AKU MENANGIS
















Asal picit jerawat je nangis... asal nangis je picit jerawat....
kehkehkehkehkeh.....


          Ya. Setiap kali aku picit jerawat air mataku akan bercucuran. kehkehkehkeh. Heran aku. 

          Aku ni bukanlah dalam kategori lelaki jambu yang mengambil berat sangat pasal penampilan diri dan wajah. Aku hanyalah seorang lelaki kebanyakan yang berkulit hitam berkerak dan muka berminyak. Dan aku tak pernah ambil kisah pasal jerawat. 

          Tapi kalau dah tumbuh 2 ketul jerawat batu yang boleh tahan saiznya, aku jadi gerammmmmmmm... gerammmm nak picit. Kehkehkehkeh. Itu sahaja aku nak tulis. Harap Maklum.







Nota ku untuk mu : 









**** THE END ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

134 comments:

  1. hak2...picit jerawat...haha! menangis yop yer...haha~

    da bertukar da pun interface dier....sob3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah der... bukan nangis sbnrnya... mata berair... kira nangis la... kakakakakakaka....

      hakhakhak... nak buat cxamne... layan je lah interface baru... huhuhu

      Delete
  2. gua pn x suke interface bru.. ngeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sama la bro... tp nanti lama2 biasa ah kot... memula je nih... huhuhu

      Delete
    2. yes fenig2 ..hahaha...
      bro gua dh letak u pya blog kat blog gua ;) hehhehe ..

      Delete
    3. hakhakhak... alamak bro.... terharunya aku... huhuhu....
      thanks bebabanyak sgt la eh... huhuu... thanks ...

      Delete
  3. hahaha.. kau berangan banyak sangat.. itu pasal ler
    jerawat tumbuh bagai.. lain kali jgn picit pakai kuku
    nanti ada kesan hitam.. kau tala muka dgn wap panas
    kasi kembang pori tuh baru picit. baru tak sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... berangan tu satu kemestian bg aku... kehkehkehkeh...

      huiyyoooo... dah mcm kat spa plak pakai wap2 air neh.... huhuhu... alaaaa.. aku mana ah nak buat mende2 tuh... picit je sesuka hati... kehkehkehkeh

      Delete
  4. sian kau uncle jonni...pengalaman yang plg ngeri adalah picit jerawat kn???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ni kene jerawat beso neh... geram rasa nak picit... padahal blom boleh lagi... tetap gak nak picit.. kakakakka...

      jadi aku pon picit.... huhuhu

      Delete
    2. kau taw tak kalau makin kau picit ia akan makin bercambah keluar?? kah3.. ni fakta beb...

      Delete
    3. hakhakhak...hmmmm... mana ah aku tau bab2 nih huhu.... thanks share... huhuhu..

      Delete
  5. sy dlm ketegori muka masalah..xthn jerawat batu laa..tapi kalau meleleh tu pakcik sorg je..sy gagah lagi..XD..pakcik ni ada hormon pompuan kt badan ni..errkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... elelelelele... gagah kunun... mesti meleleh air mata laaaa... huhuhuhu...

      aku mmg mmg standard ar... jiwa sensitif gitu... tu yg picit jerawat pom meleleh air mata tu.... kakakakakaka

      Delete
  6. adess..ingatkan apo la tadi nangis...picit jerawat ropenya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... saja je propa le bro... mana ada nangis ...
      saja je buat gempak... kakakakakka

      Delete
  7. gaaaa ,
    sama laaaa,
    kita pun takde la sehensem sekacak mana,
    tapi bila dah ada jerawat,
    rasa cammm
    aaaaaaaa >O<
    gerammm ~
    grrr .
    followed #497

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... pompuan biasa ah... amik berat psl muka semua... kalu laki cam aku... mana pedulik...
      huhuhu.. bila ada jerawat... picitttttttttttttttt...

      kakakakakaka

      Delete
  8. adoyaiii uncle dah takde koje ke....

    keh3..awat tak amik kertas pasir je ..tenyeh...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdeeeeeeeeeeeee..... dah xde bende nak dikojekan... kakakakaka...

      hmmmmm... x jln nye kertas pasir.... kene pakai mesin kot..... grinder ke...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. keh3.....ape daa....meh tulung aku, aku bnyk keje neh....

      cara tradisional la, grinder minder buat hape, cer pakai pat orang kukur kelapa tu..huhuhu

      laparr ahhh...

      Delete
    3. hakhakhak... tolong? boleh saje.... upah kene ada,,, huhu....

      kukur kelapa? rumah aku ada mesin parut kelapa je... boleh? kehkehkehkeh...


      lapo? alolololo... sian dia... tu arrr x sarapan... bangun lambat ah tu.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. huhuhu..upah nati aku bagi....singgit nak?

      kehkehkeh, haa parut pun bleh, try gune..tapi aku tak tangungjawab la...

      hohohohoii....aku sarapan awal uncle tapi makan roti je..keh3..mna ada bangun lambat....

      Delete
    5. hakhakhak... singgit? nak beli air tin pon x lepas.... up la sikit... huhu..

      hakhakhak... ko kata boleh... haaaaa... kene ah tanggungjawab... kehkehkeh....

      hohohoi pulak dia... kakakakaka... mkn roti? patut ah... mkn ah yg kenyang2 sikit... huhuhu....

      Delete
    6. singgit air mineral lepas aaa..hahahha

      ah tak nak ah aku tangungjawab...uncle tangungjawab snirik uncle kan uncle..kah3

      huhuhuhu...roti la sep bajet..kah3

      Delete
    7. owh.... ok... huhuhu... air je? makan2 xde? huhuhu...

      hakhakhak... siyut je.... kes naya kan org ko ni... huhuhu....

      hmmmmm.... aku lagi sep bajet... beli nasi lemak... mkn kol 10.... tghari tidooooo... kehkehkehkehkeh..

      Delete
    8. makan kang cap ibu jari tangan...jom ah...aku blnje..keh3..

      alaa naya uncle je...kehkehkeh

      elehh yela tu tido...ntah2 tengahari p makan nasik kat kedai sebelah opis..hehe

      Delete
    9. hakhakhak.... maaf... aku x mkn kacang goreng cap tgn... nanti tumbuh jerawat... kehkehkeh....

      hakhakhak... tghari aku lg suka tidur.. kehkehkeh... hari2 ngantuks... huhu

      Delete
    10. alahaiii...ngalahkan pompuan lak uncle ni....hahahaha

      huhuhu...aku nak tido gak tapi xde pot baik..keh3..

      Delete
    11. hakhakhak... mana ada... gua rock ah beb... rock tau tak.... kakakkaka

      adoyai... pot punyalah byk ko ni....
      pot deksen ada... pot klang ada... pot weld pon ada... kakakakaka

      Delete
    12. kakakaka...rockk keeewww....kikiki

      oiiii..ni nk kene cepuk dia ni...huhuhuhu

      Delete
    13. rock laaaaaaaaaa.... sesekali je layan dangdut... kakakakkaka...

      aik? nak main cepuk2 pulak... kakakkaka...

      betul ah.. port la tu kan?... kan?... kan?... kakakakkaka

      Delete
  9. over la pakcik sorang nih...menyampah picit jerawat jer pong...HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah... alaaaaa cjc... biasak ah... aku kan memang over dan kuat propa... kehkehkehkeh...

      picit jerawat pon nak citer kat blog ... kehlehkehkehkeh

      Delete
  10. hah!! lepas ni kalau terjumpa uncle jonni yang matanya tengah merah lepas menagis.. dah tau dah dia buat apa... muahahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... buat apa? projek memicit jerawat secara besar besaran eh?... kehkehkehkeh.....


      eleh... mana tau aku baru bangun tido selepas mencuri tulang.... haaaaaaaaaaaa.... kehkehkehkeh

      Delete
    2. hah! kantoi curi tulang.. ayok..

      Delete
    3. hakhakhak... biasa.. biasa.... dah byk dah tulang aku buat koleksi... kehkehkehkeh

      Delete
    4. jenis tulang apa yang pakcik kumpul ni.. hehehe

      Delete
    5. tulang ikan.... nanti nak bagi kucing mkn... kehkehkehkeh

      Delete
    6. ek eleh.. ingatkan tulang dinasor la... hahahaha

      Delete
    7. ceh!! x larat aku nak mengankat beb... aku dah ah kurus kering... huhuhu..

      Delete
  11. Hahahahahaha! Tiba-tiba terasa plak. Hahaha..sengal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehkeh... ko picit jerawat sampai meleleh air mata eh? kantoiiiiii... kehkehkehkehkeh

      Delete
  12. pakcik..aku rasa dah dapat jawapan bagi persoalan ko tue..huhuhuh...nnt aku update blog aku...pasal bende alah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... wah!! ye ke bagus... bagus....
      nanti aku dtg membacanya... kehkehkehkeh

      Delete
  13. adoi. tension gakkk kan kaloo
    ada jerawat berbinggol kat muka.
    mulaa la nak picit kangg.

    HAHA !

    itu sangat membimbangkan saya
    yang baru hudusss dan tak kemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... entah ah... ada jerawat je rasa nak picit... ada je ... picit...
      kakakakaka... dah jd tebiat kot ye dak? huhuhuhu

      Delete
  14. weh aku pun tk tekan lagi blog upgrade tttuuuu do. kau try dah ? try ah try ah "D he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... try je..... lain sikit je.... tapi ok je sbnrnya...
      sbb skrg pon aku tgh guna neh... huhuhu

      Delete
  15. Apalah abg jonni ni. Pakailah pencuci muka. Kalau nak tekan jerawat, pakai tisu. Nanti tak pasal pasal bakteria jerawat tu pergi kat tempat lain. Then satu muka berjerawat nanti kang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. manalah aku tau bab2 jaga2 muka... kalu bab tanam labu tu aku tau ah... kehkehkehkeh...

      entah ah... geram la sbnrnya huhuhu... ada je terus picit... kakakakaka

      Delete
  16. Ingatkan nangis nape...pasal jerawat rupanya.Lain kali jgn picit,dia nak tumpang sekejap aje kat muka tu.Jadikan dia sahabat ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sahabat? kalau dia boleh belanja aku mkn... nak ah aku buat sahabat... kakakaakaka

      Delete
  17. Replies
    1. hakhakhakhak... aku ngah try pakai neh... huhuhu...
      hmmmmm... pakai je ah dashboard baru neh... huhu

      Delete
    2. ntah...
      aku tak merase pong dashboard lame tuh..
      sbb awal2 aku stat blogging jek die dah bg aku dashboard yg skg ni..
      huhuhuhu...
      cam lecey sket ah kalo nak wat pape..
      sbb tutorial sume pakai lame nye interface kan...

      Delete
    3. hakhakhak... mmg kompius sikt... benda sama je... cuma tempat dia dah lain2... kakakaka... nak buat camne... pakai je la.... huhuhu

      Delete
  18. Replies
    1. hakhakhak... bley jd geng... geng picit2 jerawat...
      kakakakka

      Delete
  19. hahahahaha !

    ingat an pedih hati sbb putus cinta ke ap . hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pasal picit jerawat jeeeeeeeee... huhuhu..
      saja je nak propa... kakakakaka

      Delete
  20. lorrrr...picit jerawat pon bleh nangis ker?? huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nangisssssss... itu sudah tentu... kakakakaka...

      tak ah sampai nangis... meleleh air mata je... saja je nak over ... kakakakaka

      Delete
  21. hahaha, ada hobi picit jerawat rupanya abg jonni ni.wakakaka.ala, takat 2 ketul apa la sgt.hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... 2 ketul pon.... aku geram la bro... geram... kakakaka

      Delete
  22. Replies
    1. hakhakhak... biasa ah... berangan tu mmg kesukaan aku...
      kakakakaa

      Delete
    2. iyooooooooooooo... huhuhuhuhu

      Delete
  23. Baru nak gelakkan uncle Jonni pasal picit jerawat. Tapi terbantut sebab terkejut tengok gambar bawah sekali tu. Watta?! Gedik ah blog ni nak tukar interface suka2 dia je. Eeeee! -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... psl dashboard baru.. aku pon tgh dok pakai neh... saja je... ok la gak... lebih kurang je... cuma memula mmg pelik ah rasa...
      kehkehkehkeh

      Delete
    2. tak selesa kot pakai interface baru. benci benci! -,-

      Delete
    3. hakhakhak... bebaru je kot.... lelama nanti ok la tu.... huhuhu...
      aku pon dok tukar2 je nih... jap pakai lama... jap pakai baru... kakakakaka... tapi yg lama tetap best..... huhu

      Delete
  24. weyhh..mana leh picit jerawat lah..
    nanti kuman membiak dalam tu...
    habis lah kau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis? hakhakhakhak... alaaaa beb... gua geram ah beb...
      jerawat beso tu... kalu x picit rugi plak rasa... khekehkehkehekhe

      Delete
    2. hahahahhaha...patut lah tadi ada gegaran..
      ingat gempa bumi ke apa ke..
      rupanya jerawat kau meletup....
      kihkihkih

      Delete
    3. kehkehkeh... siyut ah....
      ingat jerawat aku tu beso sgt ke... huhuhuhu...

      Delete
    4. hahahaah...
      kalau tak besar takan kau geram plok...

      bahaya tu picit jerawat...
      nanti mengalami renjatan otak....
      hehehhe...
      (tak tipu ni..ikhlas nasihat kau...kau percaya tak....ermmm...dah tahu dah messti kau tak cayer..)

      Delete
    5. hakhakhak... tau takpe....huhu..

      ye ke... huhuhu... alamak!! hobi tu picit2 jerawat neh... kakakakka

      Delete
    6. carilah hobi lain...
      kumpul setem ke?...
      tangkap kupu2 ke?...
      cari kutu ke..
      ada jugak faedahnyer...

      Delete
    7. hakhakhakhak...
      hobi tu sume aku dah master dah...
      kumpul setem je akux mampu nak buat... kakakakaka...

      Delete
  25. haha...dah jadi tabiat mau picit jerawat kat muka...p kan bapak aq x kasi picit t dia ckp makin teruk jadinyer..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ah... siap bley ada kesan parut lagik... huhuhu...
      tapi aku apa kesah... aku picitttttttttt...
      kakakakkaa

      Delete
  26. betoi2..jerawat bikin tensyen je! memang geram dibuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye ah... ko tu pompuan... mmg ah sensitif tang jerawat neh...
      aku... aku picitttttttttttttttt... kakakakaka

      Delete
  27. hakhakhak... gembeng tu malas... hakhakahk...
    tau2 je ko ye... kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
  28. lepas picit tu, ko tonyoh ngan limau nipis tau... pergghh!! mmg marbeles... tak caye cubalh... kehkehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... maveles... mmg maveles....
      org selalu letak timun atau tomato kat mata....
      aku letak limau nipis kat jerawat....

      hmmm... mmg maveles... kekekekekeke

      Delete
  29. hahahahahaha , pijer dengan penuh bergaye ye pakcik . kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pijer? apa tu beb pijer? kehkehkhekhe...
      eh? mestilah.... aku mmg melakukan setiap satu perkara itu dgn penuh elegan dan bergaya... kehkehkhekehkeh

      Delete
    2. PIcit JERawat la . kihhhh3
      ha ah , iyelah . penuh bergaye yg membuatkan orang sakit mate nak tengok . eyesore!~

      Delete
    3. hakhakhakhakhakhak... adeih... ko memain plak eh? hakhakhak... terkena aku... syut ah!! huhuhu...

      hakhakhakhak... sekali pandang mmg ah sakit mata....
      kalu 2 kali pandang... masih sakit mata lagik...


      cuba berkali kali pandang.... jgn kedip.... haaaa.... nampak comel tau.... gojes ah...
      kakakakkaka

      Delete
    4. ahahahahahaha , mane ade memain . pakcik yang sendiri TERkena . kahkahkahkah ..
      dah tak comel dah pakcik . kihhh3 . nanti lukis jerawat batu tu pecah tinggalkan kawah bulan plak ea . hehehehehehehe

      Delete
    5. ye ah... kalau pijat ke... aku tau ah.. ni pijerrrrr... apa pijerrrr..
      kehkehkeh...

      hakhakhak... eleh biasak ah jerawat2 neh huhuhu... ko ada jerawat? meh aku picit... kehkehkehkeh

      Delete
    6. hahahaha . so sekarang dah tahu ea pijer tu ape . jangan dok tanye lagi . kihhhhhh3
      ohh , jerawat ? terhad la pakcik . lagi pon mak tak kasi picit jerawat , nanti lagi merebak . kahkahkahkahkah

      Delete
    7. hakhakhak... ye ah... tah apa2 ah pijer... kehkehkehkeh...

      kehkehkeh... huiyyoooo... takde jerawat... huhuhu...
      kalu aku picit je ... kehkehkehkeh...

      Delete
    8. lepas pakcik pijer , pakcik basuh tangan tak ? kalau tak , confirm merebak . kihhh3 .

      (sure tak basuhnye tu , hoho)

      Delete
    9. hakhakhak... mmmm... tak merebak kot..... sbb kulit muka ku masih kelihatan gebu dan mulus... cuma ada 2 3 ketul jerawat je....

      kehkehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
    10. hahahaha . gebu dan mulus ? tak boleh bla seii . kate berkerak dan berminyak . haaa . mane satu ni ? o.O

      Delete
    11. hakhakahk.. aku dah tonyoh2 pakai fair n laveli ah beb... tu yg rasa gebu dan mulus tu... licin dan lembut plak tu... kakakakkaka

      Delete
    12. ohhhhhhhhh , berkesan ke pakai F&L tu kat laki ?
      cehhh , sempat buat iklan lagi tu :P

      Delete
    13. hakhakhakhak... hmmmm... entah... nanti aku nengok kat cermin jap... ada beza ke dak.. kakakakka...

      Delete
    14. laaaaa , baru first try ke ?
      cehhhh . hahahahahaha

      Delete
    15. hakhakhak.. ingat aku gadis ke nak mekap2 ... wakakakakakammm ko ni ah...

      Delete
  30. tgh ad jerawat gak ni..(T_T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... sila ah picitttttttttttttttttt....
      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  31. adeiiii..nasib bek pacik joni dah pijit2 jerawat tuuu..

    saya ni pantang tngok jerawat
    mau dipicit2 pakai penyepit..

    muehehehe.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... oit!! bahaya tu.... picit pakai penyepit...
      kang tercucuk mata kang... huhuhuhu

      Delete
  32. lahh.. picit wat pehh.. bertande lah nnt...
    pakai jelahh krim jerawat tuhh.. =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... sbg seorg lelaki taf.... picittttttt ler....
      apa kes pakai krim2 neh... kehkehkehkeh

      Delete
  33. aku termencarut sebab terlampau geli. kau pun tempias dosanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... aik? aku pon dapat sahamnya? kehkehkehkeh....
      mana aci.... huhuhuhu

      Delete
  34. lorh...jerawat mbuatkan uncle nanges.tragis!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer... mmg tragis..... tragedi memicit jerawat namanya,... kehehkehkehkhe

      Delete
  35. alolo...nangis yer picit jerawat.tahan je la.ada kawan cakap kalau makan kacang memang akan menggalakkan pertumbuhan jerawat dengan jayanya.tak tahu la betul ke tak.
    sama laa...tak suka interface yang baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! org ckp camtu ah... kacang2 ngan mknn yg berminyak
      tapi itulah yg betul2 sedap dan mabeles.... kehkehkehkeh

      Delete
  36. hentikanlah tabiat memicit jerawat tu ya uncl jonni.. sebab tabiat tu la muka jadi berkerak dan berkawah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... payah tu beb.... sbb geram je nengok jerawat neh...
      mesti nak picit... kakakakaka

      Delete
  37. walauuuu kau lukis ke ni semua? dasat ah.
    Eh jgn kuku kalau picit jerawat, nanti makin hitam. Kau rajin-rajinkan la cuci muka sebelum tidur, nanti kurang hah jerawat. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... hmmm... ada gak cuci2 muka beb... huhuhu...
      jerawat je ... biasak ah tu... saja je buat entri nih... entri propa sesaja je... huhuhu...

      Delete
  38. tonggek betul gambar baru kau ni pak jonn. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah..... tnggek ah best... kdg2 ada leher... kdg2 katun xde leher... kakakkaka... saj je seronot2... huhuhu

      Delete
    2. hakhakhakhak... byk ah mengancam... huhuhuhu....

      Delete
  39. pakailah oxy hahahaha hilang jerawat wahai jadi jelita kekekeeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak,.... oxy eh? huhuhuhu... kalau aku pakai aku x jd jelita siap kau... kehkehegkehkeh

      Delete
  40. haha, sampai menangis picit jerawat. .tp mmg sakit pon :D

    #nama sye da naik carta balik (perenang terpantas) haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... saja je ni... huhuhu.. entri propa dan ngengada neh... hahahahaha..

      Delete
  41. alahai uncle...picit jerawat kew...suspen jerks tadik...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... entri propa je nih... huhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger