ISNIN YANG INDAH.



               Arghhh!! Segarnya badan selepas mandi nih. Rasa bertenaga dan dan semangat pulak nak pergi keje hari nih. Owh... ya. Mungkin sebab esok kan cuti. huhuhu.

          Apapun malam tadi aku tidur dengan nyenyak sekali. Bangun pun agak senang, dan badan tidak ah terasa begitu letih dan ngantuk. Nyaman. Dah mula kedengaran bunyi ayam berkokok, dah sampai waktu aku bersiap ke tempat kerja.

           Hari ni disebabkan mood aku baik sangat, aku bersiap sambil melayan lagu Jepun kegemaran aku....



Silalah tekan untuk menyanyi bersamaku..... huhuhu..



Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!



zutto nemutteta
zutto damatteta


Oiiii jondeiru



Oiii ittemi jo
Toku ni nanika ga mieru

Benkjo jori mo ima
Taisecu na mono


Oiii jondeiru


Oiii ittemi jo
Micukariso nanda


Eien desu..
Eien desu..
Eien desu..
Totseguki rock!!

Mirai wa hora
oinuite

Honto wa sora
tobenu fune



Hidup ini memang indah bukan?
Mari kita mulakan hari ini dengan senyuman...

:)






Nota kaki saiz 8
* Tak sabar nak tengok game Manchester City lawan Manchester United. Aku dapat rasakan pasti ianya game termenarik dan tersengit musim ini. huhuhu. Tak sabar sangat dah ni... 

* Nak ucap thank you pada rakan blogger ini kerana memberikan award pada blog ini. Thank you. Nak tau sapa, sila tekan punat ini. huhuhu.





**** THE END ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

94 comments:

  1. hahahah bahagianya hari isnin dia.. ngeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! kena bahagia selalu....baru best... huhuhuhu..

      Delete
    2. dh mcm scene filem hindustan dh

      Delete
    3. hindustan? owh... feveret tu....

      heroin2 dia sume nampok pusat.... best!!

      kakakkakakaka

      Delete
  2. esokk cutiiiiiiiii...hahaha tak sabar nak abis keje ari ni...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewahhhhhhhhhhhhhhh... kalo bab coti... no 1 ko ye...
      suruh keje... tido jek... kakakakakkaka

      Delete
    2. kehkehkeh....tu ah....aku memang suke bab2 cuti ni..

      ari 2 mei...huhuhu..lomau dennn.

      Delete
    3. huhuhuhu... sape x suka cuti ye dak.... aku walau cuti utk sabah sarawak pun aku nak coti gak... kakaakakaka...

      lomau? tu arrrr... tido je.... kan dah lomau.... kakakkakaka

      Delete
    4. huhuhu..aku pon suke gak..keh3..

      alaaa...tido kejap jee r..hehe

      Delete
    5. cewah... kalu bab coti... mmg ko la champion yer... huhuhu...

      ye ke? bley caya ke ni... kehkehkehkeh

      Delete
  3. ceria sungguh hari pkck jonni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. welllll... itu sudah pasti...
      kena ceria dan senyum2 selalu.... huhuhuhu

      Delete
  4. adussss,
    suka tengok part yang pacik jonni cium tangan mak...
    comel sehhhhhh~...
    hahahaha!
    sinyummmm =)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... itu dah mmg satu kemestian ah beb... huhuhu...

      yep!! senyum2 selalu eh.... huhuhu

      Delete
  5. minat lagu jepun juga pakcik ni.. hehehe
    nasib baik kain tuala tu tak tercabut.. muahahahaha!

    btw, thanks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... lagu anime naruto der... huhuhuhu...
      takpe... aku ikat kuat2... kakakakka

      Delete
  6. kan bagus kl tiap-tiap hari semangat haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... semangat tu sentiasa pasng surut der....
      hari ni je pasng tahap 8... huhuhuhu..

      Delete
  7. siyes klakar la muka kau pacik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ko tgk sekali pandang je...
      coba berkali kali pandang... lagi klaka... kakakakakka

      Delete
  8. hye Uncle! selamat bekerja hari ini, indah kan, sebab esok cuti, hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes!! esok coti... dapat aku meronggeng esok... huahuahuahua..

      Delete
  9. amboi kemain suka lagi pakcik...nk kawin eh..erkk..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kawen... nak timang cucu neh... hakhakhak...

      Delete
  10. mulakan hari anda dengan senyuman yang melebar...

    nice uncle~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! senyum itu seindah suria...
      yg membawa cahyaaaaaaaaa...

      eh!! ternyanyi pulak... kakakakaka

      Delete
  11. macam tak percaya je yg Jonni ni tetiba suka hari isnin... adakah akak bermimpi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tidak... akak tidak bermimpi....
      akak mengigau.... kehkehkehkeh

      Delete
  12. esok cuti bro...haha...layan lagu jepun pagi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! coti2 Malaysia... huhuhuhu...

      sesekali layan lagu jepun bro... best gak... huhuhu

      Delete
    2. hakhakhak... mana ada minat beb...
      tu lagu anime naruto tu... kakkakakakka

      Delete
  13. Replies
    1. haittttt... wakariikan.... kehkehkeh

      Delete
    2. selamat hr pkerja & slmt bct......

      Delete
    3. hakhakhak... slmt bercuti beb... huhu

      Delete
  14. weyhhh..jaga2 tu..nanti terlondeh plok tuala kau tu...
    hahahhaha...
    tak senonoh betol lah....
    tayang badan dalam blog...
    kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe... takpe... aku pakai tali pinggang tu... kehkehkeh...

      mmm.... biasak ah... badan seksi dan taf.... tunjuk ah sikit... kakakakakaka

      Delete
    2. tali pinggang aku tak namapak..
      tali rapia aku nampak...

      ceh!!!...seksi sangat lah aku ni...
      seksa ada lah..

      Delete
    3. hakhakhak... dah tu je yg ada... huhu...

      hakhakhak... ye lah... ye lah... lepas nih sume gambo pakai baju laaaaa... kehkehkehkeh

      Delete
    4. hahahahha.....
      ye sangat lah tu..
      nanti lukis tak pakai baju jugak..

      cuti hari ni lepak mana?

      Delete
    5. hakhakhak... takde... dah taknak ah lukis x pakai baju....
      tengok entri lepas nih... sume gambo sopan2... dan berbaju.... kakakakaka....

      tido lerrrrrrrrr... kata cuti hari pekerja... dok tak buat apa2 la... kakakaka

      Delete
  15. waah...positifnya uncle jonni :)kalau lah hidup semudah dan seindah macam tu bahagianyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! hidup mmg tak mudah... tapi aku lebih suka lalui dgn senyuman... huhuhuhu...

      Delete
  16. wahhh , bersemangatnye . ape rahsianye tok ? kongsi la rahsia kesegaran tu . kihhhhh3

    -MU menang ke ? hmm hmmm . harap-harap la tak . hehehehe . memang kena pade mase la kan , bola lewat pagi tp esok cuti . memang nasib korang le kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada apa2 rahsia... sekadar amalkan meminum jus jus pegaga campur halia dan serai wangi... kahkahkahkah...

      bola itu bulat... dan aku amat meminati bola itu... eleh kalau tak coti pon gerenti aku tgk jugak... kakakakakaka... jom tgk beb... huhuhu

      Delete
  17. jus pegaga ? nak awet muda ea pakcik . tapi kalau campur perencah halia dengan serai tu , tak tahula jadi ape . berangin je semacam . hmmm O.o

    ecehhh . tak minat MU la pakcik . dah la pukul 2.30 pagi . tengah terlontang tu pakcik . huhu . kihhh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhhhhhh.. aku mmg awet muda la... sentiasa 22.. x naik x kurang... kehkehkehkeh..

      ooooooo... rugi ah x minat bola... pemain mu sume hensem2 apa... kakakakka

      Delete
    2. kejap 35 , 48 , 18 . pastu 22 plak . aiyaaa , umo pakcik tak constant la . gimana tu . hmm hmm . kihhh3

      hahaha . hensem ke ? orang tak pandang pade rupe la cehh . kahhhhh3 . sorila , kureng minat liga inggeris , europe saja . Go Barca Go ! kihhh3

      Delete
    3. biasak ah.. org lain umo makin naik... aku makin turun... kakakakaka...

      hensem pe pemain2 mu tu... kehkehkeh... barca? wekkkkkkkk!!!!

      Delete
    4. makin turun ea ? ohhh , nanti bile umo dah nak sampai jadi bayi , gtau tau . wakakakakakakakakaka !!!!

      heiii , don't mess around with my players la . :P

      Delete
    5. wakakaka... hmm.. best tu... mesti sume org panggil aku baby... bukan uncle lg... mmmm... heaven... kakakka..

      huiyyoooo... garang tu.... huhuhu...

      Delete
    6. ahahahaha , heaven ea pakcik . kihhhh3 . dah mule nak berangan la tu . ish3 . tah tah dah lame dah mule berangannye tu .

      garang kan . haaa . pakcik ! dah agak dah , mu mesti kalah nye . lagi pon lawan kat tempat city , memang la diaorang tak bagi can . hekhekhekhek !!

      Delete
    7. hakhakhak... heaven lerrrr... ah!! berangan tu umpama kudapan bagi aku.... feveret tu... kakakakakaka....

      oit!! oit!! kalah... kalah.... jgn sebut... sensiti.... kakakakakka...

      Delete
    8. hahaha . berangan tu hobi mengisi masa lapang ea pakcik ?

      sensitif ke ? sori la ye . hehe

      Delete
    9. huhuhu... berangan sesikit je... hobi tu,... hobi...
      tapi kalau utk mendapat panggilan baby jonni... itu bukan berangan... itu impian... kakakakakaka...

      hakhakhak... x ah... mana ada... sesaja je...
      biasak ah bola... aku x ah taksub sgt... huhu

      Delete
    10. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew , sampai ke impian . haila pakcik . nanti suruh le sesape belikan lampin untuk pakcik ye . baby tak pandai ke tandas sendiri . kan . heheehehee

      bola itu bulat . kejap masok gol , kejapp outsight . kihhhh3

      Delete
    11. apa eeeeeeeeeuuwwwwww.... biar ah!! dengki ah tu... wakakakakka...
      eleh.... itu baby lain... ini baby jonni der.... kehkehkehkeh...

      huhuhu... aku sbnrnya peminat sukan ragbi tau...
      so.... bola itu lonjong... kehkehkehkeh

      Delete
    12. hahahaha . iyelahh pakcik . nak menang jugak tu .

      lonjong ke , bulat ke . same je . bola tetap bola . hehehehehehe :P

      Delete
    13. hakhakhak... biasak ah... aku mmg nak menang je... kehkehkeh...

      ye la... ye la... united kalah... ye laaaaaaaaaa....
      hakhakhak... siyut je ko ni... kalu bab mengusik... bg la kat ko... mmg champion... kehkehkeheh

      Delete
    14. bak kate Johan "semua adalah pemenang . menangGUNG KEKALAHAN . kihhhhh3

      pakcik , offsight tu ape ???

      Delete
    15. elehhhhhhhhhh... da aku kisah!! kekekekke...

      kalu offside tu curi ayam....
      kalu offsight tu rabun kot... kakakakakkaka..

      ko la... memandai je ckp offsight... kekekeekeke

      Delete
    16. danggg !!!

      salah eja . offside la . huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu TT_TT

      Delete
    17. hakhakhak... wekkkkk!! salah eja... salah eja.... wekkkkk!! kakakakakaka...

      Delete
    18. cehhh , salah eja aje pon . tak jadi masalah . :P

      Delete
    19. hakhakhak... tak kisah ah... janji aku boleh gelakkan ko...
      asyik aku je ko gelak... mana boley jadik... kakakakaka...

      wekkk!!

      Delete
    20. yelaaa . tak apelahh . bagi je lah pakcik peluang nak gelak . gelak la puas puas . tapi ni yang last . ingat tu . LAST . bwahahahahahahahahahahahahahaha !! (gelak jahat)

      Delete
    21. hakhakhak... eleh... xdenya yg last2...aku akan gelakkan ko gak nanti.. wekkk!! huuhu.. wakakakakaka...

      Delete
    22. cehhh , iyekan aje la . kang tak bagi peluang , merajok plak , makin kerepot nanti . kihhh3 .

      Delete
    23. eleh... i minum innershine hari2... x kerepot punya... wakakakakaka...

      Delete
  18. yup isnin aku mmg bahagia sbb aku cuti muhahahaha..direct sampai esok tuh :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! mana aci camtu... main tipu tu wei.... x aci arrrrr... huhuhuhu

      Delete
  19. bukan main bersemangat waja hari isnin dia, mentang2 esok cuti.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep!! cuti itu amatlah meriangkan... wakakakakaka

      Delete
  20. Aku stress hari ni. semalam pun stress jugak. esok? err mungkin.

    hidup dengan tekanan sangat menyiksakan -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... camy... camy... sabo la eh? jgn stress2 sgt... chill out bebeh... chill out... huhuhu...

      yep!! hidup ini mmg tak mudah....

      Delete
    2. ko ni hepy semacam je. ada pape ke? kehkeh :D

      Delete
    3. hakhakhakhak.... aku mmg mcm nih... hari2 hepi... setiap masa.... kakakaka....

      Delete
  21. hebat tul uncle Jonni. betul tu senyuman juga adalah sedekah paling mudah dilaksanakan, x ada sebab tak nak senyum dgn kawan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! senyum itu adalah sedekah....

      Delete
  22. tq terjah ke blog pesona, walaupun memang x ada pesona.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... setiap blog tu ada pesona dan identiti sendiri....
      itu sudah pasti.... huhuhu

      Delete
  23. hahahaha =) comelll je .. hepy naaa.. mentang2 cuti.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... gua mmg camni... hari2 hepi.... lagi2 kalau cuti.... kakakakka...

      Delete
  24. Pergh! pandai abang joni joget! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah.... prektis2 kat joget lambak....
      kakakkakaka

      Delete
  25. aku sangat suke post kali ni, walaupun simple tapi rutin tu sangat dekat dalam hidup semua orang.

    syabas

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... thanks bro...
      tapi sbnrnya tu entri dah takde bende nak dientrikan... kakakakakaka...

      Delete
  26. wah wah wah... ceria sungguh..bagus ler cenggitu kan... kalo tiap2 ari gini kan bagus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... sesekali ceria tu bolehlah... kalu hari2 kang org ingat gila pulak kang... kehkehkehkeh

      Delete
  27. amboi..ape maksudnyetu,hu2..ohye,nape tak buat komen popup window,senang sikit -p

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.... takde pa pe maksud pon... huhuhu...
      huhuhu... sblm mmg pakai pop up... saja je skrg try pakai stail camni... susah eh? huhu

      Delete
  28. Bajet comel la tu buat aksi penari ballet macam tu.. ;D


    Jangan lupa cium tangan emak setiap hari, setiap minggu, setiap bulan..


    Sekuntum senyuman mampu menceriakan hari seseorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kiut ah beb.... kan comel tu.... wakakakkakaka...

      hakhakhak.... setiap kali nak pegi keje... huhuhu... itu sudah pasti....

      huhuhu.. senyum kan sedekah.... kan? huhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger