SELSEMA IKAN

AHAD.




          Pagi tu memang aku tak sabar-sabar nak mancing. Maklumlah minggu lepas tak dapat pergi. Dah tahap kemaruk dah ni. huhuhuhu.






          Haaaa... inilah tempatnya, tak jauh dari rumah aku pun. huhuhu. Jalan kaki pun sampai. Sekarang tu air tengah naik pasang. Gila best. Tapi yang tak best ikan makin pupus. Semenjak banyak tongkang-tongkang besar lalu lalang bawak scrap ngan kapal korek. huhuhu.


        Tapi gian punya pasal, mancing je lah. Seharian dok kat situ dari pagi sampai petang. huhuhu. Masa mancing tak ah terasa apa-apa, tapi bila balik petang tu mulalah....








         Kehkehkeh. Gila fening kepala doe.. Pergi 2 orang, masa balik dua-dua pening. Cantik ah... Malam tu mula badan rasa tak sedap sangat, pening ngan rasa hangat semacam badan nih...






        Keesokan harinya dengan rasminya aku dijangkiti selsema. Senang cerita demam. huhuhu. Tu je nak cerita pun. kehkehkeh.




nota kaki rempit: Maaf. Dah 4 hari aku tak blogwalking. Banyak berehat dan baring-baring. Bukak pc tak bley lama-lama...  kefala fening-fening. Nanti ah bebila aku ronda-ronda balik blog anda. huhuhu.












**** the end ****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

127 comments:

  1. Cian Encik Gorie,

    Ikan tak dapat,
    selsema pula yang dapat * pantaun 2 kerat. HAHA.

    *getwellsoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan x dapat,
      selsema pulak yg dapat,
      tapi mc pun dapat!!

      kakakakakaka... pantun 3 kerat beb... huhu

      Delete
  2. jap jap cantik layout dan header !!!

    *weeeee :) hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakha... tapi jadi pening ah aku tgk...
      byk gambo kecik2... huhuhu...

      Delete
  3. kesian tuk uncle jonni nie...moga cepat2 sembuh ye tuk update blog nie..hehe...minum air carrot susu insyallah selsema 2 akan ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ke carrot susu berkesan...
      tak pernah try lg ah... huhu

      Delete
    2. aq ade bace artikel 2 kat tenet..hehe..
      pas2 aq try minum..alhamdullilah baik le..p x taw le klu ko camne lak...sbb badan kite kan lain2..haha...

      Delete
    3. hakhakhak... tu arrrr... kalu org yg rock n rol cam aku boleh elok ke tak minum keret susu... kehkehkehkeh...

      Delete
    4. x taw le 2..cuba le ko try..haha...baru taw hasilnyer..berkesan x carrot susu 2 kat bdn rock ko 2..haha...

      Delete
    5. hakhakhak... hmmmm... kena cuba tu.... manalah tau kan karet susu tak lut ngan rockers cam aku nih...
      kehkehkehkeh

      Delete
    6. hakhakhak... ok. len kali aku try buat...
      hmmm... tapi kalu yg buat tah sedap tah idak...
      kehkehkehkeh

      Delete
  4. abg jonni, slamat sehat kembali!! boleh mancing lagi..eyh, cam pantun lak..kehkehkeh.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! ko nak pantun gak ke?
      hmmm...

      ak ah... nanti lepas mancing demam lagi... kehkehkehkeh..
      cuti mancing kot pas ni... huhu

      Delete
  5. heeey JONNI. *suka hati aku pgl jonni tetiba* haha, grr.kau demam ah ni ? get well soon brotha :D
    BILA SIHAT WALAFIAT UPDAE COMIC BELOG KAU YE :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heyyyyy haniza... kehkehkeh...
      thanks beb.... dah baik pon... huhuhu...

      hakhakhak.. tgk ah nanti kalu ada benda nak update...

      Delete
    2. haniza kau taip . peh retro :P haha. lah sihat ke. konon je, macam kritikal. hew hew hew *gelak mintak pelempang* HAHA

      Delete
    3. hakhakhak... retro la bagus... ko ni ah... huhuhu...

      aish!! sihat derrrr... x percaya? tgk ni... tgk ni...
      (sambil tayang biseps)
      kehkehkehkeh

      Delete
  6. dapatkn rehat, makan ubat. pastu boleh mancing balik. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pastu demam balik... mc lagi...
      pastu kena buang keje... cantekkkkkkkkkkk....
      kehkehkeh

      Delete
  7. kesiannya pakcik jonni...

    cepat sembuh ye ^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak...
      thanks beb...
      dah sembuh dah... huhu

      Delete
  8. kenapa demam?
    panas sangat ke tempat tu?
    ke kena sampuk?
    eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. panas beb tempat tu... huhuhu...
      menggelegak woooo kepala... huhuhu...

      hakhakhak... sampuk? letih ah kalu kena sampuk ...
      tmpt aku dukun takde plak tu.... tukang urut byk...
      kehkehkehkeh

      Delete
  9. Sy time demam hari tu pun tak buka laptop sgt. Bila dah okay, baru buka. Sebab kalau buka time demam, tengok skrin memang pening

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah la beb.... aku pon...
      nak demam teruk tu takdelah..
      tapi mmg pening bila layan pc... huhuhu...

      tu yg tak berblog tu... huhu

      Delete
  10. Replies
    1. Alhamdulillah... dah sihat kak.... huhu

      Delete
  11. alasan tak nak pergi kerja la tu..pergi mancing sabtu..bukan ahad..ahad esok nk keje..**kan dh jadi cm akak pakcik..bebel je ni..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mancing set hari ahad je... sabtu buat mende lain... huhuhu... alaa... bley mc beb...

      owh no... ko bley ah jd geng akak aku... geng suke bebel...
      kakakakaka..

      Delete
  12. Uncle Take Care Yea...Jangan Lupa Mam Obat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... thanks rieta... ok dah ni... huhu

      Delete
  13. waa..best nya kat umah kau ada sungai....
    lain kali bawak payung..
    kalau takde payung pijam je dengan coton candy...
    hehehe...dia ada payung comel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... wah... gojesnya rasa kalu aku bawak payung...
      hmmmm... payung dia warna pink.... tanak ah aku pinjam... kehkehkeh...


      lepas ni ko mesti suruh aku pakai kain batik plok ye... huhu

      Delete
    2. hhahahah..
      tak sempat nak bagitau kau dah tahu...dasat r kau ni...
      ada bela hantu ke?

      Delete
    3. hakhakhak... aku dah tau peel ko nih...
      kalu tak mengenakan aku tak sah.....

      ish!! tak bagus ah bela2 hantu neh... takde pekdah...
      baik bela toyol.... bley kaya...
      kakakakaka

      Delete
    4. hahahahha....apalah kau ni bikin jatuh gua punyer saham...

      toyol tu kan seangkatan dengan hantu jugak tu...
      apa daaaa.....tu pun tak tahu...

      Delete
    5. hakhakhak... takpe... minggu depan pasaran saham akan naik balik...huhu..

      ye keeeeeeeeeeeeeee? mmmmmm....
      ingatkan lain... kakakaka

      Delete
  14. ko pening2?? ade muntah2 tak?? cpt gi klinik berhampiran... last dtg bln bile??? kehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cis!! ingat aku ni surirumahtangga apa....
      siyut ah... huhuhu...

      skrg ni bulan 4... bulan depan bulan 5... huhuhu...

      Delete
    2. kahkahkahkah... manelah tau ko tetibe jd Mr. Mama... ko ni bkn blh percaye sgt...

      kalau mcm tu, lps raya, lahirlah anak ikan tu... kehekehkeh..

      Delete
    3. mr mama... owh no... nak masak .. basuh baju... owh no....
      kehkehkehkeh...

      hakhakhak... inak ikan pulak dah... aku x bela ikan derrrr..
      itik je ada... 3 eo lagi... kakakakaka

      Delete
  15. brapa ekor ikan dapat aritu? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ah beberapa eko sahaja... kecik2 ah...
      campak masuk sungai balik ah jawabnya... huhu

      Delete
  16. keh3....cepat sehat ye uncle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bila sehat bley ah ko buli2 aku ye...
      kan? kehkehkeh...

      Delete
    2. yela2 aku tak buli uncle dah....cepattt sehatttttttttt...hahaha(gelak jahat)

      Delete
    3. hakhakhak... hmmmm... sikit pon aku x percaya.... kakakaka..
      humangaih... gelak cam penyamun... kakakakaka

      Delete
    4. hahaha...percayaaalahhhh(nyanyi lagu ct)

      hehehe(gelak sopan dah ni)

      Delete
    5. hakhakhak... dah,.. dah... tak yah nhanhi...
      sumbang..... kehkehkeheh..

      ish... ish.. ish... sopannya dia...anak sapolah ni.... huhuhu

      Delete
    6. keh3..anak kesayangan abah aku la...

      oittt aku ni pakar merosakkn lagu org taw...uncle baru tahu ek..hahahha

      Delete
    7. hakhakhak... cewah... anak manja la ni.... wekkkk!!
      kehkehkeh...

      hakhakhak... sian org tu buat lagu penat2... ko rosakkan pulak... pi ganti balik.... ganti balik....
      kehkehkehkeh

      Delete
    8. hahaha..anak degil ..keh3....

      hahaha..dh memang aku mcm ni, nk buat camno....malas r nk ganti balik sbb dh bnyk lagu aku rosakkan..kah3

      Delete
    9. hakhakhak... anak degil? hmmm.... patut kene rotan dia neh.... kehkehkeh..

      byk eh? wah!! untunglaaa... byk koleksi... huhu

      Delete
    10. keh3.....biase r uncle...hahahha

      memang r untung....uncle nk ke koleksi aku nih..kah3...2 singgit

      Delete
    11. 2 singgit? ingat citer upin ipin ke asyik2 2 singgit...
      kehkehkeh

      Delete
    12. hehehe..aku suka watak mail tu....dua singgit 2 singgit...keh3

      Delete
    13. hakhakhak.... x best ah... dah la x reti nak senyum... tgk gaya kalu tua besok... kedekut si mail tu... wakakakkakaka

      Delete
    14. kiut lg uncle...... wekkkkkkkkkk!!!

      Delete
    15. keh3...ape daa uncle nie...puji diri snirik pastu wekkkk wekkk lak..keh3..malu ah tu...hahaha

      Delete
    16. ek eh... mana ada muntah.. tu aku wekkkk kan ko la... kehkehkehkeh

      Delete
    17. ahahaha...eleh aku taw aaa....

      elehhh....aku wekkkkk kan uncle balek r camni

      wekkkk ;p hahaha

      Delete
    18. hakhakhak... boleh plak camtu.... kakakaka....
      main uwekkk2 pulak..... hmmmmm.... kompius aku... huhuhu

      Delete
    19. huhuhu..tu ah aku pon kompius.....

      kehkehkeh....

      Delete
    20. ko ah ngajo neh... tah hapa hapa tah...

      aku ni dah ah inesen gile.... kakakakkaka...

      Delete
    21. kehkehkeh..sape suroh uncle ikut.....

      inesen laaa sangattttt..hahahaha

      Delete
    22. inesen laaaaaaaaa... inesen dan suci.... seputih bunga kembja di taman.... haaaa... x cukup inesen ke tu....

      kehkehkeh

      Delete
    23. takkk inesennn ponnnn.....kehkehkeh

      Delete
    24. wakakakkaa...tensen la tu.. :p

      Delete
    25. mana ada tensen.... fotisen je.... kehkehkehkeh..

      Delete
    26. kehkehkeh...bnyk la uncle pnye fotisen...

      Delete
    27. dah takde dah... dah masuk tabung jap tadi... skrg zerosen... kkakakakakka

      Delete
    28. kehhkehkeh.....alaa jap g aku g amik duit tabung uncle.muahahaa

      Delete
    29. eleh... aku dah sorok dah tabung tu.... wekkkkk!!!

      Delete
  17. Kesiannya abg Jonni....moga cepat sembuh ye.Pssst...Lepas ni kalau nak gi mancing ajak kita tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. dah sembuh dah.. huhu.. thanks...
      boleyyyyy.. boley je....

      kita mancing haruan tasik nak... pakai umpan katak...
      umpan pasang sendiri... kehkehkehkeh.....

      Delete
  18. Replies
    1. tak ah sonyap sgt... bila berdengkur tu bunyi ler... huhu...
      aku bantai tido je bro... huhu

      Delete
    2. nikmat bro... nikmat tu tido...
      kehkehkehkeh

      Delete
  19. wah...cantik header.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... entah ah... pening sbnrnya bila aku tgk neh... huhu

      Delete
  20. Cain pokcik Jon..deman ek..to sht ..g mancing ag..he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakahkahkak.... pastu demm balik nanti... huhu..
      berulang-ulang le jawabnya... huhu

      Delete
  21. hohohoho....budak hingus! eeeeeeeeeeeee...=))=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.. siyut ah!! huhuhu..
      mana ada hingus lagi dah....
      dah sihat,... huhuhu...

      Delete
    2. sukolah tuh...kan da sht...ekekekekek

      Delete
    3. sukoooooooolaaaaa... tak yah nak lap2 hingus lagi...
      tekak pon dah sedap... bley minum ais puas2...
      kkakakakaka

      Delete
  22. alololo..ksianye..cpt2 mkn ubt n reht bnyk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. thanks ya... huhu..
      Alhamdulillah... dah baik dah...

      Delete
  23. Replies
    1. aiyoooooo... (tepuk dahi)

      yg ko ckp jepun apasal... mana aku paham...
      cakap ah jawa... baru aku paham... huhu

      Delete
  24. hhhhhhaaaaaaaccccccuuuuuummmmmmmmmm !!!!!!!!!!!!!!!

    agak bersin ade sampai ade keluar ikan sekali ke ? tak pon hingus bau macam ikan ? bwekkkkkk !! :P [ muntah ikan~ ] =..="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... muntah ikan? dah mcm citer badang pulak muntah2 ikan...

      ko demam gak ke? tu arrrr... tdoooooooooo je tau... taulah tgh cuti panjang..
      kehkehkeh

      Delete
    2. tak demam pon , tapi hingus tak berhenti meleleh . kah3 .

      tidur ?? memang la , bila malam menjelma , kita tidur la . adoyaii . siang siang kalau tidur , memang CANTIK la kan bina badan . kah3 . untung kan dapat duti ppppaaaannnnnjjjjjjjaaaaannnnnngggggggg . hehehehe

      Delete
    3. hakhakhak... ini citer hari isnin derrrr... baru khamis boley buat... huhuhu .. mesti ah dah baikkkk... kehkehkeh..

      wooooooo... tido... sila tido puas2... cuti panjanggggggg... sonok sgt ah tu.... ingat aku jeles ah tu...

      tak ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.... kakakakakka

      Delete
    4. ecehhhhh :P

      memang la seronok , tapi macam biasa la , lame-lame dok bosan jugak .
      hmmm , one more , ade ke sesiapa suruh JELES ke ?? haa , tak ade kan . so , tak payah la nak mengaku TAK JELLLLLLLLEEEEESSSSSS! wekkkk! :P bwahahahahaha

      Delete
    5. hakhakhak... gila kerek dia neh... mentang2 dpt cuti panjanggggggggggg...
      eksen plak ye... huhuhu...

      hakhakahk... hmmmmmmm...
      aku pon dah tak tau nak ckp pe?
      wakakakakakaka....

      Delete
  25. Sila memancing dengan penuh kasih sayang. Baru lah ikan-ikan tu dapat merasakan keresapan kasih sayang tu.

    kehkeh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... lagi ah tak dapek camtu... aku ni rock...
      aku memancing dgn penuh kerockan... kehkehkeh...

      Delete
    2. kalau di hentam... hancurlah labu tu....
      nak buat masak lemak dah tak boleh... kehkehkehkeh

      Delete
    3. Tak boleh masak lemak, buat bubur pun bisa dongg.

      ekeke :D

      Delete
    4. kehkehkeh... ye tak ye jugak... buat bubur...
      tak pon buat keria labu.... sedap tu... huhuhu

      Delete
    5. betul betul betul. sedap uhh

      pak jonn buatkan untuk aku. pelisssssssssssssssssssssssssssss

      Delete
    6. hakhakhak... maaf...
      aku tangan bangku...
      aku x reti masak... fullstop!!

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  26. wah cantek banner baru hahaha..get well soon!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakha... saja boring2... dok buat banner lah... huhuhu

      Delete
  27. ouh..patutlah.melepas gian sampai pening pening tu terus demam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... demam tu takde dlm perancangan sbnrnya... kehkehkehkeh...

      Delete
  28. jangan lupa tunjuk kepakaran kau tangkap ikan nohhhh,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... part tu... mmmm... aku... aku... aku malu nak tunjuk...

      aku level beginner derrrr...
      kahkahkahkah

      Delete
    2. level beginner pon orait gak pe wei,haha.... mesti macam2 skill,haha

      Delete
    3. skill tunggang terbalik ada... kehkehkehkjeh

      Delete
  29. dapat ikan tak? ke dapat demam selesema je?hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... dapat demam dan dapat penat... kehkehkehkeh

      Delete
  30. demam sebab tak dpt ikan le tu..ce kalau dpt ikan?? mau nye wt ikan bako kn?? kah3..semoga cpt sembuh ke da sembuh da??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm... bbq le jwbnya... huhuhu...

      hmmm.. dah sihat dah... dah lari2 keliling dah ni... huhuhu

      Delete
  31. eh ape plak..best pe ngan suara dia yg serak tu..keh3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh.... suara sedap pon... muka dia ketat jeeeeeeeee...
      x reti senyum.... kehkehkehkeh

      Delete
  32. lol .. antibody kau lemah la pacik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... warga emas beb... warga emas... camtu ah... ekekekekekeke

      Delete
  33. baru sempat terjah sineh....demam ghupenye...hehehe...neh demam betul ker demam nak dapat mc neh....???hehheheh....(gurau jer)hakhakhak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... demam betul ah beb....

      nak dpt mc biasa masa sakit perut je.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  34. nie dah okeyh ke belom nie?..

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger