Pertemuan Yang Nostalgia.

            Hari ahad lepas, aku pergi ke kedai runcit nak beli sekotak rokok. Jadi aku hidupkan motor aku dan bergerak menuju ke kedai. Dalam perjalanan tu aku menyanyi lagu hindustan dari filem Andaaz. Nostalgia lagu itu. Lagu filem lama.






        Sampai di kedai, aku terus masuk dan menuju ke kaunter. Aku langsung terus order rokok dengan mamat yang jaga kaunter tu. Ya. Aku tak berapa berkenan ngan mamat dikaunter tersebut. Serius dia sangat kerek. Sebab tu aku jarang membeli di kedai ini.


        Dalam pada itu, aku terasa orang yang berada di sebelah aku sedang merenung aku. Aku buat derk je walaupun sejujurnya aku sangat berdebar ketika itu. Tapi kemudian aku beranikan diri untuk memandang balik pada dia. Aku pandang tepat pada wajahnya. Dia pandang tepat pada wajahku. Aku merenung dalam matanya. Dia pun merenung dalam mata ku. Kami  bertentangan mata. Kemudian.......










         Dia senyum padaku, dan aku pun membalas senyumannya dan menegur beliau dengan memberi salam. Beliau menjawab salamku. Lantas aku pun menegur beliau" beli apa cikgu?" Kemudian berlangsunglah perbualan yang agak singkat sebab beliau sudah pun siap membeli dan membayar barangan beliau.


         Sebenarnya beliau tidak mengingati nama aku, sekadar mengingati rupa aku. Menurutnya wajah aku langsung tak berubah sejak dibangku sekolah lagi. Namun aku membangkang kenyatan beliau itu, aku berkata... " mana ada sama cikgu.. dulu tak berjanggut, sekarang brjanggut... kan lain tu" Dia tersenyum semasa mendengar kenyataan aku itu.


          Ya. Dia seorang guru yang sudah amat lama mengajar di sekolah di kampungku. Beliau juga sememangnya anak jati kampung ini. Sebab itu beliau tidak mudah lupa bekas-bekas anak didiknya. Dan dalam kes aku, aku tidak pernah merasa belajar di dalam kelas beliau. Beliau adalah jurulatih pasukan bola sepak sekolah. Dan aku adalah salah seorang pemain beliau. Sebab itu beliau mengingati aku. Dan sejujurnya, aku adalah pemain pertahanan feveret beliau.






         Aku ingat lagi, beliau berkata akan menggilirkan pemain dalam perlawanan. Tak kisahlah perlawanan persahabatan ke, perlawanan peringkat daerah ke, zon ke. Ini bermakna semua pemain akan dapat merasa bermain di padang, tiada istilah pemain simpanan. Semua akan diganti. Tetapi ada seorang sahaja yang beliau tidak ganti... Aku. Dan korang tidak tahu betapa kembangnya hidung aku ketika itu. Wakakakakaka.


         Tapi itu dulu, aku pernah cuba bermain bola lagi setelah lama gila aku tinggalkan. Ya. Aku sudah jadi kaki bangku. Apa yang ada didalam kepala otak tidak mampu diterjemahkan dalam permainan. Senang citer, kaki aku sudah bangku. Kakakakakaka.


        Apa yang aku nak cerita sebenarnya perbezaan ketara cikgu aku tu. Banyak sangat yang berubah tentang dia. Dari segi fizikal dan penampilan beliau aku maksudkan. Beliau banyak sangat berubah.




         Beliau sudah begitu berisi dan rambutnya sudah penuh uban. Jauh berbeza dengan penampilan beliau dahulu. Seorang yang agak tegap, fit dan elegan. Kalau tidak segak masakan beliau mampu mengorat cikgu bahasa inggeris sekolah aku tu. Dan kemudian menjadi isteri beliau.  Aku ingat lagi kami ada latihan bola sebelah petang, beliau lambat sampai. Kitorang mainlah dulu sementara menunggu beliau. Kemudian tak lama tu beliau masuk ke halaman sekolah menuju ke kuarters guru dengan menaiki motor Suzuki Panther. Dan membonceng kat belakang beliau adalah cikgu English tersebut. kakakakaka. Dating le tu...


        Memang nostalgia selepas aku terserempak beliau, walaupun   ianya pertemuan yang singkat. Dan berbalik pada hal perubahan ketara beliau itu, ianya adalah normal sebenarnya. Sebab beliau adalah cikgu sekolah rendah aku. Bayangkanlah.... sekolah rendah!! Dah berapa puluh tahun berlalu... kakakakakaka. Mestilah berubah ye dak? Begitu juga dengan aku sebenarnya, banyak sangat perubahan, namun.....











owh yeahh bebeh!! aku tetap maintain ROCK!!!





*** the end ***

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

178 comments:

  1. Replies
    1. rock laaaaa... rock tuuuu...
      cepat angguk... cepatttt....


      kakakakakkaka

      Delete
  2. Hahahaha. Mainten je ya, tggulah 30 thn lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... menten la bro..
      wah!! 30 taun lagi? hmmmmm....
      tgk ah... kalau aku masih bernafas aku update kat blog nih.... kakakaka..

      hmmmm... tapi lagi 30 taun blog mesti dah x feymes kan? kan? kan? huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. time kasih... time kasih bebanyak sebab percayakan keremajaan wajah ku...
      time kasih... kehkehkehkehkeh

      Delete
  4. kira ok la cikgu masih igt kat abang..nasib dia kenal sebab pasal benda baik..kalau x?XD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... sebab dah sekampung... tu yg dia ingat rupa tu... kalu tak... mmg tak ingat lahhh... huhuhuhu...

      aish!! aku kat skola rendah baiklaaaa... baik gilerrr... kehkehkeh...

      Delete
  5. haha....org yang paling kita akn kenang ialah cikgu kita..even cikgu tadika pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... yep.... kita akan ingat diorg kan? tapi diorg takkan ingat anak murid yg dididiknya... sbb terlalu ramai gila... huhuhu

      Delete
  6. pakcik rock xde gigi.. huehuehue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. polident kan adeeee..... huehuehuehue...

      Delete
  7. sudah2 lah tu....
    dah tua2...gigi pun takde...mata pun dah rabun lebam..
    ada hati nak maintan rock lagi...
    hishhh2.....bawak2 lah ke surau....
    huhuhuhu....

    tapi kan tu perubahan yang normal lah tu.....
    semua akan berubah macam tu..kecuali aku...maintan remaja...huawawawwawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... balas dendam nampak!! ooo... lupa... aku kondem ko kat blog ko eh? kehkehkeh... wekkkkkkkkkk!!!!!

      siyut!! ko je la menten remaja... aku ni idak yerrrr...
      cis!! tak adil sungguh.... huhuhu

      Delete
    2. hahahahahha.......
      nak baldi ke yang?...asik muntah2 je ni....

      apa plok tak adil...adil lah ni...
      dah kau lukis macam tu...
      ala..terima hakikat ni....walaupun pahit...hahahahahah

      Delete
    3. kahkahkah... baldi mana cukup yang.. besen... besen baru cukup... kehkehkeh...

      hahahaha... eleh... cuba ko perati betul2.... tak ke comel tu...
      dgn rambut, gigi dan senyuman itu.... wakakakakakaka

      Delete
    4. ermmm...dah banyak kali aku perhati...
      rasanya jap lagi aku yang muntah hijau ni....
      hhahahahaah.....
      oksigen..oksigen....

      Delete
    5. hahahahaha.... ok laaaaa.... tak comel......

      tapi tang body tu... seksi kan kan kan?
      huhuhuhuhu

      Delete
    6. seksi?...
      huh!!...seksa ada lah...
      jap lagi tu sah2 sakit pinggang....kan..kan...kan...
      hahahahahh

      Delete
    7. ada mcm john travolta tak? sebijik kan kan kan?

      Delete
    8. ha'ah lah..sebijik ...
      seyes...sebijik....
      sebijik macam john bawak traktor....
      hahahhahahahahha

      Delete
    9. kehkehkehkeh...
      traktor pun traktorlah...
      janji rock... kakakakakaka

      Delete
    10. huawawawawawa....
      bullozer tak nak?...besar sikit....
      lagi bertambah rock....kihkihkih

      Delete
    11. kehkehkeh... nanti bukan rock kapak lagi.... jadi rock bulldozer...
      huhuhuhu

      Delete
    12. buldozer pun buldozer lah...janji rockk...

      Delete
    13. hahahaha... alah.... tak lama lagi hilang la rock2 tu.... nak layan dangdut pulak dah.... huhuhu

      Delete
    14. uhukk..uhhuukkk...tersedak aku tengah makan....
      layan dangdut?..
      xleh bayng kan ..macamana lah kau bergelek ..
      hahahahha....

      Delete
    15. wei!! pinggang aku lembut maaa... bley gelek mcm m daud kilau tau...
      kehkehkehkeh

      Delete
    16. muntah lagik budak neh... huhuhuhu...

      letih aku nak mencucinya kang....

      Delete
  8. rock kapak lah sgt kn??? udah2 lah tu wak oi... rumah dh kate dh berambus, kubur dh kate "mai lah"... cukup2 lah tu yer... kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... mmmmmmm... mmg... mmg terasa gak nak berenti layan rock2 ni... tapi tu lah... rock tu.. mmm ... payahlaaaaaa...

      ada terfikir nak bersara rock2 ni... dah tua kan... dah berumur... terasa nak layan dangdut pulak... lepak dangdut... joget2 ngan GRO....
      mmmm... tapi entah ah... rock tetap di hatiku....


      kahkahkahkah!!!!

      Delete
  9. hahah, nostalgia habis ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... nostalgia tuuuu...

      mmmm... entah2 ko blom lahir lagi kot...
      kehkehkehkeh

      Delete
  10. ok sebenarnya reena tau. abang (eh panggil abang kay sebab hormat. hehehe) nak kata dulu abang adalah defender yang bagus kan kan kan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya dinda.... ek eh!!! kahkahkahkah...

      hahahaha... masa skola rendah laaaa... bagus pemende... bebudak main bola... sama ja... huhuhuhu

      Delete
    2. kehkehkehkeh.... gelak pulak dia neh... huhuhuhu

      Delete
  11. Yeahh. Even dah tua, keep maintan rock je XD Hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip!! ... haip!! ... haip!!

      bukan tua.... berumur.... ingat tu ye...
      ok... kita ulang lagi eh?

      Yeahh. Even dah berumur, tetap rock...

      kehkehkehkeh

      Delete
  12. sy pun kalu terjumpe cikgu sklh dulu,mesti diorang tenung lame giler..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... mmmmm... entah.. heran kengkadang... ada gak yg bley cam kan?
      pada hakikatnya... ramai dah anak murid mereka.... huhuhu

      Delete
    2. sebab fames la kot time sekolah dlu..haha

      Delete
    3. femes? kakakaka... mcm artis pulak nak femes2... huhuhu

      Delete
  13. ceh.. cite story skolah yg baik2 ajer..
    taknak pulakk cite yg trokk2 ekk.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa... Nadhirah... tolong sikit eh.... mana ada citer buruk2 masa skola rendah... segalanya nice dan bebaik belaka....

      mmmmm.... tapi skola menengah lain pula ceritanya...
      kakakakaka...

      Delete
    2. eicheh!
      bajet ajer... :p
      yelahh.. skolahh rendahh baik2 jehh..
      masok skolahh mnengahh,, stat lahh wat prangai
      bajet senior yek. hehee ;)

      Delete
    3. masa skola menengah.... bertambah-tambah baik perangainya.... uhuhuhu

      Delete
  14. maintain rockk tapi gigi tak de kat depan :)
    HAHA !
    ooo . . pemain bola ayam tambatan la ni . .

    bagusss !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... bley buat gigi palsu apa...
      polident kan adaaaaaaaaaa.... huhuhuhu...

      laaaaaaaaa... ko samakan aku ngan ayam pulak yeeeee...
      ish.. ish... ish... tersinggung i...

      kehkehkehkehkeh....

      Delete
    2. itu bukan ayam !!!!!!!!! itu pepatah !

      encik gorie ni kena banyak membaca maa .. .

      HAHAHA

      Delete
    3. ooooooooo... pepatah... ingatkan ayam tadi...
      kakakakaka...

      hmmmm... serius x suka mmbaca... tgk gamba je suka...
      kehkehkehkeh

      Delete
    4. bukan ayam lah. .HAHAHA!

      *ketawa guling.

      Delete
    5. hahahahaha..... bukan ayam? itik ke?
      aku bela itik 3 eko skrg neh.... serius!! kehkehkehkeh

      Delete
  15. awatlah plengkik (fly kick) mcm tuh.. dasat2... hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa... tu pasal aku jadi defender yg digeruni....
      kehkehkehkeh...

      Delete
  16. mungkin cikgu 2 dh rabun tahap nk buta la.ade ke dh tua msuk tahap bangka d katenye same mcm sklh2 dulu. Hark...... Tuih. Hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharharhar... goblok la ko wakkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

      Delete
    2. bkn goblok la..... Tp kurang pandai je... Hakhakhakhakhak

      Delete
    3. hahahaha... mana ada kurang... terlebih pandai apa.... sampai motor 80 cc lari 150...... hebat tuuuuuu....
      kehkehkehkeh...

      Delete
    4. 2 bkn pandai pakcik... 2 cerdik namenye... Hehehehe

      Delete
    5. oooo... cerdik ye namanya... cerdik bin sapa ye?
      kehkehkehkeh.....

      Delete
    6. aku agak2 je..... kakakakkaa

      Delete
  17. rase nk nangis plak bile bce ntry ni,
    rindu sngt kat cikgu skola. .huhu :(

    la uncle jonni, knpe x main bola da?
    klo x mst da jd pmain mlysia n femes. .hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ni mesti rindu kat cikgu laki yg kacak dan elegan ni... kan kan kan?

      kehkehkeh... main bola kat skola rendah kampungnya ... mana ada terernya.... huhuhu...

      Delete
  18. hahahaa.. lawak je.. dulu cikgu tuu slim. patu berperutt pulakk.. hmm best best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... biasalah... org da kawen camtu ah.... perut selalunya maju ke depan..... huhuuhuhu...

      tapi tak semualaaaaaaa....

      Delete
  19. Uncle Jonni buat saya teringat zaman sekolah dulu. Ahhh gua rindu cikgu :p hehe

    Esok nak gih sekolah >< yeaahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... pulak dah!! esok nak gi sekolah? esok kan sabtu... sekolah tutup!! kehkehkehkehkeh

      Delete
  20. hahaha....cikgu english sekolah rendah dlu sayang kat i...kembang idung time tu sbb di sayang2 cikgu tu...dah la ensem tinggi perghhh cam mat saleh da muke dia..ngeh3..baca entry ni ingat balik kat sir izham :) mcm mana la keadaan dia sekarang maintain muka mat saleh lg kh?kih3 :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... aku rasa sir izham ko tu dah berubah byk.... dah x mcm mat saleh dah... ko ko tgk gambo terakhir entri kat atas.... camtu ah wajah dia sekarang...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. hahahaha..tu lh rasa2nya mb sejibik ngan gambo yg uncle lukis tu dh rasanya.wakakaka :p

      Delete
    3. hahaha... dah x kiut dah sir engkau tu.... huhuhuhu...
      baik cari sir lain plak.... huhuhu

      Delete
    4. hahahaha...mata cekelat air musti dia kiut lagi la, tapi kiut cara orang tua la.hahha :p

      Delete
    5. eh? mana ko tau kiut lagi?
      entah2 dah rongak... perut dah bulat... rambut dah gugur.... haaaaaa....
      kehkehkehkeh

      Delete
    6. eh musti la tahu den kan ade kuase mistik..wakakkaka...
      tu la org kata kiut org tua..hahahaha... :p

      Delete
    7. ceh!! mistik kunun.... huhuhuhu...

      owh tidakkkkkkkkk!! x dpt ku bayangkan.... owh tidakkkkkkkk!!!
      wakakakakaka...

      Delete
    8. hehe..kenape tak percaye aa? :p

      eleh tak dapat bayang kunun..wakakakak....

      Delete
    9. takkkk.. tak percaya.... kakakakaka..
      hahaha... mmg ah... aku awet muda... tu yg x dpt bayangkan tu.... wakakakakaka....

      sila muntah skrg..... huhuhu

      Delete
    10. kih3....awet muda ke awek muda??wakakakaka

      :p

      Delete
    11. sbbkan aku awet muda...
      aku nak awek muda....

      kahkahkahkah....

      sila muntah lagi... sila....

      Delete
    12. hahaha....ooo nk awek muda ye....jeng3...


      xmuntah nk trbelahak je..hohoho

      Delete
    13. hahahaha... ye lah!! kalau dating org tak kacau... sbb nampak mcm anak kuar ngan bapak... kehkehkeh...

      terbelahak? pemende tu? huhuhu...
      (sambil garu2 kepala)

      Delete
    14. hahaha..yolah tu uncle jonni..kih3....

      lor terbelahak pn xtahu ke....adehhhh..sendawa tu kot..ahahaha..

      Delete
    15. iyoooooooooooooooooooo.... kakakakkaka..

      ceh!! dia pun x konfiden jawapan... wekkkkkkkkkkkk!!!!
      kehkehkeh

      Delete
    16. hahahha..haruslahhhhhhhhhhh x konfident...keh3

      Delete
    17. cissss!! buang karen tul....
      dia pun tak tau... huhuhuhu

      Delete
    18. ahahahha..terbelahak tu mmg sendawa la uncle...keh3..saje la nk nguji uncle...wakakakka

      Delete
    19. oooooooooooo.... main2 pulak budak nih...
      siyut ah!! tak baik ah memainkan perasaan org....
      lepuk kang!!

      kehkehkehkeh

      Delete
    20. kehh..sila lepuk saya kalau brani..hahhaha

      soli meh uncle bukan mo prmainkn uncle cuma sesaje mo kenakn uncle saje..eh3...ahahaha

      Delete
    21. huiyyyoooo.... garang tu... tau karate la tu... kehkehkeh..

      hahaha... takpe ah... mana ada aku marah... saje2 je gurau2... huhuhuhu

      Delete
    22. hehehe....eh mne ade tahu karate.....silambam taw..keh3....

      tahu uncle tak marah pon....sbb tu aku suka kenakn uncle...hehee..

      Delete
    23. huhuhu.. silambam... dasat tu.... kalari payat tau?
      kehkehkeh....

      alaaaa... kita gurau2 je kan... huhuhu

      Delete
    24. ehehe..kalari payat tataw...karipap taw mkn..ehehehhe

      yela gurau2 je mehhh :p

      Delete
    25. harharhar... ceh!! siyut je...
      cuba buat karipap pusing aku nak tgk...
      bley buat ke tak?
      aku mmg tak tau langsung...
      kehkehkehkeh

      Delete
    26. aku memang xreti...aku taw makan ja..hahahahha

      Delete
    27. hakhakhak... takpe beli kat warung je lah...'
      3 singgit... huhuhuhuhu

      Delete
    28. huhuhuhu..ape kata uncle yg buat....

      Delete
    29. boleh... 1 singgit... nak?
      kehkehkeh

      Delete
    30. wooooo..mahal nyee...ingat karipap ikea ke nk mahal2....keh3 ;p

      Delete
    31. aik? mestilah mahal.... karipap yg diuli dgn penuh kasih sayang... mesti ah mahal.......... kahkahkahkah

      Delete
    32. hahahha..yeke neh..ntah2 uncle klentong aku ni...

      Delete
    33. hakhakhak... mmmmm... adalah klentong.... tapi sikit je.... sikitttttttttttttt sgt.. kakakaka...

      Delete
    34. hahahaha...oooo uncle klentong budak baikk mcm saya ya....huhuhu..smpai ati..keh3

      Delete
    35. budakkkkkkkkkk? mmmmmm...

      adik tingkatan bape ni sbnrnya? jgn lupa stadi eh? jgn nak internet je....

      kehkehkehkeh

      Delete
    36. eh2...silap..silap..saya bukan budak..ahahahaha

      malas la uncle stady....huhuhuhu...internet pon jarang2 skali je uncle....huhuhuhu

      Delete
    37. ahakhakhak... tanak ngaku budak plak dah... huhuhu..

      ye ke? boleh caya ke ni jarang2... huhuhu..

      Delete
    38. yela aku bukan budak laa....hahhaaha

      yela uncle, aku kan baikk, tak tipu punyee...heh3

      Delete
    39. baiklah cik bukan budak.....

      aku percaya... aku percaya la...

      Delete
    40. yea3..bagus uncle....kalau tak percaya tadi, aku nak curik moto uncle..hahahaha

      Delete
    41. jangan ah... takkan aku nak pi keje naik bas kot... jangan ah...
      kehkehkehkeh

      Delete
    42. hahaha...pegi je la naik bas..ape ade hal..aku hari2 naik bus naik lrt...tak de hal pon...hahahhaa....

      Delete
    43. hmmmmm... aku... aku.... dah lama gila x naik bas.... tak tau nak bayo tambang camne.. dah berbelas masuk puluh tahun dah....
      kakakaka.... naik motor je.. huhu

      Delete
    44. huhuhu..kesian kt uncle..meh aku ajarkn..kih3

      Delete
    45. hakhakhak.... tak reti ah nak naik bas... mmg tak reti..
      kehkehkeh...

      ah!! takut ah... ko tu suka flying kick....
      koma aku nanti... kehkehkehkeh

      Delete
    46. tula sbb aku nk ajar uncle...keh3

      uiishhh....aku ni sopan santun orangnye...kih3...
      uncle kena percaya....cepat percaya...cepattt....waccahhhaaaaaaa (sambil karate pokok pisang) keh3... ;p wekkkkk....

      Delete
    47. oi!! pokok pokok pisan aku tuuuuuuuuuuuuu...
      aiyooooooooooo.... dah tumbang dah.... sapa nak menjawab neh...

      kehkehkeh

      Delete
    48. hehehe...uncle r menjawab..aku tak reti menjawab..keh3

      Delete
    49. wah wah wah.. budak neh.... huhuhu

      Delete
    50. hehehe..btol la..aku tak reti menjawab, jadi uncle la kne jawab..keh3...

      Delete
    51. aku tak tau... aku dah lari dulu....
      kehkehkehkeh

      Delete
    52. keh3...pehal lakk ni....nak lari2 plak...
      mana aci...woiii....

      huhuhu...

      Delete
    53. hakhakhak... biasak ah... slamatkan diri dulu...

      balik2 aci... balik2 aci....
      aku x tau ah dia pi mana.... huhuhuuhu

      Delete
    54. ahhh aku tak kira, aku pun nak lari gakkk.....ingat uncle sorang je bleh lari...ahahahha


      elehhh, biar ah, dah aku suka aci.....aku tahu uncle sorok aci tu...elehhhh..saje je nak suruh aci jadik bibik dia....kehkehkehh

      Delete
    55. hakhakhak...ye la tu... kang semput plak kang... huhuhu..

      hakhakhak... tak hingin ah aku aci tu....ko ambik ah... nanti kalu aku jumpa aku bagi kat ko... kehkehkeh

      Delete
    56. keh3...takpe kalo semput karang aku berenti r.....huhuhuhu

      eleh aci tu muke cam korea wooooo....rugi ahh uncle takmo..kah3...

      Delete
    57. hakhakhak... mana bley lari2,,.. pastu benti....
      tak atlit la camtu .. kekekeke..

      owww... aci korea eh? wow!! baru tau... kakakka

      Delete
    58. keh3..atlit bersara blehh r...hahahha

      hahahaha...ye r aci kacukan korea..perghhhh best wooo

      Delete
    59. aci + korea..... hmmmm... jap aku nak bayangkan....

      uwekkkkkk!!!!..

      Delete
    60. kahkahkahh....adoyaiiiii....pesal lak muntak ni..kah3

      Delete
    61. entah... aku x dpt nak bygkan aci + korea.... huhuhu

      Delete
    62. kehkehkeh....aku pon...kot2 dia jadik cam hindustan kot..wakaka

      Delete
    63. aiyoooooo... ko gak yg ckp camtu.... sekali ko pon x tau... ceh!!
      hindustan? i like hindustan.... ammakkk!! wakakakkaka

      Delete
    64. wakakakaka...ammakkkk lagi..keh3

      suke ah tu....

      wekkk ..hahaha

      Delete
    65. ammakkk la best beb... huhuhu...

      lain kalikan kalu bos ko panggil... ko jwb... ammakkk!!

      dia suruh buat apa2 ko jwb... ammakkk!! try ah...
      nanti dia mesti syg kat ko.... kakakakkakaka

      Delete
  21. bawak2 le bertaubat Tok Jonni... cuba ubah sikit penampilan tu, pakai baju melayu ke, jubah ke.. kain kapan ke, hehehe..

    Selalu sangat pi rumah cikgu saya.. makan sana, main sana, tido sana.. sampai sekarang sbb My Teacher My Parents.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... aku sekadar nak mempopularkan kembali trend berpakaian tahun 60-an...kain kapan? huhuhuuhu...

      kakakkaka.... your teacher your parents? wah!! best tu.... aku pulak... my teacher is my org kampung... kakakakkaka

      Delete
  22. Setegap dan sekacak mana pun seseorang lelaki itu, dia tetap akan melalui fasa macam yang cikgu sekolah rendah kau lalui tu Uncle Jon..

    Kalau boleh lepas ni cerita lebih lanjut pasal zaman bola sepak tu Uncle Jon, nak tau jugak kehebatan kau sampai tak diganti dalam 90 minit tu? heheh

    Untunglah cikgu kacak dapat nikah sama cikgu cantik.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! org dah kawen ni selalunya mkn minum terjaga.... jadi perut pun mengembang... huhuhu... tapi tak semua laaa...

      kakakaka... ko tgk budak2 main bola ptg2... camtulah kehebatan aku dulu.... kakkkaaka...

      huhuhu... sudah jodoh mereka bro.... tapi cikgu cantik tu pon dah berisi gak... sama cam laki dia.... kakakakkaka...

      Delete
    2. Betul.. Harap² perut kau jenis lambat mengembang.. hahah


      Kehkehkeh.. Tapi kalau disertakan dengan visul lagi terserlah kehebatan kau wahai Uncle Jon.. ;D


      Hehe besiri tapi muka tetap nampak berseri.. hehe

      Delete
    3. hahahaha... aku ni jenis kurus dan kering la bro... perut tak naik2... berat menten je... huhuhu... kena minum weightgain agaknya... huhu

      hahaha... xdenya hebat...
      yep!! org berisi ni kdg2 sbb hidupnya sudah makin bahagia... aku ada kenal org bujang yg bdn dia akan naik disbbkan hati dia gembira... huhuhuhu

      Delete
  23. laaa . terror main bola sepak time sekolah rendah ke? haha memang patut pun kaki bangku sekarang ni. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... sekolah rendah je main bola... pastu tadak main langsung.... tu yg jd chair foot tu.... huhuhuhu...

      Delete
  24. amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,toksah duk loqlaq sangat la,hiks...... Papa bolo bolo.. Mummy bolo.. onie bolo bolo (eh!) ...papa ko mami se mami ko papa se.. pyar heii..syiokkk gila kot lagu ni,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaka... nampak sgt ko minat citer hindustan... siap hafal lagi... skrg ni zaman kpop a onie... kpop....
      kakakakaka...


      tapi bila tgk iklan filem ni kat tv... langsng teringat aku... kakakakka

      Delete
    2. hallo, onie bukan kaki kpop....kaki kpop tak vavavoom la,haha.... hiindustan lagi setai.. satttt! 'langsung teringat aku' ? abg jonni teringat sapa sebenarnya ni?lalala :P

      Delete
    3. hahahaha...hindustan eh? ko ni mesti rajin lari2... nyanyi2 kat padang ni.... huhuu...

      teringat kat filem ni lah.... aku tertengok iklan dia kat tv baru2 ni.... huhuhuhu

      Delete
    4. aisshhhh,ko la minat lari-lari sambil nyanyi,haha

      Delete
    5. siap guling2 lagi atas padang lagi..... kehkehkehkeh...

      Delete
    6. tak guling tak hindustan la kan,haha

      Delete
    7. Ammakkkk!!! haaaaaaaa.... apa lagi... yg ko duk atas batu tu lagi buat pe?
      jom lah nyanyi2 dan guling2 atas padang....

      kehkehkehkeh.

      Delete
    8. alahhhh,kau ni...bio la aku nak nyanyi atas batu pon,baru setai sikit ,hahahaha

      Delete
    9. hahahaha... mmg stail.... stail gila...
      mcm bertapa pun ada.... kehkehkehkeh....

      Delete
  25. hemsem cikgu abg jonni..
    kehkehkeh.. cikgu tu nk dera kot, sbb tu xkasi tuka.


    cemane la dh tua nnti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hensemmmmmmmmmmmm... hensem gila... tapi dulu-dulu la... kakakaka..
      dera? hmmmmm.... tapi penderan yg best... huhuhu...

      camni laaa... camne lg kalau dah tua.... mcm ni je la.... huhuhuhu

      Delete
  26. akak selalu ckp,laki kalo dah kawen start laaa tahap ke-boroi-an perut depa..
    ape taknya? bini masak sedap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jadi... ko jgn masak... x yah belajar masak...
      nanti laki ko x boroi...
      haaa.. bijak tak aku.... bijak tak...

      kehkehkehkeh...

      Delete
    2. lagi bijak kalo aku still masak tapi tak kasi laki aku makan ye dak??
      hahaha..semua gara2 takmo dia boroi mcm ko!! ko boroi kan kan kan

      Delete
    3. hahahaha... oit!! mana ada aku boroi.... takde ah!!
      aku kurus kedengking je....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  27. .......buuuuuROCK !!!! hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ......siYUT !!!! kehkehkehkeh...

      alaaaa... xpe je... ngaku je... yg ko terpikat ngan gaya John Travolta tu kan kan kan?

      wakakakakka...

      Delete
    2. not me . tapi mak minat John Travolta tu .

      kihkihkih !

      Delete
    3. kehkehkeh...ya. kau masih muda... terlepas zaman keindahan citer2 grease dan gaya tarian travolta... bertuah mak anda...

      kehkehkehkeh

      Delete
  28. makin sihat nampaknya cikgu abg jonni. ;D
    kenapa kartun tu macam em kurus sangat pastu mcm...hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... yep!! org kawen camtu ah... ada yg perutnya makin menjadi comel... huhuhuhu...

      alaaaa... aku lukis main belasah je.... huhuhu... x mampu nak lukis cantik2 dan kemas... huhuhuhu

      Delete
  29. voila weh!! ramainya udah komen!

    takkan kaki defender jadi 'bangku' kot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mana tak jadi kaki bangku.... lama sangat tak main bola... pastu dah isap rokok plak tu...
      gila semput... kakakakakaka

      Delete
  30. Filem andaaz tu. Memang klasik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... klasik bro....
      aku tengok masa bebudak dulu...
      huhuhuhuhu...

      wah!! minat hindustan ke bro? huhuhuhu

      Delete
  31. best la broo... heehe. memang takkan lupa dengan cikgu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! aku yg dah tua2 bangka ni pun masih ingat kat cikgu2... huhuhu...
      lagi2 cikgu pompuan.... mmmmmmmmmmmm....
      kakakakakakkaka

      Delete
  32. hadoih...
    ni buat aku terbayang aku yg ngaja sekolah rendah skrg
    pstu puluhan tahun lagi, begitukah situasi aku dan anak muridku?
    wakakaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka.... betul tu....
      bila anak murid ko dah beso panjang...
      hmmmmmmmm... ko pun dah veteren...
      kehkehkehkeh...

      Delete
  33. eh..pacek jonni..kepala ko botak depan ea?hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada?... suka2 ko je....
      aku botak tengah ah... kahkahkahkahkah....

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger