ADEGAN YANG MENJOLOK MATA








Lalu beliau pun bersetuju untuk melihatnya...









Fakta : Rakan aku amat gemar memakai seluar jeans longgar dan londeh. Dan bila beliau tunduk atau duduk, ia membuatkan kami semua rasa mata kami bagai di jolok-jolok. Amat menyeksakan.


Moral of the story : Hmmmmm... rasanya ini adalah entri yang tidak bermoral. huhuhuhu.





***** the end *****

**** SHARING IS CARING ****

122 Pelakon tambahan:

  1. HAHAHA!
    Lawak la .
    Bulan2 pose ni encik gorie
    Tak baik tawu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ye... entah ah semutmerah... x reti2 nak insaf aku ni ...
      huhuhuhuhu...

      Delete
  2. erk...musykil... adakah kau tunjukkn spender merah rakan kau tuh kat kak rock time posa2 gini...huhuhu.. parah weyh =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakahkahk... tiada yg musykil tentang spender merah bro... kakakakkaka.. Sudah mcm kebiasaan melihat spender beliau itu... lagi parah bro...

      Delete
  3. mohon klasifikasikan entri ini kepada 18sxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... owh... maaf... aku ikut piawaian negara perancis... di sana entri ini adalah (U).. kehkhkkehkeh

      Delete
  4. adohai....kurang pahal poso aku.ceh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... maaf.. silalah jaga mata anda... jgn pandang utk kali yg kedua... kehkehekhekhe

      Delete
  5. opismate aku pun samaaaaaaa!!kami satu opis tak suka dia..bencik tau perangai dia..suka org buat marah huuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ye ke ? Berlainan dgn kami... kami sukakan beliau... sbb seluar beliau adalah modal lawak kami semua... kakakkakaka

      Delete
  6. ish2..bln posa ni pacek..apasal la p bawak kak rock 2 kurangkan pahala posa dia..hahak..ish3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada... dia x tau... tertipu... jadi bukan salah kak rock... tapi salah beliau yg memakai seluar londeh... kakakakakaka

      Delete
  7. hahaha... adk2 sy juga begitu. suka sgt pkai seluar londeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... stail mungkin... mungkin aku pun patut mecubanya... kakakkaka

      Delete
  8. tarik je spender dia tu...
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tidakkkkkk... x sanggup i...
      kakakakkakakaka

      Delete
  9. Ha ha ha ha.. sungguh tak bermoral.. eh ade laa.. moralnya, jangan pakai spender merah seluar londeh ke opis.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... ye ... tapi berseluar londeh ke tempat kerja adalah jauh lebih baik dari hanya berespender ke tempat kerja... kahkahkahkah

      Delete
  10. Replies
    1. hakhakhak... aku pon... owh... merana jiwa jika terlihat... kakakkakakaka

      Delete
  11. Adeyh..!!! Mata sy pn terjolok jugak..! XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... sila si ke klinik dgn kadar segera...
      takut kene ketumbit.... kehkehkehkeh

      Delete
  12. Enti yang sedikit memualkan. sekian.





    Kesian kak rock.. Cubalah bawak dia pergi tengok budak² kecik comel, mana tau terdetik hati dia nak ada ank sendiri.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... ya... saja berkongsi azab yg aku lalui hampir setiap hari.... kakakakkaka...


      owh... itu tidak perlu... kerana semua rakan2 sekerja kami lebih comel2 dari budak2 kecil.... kakakkakaka

      Delete
  13. Replies
    1. hakhakahk... sekali sekala bro... tapi yg penting.... muka kena serius... tanpa sekelumit senyuman pun... kena serius... baru beliau tak saspek ianya adalah satu sesi wakenabeb.... kakakakkakaka

      Delete
  14. masukan pasir kat tempat terbuka tu... huhuh tak pun letak ais... baru dia perasan kot.... huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... kemudian aku terbaring terlentang sbb kene terajang beliau.... x sanggup aku.... kakakkakakakka

      Delete
  15. erk..orang yang tengok tu yang rasa malu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... org lain yg rasa x selesa.... huhuhuuhuhu

      Delete
  16. Replies
    1. hakhakahk... dia yg x bernasib baik krn berada di situ... jika anda yg berada disitu... sudah pasti andalah yg aku panbggil tgk..... kakakkakakaka

      Delete
  17. Replies
    1. ahakahkahakhak.. ya... stail mungkin... fesyen town la kot... huhuhuhu

      Delete
  18. sangat xbermoral.. huk huk huk~

    btw, mmg lelaki suka pakai londeh2 yerk? cam ntah pape je rasanya..=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. betul... aku fail subjek pendidikan moral.... hueheuheueheuheue..

      huhuhu... stailo mungkin... peredaran masa dan stail... huhuhuhuhu

      Delete
  19. Replies
    1. owh... biasalah.. memang selalu terbeli juadah di bazar ramadhan yg sebegitu... hmmmm... ada kaitan kah?

      kehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
  20. hahahahha ! tudia .. sian dekat kak rock .. eleh kak rock tu padahal sukeee .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... mungkin juga... dan mungkin tidak.... sebab muka beliau merah padam nak marah masa tu... kehkehkehkehkeh

      Delete
  21. hahaha..uncle jonni skodeng spender ek. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakahk... ter... ter... aku ternampak dan terpanggil org lain untuk tertengokkan spender itu... segalanya adalah ter.... kakakkakakaka

      Delete
  22. Replies
    1. hakhakhak... kalau dah pemandangan biasa... tiada yg euwwww nya bro.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  23. insaflah wahai Jonni .
    *gelengkepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes madam !!
      * angguk kepala *

      kehkehkehkeh

      Delete
  24. moralnya pakai la seluar yg sesuai dengn saiz kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... mungkin beliau rasa lebih selesa ber seluar longgar dan londeh...tidak panas... pengudaraan yg optimum mungkin.... huehuehuehuehue

      Delete
  25. ko, pakcik jonni....tak baik weh
    ajak orng lain join kurangkan pahala di bulan ramadhan..

    dengan aku sekali pon kena (kurang ke pahala tengok spender merah kat ats tu??)...heheheeew. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ya... kurang sopan perbuatan aku tu... hueheuheuheuehue


      mungkin anda akan kena ketumbit kelak... kakakkakakkaka

      Delete
  26. oi oi!!!
    bulan puase pon tengok bnde2 camtuhh..
    haish~ :P
    nakal betol abg nie ek.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... biasalah remaja... mmg begitukah perangainya... nakal...

      alaaaa... mcm citer gila2 remaja lakonan faizal hussein tu.... kakkakakaka

      Delete
  27. errr.... hohoho.
    taw xpe..ramai je mcm tu -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... stail bebudak skrg... ya... aku seorg yg retro.... ketinggalan dan kurang faham dlm berfesyen.... huhuhuhu

      Delete
  28. agaknya dah jadi trend kot pakai seluar jenis camtue hihi...

    agak2 la uncle nie pun nak tunjuk kat kak rock huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... selalu je jumpa org berseluar sebegitu,.... huhuhuhu..


      hakhakhak... alaaa... beliau pun dah selalu terlihat.... mcm pemandangan biasa dah sbnrnya.... huhuhuhuhu

      Delete
  29. Eeee, tak senonoh! hahahaa xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... betul... mmg tak senonoh... apalah penulis blog ni... camni pon bo;eh buat entri.... teruk kan?

      kahkahkahkah

      Delete
  30. Lain kali letak cacing dekat area yang terlondeh tu. HAhaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... aku lagi suka bubuh siput... kakakkakakaka

      Delete
  31. Replies
    1. sekarang ? amacam ? seksi tak sekarang.....
      (sammbil buat aksi bina badan)

      khekehkehkehkeh

      Delete
  32. Ekekeke...kesian kak rock tu uncle....ekekeke.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... tekan perasaan beliau... huhuhuhu

      Delete
    2. Haah...btl tu....tekanan perasaan kak rock tu....

      Delete
    3. hakhakhak... takpe... nanti aku mintak ampun ngan dia.... huhuhhuhu

      Delete
    4. Haah kan...msim rya nie...sure kak rock tu ampun kan abg....dia kak rock tu xmo ampun, wt wt nk nanges....sure cairnyelew kak rock tu...

      Delete
    5. hakhakak... alaaaa... hari raya beb.. mesti ah mintak ampun maap ngan kwn2.. huhuhhu..

      maklumlah... selalu bergurau senda... hhuhuhuhu

      Delete
    6. Haah...btl btl...makanya di kesempatan yang ada ini, rietta menyusun seploh jari, mohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap rietta selama ini....

      Delete
    7. huhuhu... selamat hari raya...

      sama juga.. maaf ye kalu ada terkasar bahasa ye... huhuhuhu..

      duit raya mana? singgit takmo.... up sikit...

      Delete
    8. hehehe.....singgit xmo erk....nk up sket.....singgit duploh sen bleh? ekekeke....

      Delete
    9. hakhakhak... ceh !! up 20 sen jeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

      cikedis skrg pon 30 sen tau .... kehkehkehkeh

      Delete
    10. Err cikedis pown 30 sen erk? Rietta sngaja xnk bg 1.30 sen....kang abg beli cikedis skit pwut lak....demi kebaikan abg juga.....ekekkee....

      Delete
    11. hakhakhakhak... cis.... melepas aku nak mkn cikedis.... kakakakkakaa

      Delete
    12. Xyah lew mam cikedis...mam nasi lagi sodap....hehehe....

      Delete
    13. ceh !! bagi pon rm 1.30.... mana cukup beli nasik... apa daaaaaaaaaa... kekekkekeke

      Delete
    14. Orang soh mam nasi jew....xtermasuk lauk...ckup lew rm 1, 30 sen utk air suam....hehhee....demi kesihatan abang...

      Delete
    15. owh.... sadisnya... mkn nasik je... lauk takde.....

      kehkehkehkehkeh

      Delete
    16. Alaa kesian la plak abang bilang sadis....errr xpe la...nnti rietta gorengkan ayam....bleh?

      Delete
    17. owh... boleh... siap tomyam ye... serai x mau byk.... pastu kailan ikan masin.. pastu sotong goreng tepung... sambal belacan... air... air... air nak keret susu... owh... nasi tambah ye....

      kehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
    18. Uiks....byknye tmbahan...xpexpe....abg trun penang, rietta masak menu tu...ekekkee....itu smeua menu pebet rietta tu....

      Delete
    19. penang? aiyooooo... jauhnya... pindah ah kl ke... dekat sikit...
      kakakkakakaka

      Delete
    20. Nov nnti rietta trun kl....dlm 6 hr kot...pastu smbung kat shah alam....

      Delete
  33. Replies
    1. hakhakhakhak... owh.... sbnrnya aku peminat setia filem..
      gila-gila remaja.... kehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
  34. Replies
    1. hakhakhak... ya... mmg kurang senonoh... tapi beliau ah yg pakai londeh2 tu....
      yg aku ini... senonoh.... mmg senonoh.... kakakkakakka

      Delete
  35. apa lah kau ni..
    bulan pose pun skodeng orang..
    tak baik tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ter.. terskodeng lah.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  36. tak tau nk komen apa..boleh gelak jer...hekhek

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ini pon dah kira komen... kan? huhuhuhuhu

      Delete
  37. hip hop lu tau pakai seluar londeh,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... patutlah aku x paham... aku ni peminat dangdut... kakakkkaa

      Delete
  38. Replies
    1. huhuhuhu... aku pula.... kurusss perut den.... kehkehkehkeh

      Delete
    2. hehehe......kurus poket den...

      slmt ari raya maap zahir batin....

      Delete
    3. tu laaaaaa... beli baju raya sampai 4 pasang... tgk aku... pakai baju taun lepas... kakakkakakaka..

      slmt hari raya... maap kalau ada terkasar bahasa ya...
      huhuhuhuhu

      Delete
    4. mana ade den gune baju taon lepas je...keh3..(tipu)

      slmt ari raya gak...maap zahir batin gak....den slalu kacau uncle
      hehe

      Delete
    5. hakhakhakhak... elehhhhhhhhh... mesti baju sampei 4 pasang... kan ? kan ? kan ? huhuhuhu..

      hakahkahk... xpe je.... gurau2 je kan... huhuhuhu

      Delete
    6. huhuhuu...mana ade...bkn bdk2 lg nk baju raya manyak2 meh...hahahha

      yeaaahhh ni yg den suke unlce nie,pasni buleh r gurau2 lg..kah3

      Delete
    7. bukan budak2 la kena ada baju byk2... baru ah gojes.. nanti ramai ah yg peeewittttt.... huhuhuhuhuhu..

      gurau boleh... bayo... sejam 2 ratus.... hueheuheuehueheu

      Delete
    8. kehkehkeh...xmo ahh org pewittt...cam terencat je...hahahhaha

      uiiiii sejam bayo mahai tu...xnak ah den...kah3

      Delete
    9. hakhakhakhak... ai... org peeewit nak ngorat dikatanya terencat... kahkahkahkahkah... gila garang...

      Delete
    10. kehkehkeh....mane ade garang saye baikkk taw...wakakakaka

      cerr pewitt tengok, den kejor uncle dengan jurus lempar selipar ala gaban...wakakakaa

      Delete
    11. aik... baru je tadik ckp nakal... selalu kena rotan guru besar.... kantoi.... kakakkakakakakka

      elehhhhhhhh... selipar jepun dia tu jugak yg di banggakan... dahlah warna putih.. polka dot plak tu.... yekkk... alaaa... gambo selipar kat ym tu.... kakakkakakaka

      Delete
    12. hahahha...eh..eh..ye ke.....huehuehue

      uiiii selipar jepon kesayangan tu...tapi sayang dia dah hilang....huhuhuhuhu....

      uikkkk.....nt den nak letak gambar lain la plak....terompah ke?kahkahkah....

      Delete
    13. hakhakhakhak... iyeeeeeeeee... kakakakkaa

      selipar tu hilang stail gaban ye... kehkehkehkeh
      oit... selipar pun kene curi ka? aiyooo.... huhuhu

      terompah? huiyyooo... bahaya tu.... kene kepala pengsan... huhuhu

      Delete
    14. huhuhuuhu...bukannnnnnnnnnnn....wakakkaa

      ilang maybe org tersilap pakai la tu.....wakakakaka...bukan curik tak baik kate gtu taw.....tersilap pakai la tu....

      terompah kalo kena...huiiiii dasattt...dasattt..

      (mood : tengah imagine, baling org guna terompah pakai jurus gaban)

      Delete
    15. bukanlaaaa... bukennnnnnnnnnnn.... beru betulllllll... kehkehkehkeh

      oooooooo.... ak ah... tersilap ye... huhuhu... takpe ah nanti beli selipar tat sing plak ye... kompom tadak sapa nak silap2 pakai nanti.... kakkakakakaka

      elehhhh... kalu uncle... senang je nak elak... siap buat stail mcm the matrix lagi... kakkakakaka

      Delete
    16. oiiitttt....pehal plak bukennnn...tu dah macam mat rock tu beb....kehkehkeh...

      selipar tat sing tu mcm mane eh?huhuhuhu....nak selipar cumel2 jer...kalu tak cumel tak moh ah....

      fuyoooooo stail the matrix tu...tak sakit pinggang ke..karang tergeliat karang...keghkehkeh

      Delete
  39. Setuju! entri ni memang xde moral. Hee~ jgn mareee anker Jonii. Btw, Selamat Hari Ghayeee!!! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku gagal subjek pendidikan moral... nak kena repeat paper nih.... kakakkakaka

      Delete
  40. haha, dtng sini hilang stress. .

    *lama da x singgah sini, hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai... maaf,.. aku pon sama... dah kurang bw dah.... tidak berkesempatan skrg...


      thanks sbb singgah beb... huhuhuhu

      Delete
  41. kahkahkah kalau celah bon kaler pink takpe gak bro, ini dah berkerak selalu aku mandang kahakahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah xde pilihan... itu je yg ada... layan je lah...
      kahkahkahkahkahkah

      Delete
  42. Kena amek gmbar..pastu tunjuk kat dia.. Mesti dia rasa malu.. Kekadang kena wat camtu sbb org lain yg nmpk, dia mmg xnmpak la..sbb diri dia kan...huhuhu

    Ko ni, kesian kak rock...kurang pahala dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea yg bernas... huhuhuhu.... tapi beliau sudah selalujadi bahan lawak dan gurauan... namun tetap juga berseluar sebegitu...
      mungkin juga dia x akan berubah... huhuhuhu...

      huhuhuu... dia ter..terpandang... bukan atas kerelaan hati dia... kehkehkehkehkeh

      Delete
  43. kalau nampak org pakai jeans londeh, rasa mcm nak hulur je tali rafia pd dia... buruk bebeno

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... tu lah... stail anak2 muda skrg.... macam2.... huhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...