesikit...
      tu pon tiru2 majalah sbnrnya... huhuhu...

      huhu.. aku dari dulu paling fail lukis gambo pompuan... x pernah jadi... huhuhu... mesti jd muka laki... huhu

      Delete
  27. mane ade aku pencen ahahahah aku just tengah mengumpul momentum je ahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... alaaaa... aku fahammmmmm...
      kau kan tgh hangat bercinta... mana ada masa nak berblog kan... huhuhu...

      Delete
  28. sedih tul bila blog yang kita selalu bca tu dh berenti menulis..klu xupdate pon buleh rasa busan sbb xde entry baru apatah lagi klu dh tutup..so jgn la pencen awal sangat..jrg ada blog yg guna lukisan neh ok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. ak ah... sbb kita dah baca terlalu lama... rasa mcm dah kenal sgt org tu... padahal tak pernah jumpa pon...
      bila dia pencen... hmmm.. rasa mcm hilang kwn pulak... huhuhu..

      Delete
  29. Kita pun suka lukisan abg Jonni....berbakat sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tak lah berbakat sgt....
      setakat conteng2... tiru2 majalah je ni....
      huhuhuhuhu

      Delete
  30. memang rajin melukih la nohhh,setai woooo....suka dengan lukisan kau :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... melukis ni kira terapi kot... seronok sbnrnya... huhuhu

      Delete
  31. aku dop gheti lukih cam mung..teringin laaa nak ade 1 gambor versi katun..
    nak request laaaa.. ce mung lukih aku satu..pelishhhhh..hehehehe..


    eh saje je laaa kan..tp kalo betoi2 pon ape salahnya..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... aku selalu try lukis2 muka org...
      tak menjadi... huhuhuhu....
      aku setakat lukis tiru majalah apo tu... huhu

      Delete
  32. relaks la uncle.segarang mana pun seorang kakak tu tak tergamak dia nak hantar adik dia sendiri pergi rumah orang2 tua.paling tak pun dia hantar ke taska je pun....opss hehe...jangan marah yer.teruskan berblogging tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah.. dulu aku kecik2 tak pegi pon taska.. kehkehkehkeh...

      teringin gak nak pegi.. kuikuikui

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger