PANTAI, PULAU DAN GADIS

Hari : Jumaat
Masa : 9 pagi


Pagi itu aku memang takde mood nak kerja. Kepenatan mungkin. Lalu aku pun mengambil henfon ku lalu mengsms sorang kawan aku dengan niat untuk mangganggu kerja dan hidup dia.








Berikut adalah rakaman perbualan sms singkat kami di hari tersebut. Dan ianya tidak di tokok tambah.


kawan : Yg pasti hari nih aku tak x keje.. hahaha.. nk g jejln.. ;-)
uncle   : Oi... cuti plak dia... Aiyooo..
kawan : Opis nk bwk gi jejln .... hehehe
uncle   : Huiyyooo.. best tu... jeles ah. huhu
kawan : haha.. jgn jeles der...
uncle   :Jln2 x ajak aku... Pi mana ? kelab mlm ?
kawan : G p.pangkor.... huhuhu
uncle   : Huiyyoooo...
kawan : Oh yeahhhhhh...
uncle   : ko pakai bikini la ni ?
kawan : ko ni gile ke ape








Bila bercakap tentang Kajang, benda pertama terlintas di fikiran aku adalah sate kajang...


Bila bercakap tentang pantai dan pulau, benda pertama terlintas di fikiran aku adalah bikini... dan ini adalah satu kenyataan.


Moral of the story : Berhati-hatilah ketika bergurau.







***** the end ****

**** SHARING IS CARING ****

60 Pelakon tambahan:

  1. Ya betul tu !! Bikini !! Kih3 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kan ?? mesti ingat bikini.... kakakakkaka...

      Delete
  2. Replies
    1. patutttttttt... memang berpatutan.... kakakakkakaka

      Delete
  3. haha...kita pikir benda yang serupa...kuikuikui...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yeay... ada geng.... boleh buat persatuan ni... kakkakakaka

      Delete
  4. nasib baik begurau dlm tepon kalau depan2 dh kena pelangkung pala pokcik..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku dah lari dulu beb... kehkehekhekeh

      Delete
  5. hehe tapi ada gak bleh gurau macam tu, tapi x semua lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak...ak ah.. sbnrnya ramai gak yg bley bawak bergurau camtu... tapi bukan semualah... huhuhuhu

      Delete
  6. bergurau ade batanye Uncle, jgn over sgt sudah, nnt org pun menyampah heee

    Uncle dah nak sambut Ramadhan, mesti xcited kan..

    Selamat menjalani Ibadah puasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahakhak... betul... betul... sbb tu aku memilih sikit... bukan ngan sume org aku gurau camtu... huhuhuhuhu

      Delete
  7. uncle.. kawan tu lelaki ke pompuan?? kalo tnya lelaki psl bikini.. mmg siot la... ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pompuan... kalu laki... aiyooo... x dapat ku bayangkan.... huhuhuhuhu

      Delete
  8. takde keje si Jonni nie ngaco orang pepagi..koh koh koh... aku pun same.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... kdg2 je ah... bukan hari2... huhuhuhuhu...

      kdg2 dah terlampau bosan... dok ngacau org le jawabnya... huhuhuhu

      Delete
  9. hokhokkhok! *batuk

    sahih! uncle jonni seorang lelaki...=_="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmmg sahih... kalu tak kompom nama blog ni catatan auntie jonni...
      kakakkakakaka

      Delete
  10. hahahaha..better citer pasal kajang kt boni. wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... boni ?? huhuhuhu...

      ye lah... lain kali aku sembang psl kajang ngan dia ... kakakkaka

      Delete
  11. =.='

    siuttt jerkk.. ce tukar...

    bila sebut pantai dan pulau...

    konpem terbayangkan pemandangan yg sangat cantik.. terutama matahari terbenam... (subhanaAllah...)

    pastu terngiang2 di telinga bunyi ombak menghempas pantai... nyaman rasa...

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... wah.... puitis tu...

      yep... mmg indah alam ciptaan tuhan....

      Delete
  12. dasat nau imaginasi kau jon... sgt tinggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah.... kaki berangan... huhuhuhu

      Delete
  13. Hehehe...klu pmpn uncle tnya bikini bleh thn lg...tp klu lelaki camno?hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tentu dia muntah.... kakkakakakka

      Delete
    2. hahaha...btl2....muntah....silap hari bulan...pingsan....

      Delete
  14. oh ho..cenggitu pulak ye..kalau ingat malaysia..apa yang terfikir?hehe

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. huhuhuhu....

      adesss... x reti nak jawab... huhuhuhu

      Delete
  16. kah kah kah bikini...memang best pi pantai bro,skodeng minah salleh berbikini..ni kat tempat aku kat desaru ni syooookkkk woooooooo..astghafirullahalazzimmmmmmm hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke ?? nak pegi.... aku nak pegi...
      kakakkakakka

      Delete
  17. keh keh keh
    lau suka sakat org cmne uncle??
    xsama kan ngan gurau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hgakhakhak... sakat ?? gurau dan sakat mmg suku sakat... namun lain...

      kot la.... huhuhuhuu

      Delete
  18. Replies
    1. hakhakhak... beliau ok je sbnrnya... jenis rileks je... huhuhuhu

      Delete
  19. memang tak salah lagi pemikiran tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pemikiran berwawasan.... kan ??
      hueheuheuheuheu

      Delete
  20. Replies
    1. ewah... sonok plak ko ni ye..... huhuhuhu

      Delete
  21. sape la kawan ko yg malang tu?? hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh !! dia tak malang... cuma kurang bernasib baik je....
      kakakkakaka

      Delete
  22. saya cuba baca blog ini lepas di translate ke english oleh pakcik google..ternyata pernyataannya sungguh haram..hahaha..

    cth perenggan pertama : that morning I was working kid takde mood. Fatigue may be. Then I took my last henfon mengsms a lady friend I was with the intention to work and live mangganggu him.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... best apa... aku suka google translate2 ni tau... huhuhuhu..

      wei.. lagi best perenggan ke 2 : Here is a brief rakaman perbualan sms us on that day. And It was not in tokok added.

      tokok added tuuuuuuu.... kakakkakkkaa

      Delete
  23. kau ni kan..
    dari dulu kini dan selamanyer...
    asik ingat orang pakai bikini je..

    tak faham aku..
    apa ke best nyer tengok orang pakai bikini..
    buat rosak mata je tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaaa... aku kan peminat pantai dan laut... dan pantai dan bikini pula mmg seirama... so.. itulah hakikatnya... kehkehkeh...

      ye ke ?? owh... kene beli teropong ni... kakakkakkaka

      Delete
    2. Peminat pntai dgn peminat bikini ni lain...
      Takde sangkut pautnyer..

      Beli teropong plok doh.....
      Ada je alasan kau nk skodeng kan..

      Delete
    3. owh ye ke ? baru nakbuat persatuan... kakakkaka....

      hakhakhak... biasak ah... ada org suka teropong tgk burung2 kan... aku suka gak teropong2 nih... hobi... kakkakakaka

      Delete
  24. jap jap.. kawan uncle laki ke pempuan? kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu laki mau aku kene tampo beb... huhuhuhu

      Delete
  25. hahaha sengal!!mau makan penampar klu depan2 tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh.... mmg x sempat punya... aku lari lintang pukang dulu.... kakakkaka

      Delete
  26. kawan ko mesti pompuankan?haha.... kau ni,asal pantai bikini,apa daaa....weiiiiiiiii,ingat aku lagi tak?huhuhuhuu....lamanya tak datang blog kau :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... pompuan.... hakhakhak... biasak ah,.. aku kan peminat pantai... huhuhuhu...

      huhuhuhu... ko sibuk ... kan ?? kan dah dtg ni... huhuhuhu

      Delete
  27. ... dan bila bercakap tentang Uncle Jonni, benda pertama yang aku ingat juga adalah bikini.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  28. ko pakai spender tak??

    koh koh koh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah... siyut ah ko ni cimot....

      Delete
  29. ha tgk pantai ingat bikini???sabo je la.kot ingat istana pasir ke orait gak hehehe

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...