SEKALI LAGI HATI KECIL KU TERUSIK.









             Yep!! Hati kecil ku terharu lagi semalam. huhuhhhuhu. Nak tau apa puncanya? Hah? silalah tekan punat ini. Tekan ya..... huhu..








Dah tekan?

ok.. thanks sebab tekan.

huhuhuhu....


        Terima kasih bebanyak kepada merahitujambu sebab ada tulis satu entri yang cukup sweet gitu tentang blog ini. huhuhu. Rasa terharu pulak aku..

         Sebenarnya aku memang suka lepak blog dia tu, pasal dia memang terer buat doodle. Comel dan kemas gitu. Ye lah, jeles ler sebenarnya sebab aku memang tak reti lukis-lukis pakai software. Dulu cuba dah, macam harem hasilnya. kehkehkehkeh. haaa... ini antara hasil tangan beliau yang aku suka.... taraaaaaaaaa.....


        Haaaa... bila aku tengok aku mesti terbayang orang melukis kat skrin yang gila beso.. huhuhu. Jadi sapa yang minat doodle mendoodle tu, silalah berguru dengan beliau. Aku... memang tak reti doodle mendoodle nih. Kalau wudel... tu aku tau. Korang tau apa maksud wudel? Silalah bertanya pada sahabat anda yang expert bertutur jawa. Kehkehkehkeh.

       Selain tu aku suka tengok blog dia yang gila kemas. Tersusun sangat, pilihan kaler pun memang sedap mata memandang. Aku dah berpuluh kali edit aku punya layout, masih macam harem gak. Kehkehkehkeh.


         Tengok... dia punya header pun maveles. huhuhuhu. Apapun terima kasih sangat pada beliau. huhuhu. Dan jangan lupa like di punat ini. huhuhuhu. Aku tak dapat nak like, maklumlah aku ni bukan seorang peminat fesbuk. Dah delete dah berzaman dulu. kehkehkeh.



ok... aku nak sambung berangan jap....












Ok dah ... dah cukup part berangan....
ok aku nak bagitau maksud wudel dalam bahasa jawa...
Dan wudel tu sebenarnya bermaksud....












**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

95 comments:

  1. knapa bro joni suka suh tekan punat ha... ngeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... entah ah... aku sendiri pon tak paham...
      bro.. kalau jumpa punat jgn lupa tekan eh?
      huhuhuhu...

      Delete
    2. hahhaha.. mestilah kena tekan punat tue hahahha

      Delete
    3. hahahaha... yep!! kita namakan hari ini hari memicit punat ....
      kehkehkehkeh

      Delete
  2. wah..femes betul uncle jonni skrg nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharhar... femes apa lah.....
      takde femes2 nye ah....

      mcm lah aku ni retis nak femes2... ko ni ah...
      huhuhu

      Delete
    2. mane taw t uncle nie leh jadi artis..haha..

      t femes mengalahkan artis lain lak..hakhak

      Delete
    3. harharhar.. hmmm ... artis... best tu...
      dpt ah aku ngorat nora danish nanti...
      kehkehkehkeh

      Delete
    4. tinggi tol harapan mau ngorat nora danish..haha..

      Delete
    5. hahaha... mana tau kan...
      tuah ayam nampak di kaki...
      tuah aku... dating ngan nora danish....

      wakakakakakaka

      Delete
    6. haha..ye lah..selamat mengorat nora danish sampai dpt..hehe

      Delete
    7. kehkehkehkeh... mana tau... sekali aku betul2 dpt....
      haaaaaaaaaaaa.....

      tak ah memain je.. huhuhu

      Delete
  3. makin glamer r kau...
    huuhuhuhu....

    ermmm...
    apasal kau selau tayang pusat hah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. glamer? haaaaa... ikan gelama ada... huhuhu...

      hmmmm... mebi sbb i rasa pusat i kiut...
      kakakaka...

      ye laaaaaaaa... tau...
      ko nak muntah kan?... sila... sila....

      Delete
    2. hahahahahha....
      cepat..cepat..ambik kan aku baldi...
      besar punyeeeeerrrr....

      Delete
    3. harharharhar....... cukup ke baldi...
      nanti aku cari besen plak....
      silalah muntah puas2... kehkehkehkeh....

      Delete
    4. hahahhaha...
      boleh jugak tu...
      habis semua tali perut aku kuar ni...

      Delete
    5. kahkahkahkah... bahaya tu..
      camne nak masukkan balik nanti..
      huhuhuhu....

      Delete
    6. hahahha..kalu leh masuk tu magik sangat lah tu...

      Delete
    7. yelah... usus je...
      besen tu takyah ah masukkan balik...
      adoyai....

      kekehkeh

      Delete
    8. laaaa....aku ingat kan masuk dengan besen sekali...
      ah !!! sudah guane plok aku nak wat kuar ni...
      hahhahahahahha.....

      tensen gua beb...

      Delete
    9. kahkahkah... hmmmm... bia je besen tu dlm tu...
      huhuhuhu...

      Delete
  4. hahhaha.... geli hati tgk kartun pokcik ni..btol2.. MIJ punya blog mmg best.. cci pon ske g blog beliau.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... memain je blog nih... blog ngarut2.. je...
      ak ah... serius best blog si MIJ tu... huhuhu...

      Delete
  5. hahahha....ingat tadi nak berangan apo lah....wah gamba seksi neh...mesti awek ramai nak tengok...hakhakhak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... gambo tunjuk pusat ye bro... seksi pekejadah...
      buat org muntah ada...
      kakakakaka.....

      Delete
  6. pusat?hahaha!! tapi aku tau gak jawa sket2...dodo dada,kempol peha ke betis camtu la hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yup!! pusat.....
      tau jugak ko ye bro jawa....

      jawa pon jawalah... janji rock...
      kehkehkehkeh....

      Delete
  7. Fiza datang ke blog Uncle Jonni pun dari blog Cik Tyra tu.sama sama geng cintakan seni..Terpegun jap tengok hasil karya Uncle Jonni ni..Cik Tyra pulak memang terserlah bakat mendoodle tu.masing masing ada kelebihan tersendiri.Majulah snei untuk negar.^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... samalah kita semua... suka melukis2... huhuhu...
      alaaaaaaa....saja je suka2 blog ni... merepek2 je.... huhuhu...

      Delete
    2. kembang dh badan saya yang kurus ni dgn pujian ..XD

      Delete
    3. ahak ahak... bagus ah... x payah minum weightgain lagi... huhuhu..

      Delete
  8. wah bestnye uncle jonni, makin ramai org buat entry pasal uncle ^^
    untungnyewwwwww!!!
    p/s : makin glemer la lepas ni :D

    owh pusat ke? baru tau. .hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... serius terharu bila ada yg sudi promot blog nih... huhuhu..
      ye ler... blog tah hapa2...

      glemer? dah tua2 camni mananya glemer... gelama ada...
      huhuhu....

      yep!! pusat... nanti kalu jumpa kwn jawa... ko ckp ah...
      wudel.. wudel... wudel...
      kahkahkahkah...

      Delete
  9. aku taw npe kau tutup fb !!!! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.. tau kau ye... hebat... hebat...
      huhuhu...

      aku lepuk gak budak ni kang....
      kehkehkehkeh

      Delete
  10. Sekali singgh terus jatuh hati dengan blog uncle jonni la...hehe..nasib sy tgok entry MIJ fsl blog uncle jonni nih... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... thanks .... suka tgk katun2 kat blog puteri gak...
      serius best... huhuhu...

      Delete
  11. Tahniah la bro..
    Lu mmg layak utk diberi pujian! Teruskan berkarya geng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... bro...terima kasih bro...
      tapi lu pon harus sama... terus menulis bro...
      huhuhu...

      Delete
  12. tolong la pakcik nk balas2 blk.malu tahu tak..ahaha..geli je nk malu..XD..pakcik jgn laa teharu..pakcik wt saya nak gelak dgn ngade2 pakcik tau..wekkk...apa pon terima kasih pakcik promote kan blog saya..sob..sob..sob..uhuk...terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... biasak ah..... kenalah ngade2... baru best... huhuhuhu

      Delete
  13. pakcik org jawa eh..sy jatuh cinta dgn org jawa..erkkk..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawa pun jawalah ... janji rock... kehkehkeh..'
      cis!! apa brg ko nih... huhu

      Delete
  14. Replies
    1. ahak.. sila... sila... cik.blogger... huhu

      Delete
  15. kang ada lak keyword 'pusat seksi' masuk dalam blog uncle jonni satgi. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... kalau ada mmg terharu aku... huhuhu

      Delete
  16. huahuahua =p lu mmg superb la uncle..
    peeewiitt,,, ad entri pasal dy la.. hahaha

    btw, wudel ???? hahaha.. sengallll... >_<"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... wudel.... ye ah... ko gelak pesal...
      mmg dah wudel tu maksudnya pusat...
      kehkehkehkeh...

      Delete
  17. kau makin dikenali! untung kau beb :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung? mana ada untung...
      tak kaya2 pun aku lagi nih... huhuhuhu

      Delete
    2. haha,sengal....kau makin dikenali sebab lukisan kau yang setai beb

      Delete
    3. hahahaha... yeah!! lukisan yg setai and petai... huhuhu....

      Delete
    4. huk aloh,petai tang mana,nambah no.1 ,haha

      Delete
    5. hakhakhak... petai tang... mmm.. entah ah...
      aku suka mkn petai... tapi aku lebih suka mkn jengkol...

      hah!! jengkol tu apa onieeeeeeeeeeeeee..... huhuhu

      Delete
    6. a'ah wei,jengkol tu padia?tak penah dengaq aih,haha...




      p/s: malam ni tak cakap jowo,malam ni separa matang,kahkahkah

      Delete
    7. laaaaa... ingatkan ko expert jowo.. huhu... jengkol tu jering.... huhuhu..

      kehkehkeh... wooooo... kempen separa matang ye skrg... takpe.. takpe...
      bagus tu... huhuhu

      Delete
    8. kahkahkah.... aku tau jawa pon sebab dedulu aku duk kat area orang jawa pastu kawan pon dengan orang jawa... bila depa duk cakap aku mula nak naik angin ..sebabnya tak paham,huhu...


      p/s: weiii,pahal header kau tu? size berbeza dari yang biasa..apa kes ni? haha

      Delete
    9. kehkehkeh... oooo...camtu kaaaaa.... ingatkan tau speaking perancis...

      oooooo... aku gatai thn usik2 header jd kecik plak... kahkahkah.. padan muka aku... huhu..

      Delete
    10. mmg padan muka kau la,haha

      Delete
  18. itu la aritu dh cakap uncle jonni sama level celebrity dah..org glamer ja selalu dapat entry khas mcm tu haha..apapon tahniah teruskan la menulis ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehehkeh... celebrity?... wahhh!! ni yg rasa nak ngorat nora danish neh... huhuhu..
      ah!! celebrity pemende ah!!
      huhuhu

      Delete
  19. blog merah itu jambu mmg cun.. doodle pon lawa.. hee..
    skrg tgh jatuh hati kt uncle.. owwwseeemmmmm. len dr yg len.. rajin uncle lukis byk2.. hehe

    btw.. sy smpai sini sbb bc entri dr mij :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... yep!! blog dia mmg best... huhuhu...
      harharhar.... ada gak ke yg nak jatuh hati kat blog nih?
      citer sume ngarut2... huhuhu..

      huhuhu.. thanks usdi singgah sini... huhuhu

      Delete
  20. Abg Jonni ni hati terusik mengalahkan perempuan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... alaaaaa... kan katun... mestilah bg nampak over sikit... baru best..
      kahkahkahkah...

      Delete
  21. ala2..pakcik ni..comel laa nangis2.wekkk..meh nk picit kaki pakcik.erkk apa kaitan..XD..seronok tgok entry pakcik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... biasak ah... aku buat entri mesti over ngan ngada2... biasak ah tu... huhuhu...
      ceh!! picit kaki... ingat aku ni tua sgt apa..... huhuhu..

      thanks mij...

      Delete
  22. apa pakcik ni tayang peut..1 pax eh??XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu je.... lagi 5 tah pi mana....
      kahkahkahkah...

      Delete
  23. blog MIJ memang best, suka layout blog yang sangat2 ohsem!!

    hari tu baca blog uncle nih sebab klik link dari blog MIJ ler ~~~ sampai sekarang memang lekat kat sini~ haihhh~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! blog dia kemas... cantik ... tak mcm blog aku.... dah berpuluh kali renovate... mcm harem gak... huhuhu..

      huhuhu... thanks....

      Delete
  24. masa lu sedang terharu tu mesti pusat lu bertukar warna merah jambu!kah kah kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aish!! mana ada merah jambu..... purple ..
      kehkehkehkeh

      Delete
  25. datang sini pun bila tengok kat blog merah itu jambu.. memang tepat.. blog uncle jonni memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu,.. thanks ... serius blog mengarut2 je... huhuhu..

      Delete
  26. baru je nak jawab td apa tu wudel tp pakcik joni dah bg jwpan.haha. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes!! ada geng... ada geng... kita jd geng wudel bro...
      amacam? kahkahkahkah..

      Delete
  27. Oh... Ni ke calon no2 ? Masih ada 2kekosongan lagi kan, kan... Bunga manggar dah siap berapa batang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharhar... siyut je akak neh!! Calon pemende.... bini org dia neh... anak 2 tu.... kehkehkhekehkeh..

      takde calon2 kat dunia tenet ye kak... takde....
      hatiku hanya pd nora danish....
      wakakakakakaka

      Delete
  28. tak menang tgn laaa pakcik pasni nak membalas komen..
    susah laaa pasni nak dpt kunjungan pakcik ni..

    busy laaaa dia..
    dah bertambah ke-artis-an beliau..

    hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahampeh!!
      siyut je ko cimot.... uhuhuhuhu...
      aku selalu masuk blog ko eh... cuma jarang komen..
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. harharhar... aku lepuk jugak budak ni kang...
      huehuehuehuehue...

      Delete
  29. hehehe....nk g terjah blog sana lak...

    pss...xtahu lak pusat = wudel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sila... sila....

      hahahaha... bahasa jawa lah... wudel itu pusat....
      huhuhuhu

      Delete
  30. tekan PUNAT lagi. ayyaaa.
    tak pa demi encik gorie. saya tekannnn. HAHA.

    # femes dah encik gorie sekarang. weeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... entah ah... balun je ah...
      time kasih krn sudi menekan... kehkehkeh....


      femes pekejadah ah!! huhuhuhuhu

      Delete
  31. wudel ke udel wak?? ko rasa ade dlm kamus dewan tak perkataan ni??

    Ko skrg dh ngalahkan artis bollllyyyywoood yer fofular nya.... dasat3x!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kan bunyinya sama je... del.. del... del...
      huhuhuhu...

      wah!! dasat tu mcm artis bollywood... aku suka tgk citer bollywood...
      nampak udel... kehkehkehkeh
      main2 je ye... jgn ingat betul2 pulak kang...
      kehkehkeh

      Delete
    2. kahkahkahkah... ko bab2 imaginasi ni mmg tinggi tahap dewa 18... lagi2 kalau bab yg berkaitan ngan udel... mmg suke sgtlh ko kn... kehkehkehkeh...

      Delete
    3. hakhakhakhak... dah diorg tunjuk udel... aku tgk je lah... kehkehkeh..
      aduyaiiiiii... apa ni ckp psl udel wudel... kehkehkehkheh

      Delete
  32. wahh hati uncle pun bole terusik yer.kiranya dalam wudel ada taman...opss dalam hati ada taman la ni hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... dlm wudel takde taman laaaaaaaaaa.... mana ada apa2 pon... huhuhu... gosip liar je ni... huhuhuu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger