SEBAB KENAPA AKU TAK PERGI HIMPUNAN SEJUTA BELIA.











Moral of the story : Kalau kita selalu tak pernah serius, main-main, kerap loyar beruk, orang susah nak percaya cakap kita. Walaupun kita bercakap dengan muka paling serius dan penuh kesungguhan. Dem !!

Hujung minggu ini sorang lagi sepupu aku belah mak aku plak kawen, ni kalau mangkuk ayun itu ajak aku lagi, aku cakap aku lepak kat kenduri kawen sepupu aku tu, mau aku kena carut. Dem lagi !!





***** the end *****


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

96 comments:

  1. Replies
    1. hakhakhak... tau... mmg tau... kehkehkehkehkeh

      Delete
  2. oloh oloh...cian uncle....dia xcaya xpe...kang uncle tayang munger telur kat dia...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... nanti dia... tah bunga telur jaman bila... huhuhuhuhuhu...

      Delete
  3. ada kebaikan dan keburukan pelawak ni..moral..jgn selalu nk berlawak je..XD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhahakhak... aku bukan melawak... aku bergurau je beb.. huhuhuhu..
      sbnrnya saya seorg yg sgt serius... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  4. serius...lau kita selalu loyar buruk ngan org,mst org caya..tp bila kita ckp betul,org xnk caya lak...tension aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakhak... yep.. ak ah.. benda gurau2 pelik pon dorang pecaye... benda yg simple x percaya.. kehkhekhekehkeh

      Delete
  5. kalau dah biasa buat lawak giler dgn orang
    maka memang gini ler jadinya.. hampehkan.. har3

    ReplyDelete
    Replies
    1. harharharhar... ak h lerrrrrrrrr... hampeh je rasa... huehuehuehuehue

      Delete
  6. tapi kalau dah mmg betul ada kendurinya nak buat cane ye dak? huhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... nak buat camne kan... huhuhuhuhu

      Delete
  7. hahaha selalu gak kena mcm tu..hihiih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak...ak ah.. nak buat camne la kan... huhuhuhu

      Delete
  8. hahaha dah mcm cite pengembala kambing dan serigale..



    **adoh nak komen pjg2 tp sakit perotlak...
    aku g toilet dulo..bye!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakakhak.... betoi... betoi... sebijik je cam citer tu... huhuhuu..

      hakhakhakhak... tu ar.. mkn lagi sambal byk2... huehuehuehuehue

      Delete
  9. hakhakhak....pakcik series ker??hakhakhak...cantek header...heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ak ah ler.. aku ni mmg seorg yg sgt serius...
      serius nih.. huhuhuhuhu

      Delete
  10. Hahaha.sama mcm aku. dah selalu bergurau sampai orang susah nak percaya bila aku serius :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... yep... semua benda diingatkannya memain...
      letih tul... huhuhuhuhu

      Delete
  11. alaa...jauh beno program tu...
    kalau kat sebelah rumah takpe jugak..hahax

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tak yah pegi pon xpe sbnrnya...mcm aku mmg tak suka tmpt sesak2 ramai org nih... huhuhuhu

      Delete
  12. HAHAHA .
    Saya pun tak pi himpunan ituu.
    Ekekeke :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ko tu dok mana beb... gila jauh..
      tgk hoki lagi best... kan? huhuhuhuhu

      Delete
  13. Hahahaha.... kasi ketuk je
    susah sgt nk cye kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh... nanti dia ketuk balik... teruk aku... huhuhuhuuhu

      Delete
  14. huhu... byk sungguh jemputan kawen kan...

    ReplyDelete
  15. hahahaha...org yg sokmo loyar buruk, bila serius memang sukar utk dipercayai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... da tahap mcm semua benda aku ckp tak dipercayai.. kehkehkehkeh

      Delete
  16. ishhh3...kesian...tu la, loyar buruk banyak-banyak lagi....hak3

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh!! mana ada... gua seorg yg sgt serius... percayalahhhhhhhhhhh..
      huhuhuhuhhu

      Delete
  17. hahahaha.. nanti dia malas nak ajak lagi dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ak ah... baik dia ajak org lain.. khekhekhekehkeh

      Delete
  18. Siapa suruh loyar buruk selalu. Padan muka anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada.. ua seeorg yg sgt serius... kehkehkehkehkeh

      Delete
  19. Kehkehkeh..


    Teringin jugak nak pergi, tapi ada terbaca dekat satu blog cerita pasal himpunan tu.. Memang banyak yang positif tapi banyaaak jugak yang negatif. Jalan sesak, kemah terlalu banyak kesian yang dapat hujung² dan lagi satu berapa banyak kerajaan perabih duit kat benda hiburan macam ni? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... sbnrnya aku mmg x suka tmpt2 yg sesak2 ramai org.. huhuhuhu... rimas... huhuhu

      Delete
  20. ...heheh sebab ko bukan lagi golongan belia kot kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaaaaa... aku dlm golongan remaja....

      huehuehuehuehue

      Delete
  21. kenduri sepupu jer ni..bila plak kenduri uncle jonni nyer???k, larikkkkkkk!!haahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakhakhakhak... takde org pinang aku la... huehuehuehuehue

      Delete
  22. Haaaaaa.. Sape suruh buat lawak time orang siyes.. Orang tanak pcaya dah even tak buat lawak dah. Hahahaha..

    Cuti sekolah banyak undangan kawen kann.. Undangan dari uncle mana?? Manaa?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betui... susah org nak percaya,... huhuhuhhu..

      hakhakhak... blom ada ada org dtg meminang lagi ah beb... huehueheuheuheue

      Delete
    2. pasni takyah la siyes-siyes dah. bukan ada orang nak pecaya pun. hahaha ;))

      meh meh epal masuk minang meh. kita wat style p.ramlee punyaaa! hahaha..

      Delete
    3. hakhakhakhak.. tak bley gak... kene serius sekali sekala... hueheuheuehu..

      ko nak minang ?? horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.... ok... aku pi bagitau org kampung skrg ye.... jgn lupa ye.... huehuehuehueheuheu

      Delete
  23. Tue laa Abang Jonni.. lenkali jangan meloya buruk.. koh koh koh.. jom lepak dangdut!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.. ujung bula ah beb... nanti lepas gaji kita ke dangdut ye.. huehueheuheuehuehue

      Delete
  24. woW...adO tumbesaran pado gamba...huahahahaahahahha....edit mengedit :P

    ReplyDelete
  25. Haa,sokong sokong. Padahal kita ckp betul-betul ingt kita memain pulokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... ak ah... rasa nak bg pelempang pun ada.. kakakakkaka

      Delete
  26. Replies
    1. hakhakhakhak... berubah? nak berubah jadi apa bro... huehueheuheuehu

      Delete
    2. berubah jadi sailormoon hahhha lariiiiiiiiiiii

      Delete
    3. hakhakhakhak... komfom kene berkemban... tanak aku... kakakakka

      Delete
  27. hahaha . . cian unclejonni . . heheee...xpe2...sskali memeriahkan majlis saudara-mara...himpunan belia tiap2 thun ada .. heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... kenduri saudara sekali seumur hidup... himpunan belia tu tiap2 tahun ada... huhuhuhu

      Delete
  28. haha...betul jugak.uncle pun bukan belia lagi.nanti kalau ada perhimpuanan jutaan uncle-uncle konfirm uncle jonni pergi kan.masa tu tak bole la bagi alasan lagi.hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... best tu... best tu... mesti ada ramai auntie2 kat situ... hueheuheuehuehue

      Delete
  29. ermmmm...betol ke kau ada jemputan kawen ni hah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullllllllllllll... huhuhuhu... eh eita...

      betul ke yg ko masak tu telur puyuh... mesti tu telur burung kat pokok p[andan tu... hueheuehuheuheuehue

      Delete
    2. betol lah...
      percaye lah...
      tolong lah percaya weyh...

      Delete
    3. hakhakhakhak.... ok la... ok la....
      aku percaya laaaaaaaaaaaa.... tapi taun depan baru aku caya... kakakkakaka

      Delete
  30. Replies
    1. hakhakhak... tido ah best... hobi aku tu... huehuehuehue

      Delete
    2. hahaha , tahu . hujung minggu kan waktu yg sesuai untuk pakcik tido , kan ? :O

      btw , himpunan belia tu ape ? n untuk ape ?

      Delete
    3. hakhakhakhak... tau x pe... mesti ah time tido... huhuhuhuuhu..

      entah... manalah aku tau... aku bukan belia lagi ah... mana aku tau.. huehuehuehuehueheu

      Delete
  31. haha. aku ingat kan sebab kau bukan belia lagi. muahahahahaahahaah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.... aku bukan belia... aku tergolong dlm kategori remaja....
      hakhakhak

      Delete
  32. same ah...dulu masa sekolah cakap apa..semua member tak caya...sbb rajin sgt mengarot and kelentong...skrang dah insaf..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bagus ah anda sudah insaf.... aku? sama je dari dulu sampai skrg... huehuehuehue

      Delete
  33. Len kli jwab blik.. "hei suke ati la nak g mane pun..ape nko kisah?
    erk..kejm sgt ke ayt nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye... x kejam.... tapi kalu aku yg ckp pasti dia gelak je... percaye pon idak... kehkehkeh

      Delete
    2. Parah ni.. mungkin die yg prob ni unc. jonni..fius rosak kot die..ahahaha

      Delete
    3. hakhakahkahk... fius rosak ?? payah tu... nak repair kat mana dong... huhhuhuhu

      Delete
  34. uncle ni belia lagi ke ? tahukan belia dr umur 15-30 je.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah ?? ye ke ?? hmmmmmmmm.... nampak gaya sah aku belia lagik.... tahun ni aku amik spm.... kakakakakkakaka..

      sila jgn percaya... huhuhuuhu

      Delete
  35. Himpunan Sejuta Belia tu beberapa meter jer dari rumah saya lah paokcik, tapi koser saya nak pergi.. dah lah panas, orang bersesak, bertolak-tolakan, beraba-rabaan.. buat untung lelaki gatal jer pokcik... saya tengok orang parking pun sampai dekat ngan umah saya.. konsert jam 1.00 pagi baru senyap.. nak tito pun susah... klu cam pokcik mesti payah nak tito punyer lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuuhu... teruk ah camtu.... susah nak tido... huhuhuhuhu..

      ak ah... aku pon sama .. x suka tmpat2 yang sesak2.... huhuhuhuhu

      Delete
  36. esok-esok jawap, abg jonni plak yang kawen..

    mnggu depannye jawap, kawen kedua..

    minggu seterusnya, bini ke 3..

    lepas tu, bini ke 4 pulakkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... pastu nanti dah jawab ke 4... nak jwb apa plak... huhuhuhuhu

      Delete
  37. kadang2 memakan diri sendiri ye tak..hehehe..alah,himpunan sejuta belia tu kalau tak pg pun xpe kan..undangan majlis tu wajib pg.^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tak pegi pun.. dan x teringin pun...

      kureng suka tempat2 sesak sbnrnya... huhuhuhuhu

      Delete
  38. bagus p kduri tu. nanti Uncle kawen, sure lagi ramai berduyun-duyun datang.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kenduri sedara terdekat... kena ah pegi... huhuhuhu

      Delete
  39. betul weiiiiii... aku pun suka loyar buruk sampai member susah nak percaya bila masa aku duk serius,nyampah siot.... kang jadi serius depa kata aku ni serius sangat orangnya....adoi mak jemah -..-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tu laaaa... loyar buruk lagik... rasakan... hueheuheuheu...

      tapi buat apa serius sgt kan... sedang2 kan ok... huhuhuhu

      Delete
    2. ya... 10 markah utk aku... kita jumpa di pusingan bonus... heuheuehue

      Delete
    3. hakhakhak... biasak ah... aku mmg suka perasan... sibuk ah lu... kakakakkaka..

      Delete
  40. betol sgt laaa..

    aku ckp ini bukan cobaan pon dorang takmo caya..ades...

    bila benda tu dh sahih betol, dorang marah aku apasal tak bagitau??

    eh, camtu plak ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ah... ko selalu main2 kan dorang.... mana dorang nak percaya dah mot... hueheuheuheuehue

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger