MALAYSIAN NEXT TOP TUKANG MASAK



HARI AHAD

















Moral of the story : Lain kali jangan banyak songeh....





***********  citer bola pulak ***********




           Bagi peminat bola sepak liga perdana inggeris mesti tau malam tadi adalah malam penentuan bagi kejuaraan. Saingan antara 2 jiran setempat iaitu Manchester City dan Manchester United. Yang mana United mengharapkan kekalahan City untuk merangkul kejuaraan. Jadi perlawanan malam tadi adalah sangat dinanti-nanti.

           Aku pula nak melihat kedua-dua perlawanan sebenarnya, Sunderland lawan United dan City lawan QPR. Sebab bagi aku kedua-duanya memang akan sengit. Tapi disebabkan semua perlawanan dijalankan serentak, dan aku ingin sangat melihat kedua perlawanan tersebut, aku terpaksa memikirkan cara untuk menyaksikan perlawanan tersebut serentak juga....

         Jadi terpaksalah aku mengambil jalan ini untuk melihat kedua perlawanan tersebut serentak.....






Ya. Aku tengok kedua-dua perlawanan tersebut serentak...

Mata kiri tengok : City vs QPR
Mata kanan tengok : United vs Sunderland.


          Ya. Aku jadi pening sebenarnya. Kahkahkahkah. Tapi memang mendebarkan game City lawan QPR. 2 gol di masa tambahan mengesahkan kejuaraan mereka. 

          Bilakah liga Malaysia akan menjadi serancak liga inggeris. Entahlah. Pasukan feveret aku Selangor pun asyik turun naik... huhuhu. 


Nota kaki bola yang hampa : Siyut je... tengah seronok-seronok nak abis perlawanan, Edin Dzeko ngan Aguero menantu si Maradona tu score... Hampeh!! kecewa aku... kakakakkaka







****** THE END ******



Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

129 comments:

  1. baru tengok gambar dah pening macam pakcik la.. adoii.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... pening beb tgk 2 game sekali gus... tapi aku fokus game city je... jeling kdg2 je game united... huhuhuhu

      Delete
    2. eh! pakcik ni minat MU ke City.. bercurangan nampak.. hahaha.. tgok mcm saya.. walaupun chelsea kalah.. xhebat tahun ni.. tapi masih lagi setia.. huhuhuhu~

      Delete
    3. hakhakhak... united... tapi united bosan mlm tadi...
      city punya game lagi rancak... tu yg layan city tu... huehuehuehue..


      tetap setia united laaa... tapi suka tgk team2 lain main.... even chelsea... huhuhuuhu

      Delete
    4. hahahaha.. bagus2x peminat setia MU.. hehehe

      memang kaki bola lah pakcik ni.. saya tabik!! hehehehe

      Delete
    5. hakhakhak... mmg...mmg stia... tapi kalu ada game lg best... aku tgk game lain tu... kakakakkaka...

      hmmm... tak ah... kdg2 je.. huhuhuhu....

      Delete
  2. betol 2 pkck jgn byk sogeh...haha..x pasal2 jd tukang masak..haha

    terbaik le game smlm...sy suka city menang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku bagi cadangan je sbnrnya.. bukan byk songeh... huhuuhu..

      ak ah... game city lagi best... aku fokus lebih kat game city.... united lembeb... huhuhuhu

      Delete
    2. kesian cadangan pkck kiranyer di salah tafsir le nie,,haha..nasib badan le..haha..

      2 le mmg best x sangka still leh score wlupun dh saat akhir...

      Delete
    3. hakhakhak... biasak ah... alaaa... gurauan adik beradik... camtu ah... huhuhu...

      yup!! tensen aku... dah last minit score 2 bijik... hampesss... huhuhuhu

      Delete
  3. part masak2 tu aku suke...
    sbb aku suke tang krap krup krap krup tu..
    part bola tu im sori..
    hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmg kesukaan aku beb bihun tauge lebih... tauge plak jgn masak sampai lembik.. baru sedap.... huhuhuhu...

      ko x minat bola kan? biasak ah..... huhuhuhu....

      Delete
    2. haah2 aku tak minat bola...tapi aku minat pemain bola..sorg jek...iaituuuuuuuuuuuuuuuu...!!
      david bekham... :)

      Delete
    3. hakhakhak... eleeeeeeeee... david beckam.... wekkkk!!

      Delete
    4. yeklaaaaaaaaaaaaaaaa..!!!hahahaha walopon die ade krisis sane sini..tp die ttp jage family die dgn baik..haih..

      Delete
    5. hakhakhak... eleeeeeeeee... bwekkk !!
      huhuhuhu... tapi mmg aura dia hebat... huhuhuhuhu

      Delete
  4. pagi ni dah semak mate kat cermin lom?? mane tau kot2 berada pada paksi yang berlainan..wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. aishhhh!! ok jaaaaaaaaaaa.... tapi mlm tu pening ah... kakakakakaka...
      fokus 1 game ja... huhuhuhuhu

      Delete
    2. Mlm tu unc. pening, kami yg duk bace still ag pening.. wahahahaha

      Delete
    3. hakhakhak... biasak ah... penulis entri pening... so pembaca pon pening ah... kehkehkehkeh

      Delete
  5. Beehoon manyak togeh syok wooo makan.. seger jer..
    agi2 goreng dgn udang seger..

    kau punyer sayu boleh ketawa lak ehhh.. hwa3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... suka tauge sbnrnya... huhuhuhu.... peberet...

      hakhakhak... ketawa dlm tangisan tu.... huhuhuhuu

      Delete
  6. Replies
    1. wacchaaaa!!! hambik kau!!
      (sambil bagi sidekick)

      wakakakkakakakaka

      Delete
    2. kih kih kih... lawak2 .. nasib baik aku x gila bola... ngeh...

      Delete
    3. hakhakhak... dah minat bro... nak buat camna... huehuehuehuehue

      Delete
    4. gua pon terharu bila bro sudi ltak blog aku kat citu... alahai :P

      Delete
    5. hakhakhak.. udah,... udah... cukup bab terharu neh...ilang imej rock aku... hakhakhakhak...

      Delete
    6. bro awat banner tue tetibe hilang?? siap ada tanda - lagi.. please check back bro

      Delete
    7. hakhakhak... ok... dah betulkan dah.... huhuhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. hakhakhak .. mana ada byk songeh... bagi cadangan je... cadangan je tu...
      kakakakkakakaka

      Delete
  8. amboi gigihnye ! dah macam kat studio sukan astro arena dah gamaknye =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... apa boleh buat... peminat tegar bolasepak....
      mkn bola... tidur bola... tapi bab main bola.. aku kaki bangku.... kakakkaka

      Delete
    2. cesss..tahap2 soccer manager je laa nih..hahaha apa pun tak boleh =))

      Delete
    3. hakhakhak... biasak ah... soccer manager tak bertauliah... kehkehkehkehkeh

      Delete
  9. tue laa lenkali diam diam jer, jangan banyak songeh masa orang nak memasak.. kah kah kah..

    Bertabahlah MU fan.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana boleyyyyyyyyy... tauge kene byk tau.... kene byk... kakakaka...

      hakhakhak... xpe ah... kasi can kat city tu... huehuehuehue..

      Delete
  10. berbaloi la guwa p lepak mamak .. city menang :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... hmmmm... jap... jap... jap...
      aku gi belakang pokok tu jap eh... tunggu ye... jap je...


      SIYUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT.....

      kakakakkakaka

      Delete
  11. Salam abg Jonni.
    Betul tu...bihun goreng kalau letak toge byk2 mmg sedap,masak tak mau lama2 ye.

    Psst...Blog inspirasi Norzie dah tukar link baru.http://inspirasinorzie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep!! sudah tentu... aku ni peminat tegar tauge... kakakkaka...

      oooo... link baru ya... okies... huhuuhuhu

      Delete
  12. kan dah kene masak sendiri, padan muke uncle
    hahahaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... aku ni nak main bola ... kaki bangku...

      nak mask... hmmmm.... tgn bangku la kak... kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. adik-adik aku macam kau jugak. banyak songeh. dah la suruh orang masak, pastu nak tu la nak ni la.

    dengarlah ratapan kakak sulung mithali. hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye ke bibik.... sian bibik kene buli ngan adik2... hmmm... kalau aku ada kat situ... mmg aku bagi sorang soplo hengget suruh buli kau lagik... kakakkakaka...

      wah!! bibik kakak yg mithali... bagus... bagus.... huhuhuhu

      Delete
    2. aku bukan bibikkkk!!!!!!!!!!!!!!!!! hahaha

      Delete
    3. hakhakhakahk... lantak ah... aku tetap nak panggil ko...

      bibik... bibik... bibikkkkkkkkkk... kehkehkehkeh..
      bibikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

      Delete
  14. hahaha...dua gol last tu memang buat ramai yg gelak...hehehehe..jangan marah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tak marah ah.. huhuhu..
      tapi best siot.... mendebarkan dan kesudahan yg cukup dramatik gitu.... huhuhuhuhu

      Delete
  15. masuk master chef la nak krup krap krup krap...hak3!!

    kesian kat peminat MU, gigit jarriiiii~~ haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh!! aku tgn bangku beb ... huhuhu... tapi bab makan aku mmg champion..
      huehuehuehue...

      hakhakhak.... aku siap gigit siku.....

      Delete
  16. haa..aku pon..kalau org bnyak songeh..nak cam ni..cam tu.. senang je jwb..masak sendiri lorrr!

    mak aiii...tgk serentak..juling mata ko!

    owhhh minat team selangor gak ke? sama laa kita yerkkk.. aku suka amri yahya... hehehehe~ tapi dorg punya game..sekejap best..sekejap x... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... bukan byk songeh... aku bg cadangan je... cadangan... kakakakaka...

      tak ah.. ok je... x juling... pening gila je... huehuehuehue..


      hakhakhak... tah la.... x konsisten plak selangor musim nih... huhuhuhu

      Delete
  17. ekeekek.....sian uncle...kan dah kena masak sendiri....

    uiks...2-2 uncle tgk? hebat tol....

    psss...uncle tgk URL apa yea...rietta puas cr xjumpa pown...huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... xde ah aku nak masak... aku ni tgn bangku... kakakakaka...

      hakhakhak.. mana boley tgk serentak... pening... fokus 1 game je... lagi satu jeling2 manja je... huhuhuhu...

      ooo... ok.. nanti aku bg link kat blog hang... huhuhu

      Delete
    2. Tq uncle...dh dpt linknyee....nnti ada game bleh la rietta terjah sana...

      Delete
  18. sekian lama x masuk sini..ke pakcik lama x update??XD..krup krap ke tauge tu bila mkn??huhuhu..org kata tuge tu rasa rangup sbb rendam dgn air kecing..tapi betul tak tipu..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakhakhak,... ko kan sibuk skrg mij... huhuhuhu... janji dtg singgah sekali sekala .. ok la... jgn x singgah terus udah.. huhuhuhu...

      ak ah.. ada baca kat blog wadi... tapi... tapi...
      potong arrrrrrr ko mij... tauge tu peberet aku tu... kakakkakkaa

      Delete
  19. pacik, mata tu tak juling ka tengok kiri kanan?...
    huhuuhu..=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ah... pening je... sampai tahap nak muntah je... kehkehkehkeh

      Delete
  20. krup krap krup krap. haha. banyak songeh sungguh kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... alaaaa... dah kesukaan aku mkn tauge yg jrup krap... nak buat camna... huhuhuuhu

      Delete
  21. padan muka kau....

    aku tak minat bola lah..
    aku tak faham nape lah yang sibuk sangat duk kejar ke bola sutir..
    ambik je lah sorang satu..kan senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik? padan muka? siyut.... huhuhuhuhu...

      eh? aku tau ko mesti minat gusti... kakakakkaka...

      ek eh? mana boley bola byk2... alaaaa.. lebih kurang golf je...
      pukul bola.... kejar... pukul lagi... kejar.... kehkehkehkeh

      Delete
    2. gusti?...
      meh aku gusti kapala kau....

      biar lah....
      bukan dosa pun kala main bola banyak2..
      habis2 kena kata biol je..
      hehehhe

      Delete
    3. hakhakhak... ganas der... takut aku.. huhuhuhu...
      hakhakahk... mmg mcm ayam di lepas... berterabur camtu.... mana satu golkiper po x tau nanti... huhuhuhu

      Delete
  22. Kalau aku jenis tak cerewet pasal makanan.. Apa yang terhidang insyaAllah tak ditolak.. ;D


    Sempat tengok kejap je City vs QPR kat TV Indon. Hebat la mata kau uncle jon, harap² tak ada kesan juling lepas ni.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... kata nak jd next top tukang masak... kene ah masak yg betul2 best... tauge kene rangup... kakakakakkaka...

      ak ah... best kan dok johor... byk cenel dpt... huhuhuhu..
      takkkkkkk... pening2 nak muntah ada... serius... kakakakkakaka

      Delete
    2. Ayat kena betul, "kenalah ARAH masak yang betul²".. kehkehkeh


      Boleh tahan la. Layan drama TV singapore lain sikit banding dengan TV atau drama kita.

      Kalau TV indon drama berlambak-lambak-lambak. Tak lupa jugak hiburan dioarang memang 'tiptop'. Ngeri bila fikir balik uncle jon. Bayangkan konsert ada yang start pukul 8 pagi. ada yang habis 1 pagi.. Hiburan dah bermaharajalela sangat...

      Delete
  23. huahahahahahahhahahahahahahahahahahhah.....betul...betul......pi masak senirik =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehkeh... malassssssssssssss.... aku x reti masak...
      malasssssssssssssss nak masak..... kakakkakaka

      Delete
    2. hahahahah maleh?.....paling sonang "mi megi sodap dimakan, copek dimasak" ekekekekekek nyanyi senirik versi lagu megi tersebut...hahahahahah

      Delete
    3. huh!! butak kopalo den nanti... kehkehkehkehkeh

      Delete
  24. :) kalau bola nie,,
    kte kenal kaka jeh :P
    skang jeh tak nmpk mke kaka lg..
    dah tue yeh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... muda lagi ah...
      jadi penyanyi skrg... kakakakkakakkaka

      Delete
  25. tauge ? same lahh dengan kite :)

    memang kemenangan berpihak kat CITY la . wa caya sama lu . malam tadi bila tahu MU kalah , terus teringatkan kat pakcik . kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... boleh ah kita buat persatuan... persatuan pencinta tauge... huehuehuehuehue...

      hakhakhak... siyut je... cisss!! tetiba rasa nak karate org neh... huehuehuehuehue

      Delete
    2. persatuan pencinta tauge ?? tak boleh bla . jom kite tabor kacang ijau kat kapas . kihhhhh3

      karate la , karate . dah karate pon memang tak boleh nak ubah pon kekalahan MU tu :P

      Delete
    3. ceh!! berapa la sgt dpt tabur atas kapas... org buat dlm tong je beb... baru puas mkn.. huehuehuehue..

      ya... tapi boleh ubah pendirian ko.. lepas ni mesti ko gerun tgk aku... huehuehuehuehue

      Delete
  26. aku suka cakap dkt akak ipar aku menda la bibik masak ni tiap kali dia masak..saja kan cari pasal muhahahaha..

    goal last minute city???aku tgk2!!!kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sama lah... kalu aku singgah umah akak aku... dia ajak mkn... aku ckp tanak... dia masak x sedap... hangin dia... kakakkaka..

      hakhakhak... sudah!! sudah!! jgn disebut lagi tentang itu... huehuehuehuehuhue...

      Delete
  27. gerun ? hahaha . for sure dah tak datang sini dah . haaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn arrrr... sepi aku nanti.... kakakakkaka

      Delete
    2. sepi tak sepi , gelak tetap gelak . cehh .

      Delete
    3. hakhakhak... gelak itu mesti.. tak bley tinggal.... kehkehkehkeh..

      Delete
    4. pakcik , kenapa pilih name 'Jonni' ekk ? (lari topik sat)

      Delete
    5. lagu abg ronnie... dangdut... saja tukar jd abg jonni..
      huehuehuuehue

      Delete
    6. "Aduhh abang roni~~"

      bwahahaha . tak boleh bla seii lagu nye . pakcik suke ke ?

      Delete
    7. hakhakhak... biasak arrrrr... dangdut tu beb... dangdut seiii... mantop!! kakakakakka...

      Delete
    8. haha , dangdut dia tu saje . ishhh3

      Delete
    9. hakhakhak... biar ah... org lama... layan dangdut ah.... huhuhuhu

      Delete
    10. a'ah la . lupe plak orang lame . tapi mak n ayah tak layan dangdut pon O.o

      Delete
    11. hakhakhkhak... ye ke? hmmmmm.... aku sorang je la yg terpengaruh ye...
      huehuehuehuehue...

      Delete
  28. hahaha, gila tgk dua2 dlm masa yg sama. pusing2 la mata tu semalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. pening beb... pening.... hakhakhakhak...
      tp minat nyer pasal... layannnnnnnnnnn.... kakakkakaa

      Delete
  29. ala...uncle jonni masak je bihun sendiri letak ler seguni taugeh baru puas hati.hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... itu bukan bihun... tauge goreng tu... hakhakhakhakhak

      Delete
    2. name baru "taugeh goreng mihun" :p

      Delete
    3. ak ah... betul tu amoy... tauge goreng bihun... huhuhuhu

      Delete
  30. ha banyak songeh lg, kan da kene masak sendiri. .haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai beb... lamo x nampok... huhuhuhu...

      mana ada aku byk songeh.. request la tu... request... huhuhuhu

      Delete
  31. Replies
    1. hakhakhak... siyut ah ko cimot... huhuhuhu

      Delete
  32. hahahaha...
    kalo lea pun, rimas dgn org byk songeh ni
    dh tolong masak kira untung dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada byk songeh... bagi cadangan je... cadangan je tu... kakakakkakaka

      Delete
  33. uncle jonniiiiiii yuhuu!

    owh yelah,kalau sayalah kakak uncle...dh lama hempuk dgn kuali tu hehehehe ^^

    mak aihh tak berpinar ke mata tgk dua games sekaligus,,mau berpusing mata hitamku hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit!! bahaya tu... bocor kepala dik oi... huhuhuhuhu...

      hakhakahk... mmg berpinar... serius 1 tindakan kurang bijak sbnrnya. Tapi minat punya pasal... layannnnnn.... huhuhuhu

      Delete
  34. hahahaa, akibat banyak songeh.
    padan mukaa.

    hebat nye unce jonni. tngok 2 prlwnn skligus.
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaaaaa.. x heran... huehuehuehue...

      hakhakhak.. hebat apa.. pening gila beb... huhuhuhu

      Delete
  35. Iskkk..mcm mana buat tuh?? ajor aku bro..aku lembab ni sikit !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hgakhakahk... aku nengok kat tenet je... pasang 2 game sekaligus... naik gila aku menengoknya... huehuehuehuehuhe

      Delete
  36. terbaekkkkkkkkkkkkk arr abg jonni..
    xpernah dibuat org ni tgk dua perlawanan, dh lama sy nk buat mcm ni..
    tp xbuat2 pon. hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... jgn... jgn buat... boleh gila jadinya.. mmg pening gila...
      wakakakkakakkaa

      Delete
  37. tak pasal2 kena masak sendiri, padan muka. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. alaaa.. x heran... wekkk!!
      huhuhuhu

      Delete
  38. hehe :D yes abang jonni kne masak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah kena masak kdg2... huiehuehueuhehue

      Delete
  39. adess...truk aku kene..haha..jwpan xmo kalah " Fan Man U postpone raikan kemenangan next season" titik...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... yep!! mmg best kan ending game masa tu...
      last2 menit 2 gol... siyut je... huehuehuehuehuehue

      Delete
  40. elok laah tu sudip pindah ke tangan uncle je.. kalau epal jadik cik kakak tu, sudip tu dah masuk dah mulut adekkkkk epal. hahahaha!!

    giler tegar sampai sanggup tengok 2 games sekali gus. juling mata lah uncle jadiknye abes game tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. herk !! ganasnya.... tapi kalu senduk masuk mulut ok lagi... jgn kuali yg ko sumbat... huehuehuehuehue...

      pening gila beb... huahuahuahuahua.. serius pening....

      Delete
  41. hai! saya ni pelancong dari Tanah Melayu. (>.<)

    ReplyDelete
  42. melampau betul next top chef ne

    bestnya dpt tgk bola streaming tu bro...eca lgsg xdpt.line lembab.

    ReplyDelete
  43. Hihiji.. nk komen pasal bihun tu jea.. jgn byk songeh klu nk org masak kan.. hihihihi

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger