TERSEMBUNYI DISEBALIK LANGSIR.

            Malam sabtu lalu, aku pergi ke kenduri doa selamat rumah jiran aku. Walau pun majlis bermula lepas maghrib tetapi dalam pukul 10 lebih gak lah baru balik. Sebab ada sesi potong jambul dengan marhaban semua. Jadi selesai kendurinya lewat sikit.


         Sampai je kat rumah lepak-lepak jap. Tak lalu nak makan nasi ambeng yang aku bawak balik tu, anak-anak buah aku yang makan. Maklumlah aku dah melantak macam-macam kat sana. huhuhu. Pastu aku pun naik atas nak layan internet jap.


          Sedang belek-belek blog aku, tetiba terdengar macam ada orang naik tangga. Ah!! takde orang lain nih, mesti budak darling nih. Selalu je dok mengacau aku masa main komputer. Jadi aku pun pergi menyorok........










         Budak tu datang pergi tempat komputer aku, tapi tengok aku takde. Dia panggil-panggil aku, aku buat derk je. Pastu dia masuk bilik aku, aku takde. Dia cari pulak kat bilik lagi satu, pun takde. Dia datang balik tempat komputer aku lagi, sambil memanggil-manggil nama aku. Aku buat derk je.


          Aku memerhatikan dia sahaja terpinga-pinga mencari aku. Bila aku tengok dia membelakangkan aku, aku pun keluar mendekati dia dan....












          Budak tu betul-betul terkejut dan menjerit sekuat hatinya. Begitu nyaring suaranya. Picing di tahap yang tidak masuk akal. Kemudian terdengar suara maknya dari dapur. Dan Maknya terus naik ke atas dan...










          Budak tu nangis dan berlari memeluk ibunya. Maka berlangsunglah sesi pot... pet... pot... pet... oleh mak dia aka kak long aku. Selepas berjaya memujuk budak kecil itu, aku pun bermain game tembak-tembak naik helikopter kat pc, sambil budak tu dipangkuan ku. kehkehkehkeh.









**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

108 comments:

  1. bahahaha..kuat menyakat eh..kalau sy dh baling senduk..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh!! setakat sendukkkkkkkkkk.... aku tak heran ler.....tak takut pon...
      tapi kalau lesung batu.. serius aku lompat kuar tingkap.... kakakakaka...

      huhuhu... eleh... gurau2 ngan anak buah je...

      Delete
  2. haha jahat ngat pakcik nih XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. jahat? mana ada.... nakal je...
      kehkehkehkeh....

      Delete
  3. terbaik le dpt pkcik mcm nie...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... terbaik eh? perli nampak?
      kakakakaka....
      stress kalau dpt pakcik cam aku neh... huhuhu

      Delete
    2. perli??? bila lak perli nyer..puji nie...hahahaha

      klu dpt pkck cm ko nie...hari2 nk suruh lukis tuk aq..haha..

      Delete
    3. hahahaha... nasib baik ah ko bukan anak sedara aku...
      kalu tak lenguh aku kene melukis tiap hari.... jenuh....
      kehkehkehkeh

      Delete
  4. hohohoho..memang ptt kena marah neh....kesian anak sedar uncle..keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhoooooooo... aku kena marah tak kesian pulak eh?
      cis!! tak berperikeorangtuaan langsung!!!

      kehkehkeh

      Delete
    2. hahaha...mmg x kesian kn pon.....biar uncle kne marah lg bnyk lg best..keh3...

      mmg la x berperikeorgtuaan jiwa muda la katakn..wakakaka

      Delete
    3. kejam... kejam... huhuhuhu...
      cis!! inilah org muda zaman skrg... tak prihatin pada org tua2 spt I...
      kakakakkaka

      Delete
    4. hahahha..kejam la sngt....

      hehehe..prihatin la sapa ckp x prihatin..keh3

      Delete
    5. hahahaha... ye la ye la.... prihatin laaaaaaa.....
      ko mmg prihatin... bagi can la hari nih...
      kehkehkehkeh

      Delete
    6. keh3.....elehh dan2 la uncle bg can...wahahahaha

      Delete
    7. hahahaha.... biasak ah... mood tgh baik... aku bg can ler...
      kalu tak... jgn harap!!!
      kakakakakaka...

      Delete
    8. ahahahha....ckp je la dh ngalah..ehehehe

      Delete
    9. kehkehkeh.. ye laaaaaaaaaaa....
      aku ngalah.... angkat bendera putih dah... huhuhu...


      ko asyik2 nak menang... tensen aku...
      wakakakakaka

      Delete
    10. ahahahaha..bagus2.....

      elehh bg can la aku menang uncle oii....lalalala..syoknyee.kah3

      Delete
    11. ahahahaha.... ye la... ye la...
      ko menang... so... kita jumpa di pusingan bonus...
      wakakakakaka

      Delete
    12. ahahaha...pusingan bonus nt aku nak adiah uncle...keh3....

      Delete
    13. hakhakhak.... tadak duit nak bagi adiah2 neh....
      huhhuhhu....

      kucing aku ko nak?
      serius aku malas nak tgk kucing aku...
      ko nak? kira hadiah pusingan bonus....
      wakakakakaka

      Delete
    14. ahahaha.....kucen xnk la....nape plak uncle dh benci ke kat kucen tu..kesian wooo die..huhuhuhu....nt aku suruh kucen uncle tu g cakar betis uncle maw...ahahahhaha...

      Delete
    15. hakhakhak... kucing tu dah pangai teruk dah ni...
      kencin merata... siyut je... huhuhu...

      nak? amik laaaa... amik laaaa...
      aku bg 2 hengget....
      kakakakaka

      Delete
    16. hehhehe..xmo ah uncle....

      xmo..xmoh..xmaw..keh3.....
      aku x reti jaga kucen wooo...lalala

      Delete
    17. hakhakhak... aku up lg..
      kucen + 4 hengget.....
      amacam?

      kehkehkeh

      Delete
    18. woooo.....xmo ahhh....
      karang kalo aku jaga buat nye kucen tu mati mcm mna...huhuhu..uncle gak yg sodehhh..sob3...

      keh3..xmo kucen...

      Delete
    19. kehkehkehkeh... ye la x mo udah... huhu....

      Delete
    20. yeaayyyy..lagi skali aku menang..mngunguli carta..kakakaka

      Delete
    21. carta apa carta... kat sini takde carta....
      alaaaaa... aku bg can je... huhuhu...

      Delete
    22. hahahaha....ada la unlce carta pai....hahaha..aku mngunguli carta pai...fuhhhhh....keh3

      eleh bagi can kunun...

      jom nyanyi lagu can malican..can malican ketipong payong..klalala..hehehe

      Delete
    23. tapi kalu aku lapo aku mkn pai tu... abis dah xde carta2 lagi...huhu..

      bagi can jeeeeeeeeeeee... well.. aku tgh mood baik neh... bg can je dulu... kehkehkehkeh..

      ah!! sudah!! sudah!! picing lari derrrrrrr... kena prektis2 lagi.. terutama part not tinggi... lain kali pilih lagu yg sesuai ngan suara anda.. tapi keseluruhan persembahan anda ok. Mungkin anda terselamat minggu ini.. jadi harap akan ada ramai yg penonton dirumah yg mengundi anda minggu ini... apapun tahniah...


      kehkehkehkeh..

      Delete
    24. huhuhu....ape da uncle neh...

      ooooo....well done uncle..kah3...bg can la sangat...

      allaaaa, ape ni juri mna ade picing saye lari, picing saye joget2 manje je....dh brtahun sy brlatih tahu tak.....kerekkk ahhh juri nih...hahaha...tak kan aku kena nyanyi lagu padiyappa plak....huhuhu...

      Yess, tenkiu juri, saya tahu prsembahan saye ok..kih3....
      Oiiii orang kampunggggg...jangan lupe undi sayeee..kalau tak siap kome seme, den bakorrr nanti reban ayam komeee...ade pahammmmm..

      kahkahkah (gelak jahat)

      Delete
    25. kahkahkah.. ni bukan migrain...

      boleh pengsan aku...
      kakakakaka..

      Delete
    26. kah3....ape la juri ni...asyik migrain je....nah amik ubat gamat,minum..huhuhu...

      Delete
    27. hakhakhak... migrain ler ... itu aku jadi juri..
      kalu simon cowell jd juri... komfom pencen jd juri...


      dahsyat betul peserta2 program realiti tahun ini...kehkehkeh

      Delete
    28. hahaha.....dasyat ke uncle..peserta nombor bape tu...huhuhu

      Delete
    29. hakhakhak... engakaulerrrrrrrrrrr...
      kehkehkeh

      Delete
    30. hahahhaa...owh saye ingat peserta nombor seratus tadi..

      tenkiu2...hahaha....

      Delete
    31. hakhakhak... tenkiu je....
      belanja ah sirap bandung...
      kakakakaka

      Delete
    32. hahaha....blnje air suam je...keh3....

      Delete
    33. hahahaha..aku kn blajar dr uncle...kih3

      Delete
    34. kesian.... kesian...

      bagi ah duit..... huhuhu

      Delete
    35. duit tak de..huhuhuuhu...

      uncle ah bg duit kt aku...pastu aku bg duit tu kt uncle balik..amacam best tak...kehkehkehkeh

      Delete
    36. best..... mmg best.....

      serupa x payah cam tu.... kehkehkeh

      Delete
    37. keh.....cam tu r best...ahahaha

      Delete
    38. aku pon xde duit...nak bagi ko pulak... ujung bulan ni beb... huhuhu..

      Delete
    39. huhuhuhu...sedih kan bila time ujung bulan...nasib baik aku menabung..keh3...

      Delete
    40. hakhahakhak... ye arrrr... ye arrrrr... ko la menang... ada menabung sume... huhuhu...

      yep!! ujung bulan mmg sakittttttttttttttttttt sgt... huhu

      Delete
    41. huhuhuhu...tulaaa sakittt woooo...

      hehehe....memang ah aku menabung tapi bape sen je dalam tabung aku tu..huhuhu...sob..sob..sob..kehkehkeh

      Delete
    42. hakhakhak... ye ah tu... huhuhu...
      entah duit dlm tabung cecah 1 bilion... sapa tau... huhuhu...

      Delete
    43. huhuhuhu....duit lam tabung kalau la ade 1 bilion...bestnye hdopp..keh3...

      Delete
    44. hakhakhakhak..... ye ah... mmg best ah... dah x payah keje... dok umah goyang kaki je... huhu

      Delete
    45. keh3...amboiii malas plakkk dia, mana buleh goyang kaki, kena laaa bersenam tak ponn bercucuk tanam...keh3...baru sehat skettt

      Delete
    46. alaaaaa... kalau duit dah byk.... lepak dangdut... joget2... gelek2.... sehat gak kan?

      wakakakakakka

      Delete
    47. wahhhhhh...hebatnye senaman...keh3...kalo da kawen kompem uncle slalu wat senaman larian sbb tengah lepak2 dangdut isteri datang dari blakang kejor ngan parang..keh3...

      Delete
    48. hakhakhak.... gua bab lari2 mmg champion... tade hal ah....
      kehkehkeh...

      parang? aku x gerun lg... kalu cangkul aku gerun.... kakakkaka

      Delete
    49. hakhakhak..campion kununnn....

      apesal plak tak gerun ek?keh3

      Delete
    50. champion la beb... tgk aku kaki aku... berotot tu beb.. otot tu... kakakakkaka...

      huhuhu... aku parang buat hiris2 bwg je... tu yg x gerun tu... kakakka

      Delete
  5. tak sangka juga kau ni romantika diamor juga.. hik3

    tapilahkan kalau ler aku yg disergah, memang lama sudah
    kaki aku terrrrr terajang kau.. har3

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharhar... wah!! kalau ko yg ter terajang....
      mmg aku ter terlari lintang pukang nyelamatkan diri...
      kakakakakka...

      Delete
  6. Replies
    1. oit!!! cis!!!
      suka kau ye tgk org len kena marah....
      hahahahha...

      Delete
  7. jahatnya kau...
    sian dia...

    asal kau selalu nyorok belakang lagsir hah?...
    bila malu tahap cipan pun mesti kau nyorok situ jugak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada jahat...
      nakal je.... huhuhu....

      aku dan langsir mmg tak dpt dipisahkan...
      huhuhuhuhu

      Delete
    2. sama je tu ejaan je lain...

      owoh....
      kalau orang lelaki kan dia suke langsir...
      maknanya kau ni....
      erm.....takpe lah...
      hahahahha....dalam hati ada taman lah ni....
      mesti langsir bunga2....kan..kan...kan

      Delete
    3. hmmm.. maknanya aku ada bakat jadi surarumahtangga... kakakakakaka..

      bukan taman... hutan rimba amazon lagi...
      kakakakaka

      ceh!! langsir 2 hengget semeter je lah...
      mana ada duit beli langsir mahal2... kakakakaka

      Delete
  8. hahaha. tu r kan da kene tadah telinga (dengar leteran). nice lukisan awk.

    baru memfollow sini, no giliran 144. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... biasa ah tu kena bebel.... dah mcm ruti...
      kakakakkaka...

      thanks... thanks folo..... huhu

      Delete
  9. HAHAHAHAHA. tak dok keje betul encik gorie nih.
    cian budak tu. selamat budak, kalo mak budak.

    lama dah kena flying kick free free.

    kahkahkah, :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... eleh.. memain je ngan anak buah... standard la tu... huhuhu...
      eleh... baru nak flying kick aku dah lari lintang pukang...
      apedehal... kakakakkakaka

      Delete
    2. yaka? takut tak sempat lari ja.

      ade je tercabut gg nanti . kikiki

      Delete
    3. aish!! sempattttt... awat x sempat....
      kalau tercabut.. tinggal je gg tu... buat baru...
      kat spital kajaan baru 2 hengget...
      kakakakkakakaka

      Delete
  10. main sorok2 dgn anak la best. xde sapa nak marah.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ar... anak takde...
      bro... kenalkanlah kat aku aweks yg cun, putih melepak, seksi, bdn mcm botol koka kola.... ada?

      kalu ada.. roger2 aku eh?
      kahkahkahkah

      Delete
  11. hahaaha xdak keja..tapi mmg best pon menyakat anak buah wakaaakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... biasak ah... bukan selalu sekali sekala je... huhuhu..
      best eh? sila sakat anak buah ko kerap2... huhuhu

      Delete
  12. perghh!!! nseb baek bdk tu x sakit jantung..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... budak kecik... kalu org tua pk 2 3 ratus kali aku... kang x pasal2 ada yg kene heart attack.... kehkehkeh

      Delete
  13. haha, ha kn dah kene bebel. .
    hahahaha~

    ReplyDelete
  14. ke muka Uncle J cam an--?? hihi! ampun.... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. antu? hahahahaha...
      mmg ah... sekali pandang mcm antu...
      2 kali pandang baru ok sikit....
      berkali-kali pandang mcm jastin baiber...
      kahkahkahkah... ye la.. ye la... nak muntah la tu...
      silakan... silakan... kehkehkeh

      Delete
  15. Replies
    1. hahahaha... sila balik kampung kerap2 ye...
      huhuhuhu

      Delete
  16. silap-silap boleh demam itu budak. hahaha
    seb baik budak tu tak pengsan. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.... sbnrnya tak lah aku sergah teruk sgt.... saja je lukisan kat entri tu nampak lebih2 sikit.... biasak ah.... kat blog kene over lebih sikit...

      baru best... huhuhuhu

      Delete
  17. Replies
    1. harharhar... alamat pengsan budak tu kang... huhuhu

      Delete
  18. kahkahkah!!!!
    kot aku yang jadik kak long tu pun harus aku baling tempayan.
    tapi kiut ape, main game sambil itu budak kecik di pangkuan. ecewaaahhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... kalau baling tempayan... kat mane aku nak pukul telur dan gula masa nak buat bahulu nanti... tempayan tu penting tu....
      kehkehkehkehkeh...

      ecewahhhhhhhhh.... aku mmg pakcik contoh sbnrnya... saja malas nak tunjuk...
      kakakakakakka

      Delete
  19. haha. last last, tahan telinga laa ek, kena pot pet.
    kalau Ety jadi Kak Long, lgi byk kot pot pet nyaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... nasib abaik ah ko bukan kak long aku ye...
      fuh nasib baik... lega aku....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  20. hahaha... jahatnyerr... sergah anak buah gtu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... gambo tu mmg over sbnrnya... hakikatnya aku sergah gitu2 je... huhuhu..
      saja je... blog ni kan blog over... kehkehkehkeh

      Delete
  21. Replies
    1. hahahaha... nak buat camna...
      dah terlajak perahu... tadah je lah tinge...

      kehkehkehkeh

      Delete
  22. hahaha,,, asal sy mrh anak menakan tak pnh kna mrh dgn mak dia pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... untunglah camtu.... aku lain... aku ngan klong aku musuh ketat... huhuhu..

      Delete
  23. kesian kat budak tu, terkejut gila sampai menangis. jahat punya paksu. haha xD tak pasal2 paksu kena marah dgn kaklong ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaa.. gegurau je ngan anak buah biasak ah tu... kakakaka....

      Delete
  24. Hahaha.. mujur mau reda nangis budak tu, klu tak.. mau nyee nginfau mlm2.. kui3

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger