SEKETUL DI DAHI SUDAH MEMADAI.

Di suatu waktu dahulu....


Abang Long dan Akak Long aku sedang bersembang.










Mereka adalah pasangan suami isteri yang garang.





**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

140 comments:

  1. macam SinChan kene sekeh oleh ibunya... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... aku minat gak citer sinchan dulu... best giler... huhuhuhuhu

      Delete
  2. Bukan takut bini tapi respek bini.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... aku saja je sbnrnya... tp tulah...
      mereka X memahami nilai estetika sesuatu gurauan... dlm erti kata lain....
      susah nak bwk bergurau...
      kakakaka...

      Delete
  3. Replies
    1. oit!!..siyut ah!! kehkehkeh...

      Delete
    2. hakhakhak...apa yg klakonya.... takde kelakonye aku nih..
      huhuhu

      Delete
  4. asyukkk x matt kene setepek?hauhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masyukkkkkkkk.... masyukkkkkkkkk sgt2... tp sekali cukup laaaa...
      kehkehkeh..

      Delete
  5. nasib ko le..sape suruh gelakkn org..haha..kan dh kena sebijik..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... bukan gelakkan dia.... gurau....
      kehkehkeh....

      Delete
    2. hahaha... ye lah.. ye lah....
      gelakkan dia... huhuhu

      Delete
  6. wakakaka... ketwakan lu balik.. wakakakaka.... amik sebiji..
    wakakakaka.... amacam sodap..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodap.... sodap sgt...
      wakakakakkaka....

      Delete
    2. kalau aku bagi 2 biji kiri kanan.. hik3

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. hahahaha... ni lagi ganas...
      ko ni langsung takberperikeorangtuaan laaaaaaaa....
      kehkehkehkeh

      Delete
  7. tanya sikit. uncle ni kartunis ker?? lukisan cantik :D. saya tak reti lukis ;A;

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... tak ah... bukan kartunis.... huhuhuhu...
      aku pun tak pandai sgt sbnrnya cuma rajin conteng2 kalau free... huhuhuhu

      Delete
  8. Replies
    1. biasak ah... huhuhu.... kata samseng...
      wakakakakkaka...

      Delete
  9. moral..sila jg mulut eh pakcik..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... gurau...
      mereka x paham itu adalah gurauan...
      kakakakkaka

      Delete
  10. hambik ko...
    nganjing lah lagi...
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahak ahak ahak...
      entah... kdg2 dorang ni x bley bwk gurau...
      stress aku...
      kakakakakaka...

      Delete
    2. rasa aku lah...diorang suka gurau gaya yang kasar..
      macam bergurau sambil ketuk kepala kat dinding....
      bergurau sambik makn tin...
      hahahahahaha

      ni contoh je,..jangan kau ikut plok

      Delete
    3. hahahaha... makan tin? wah!! bapak ganas tu... kehkehkeh..
      alaaa... biasak ah... adik beradik melawok mmg camtu kan... ganas sikit... huhuhuhu

      Delete
    4. tapi adik beradik aku takleh macam tu..cepat sangat kecik hati...
      tensen aku..langsung takleh melawak..
      huhuhuhuhuh

      Delete
    5. hahahaha... biasa lah tu.... femili aku pon camtu gak... ada berapa kerat je bley bwk gurau ganas... huhuhu

      Delete
  11. bukan takut bini la, tp malas nak panjang2 cerita. yg pempuan suka sgt bertanya padahal suka hati laki la nak ke mana. bukan kena mintak izin pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... yep!! kena lapor diri setiap masa... huhuhu....
      tu lah namanya sayang sgt kat suami..... huhuhuhu...

      Delete
  12. haha laki bini garang . aku nak amek darling pon pk byk kli . ta psl2 aku pon dpt seketul kt dahi (-..-)

    dol, harusnya darling pgl aku kaka . bkn macik . aku muda bgetah lg . har har har !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... best tau kene sekeh kat dahi... try la.... huhuhuhu...
      dol? hahahahaha.... mcm tau2 je nama panggilan aku sarip dol.... kakakakka...

      owh man.... muda bergetah lg.. kakakakaka.... ye lah..... kakak gugu..

      Delete
  13. Replies
    1. kakakaka... yep!! garang + rock + tetap the best... huhuhu

      Delete
  14. Diaorang adalah pasangan suami isteri yang garang dan anda adalah adik yang sentiasa bikin panas dalam hidup diaorang.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep!! saja bergurau senda... huhuhuhu

      Delete
  15. bukan takut bini la uncle cuma bini yang tak takut dia...hehe.pasangan garang favourite uncle kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... yep!! bukan takut bini... saja aku sakat dia camtu... huhuhuhu...

      ak ah.... huhuhu

      Delete
  16. untung uncle jonni dpt kakak n abng garang macam tu. .haha ^^

    *padan muke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. ko ni asyik2untung...
      bila la nak ruginya... hhuhuhuhu...

      ye ler... padan muka aku laaaa... huhuhuhu

      Delete
  17. kan dah kena sebijik. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebijik je... xpe... huhuhu...
      kalu 2 bijik aku x mau... kakakakaka

      Delete
  18. tapi gaya pakcik memang nk kena penangan tau..XD..pakcik ni mesti lawak kan??XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... risiko menyakat org... camtu ah... huhuhu..
      hahaha... serius aku ni pemalu dan membosankan beb.... huhuhu...
      x best langsung.. huhuhu

      Delete
  19. nasib baik laa dpt adik x panas baran

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... berani nyakat... berani la tanggung... tu je.... huhuhuhu..
      tapi mmg tak best bila dahi kena sekeh... kehkehkehkeh

      Delete
  20. Uncle ke duku ke? Btol ke? Atau skadar drama? Garangnye...kalo btol n realiti uncle... Kesian..... Uncle pun redha je la yea, hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha,... takde ah duku sampai benjol... alaaa.. gurau2 adik beradik... camtu ah... huhuhuhu

      Delete
  21. kangg da kena sute atas dahi. HAHAHA.
    len kali perhati ja. jangan tegurr. hik3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perhati ja? mana best.... sakat2 la best...
      huhuhuhuhu

      Delete
    2. xmauu eh. nanti jadi cam encik gorie.
      kena sigunggg. :P

      Delete
    3. huhuhu... sigungggg.... wah!! bahasa baru tu,... tak tau aku...
      huhuhuhuhu

      Delete
  22. ketuk lagi sekali kat atas benjol tu akan jadi lagi satu benjol, kalo tak caya, cuba lah try haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... dah mcm sinchan pulak dah... benjol sampai ada 2 3 lapis..
      kakakakaka

      Delete
  23. harharhar.
    kesian betul kat adik abglong ngan kaklong tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... biasa ah... gurau je tu... huhuhu

      Delete
  24. hakhakhak
    padan mukaa abg jonni *tepuk2 tgn :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay... aku pon nak tepuk tgn gak... huhuhu..
      yeay....

      siyut ah... huhu

      Delete
  25. Replies
    1. hahahaha... alaaaaa... gurau2 je bro... huhuhuhu...
      bukan aku ngutuk pon... uhuhu..

      Delete
  26. hahahha bantai je jonni ni kih3


    alis comel.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! siyut je.... huhuhuhuhuhu.....

      Delete
  27. kau agak-agak takut dak uncle jonni?haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut? serius aku serik.......
      aku serik 2 hari....

      wakakakakakaka.....

      Delete
    2. serik 2 hari je?ek eleh,sat ja,haha

      Delete
    3. biasak ah... kata samseng...
      kakkakakaka

      Delete
    4. samseng gitu?tak lasung,haha

      Delete
    5. oit!! kalau kat kg aku org cam aku bukan samseng lg dah...
      da tahap bapak samseng ni... baik ko takut...
      menggigil cepat... menggigil...
      kakakakakaka

      Delete
  28. Replies
    1. wah wah wah... sonok ko ye... huhuhuhu

      Delete
  29. Replies
    1. hmmmm... tak jugak... kalau yg jenis kepala batu... tak cukup tu... huhuhuhu

      Delete
  30. dukacita dimaklumkan yeop mat [atasnamaaku] telah tutup blog nye, haku dah call dia pujuk siap, tapi tak makan

    haku pun insap sebab lama tak hapdate blog die pun tutup blog, sebab die bilang dah takde kawan sume pencen

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ye ke bro? hmmmm....
      tak dpt baca citer abg mad lg ah camni.....

      Delete
  31. uncle ni pandai lukis kartun ek???menarik la blog nih..terima kasih kerana sudi komen di blog saya...salam perkenalan...ceritaceritisiti.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... thanks sarah.... huhuhu...
      salam perkenalan... huhu

      Delete
  32. Replies
    1. ye ke? hmmmmm.... mungkun jugak ah...
      kat bilik ber baby-baby...
      kehkehkehkeh......

      Delete
  33. Wak, keluarga ko mmg kategori ganas2 ke??

    Pada pemikiran aku, mesti korang ni spesis manusia berdarah panas atau nama saintifiknya mamalia... kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tak ah... sorang 2 je ganas...
      yg lai sume baik budi pekertinya.... terutamanya aku...
      kakakakakkaka...


      harharharhar,... mamalia berdarah panas eh? huhuhuhu...

      Delete
  34. Replies
    1. hahaha... kalah aku... diorg jd tag team kang...
      aku gak yg teruk kang... huuhu

      Delete
  35. Abang Jonni, kau lukis kartun tu pakai software apa ha? Kau pakai pen bamboo ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... adeih.... takde duit ah nak pakai bamboo pen... huhuhu....
      aku buat manual je... lukis pakai pensel... scan... kaler.... huhuhuhu...

      Delete
  36. Replies
    1. ya... aku mmg seorg pakck yg terbaik dan tersopan di dunia...
      wakakakakkakaka

      Delete
    2. err..bkn trbaekk tu r uncle..tp trbaek kne sekeh sketoi kt dahi..hehehe

      Delete
    3. hahaha... tapi tetap yg terbaik... kehkehkehkeh...

      Delete
    4. hahaha.. ko kalu bab nak kenekan aku... laju je..
      siyut ah!! huhu

      Delete
    5. ehehehhe...semustinye la uncle ;p

      aku kan terbaekkkkk....keh3

      Delete
    6. yo lahhhhhhhh... terbaikkkkkkkk....
      huhuhuhu

      Delete
    7. hahahaha.....bgs2 mngakui keterbaikkan ak...kih3...

      Delete
    8. kedekut... kedekut...
      bunyi kuda berjalan...


      eleh... mintak 2 rengget pon x bagi... kedekut..
      kehkehkehkeh

      Delete
    9. keh3...oooooo uncle kenakan aku ye....wuhuhuhu

      okey la camni kita deal aku bg uncle 2 hengeet..uncle bagi aku 5 henget..amacam...baik tak aku..hahaha

      Delete
    10. huhuhuhu... bijak... bijak....
      asyik nak menag dia neh... cisss!!!

      Delete
    11. hehehe....mesti la...kikiki

      aku menang ke ni uncle?wahhhhhaaaa

      Delete
    12. ye lahhhhhhh... menang... ko menag laaaaaaaaa...
      pi tuntut hadiah kat kaunter lost n found....
      kehkehkeh

      Delete
    13. hahahaaa...jelessss la tuu....wekk

      Delete
    14. kehkehkeh... takdenya nak jeles2 beb...
      hmmm... setakat menang hadiah cawan seketul...

      ambiklerrrrrr.... aku nak adiah beso2 je...
      kehkehkeh

      Delete
    15. elehhhh....cawan spongebob nih derr..uncle ade..xde kannnn..keh3...

      Delete
    16. hmmmm... tak heran.... uncle selalu minum x guna cawan... teguk terus dari jug... kau bulih?

      kehkehkehkehekeh

      Delete
    17. ahahaha..tak senonoh ah uncle nehhh...nape tak minum tros dari tempayan..keh3...

      Delete
    18. umah takde tempayan... kalau ada mmmg dah buat dah...
      kehkehkehkeh

      Delete
    19. hahahha...eleh kalo tak de tempayan buat r guna baldi..besor gak tu...keh3..amacam, ade brannn?

      Delete
    20. baldi ada satu je... tu pon dah guna rendam seluar jean... so ..
      tak boleh ah buat... kehkehkehkeh

      Delete
    21. keh3...oooo menjawab ekkk....hahahaha

      nah amik ni seketol kat dahi..keh3

      Delete
    22. hakahkhak... menjawab ler... xkan nak bg ko menang lagik... mana bulih....

      aik? main kasar nampak... huhuhu

      Delete
    23. keh3...oooo takut ek....

      alaaa seketol je pn...mna ade kasar..sopan tu..heh3

      Delete
    24. wah!! garang ah ko ni.... huhuu

      Delete
    25. hehehehe..mana ade aku nk garang uncle....keh3

      Delete
    26. garang ah beb... habis pokok pisang akutumbang...
      x garang tu.... huhuhuhu

      Delete
    27. huiii...tu bukan garang...tu baik hati...grrrrrrr

      kehkehkehh

      Delete
    28. makcikkkkkkkkkkkkk... kalau baik hati.... ko tolong bersihkan pokok2 pisang tu... buang pelepah2 tua dia... bukan karate sampai tumbangggggg.... kakakakkaka

      Delete
    29. alaaaaaaaa....x sempat la nak bersihkan bagaiii...makcikk tak de masa...ehehehehe...

      keh3...uiii kire baik ati ah tu, aku tulung uncle, tulung karate...blom penah dibuat orang tu....huhuhuhu

      Delete
    30. hakhakhak... elehhhh... takde masa kunun... padahal takut nyamuk.... kakakakka...

      mmg ler x pernah... abis sume pisang2 aku.. x bley nak jual.... kehkehkekehkeh

      Delete
    31. keh3...aku mana takut nyamukk.....tapi nyamuk edes takot gak aku..kikikiki...

      alaaa, takpe2 uncle tanam lain ahh, lagi pon pokok pisang tu dah tua dah...huhuhu

      Delete
    32. hakhakhakhakhak... bawak ridsect byk2... kakakakka...

      hakhakahkahk... ceh!! kalu aku tanam baru pon x guna der.... nanti ko karate lagik... kakakakkakaka

      Delete
    33. hahahaha....ahh uncle je yg bawakk...keh3

      alaaa, aku karate bila pokok tu dah tua je.....hehehe..baik tak aku....lalalala

      Delete
    34. adeih!! semua aku yg kene bawak... mana aci cantik wei..... mana?..

      ye la kalau nak karate pokok tua... tapi yg aku pon ko karate apa cer.... melampau nih... marah ah aku... grrrrr...

      kehkehkeh

      Delete
    35. hehehhe..aci cantik dia p korea...keh3

      keh3..tak sengaje je aku terrr karate uncle..hahahaha

      Delete
    36. oooo... buat operesen la tu.... mancungkan idung... kakakakaka...

      ak ah... dah lebam camni x sengaja kunun.... kehkehkehkeh

      Delete
    37. kehkekeh...tu ahh wat operation muke..huhuhu

      keh3..alaaa jangan marah ah..kang aku cepuk lg skali..hihihi

      Delete
  37. baik hapa.... dgn aku aku sekali ko karate... apa cer.... kehkehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh3...tu tak sengaja la....ampun..ampun..hahahaa

      Delete
    2. tau ah minat paizal cite bunohan tu... tapi takkan sume ko nak karate... adoyai.... huhu

      Delete
    3. hahahaha..alaaa terbawa-bawa watak gaban la...tu yg karate seme tu..huhu

      Delete
    4. hakhakhak... apa kata ko karate bos ko... tgk apa jadi... kehkehkehkeh

      Delete
    5. kehkeh...nti bos aku cakap..

      u firedd,,,huhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger