SIMFONI HIDUP SEORANG BABYSITTER.

            Semenjak dua menjak ini, rajin akak-akak aku meninggalkan anak-anak mereka bersama aku. Oleh sebab sudah tiada orang lain di rumah, aku jugaklah yang menjadi baby sitter terjun. 






                Jadi dengan rendah diri dan penuh kerelaan aku pun menerima tanggungjawab tersebut dengan seikhlasnya. Aku pun faham sebenarnya, mereka banyak aktiviti dan majlis yang perlu dihadiri, jadi agak susah jika membawa bebudak ramai-ramai. Jadi takpelah, biar aku yang menjaga mereka dengan penuh kasih sayang.....






             Hmmm... itulah yang diminta selalu, main game... main game... main game. Dah takde benda lain. Dan disebabkan aku ni seorang pakcik yang baik hati, penyayang, berbudi bahasa, sopan santun, menghormati orang tua.... apalagi... apalagi... mmmmm... hah!!  rajin, bertanggungjawab dan pandai buat bergedil jadi aku benarkan mereka main game.

         Habis dari pagi sampai malam pc aku kena balun oleh 4 anak buah aku itu. Sampaikan henset aku pon dorang rebut-rebut nak main game. Aku bagi je henset aku tu. Sekurang-kurangnya aku tau diorang akan tercongok kat situ main game kat pc dan henset aku tu. Diorang takkan pergi kemana-mana. Jadi tak perlulah aku risau apa-apa. Dan aku pula......









mmmm... nyaman.....


nota kaki tidur : Ni kalau babysit bebudak camni, jadi bibik jaga budak sepenuh masa pon aku sanggup. Komfom dapat rm700. Babysit sambil tido. huhuhuhu.






**** THE END ****


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

125 comments:

  1. best tu kalau tidur je dapat 700..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... amah indonesia mintak 700 utk jaga baby shj... takkan aku tak boleh.... kakakakakkaka

      Delete
  2. wahh pandai jugak ek ko jadi babysit nih..

    main "rasuah" banyak ni..hehehe sebab tu bebudak tu senyap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kalau x di bagi main game... alamat ke kebun ah dorang main.. buat2 sepah plak tu... . stress tau... kakakkaka..

      Delete
    2. laaa biar la dorang ke kebun.. bercucuk tanam. bagus la tu. kecik2 lagi dah ada cita-cita jadi petani berjaya.. kikikikiki

      nak harapkan paksu dorang bercucuk tanam. memang tak la kan.. hahahahaha

      Delete
    3. ceh!! tombang abis anak2 pokok pisang aku dorang kejekan nanti... kakakka...

      ek ah!! aku lah org yg paling rajin pi kebun.... dok cari jambu je la... kakakakkaka

      Delete
    4. wahhhh.. bak sikit jambu !!!..

      ngidam nih. dah lama tak makan.. hahahaha

      Delete
    5. hakhakhak... jambu? boleyyyyyyyyyyy....

      sebijik singgit!! huhuhu

      Delete
    6. mahal siottt !!!

      ko menjual ke cekik darah nih??

      kansel nak makan jambu.. huhh!!

      Delete
    7. hakhakhak... mahal apa plak.... diskaun dah tu... selalu aku jual singgit 2 hengget tau... kehkehkehkeh

      Delete
  3. babysitter terbaik dr ladang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ladang tak berlesen namanya... huhuhuhu

      Delete
  4. memang senang gila macam tu.. kalau jaga budak2 yang tak tau apa2 tu lagi payah.. patah pinggang 44 hari.. hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah beso2 dah sume... tu yg aku nak tu.. kalu yg kecik2 komfom aku tanak... kakakkakakakka

      Delete
    2. untungla~ anak buah dah besar.. senang jaga..

      anak buah saya masih kecik.. huwuu~ sadis

      Delete
    3. ada yg kecik2... mana bley pisah nganb mak bapak dorang... bagus pon... malas nak jaga yg kecik2 neh... payah... huhuhuhuhu

      mesti comel2 kan... geram je kan... syik nak peluk cium je... huhuhuhu

      Delete
  5. pengalman aku jaga anak2 buah ni mcm2..mmg bdk2 tu suka main game. habis jahanam hp aku bdk2 tu kejekan..laptop aku selagi mak dorang tak balik harap nak berenti..tapi mcm biasa la bab tdo tu kompom dlm list muhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cait!! tdo jugak upernya... huhhuhuhu...

      malas sbnrnya nak bg main game lama2 sgt... tp kang dorang main tah hapa2... buat sepah semua.. hmmmm.. baik aku korbankan pc ngan enset aku... kakakkakakaka

      Delete
  6. bagus betul baby sitter ni.... tidoooo je keje dia eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dpt keje yg camni kan syok eh? keje bantai tdo jek... tp duit dpt... best!!! huhuhuhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. hakhakhak.... siyut ah... ko dah agak eh? hmmm... sapa suruh ko agak... kakakakkakaka

      Delete
    2. eh ko agak-agak ah. hahahaha :D

      Delete
    3. ek eh? aku pulak disuruh agak agak....

      ada pulak game agak-agak ni eh? huhuhuhu

      Delete
  8. eleh... dulu kata tak suka bantal peluk...
    ego rupanya, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada bantal peluk... tu saja2 je lukis tu... huhuhu..

      aish!!! lelaki garang tahap rock n roll cam aku mana ada peluk2 bantal peluk... kakakakka

      Delete
  9. Replies
    1. hakhakhak... kan? senang keje je kan? huhuhuhu....

      Delete
  10. comei ah plak rasa bila pacek jadi babysitter, 'penuh kasih syg' sangat...kahkahkahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kasih sayang yg takde tolok bandingnya namanya tu... kehkehkhekeh...

      Delete
  11. HAHAHAHAHAHAHAHA..
    PANDAI BUAT BERGEDIL YEA..!!!
    SEDAP..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... dulu2 mmg tau... skrg dah lama gila x buat... kakakakka... dulu laaaa... masa aku rajin dok nyibuk kat dapur... huhuhuhu

      Delete
    2. skg dah tak rajin ke...????
      hahah..
      sedapnye begedil

      Delete
    3. takkkkkkkk... malas... kakakkakaka...

      Delete
    4. aku hanye buat begedil bile abg aku request buat soto..!
      hahahaha

      Delete
  12. seb baek bbysitter budak2....kalau bbysitter baby kecik baru lahir, krem salam je la yerp...

    hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... betul... aku try tukar lampin anak buah aku yg kecik.... bukak je... uwekkkkkkkk!! lari aku... kakakakkakaka

      Delete
    2. tak de bakat lagi nak jadi ayah...xbley3....haha!

      Delete
  13. Replies
    1. Aniz?... uiiii... lama beno ko senyap ye... ada bbrp bulan tu... huhuhu..

      selamat kembali Aniz.... huhu

      Delete
  14. hahaha..bagus btol paksu sorg neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... time kasih... time kasih... buat susah2 je puji... time kasih... time kasih... kehkehkehkehkeh

      Delete
  15. hahaha...kita serupa la abg jonni..kami pong kena jadi baby sitter...bukak cite kartun kat dorang..kami buat taik mata jeee...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... anak buah aku dah x mkn citer katun masalahnya... nak game jugak... huhuhu...

      hakhakhak.... suruh babysit ko tidur pulak eh... kehkehkehkehkeh

      Delete
  16. amboi kemain lg.. kasi diorg main gamepastu tido...baguih nye...kalaubudak dah besar leh la...kalau kecik lg . tak menang tgn :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ak ah... dah beso2 dah... kalu yg kecik2 mmg serius aku serender.... kehkehkehkeh

      Delete
  17. salam singgah n bc komik kat sini... menarik :D

    dr,
    afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. perghh bahagia laa ko yerk..makan tido je laa jadi babysitter gitu..pastu mkn gj buta je kan..kan haha..

    ok laa tu..kasi main game kat pc ngan henpon.. kalau tak.. budak2 tu ada je idea lain yg dorg cari.. xbuat sepah satu umah, mesti merayap.. tak pun buat bising..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... impian yg kesampaian tu mkn gaji buta... tapi kalau dapat mmg best giler... kehkehkehkeh...

      hakhakhak.. betul... mmg dok main kat kebun, main api dok bako2 sampah... huhuhu.. dah lah dorang jenis x reti dok diam... huhuhu

      Delete
    2. haha..biasa arr bebudak.. mana reti duk diam.. melainkan kalau dah dapat menghadap PC duk main games.. berjam2 pon dorg leh duk situ diam2.. xmakan pon xpe.. haha

      Delete
    3. hakhakhak.. mmg... nak kene marah baru pegi mkn... pegi mandi... siyut je... huhuhuhuhu

      Delete
  19. waah...baikknya uncle jonni sanggup bagi anak sedare uncle main game lama lama macam tu.tak takut rosak ke?haha...uncle memang babysitter yang baik kalau tak selalu tidooo je :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kalu x bagi main mcm2 dia buat main beb... jenuh membebl... x mkn... habs tunggang langgang umah ... huhuhuhu..

      abis tu... dorang dah konker pc... aku nak buat apa lg... tdo ah... kehkehkehkeh...

      Delete
  20. Kaedah yang baik untuk kasi budak² duduk terperap di rumah. Tapi tak boleh diamalkan selalu, takut mata mudah rabun.. heheh


    TApi kalau dapat babysitter jenis rajin terbongkang macam ni, kesian la majikan kat Malaysia ni.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takpe ah... dorang pon sabtu ahad je dpt rasa main game2 nih... hari sekolah x dapat... mak bapak dorang x bagi... huhuhu..

      yep!! majikan mmg rugi... tapi para babysitter2... untung... kakakkakaka

      Delete
  21. Uisk, senang banyak le macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye arrr... byk senang ah mcm ni... huhuuuhu

      Delete
  22. mmg untung la .... nnti budak2 tu xp kemana dh.. senang keje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul.... dok depan pc je dorang.. huhuhuhu..

      dah x risau pa pe dah... huhuhu

      Delete
    2. pastu diorang angkut pc tu p jual.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaha grlak kejam

      Delete
    3. hakhakhak... mana larat... gua pakai desktop zmn jepun bro... gila berat... wakakakakkaka

      Delete
  23. Waduh2...sonangnya keje babysitter ni.membuta aje kejenya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... tu yg rasa nak buat jadi fulltime tu... jd mr babysitter sepenuh nasa... hakhakhakahkahak

      Delete
  24. tak boleh harap langsung kau ni..
    kalau macam ni...potong gaji....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... mana ada gaji... aku keje percuma sahaja...
      tak dapek ah nak potong... kehkehkehkeh..

      Delete
    2. ahhhh!!!!....
      nak potong jugak.....

      Delete
    3. hakhakhak... bahaya ko nih...

      baik aku simpan parang.... kapak apa semua... kehkehkehkeh

      Delete
    4. hahahhaha.....
      pisau lipat ada....

      kau tido memang ada air liur basi erk?
      :P

      Delete
    5. hakhakhak.... kan comel tu kuar air liur basi....
      comel kan? kan? kan? kakakakakaka

      Delete
    6. comel ke hapa....
      tak senonoh macam budak2...
      macamana lah diorang boleh tinggal anak kat kau..
      kalau aku lah..
      mati hidup semula phtu mati hidup lg sekali..tak nak bagi kau jadi baby sitter...
      hahahhaha....xleh cayer kau ni...
      pantang lepa tido...kuar air liur basi

      Delete
    7. hakhakhak.... tidur nyenyak ah beb.. nyenyak...

      x sedor ... wakakakkakaka...

      eh? aku penyayang whattttttttttt.... kakakakakka

      Delete
    8. hahahhahahha....
      nak menag jugak dia ni..
      aduhhh!!!!!

      Delete
    9. hakhakhak... mesti ah nak menang...
      maklumlah dari kecik minum milo... membesar bagai johan...
      so mmg nak menag je ah.. kekekkekeke

      Delete
  25. eden dah hagok doh engko meme nak tido~!!hahaha
    tido je keja!slim ke ha?aahahahha ;p
    pak su nak ipad satu...blink2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tido kan nikmat... huhuhuhu...

      ipad? hmmmm... x mampu ah beb... keypad enset aku boleyyy?
      ko nak tak? kakakkakakakaka

      Delete
    2. hhaha tido menambahkan lomak2 eh~!haha
      keypad enset eden oun hado~~hahahaha
      tarak2 kasi ipad satu!!hahaha

      Delete
    3. eleh... aku kan slim... tadehal ah... huhuhuhu...

      tapi keypad aku spesel.... nombo2 sume takde... dah ilang.... kakakkka...

      ipad? aku sndirik pon x mampu nak pakai... kakakakkaka... amikla keypad eh? huhuhuhu

      Delete
  26. pandai masak bergedil. wow !

    *bergedil je ke ? cekodok/jemput2/cucur ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cekodok dan cucur... alaaaaaaaaaaaaaaaa...
      sebelah mata je buat ...kakakkakakakkaka...

      buat je ler.. sedapnya idak.... kakkakakakka

      Delete
  27. kalau babysitter tido je memang tak makan la budak2 jawabnya.kenyang main game.wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... mmg kenyang... naik sebu pc aku tu... kakakakkaka

      Delete
  28. babysitter tak bergaji ea pakcik ? anda sangat pemurah . kahkahkahkah

    tu tande macam nak timang anak sendiri . tapi timang je la , jage nye macam hampeh je . dok dengkur je . ishhh3 . tak patot tak patot

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka... time kasih.. time kasih.... x yah ckp aku pon dah tau... aku ni pemurah... wakakakkaakkakaka... *sila muntah*

      hakhakhak... mana ada... aku la yg jadi paling rajin nanti... hmmmm... mebi laaaa... wakakakkakakkaka

      Delete
    2. dah kosong dah perut ni dok muntah . aishhhh . kena makan balik la jawabnye sat lagi . kahkahkahkah

      tengok tu . MAYBE . hahahahahahahahaha . pakcik , berangan je la .

      Delete
    3. hakhakhak... mkn balik... pi mkn balik... kakakakka...

      hakhakhak... biar arrrrr... mg aku suka berangan... kehkehkehkehkeh...

      Delete
    4. pakcik , sebelom orang balik u , buatkan la bergedil . pleaseeeeeeeeeeeeee . huhuhu~

      Delete
    5. boleyyyyyyyyyyyyyyyyyy.... seketul singgit.....

      Delete
    6. mahallnnnyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! kat sini singgit dapat 2 ketul tau . pakcik cekik darah la . grrrr .

      Delete
    7. mmg ah mahal.... nak tau sbb apa? sebab....

      sedapppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp.......

      wakakakkakakakkaka...

      Delete
    8. sedaaaaaapppppppppppppppppppppppppppppppp ??????????!!!!!!!

      ape buktinye ??????? o.O

      Delete
    9. mana ada bukti.... semua dah abis masuk perut...

      maklumlah... sedapppppppppppppppppppppppppppppp...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    10. kalau sedaaappppppppppppppppppppppppppppppppp sangat , buat lah . macam la ingat . almaklumlah , dah tua , mane la ingat sangat . :P

      Delete
    11. hakhakhak.... bukan x ingat derrr... lupa.... kakakakka....

      mana ada tuaaaaaaaaaaaa..... veteren je... kakakkakakaka

      Delete
    12. a'ah ekk . warge 'emas' la kate kan . kenapa tak join je Kilauan Emas tu ? hohohohoho . nampak sesuainye :P

      Delete
    13. hakhakhakhak... kilauan emas? dah tak berkilaunya nak masuk2 tu... wakakkakakaka

      Delete
  29. teruknya baby sitter..ni baby sleeper namanye..eh ada ke istilah ni..utk uncle jonni je la kot haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... babysleeper? kehkehkehkeh...

      bagus tu perkataan tu... huhuhuhu

      Delete
  30. baca tajuk mcm nak upah pacik jd babysitter jekk....
    baca sampei abis, cancelllll terusss~...hahahaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... siyut ah...

      hmmmm... x de can ah aku nak buat duit lebih sikit... wakakakakka

      Delete
  31. perghhh.. terbaik nye babysitter.. air liur basiii weyhh =p
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... abis... tido nyenyak... biasak ah.. kehkehkehkeh

      Delete
  32. Ish3. Hebatt ah bibik Jonni nih. Memang boleh diHARAP. Huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... timekasih... time kasih.....
      wakakkakaka.... terharu aku... huhuhu

      Delete
  33. untonglaaa...
    tu buka babysitter.. tu budaksitter.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... budaksitter eh? hmmm... lagi 4 5 tahun... bujang sitter... kakakkakakaka

      Delete
  34. Laaaa.. Hahahaha!! Mati-matilaaaa ingatkan Uncle berterabur sana-sini. Rupanya tido santek punya dengan liur basi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... tido arrr pe lagi.... kata hari cuti... buat taik mata ah jawabnya... kakakkakaka

      Delete
  35. Klu camtu hjg mggu bleh lew wt part time...bgus bby sitter yg xdera bdk bdk...ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... aku yg kene dera adalah.... pc ngan enset aku... habis kene balun... wakakkakaka

      Delete
  36. hahaha
    tulus betul pak su kita sorg ni wat keje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... curi tulang sekejap.... huhuhu....

      Delete
  37. hakhak...aku suke blog ni...same konsep plak...jemput2 la singgah blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro.... dah singgah dah... lawo blog... huhu

      Delete
  38. anak buah aku pun sama asal wiken balik rumah akak confirm hp aku kat tangan diorang.xnak lepas.adei..layankn jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye dak? bebudak nih kalu bab game... hmmmmm.... (garu2 kepala)

      x bagi kang sian pulak.... kakakkakaka

      Delete
  39. bagus jugak pak Usu macam ni, aku pun nak pak usu camni! haha jangan sampai anak2 sedara ko mintak main game ngn parents dorang balik sudah, nampak sangat overdos game di bawah jagaan ko..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmg... mmg tahap overdose... mak bapak dorang ajak balik....
      masing2 tanak.... wiken je ajak parents dorang dtg sini... kakakkaka...
      stress derrr... huhuhu

      Delete
  40. ceh! lau camnie jage budak,, lambat lg lah abg leh kawenn
    =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... xpeeeeeeee.... upah bibik jaga budak.... kehkehkehkhekeh

      Delete
  41. aku pun baby sitter jugak Abg Jonni.. tapi kalau aku buat macam Abang buat, memang jahanam rumah aku.. koh koh koh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kira nasib aku lebih baik ah ye... kehkehkehkeh

      Delete
  42. seorang paksu yg baik. .haha
    ok bole gune idea ni kat adik2 lps ni. .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sila... sila guna cara nih...
      alamat naik rentung laptop ko nanti... huehuehuehuehuehue

      Delete
  43. kalau aku jd anak buah kau, mse kau tido tu aku wt lukisan kat muke kau style jugak kn??

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger