PENEMUAN SATU PENCARIAN






             Pergi jamban, hmmmm... itulah saja alasan yang mampu aku berikan pada bos sederhana besar aku bila dia bertanyakan tentang Abang D. Abang D pun satu, asyik hilang saje. Tak habis-habis mencuri tulang.


         Lalu aku pun pergi menuju kearah jamban, walaupun aku sendiri tak tahu adakah beliau akan ada di sana. Takpelah... kalau dia tiada di sana, akan ku cari di tempat yang lain. 








           Sampai sahaja di jamban, ku lihat gelap sahaja, maknanya tiadalah beliau memerut di situ. Lalu aku meneruskan pencarianku di tempat yang lain. Aku menuju ke arah tangga. Ya. Disitulah tempat melepak yang paling ideal. Maklumlah ruang tersebut cukup sejuk dan privasi. Sampai sahaja di depan pintu menuju ke ruang bertangga tersebut, ku lihat......










          Binawe betul!! Patutlah asyik menghilang sahaja, tengah sibuk menjual minyak urat pada si Susanti rupanya. Gatal juga orang tua ini. Aku yang masih muda remaja ibarat buah mempelam yang belum masak ranum pun tidak segatal beliau. Kurang asam!! 


          Aku pun tidak mahu berada lama di situ menyaksikan sandiwara mereka, maklumlah sudah agak lama juga aku di situ. Lalu aku pun bergegas kembali kearah bos sederhana besar aku itu untuk melaporkan secara terperinci insiden yang berlaku.






               
         Sampai sahaja dihadapan bos sederhana besar aku itu, aku terus mula menceritakan segala yang berlaku tanpa mengendahkan lelah yang aku alami.









moral of the story : Salah satu benda yang amat aku tidak gemari adalah kaver mengkaver kawan-kawan. Bukan apa, diorang sedap-sedap membuat onar, aku yang terkebil-kebil dok mencari alasan untuk menyelamatkan mereka dari kene bebel. Sekian terima kasih.



Nota kaki sengih : Menggunakan ayat sebegini ketika meninggalkan jejak di cbox aku, tak kisahlah ianya auto-blogwalk... membuatkan aku rasa ingin berhenti berblogging.















**** THE END ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

153 comments:

  1. hahaha.. btol2.. puji semacam je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ingat aku ni gadis ke hapa nak kata cantik.... wakakakkaka

      Delete
    2. kih2... gadis dara lagi brow.. hahhaha

      Delete
    3. hakhakhakhak... siyut ah lu bro... kakakakaka

      Delete
    4. eh.. ke dah xde darew.. ahahhaaahha gurau bro

      Delete
    5. hakhakhak... ingat aku ni anak dara ke bro... kehkehkeh..

      Delete
  2. bagus tol pkck nie tolong kaver member..p mesti penat kan kena kaver nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa... biasa ler tu... yep!! letih dan malas nak kaver2 kdg2... huhuhu

      Delete
    2. kan2...2 le..p 2 le kdg2 kesian lak bila x tlg kaver..huhu

      Delete
    3. tolong tu mmg ah tolong... tp dlm hati mengeluh... kan? huhuhuhu...

      Delete
    4. betul 2..asyik mengeluh je lps tolong kaver..huhu
      rasa bersalah pun ada...

      Delete
    5. hakhakhak... biasak ah... buat sesuatu kerna terpaksa... camtu ah... kan?

      huhuhuhu

      Delete
    6. betul je? mana hadiah?... kalau betul kene bagi hadiah...
      kakakkakaka

      Delete
  3. blog cantik... mesti orgnya cantik!! haha~ wat kelakor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku pon nak guna ayat tu lah bila tinggal jejak... kakakaka

      Delete
  4. hahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaahhahahahhaahhahahahaha...!!

    ReplyDelete
  5. ohhhh u are so beautiful ~

    eeuuuwwwwwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... ontah ah... terasa aku ni sorg gadis yg gojes je... kehkehkehkeh

      Delete
    2. gadis kah??? hahahaha

      bela lagi rambut panjang mcm repunzel..

      mmg tercantek la kan

      Delete
    3. owh!! sudah bukan... kehkehkehkeh...

      hakhakhak... itu zaman rock aku dahulu... skrg zaman pop etnik je...
      jadi lebih selesa berambut pendeks...

      kehkehkehkehkeh...

      Delete
  6. kahkahkah...owner cantik ke? auuwwww...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ah cantik.... gojes, ayu, manja dan fotogenik je.... wakakakakaka...

      Delete
    2. auuuuwwww uolsss...kah3....fotogenik la sangat....

      Delete
    3. hakhakhak... eh!! fotogenik... fotogenit... fotostat... fotosintesis... senang citer semua jenis foto aku ada... kehkehkehkeh

      Delete
    4. hahahha....fotogedik ade...ade la tu...kehkehkeh....

      Delete
    5. adaaaaaaaaaaaaaaaaa.... itu yg paling dominan... itu mmg fakta...
      kakakkakakakka

      Delete
    6. kahkahkah.....dominan yeee...meh tunjuk kat aku...

      Delete
    7. tanak ah.... maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
      i ni pemaluuuuuuuuuuuuuuuu....
      (sambil kuis2 tanah ngan ibu jari kaki)


      kahkahkahkahkahkah

      Delete
    8. adoyaiii.....nak gelak guling2 ah....tengok uncle pemalu...keh3

      Delete
    9. hakhakhak... oit!! ko gelak pesal... mmg dah aku ni pemalu... serius neh... kakakakaka

      Delete
    10. kah3....eleh gelak ahh...pemalu kunun..lain ah aku ni, pemalu..huhuhu...

      seyes eh uncle pemalu?takkkk ponnn..keh3..

      wekkk

      Delete
    11. hakhakhak.. apa kunun2... xde kunun2 laaaa...
      aku ni mmg pemalu... kehkehkeh...
      ko pemalu? hmmmm... bagus ah camtu... kehkehkehkeh....

      hakhakhak... serius ah ... pemaluuuuuuuuuuu... huhuhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. bukan mak jonn....? kahkahkahkah

      Delete
    2. napa? napa? ko terhantuk ke...?

      kehkehkeh

      Delete
    3. tolong tolongg. gosok-gosokkan kepala aku. sakit pak jonn!

      Delete
    4. ok... ok... jap... jap... aku cari seterika.... jap..

      mana pulak seterika aku neh... bila nak pakai x jumpa pulak... kehkehkeh

      Delete
    5. sampai hati kau pak jonn. sedih aku

      Delete
    6. ooooo... tak bley pakai seterika eh? ... ingatkan boleh... kehkehkehkehkeh..


      abis tu minyak angin takde.... yg ada pon minyak motor... camne.... huhuhuhuhuhu

      Delete
    7. sudahlah. aku bosan dengan janji-janji palsu

      ekekekek :D

      Delete
    8. hakhakhak... sudah..? hmmm... baru nak tabur janji2 manis neh....
      x sempat aku....

      kehkehkehkeh

      Delete
    9. dah lewat ni. tengok ko tak tido lagi mula rasa nak fikir bukan-bukan

      kahkah :D

      Delete
    10. hakhakhak... blom ler... ada bende lg nak buat lagi neh...

      hakhakhak... alaaaa... mcm ko tak tau... mmg peberet aku dok pikir bukan bukan... kehkehkehkeh

      Delete
    11. aku kan terima kau seadanya. kehkeh :P

      Delete
    12. hakhakahkhak...tapi apasal tadi aku nak gosok pala ko... ko tanak plak.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    13. kau snagat kejam pak jonn ;'(

      tengok, kan aku dah nagis

      Delete
    14. alolololo.... jgn ah nangis.... alololo... meh sini... meh sini sandar pala kat bahu uncle.... kehkehkehkeh...


      dah... dah... dah... pi tidoq budak...

      aku nak tido dah neh... ngantuk gila. penangan bola semlm... kakakakaka. nite budak... huhuhuhuhu,,...

      Delete
  8. saya pun tak suka nak kaver membe nih. menyusahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul tu... kalau sekali sekala ok je... tapi kalu selalu sgt... hmmmm.. letih ah... huhu...

      Delete
  9. bagusnya dpt kawan mcm ko wak... beruntung benor... bgs tul ko cover kengkwn yer... syabas merebeteh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada bagus.... tersepit dlm situasi ada lah... di telan mati katak... di luah mati katak juga... kehkehkehkeh...

      kang tak di kaver ada yg kecik hati pulok... kakakaka..

      Delete
  10. wahh.. sahabat terbaekkk.. *thumbs up*

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaekk la sgt weiiiiiiiiii.... huhuhuhu

      Delete
    2. yela.. lindungi kawan dari kena baham.. hahaha

      Delete
    3. pastu aku plak yang kene ngap!! bagus.... kehkehkehkeheh..

      Delete
  11. slambe je ko kata kwn cirit.wakaaka. tapi memang tak best kalau kena kaver kwn dgn mcm2 alasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... dah tu je yg terpukir bro... kakakaka..

      yep!! tak di kaver kang dorang ckp apa plak kang.... biasak ah tu... huhuhuhu

      Delete
  12. hahaha! tapi aku bukan dari uzbekistan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ke? dari mana wak....

      turkmenistan... tajikistan... kazakhstan... kehkehkehkeh

      Delete
  13. tak baik menipu tau tak.....

    alamak!!!...ayat kat cbox tu rasa macam nak cari besen je lah.....
    uwekkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... abis nak buat camne lagik... huhuhu...
      kang tak di kaver... member.. kang kecik pulak kaki dorang,.... huhuhu..


      hakhakhak... eleh.... dengki ah tu... ada org kata aku ni cantik.... kakakakaka...

      Delete
    2. kalau asik kaver je..bila diorang nak insaf..
      huhuuhu....

      cantik?...dah macam nyah dah aku tengok kau..
      hahhahahahah....

      Delete
    3. hakhakahk... abis nak buat camna beb.... member member... huhuhu...

      biarrrr ah... sesekali nak gak rasa sedikit gojes beb... kakakakakka

      Delete
    4. member lah nak kena nasihat tu...

      hahahaha...gojes?...dah macam gajus aku tengok...

      Delete
    5. hakhakhak... ceh!! sume dah tua2 bangka... aku sorang je yg remaja... nak nasihat camne... huhu...

      gajus? hakhakhak... gojes laaaa... tau... gojes bebeh.... huhuhu

      Delete
    6. kau remaja?....
      hahahha....sentiasa remaja kau ni...

      gajus + gojes = hahahahhahha....
      sama je aku tengok takde beza ....

      Delete
    7. hakhakhak... biasak ah.... 10 tahun lg pon aku akan ngaku remaja lagi... kakakaka...

      gajus + gojes = just gojes.... kehkehkehkeh...
      sekali pandang mmg ah sama... cuma pandang byk2 kali.... lainnnnnnnnnnnn... huhuhu

      Delete
    8. hahahaha...nak menagng jugak dia ni...siyut je...

      Delete
    9. hakhakhakahk.... biaaaassseeeleeeeeeeeeeerrrrr.... kehkehkehkehkeh.

      mesti ah aku nak menang... asyik kaloh aje... huhuhu

      Delete
    10. kau memang..

      waaa...glamer sekarang ni..siap ada orang rindu bagai lagi...kihkihkih....

      Delete
    11. glamer pala lutut ah... gelama ada... sekilo rm 6 ... nak? huhuhu....
      alaaaa... bebudak ni memain je ni... huhuhu... saja je gegurau... huhuhu

      Delete
    12. gelama masin ada?
      bagi aku 3 kilo...
      hehehehhe

      Delete
    13. 3 kilo? nak buat apa byk2?
      ingat kopok leko ke nak byk2.... kakakakkaka...

      Delete
  14. mcm sengal je ayat mmat tu..die ckp kau cantek?? agagagagaga... pa pe pun aku pun pnh gak kaber kawn2 aku kalau bos cri..mcm pnt gak nk pk alasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... auto blogwalking tu.... napa? x percaya ke aku ni cantek..? kakakakakkaka.....

      ak ah... rasa x selesa kver2 neh... huhuhu

      Delete
  15. tu la pakcik sapa suh karton rambut panjang..lau rambut pendek confirm og igt laki..sbb skang ni laki pompuan xde beza..laki nk jadi pompuan..pompuan nk jadi lelaki..XD..

    baik pakcik cover kawan kan..tp itu yg x suka..kawan dtg lewat suh sy tulis kt buku..er..nk xnk tulis gak..err..x suka..benci2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... oit!! ingat aku x cantik ke? wakakakkakaka..

      ak ah... x selesa ngan x sedap hati kan...? buat satu benda tu kerana terpaksa... jd serba salah.. x tolong... member pulak... kehkehkehkeh

      Delete
  16. blog cantik macam ni, mesti owner pun cantik...
    HAHAHAHAHA!!! cntek giler UNCLE JONNI


    kaver kawan baek punyer....~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! ingat aku ni x gojes ke? ko blom tgk aku pakai shawl lg tau.... kehkehkehkeh.... owh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

      kaver kerna terpaksa... kakakaka

      Delete
    2. gojes giler ko kan~ pakai la shawl skali~ show next entry~ hak3

      Delete
    3. hakhakhak... pakai shawl?
      hmmm... alamat teruk aku kene belasah ngan org kg nanti... tanak aku...
      kakakakkaka

      Delete
  17. hahaha uncle masam..hahaha kan uncle ckp ''buah mempelam yang belum masak ranum ''
    sejak bila g thai bt pembedhan tukar jntina ney uncle ? cantik??hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye lah. wei... tak ah masam sgt.... adalah manis tu sikit2... kakakakaka...

      hakhakhak... biasa ah dia tgk aku dari belakang... tu yg ingat aku ni gadis tu.... kakakakkaka

      Delete
  18. Hm. sekarang aku rasa bersyukur sebab dah buang c box. kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... nasib baik ah ko dah buang.... kalu tak mmg aku dah kacau2 cbox ko plak... kehkehkehkeh

      Delete
  19. haha hai abg cantik hihi :P

    ReplyDelete
  20. hahahaha.......jangan lah pencen berblog uncle...sunyilah hidup saya tanpa membaca blog yang cantik ini...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cantik cantik jgn sebut eh? sensitip......
      kehkehkehkeh...

      Delete
  21. Replies
    1. hakhakhak... mmmm... auto blogwalkig tu... huhuhu...
      kalu manual blogwalking... xdenya nak tinggal jejak camtu... kakakaka

      Delete
  22. Jangan marah yang last tu.
    biaselah, orang lain2 kan.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tak ah... tak marah pon....
      auto blogwalking tu.... huhuhu...

      xpe ah.. sesekali dpt mesej camtu seronok gak... kakakakaka

      Delete
  23. hahaha.. abg jonni...u ni cantek ke? keh keh..

    adei... ni mesti main taram je masa blogwalking... tak pon..auto blogwalk kan..

    huhu

    aku xsuka btol klu kena cover line utk org lain..sib baik laa jejaka2 kat opis nie.. xde yg gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ah canti.... ayu je... kakakakaka...

      ak ah... auto blogwalking neh... kalu manual x hingin dia nak tulis mesej camtu... kakakakaka...

      hakhakhak.... ak ah... rasa x syok ah nak kver2 neh... huhuhu...tp dah member2... xpe ah.... huhuhu

      Delete
    2. ayu???? haha.. ayu sleeping ke.. keh keh..

      haha.. kalau dia tau.. mmg dah konpem xhingin tulis cenggitu kan..kan.. aku pon xkan tulis..biarpun dipaksa sejuta kali... hik hik...

      Delete
    3. sleeping? no... only sleeping when working,... kakakakakkaka...

      hakhakhakhak... wah!! dipaksa sejuta kali? mmmmm... kalau dibagi 2 ringgit?
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  24. hahahahahahha !

    kelakar lah uncle jony neh !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar je? cantik...? x cantik ke uncle neh.....

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  25. hahax!! pengajaran betul..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... byk sgt laaaaaaa pengajaran dlm blog neh... kakakaka

      Delete
  26. haaaa... kalo uncle jonni hilang, ade tak kawan2 cover baikkk punye? hehehehe... nak tolong org pun kene la tgk org tu camner lak gayanye... jgn kite yg susah balik... hehehehe.. tau uncle ni baik orgnye, heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tu la pasal.... jd serba salah kak... nak buat camna....
      member member... huhuhuhu,...

      Delete
  27. owner cantik......?
    bia betolllll....
    =.="

    ReplyDelete
  28. haku memang respek la enkau , konsisten berblog. bagus2. aku selalu on tapi tak hapdate2 ahahaha

    mungkin sebab aku dah terlampau tua kot, yelah dah 2 generasi kampung daun kan



    Ikhlas,

    Hashirama senju

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... konsisten pemende bro... kdg2 xde mood gak... huhuhu..

      ye ah... ko kan sibuk. Maklumlah skrg kau kan dah jadi hokage.....





      yg benar :

      kakashi senpai



      .

      Delete
  29. perrghh.. terbaek la uncle cover member tu .. ahaha =p btw, yg kat cbox tu.. hampeh gilerrr.. hahaha. tu jenis yg men letak link je kat cbox.. rasa nk lempang ja.. aku pon slalu tkena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... part yg cbox tu auto blogwalking tu beb... huhu. mmg tah hapa2 kat cbox tu... yg tipu letak link iklan pon ada... huhuhu...

      memang macam2... huhu

      Delete
  30. kehkeh untungla ada kawan mcm pakcik ni...payah nk cari opismate yg nk tolong cover kot.ha tu salah satu sbb kenapa aku malas nk letak cbox haih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... member member camtu ah... huhu... tapi tetap rasa x best dan x syok... kakakaka...

      c box ni selalunya mesej tah hapa2 yg ada... kehkehkeh...

      tapi dapat mesej kata aku ni antik... ok apa.... kakakakakka

      Delete
  31. bagus kalau dapek member mcm uncle jejon.....leh den ngular hari2.....kih...kih...kih...kih...kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg hari2 ah ko kene pau ngan aku nanti...belanja mkn hari2... kakakakaka...

      Delete
  32. wahhhhh . pandai ekk pakcik cover member . good good . sekali sekale boleh lahh , kalau dah selalu memang ini makan dia la . kehkehkeh

    ehh , orang'puji' pakcik tu , tak nak ke ? hihihi . penangan Fair & Lovely kott . huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! sekali sekala ok je... kalau dsah berkala-kala... naik lemak ah. huhuhu...

      haaaaaaaaaaaa... akhirnya ada gak yg perasan akan kegebuan dan kemulusan kulit muka ku... ah!! aku rasa sedikit gojes di situ... kakakakakaka

      Delete
  33. kalau dah sampai naik lemak , kita kurangkan 'lemak' dia tu . plastic surgery . bwahahahaha . nasihatla dia ye .

    ececececehh , hahahahaha . memang tak boleh sangkal lagi . pakcik memang 'gojes' dari dulu sampai sekarang . :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... dah x mkn nasihat2 la der... huhuhuhu... biasak ah... kwn2... camtu arrr... huuhuhu

      Delete
    2. tak ape la pakcik . sabar je la ea . sabar tu kan sebahagian daripada iman . kan . haa

      Delete
    3. hakhakhak... sabo je laaaaaa... ko pun sabo je eh... tunggu result sampai kol 5 pagi... huhuhu

      Delete
    4. kita same-same sabo ea pakcik . huhuhu

      member dh tahu dah result . adoyyyyy .

      Delete
    5. yep!! sama2 ah kita besabo eh? huhuhuhu....

      Delete
  34. hii aunty j0nni...opppsss..
    hii uncle j0nni..ngeee :p

    hahahaha..terbaik la..unt0ng la dpt opismate cm gni...hahaha :D
    keep writing..l0ve ur entry..(entry je ye..hee ^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! aunty celah mana plak ni... huhuhu...

      hakhkahak... ah!! aku memain je blogging... suka2... huhuhuhu...
      hanks beb....

      eh!! kalau suka orgnya pon xpe... aku ok je... wakakakakkaka...

      sori.. jas keding je ye... huhuhu

      Delete
  35. abg jonni, x de ke kisah pengalamn cinta2 monyet abg jonni dulu2?tingin gak nk bace kisah2 cinta abg jonni dulu kala...apekah semanis kami yg mude2 ni?hak3

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh no.. no.. no... no monkey2 love story kat sini... kehkehkehkeh...
      segalanya untuk citer merepeks2 sahaja... huhuhu...

      ya... zmn uncle dulu xde henpon2... fb2... apa sume...
      kitorang berhubung guna telegram.... kakakakakkaka

      Delete
  36. rindu ngan uncle...eeeh silap...blog uncle...

    psss....rietta pown xsuka cover2 org ngelat...tapi tpksa...sian gak kt dorg...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cis!! baru nak perasaan aku... huhuhu...

      yep!! x selesa ah beb.... x suka... huhuhuhu...
      tu ah.. kita buat dgn hati yg x ikhlas... huhuhu...

      Delete
    2. Ok la ok la....rindu la ngn uncle....hehehe...esok nk g sepang....nam hr berkampung kt sna...harap harap line bband xwt hal...kang rindu lgi ngn blog uncle...hehehe...

      Delete
    3. hakhakhak...yes!! yes!! yes!! kakakakaka...

      wah!! 6 hari.... slmt berkampung di sepang... sepang kat belah mana?

      Delete
  37. Tiap2 hari kena kaver orang... Benci! Benci! Tapi terpaksa jugak.. BENCIIIIII!


    (hanya mampu nangis kuat2 dalam lubuk hati)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... oooo.... yg jadik bidan terjun2 tueh.... huhuhu...
      hmmmm... sabo ye kak...sabo je yg mampu... kan?... huuuhuhu...

      Delete
  38. lukisan cantik, aunty jonni pun mesti cantik. hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... aunty pulak dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..... kehkehkehkeh

      Delete
  39. jgn lah berhenti berblogging uncle. tak best laa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana nak benti... propa je statement tu... huhuhu

      Delete
    2. cehhh , ayat nak tacing je kan. propaganza sangat !

      Delete
    3. hakhakhak... biasak ah .. aku nih peminat kiah propa...
      yg kat tibi 9 tu... aku suka sgt gelak dia...

      kehkehkehkeh

      Delete
    4. hahaha. 'jage jage ade yang meghati.

      bhawahabahawaaa<--gelakterabur

      Delete
    5. hakhakhak.... oit!! mengajuk pengacara peberet aku ye... siyut ah!! huhuhuhu....

      Delete
    6. hahaha. elehh pengacara peberet kunun. nape tak undi dia masuk ABPBH ari tuu ?

      Delete
    7. hakhakhak... x sempat nak vote ler.... huhuhu...

      tapi suka tgk gelagat kiah propa... maveles gitu... kakakakka

      Delete
  40. kalau org tanya mana kwn p, aku cakap taktau je, dr aku bohong hahah. naif la siot aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bagus... jgn berbohong... x elok...
      kan bagus kalau naif,... huhuhu..

      aku bukan seorg yg naif... itu fakta...
      kehkehkehkeh

      Delete
  41. Hahahaaaaa! Santeknye Uncle Jonny!! Awwww..!! Hahahahaha :))

    Btul. Betul. Betul... Dia sedap je nyapu minyak urat, Uncle Jonny yang sakit-sakit sendi nak kaver line. kann.. Ciss sungguh!

    ReplyDelete
  42. hakhakhak... siyut je... huhuhu...

    hmmmm... biasak ah... tanak kaver... member.... tapi kalu selalu sgt kaver... naik minyak plak... kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  43. kemain kaver mengkaver.. meriah tue.. kah kah kah..


    aku pun selalu dapat komen macam tue bro... sakit gak hati.. rasa nak buang jer cbox tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... kwn2.... kene ah kaver mengkaver... huhuhu...

      hakhakhak... biasak ah.... cm2 mesj ada... huhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger