KELEBIHAN JADI ORANG TUA
















Kemudian baru aku tersedar...





Moral of the story : Sesuatu benda yang kita fikirkan kelakar, tidak semestinya kelakar juga pada pandangan orang lain.






***** the end *****

**** SHARING IS CARING ****

86 Pelakon tambahan:

  1. ekekeke tak patut la uncle nie gelak sorang2...len kali ajak geng sekali hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... uncle takde geng... sbtg kara je... huhuhuhu

      Delete
  2. sukaaa uncle gelakkan org lagi eh...haha..bulan pose ni..insaflah pakcik :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaa... hobi laaaa... hobi utk mengisi masa lapang... huehuehuehue

      Delete
  3. Replies
    1. hakhakhak.. alaaa... gegurau ngan kwn2... huhuhuhuhu

      Delete
  4. itu nasib baik dia pegi lau x..tak pasal kena cepuk..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kena cepuk... aku akan menjerit kesakitan la .... huehuehuehue

      Delete
  5. elehhh... kau ketawakan bukan main lagi..
    kalau aku pun cabut.. silap2 kena siram air.. har3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... hobi.. kakakkakakaka...

      huehuehuehue... wah... bahaya nih kalau main simbah2 air ni.. ketakutan aku.... huehuehuehue

      Delete
  6. Replies
    1. hakhakhak... tak lah... dia lg kuat kutuk aku... kakakkakakkaa

      Delete
  7. Replies
    1. hakhakhak... alaaa... mcm la benda ni tak pernah terjadi kat ko... pernah kan? kan? kan?
      heuheuheuheu

      Delete
  8. Sesuatu yang kita fikirkan elok, mungkin tak eslok untuk orang lain.. ;D


    Part yang paling minat kalau dapat masuk PLKN dulu adalah part latihan fizikal tu.. Macam² aktiviti lasak boleh cuba, serius aku paling jeles dekat tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... betul... rambut sama hitam... ketiak lain-lain... kehkehkeh...

      waaaaaaaaaaaaaa... aku mmg tak layak join PLKN... maklumlah... terlampau remaja... kakkakakakkakaka

      Delete
    2. bila ketiak lain-lain, maka deodoren sudah tentu lain-lain jugak kan.. kehkehkeh



      Tak kisah, berangan join PLKN je pun dah ok hahah

      Delete
    3. hakhakhak... yep... deodoren sememangnya lain2... kakkakakaka..

      hakhakhakhak.. yep... berangan je lah aku nak join... huhuhuhhu..

      Delete
  9. uhuks....sedia terima ajer kekurangan dan kelebihan jdik org yg lebey tua...yg pasti best boleh arah org yg muda2 cth : buli adik wat keja umah...muahhahahhaha kita dok goyang kaki..muahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... tapi yg pasti yg tua harus bg teladan bg yg muda...

      dan mungkin aku layak dijadikan sbg remaja contoh... hmmm.. (sambil garu2 kepala) kakakakkakakaka

      Delete
  10. Haha...memang untung la tak pegi PLKN.
    Uncle pun tak pegi kan? maksudnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laaaaaaaaaaaaaaaaa... ye laaaaaaaaaaaaaaaaa...
      aku tau lah maksud kooooooooooo... siyut je budak nih...
      kakakkakakakkaka

      Delete
  11. Replies
    1. touching takpe.... jgn touchscreen.... kakakkakkaka

      Delete
  12. Replies
    1. hakhakhak... alaaaaa... x heran... kakakkakaka

      Delete
  13. ahahahahahha... sentap ke apa terus blah je?? pling kurg pon kene bg penampar skit..eh!! ahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hgakhahak.. siyut ah main tampo2 plak.... kakakkakaka

      Delete
  14. betul tuu... kadang2 tu kita ja duk gelak.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... paling best masa tgh dok ramai2... pastu sorang buat lawak.. dia gelak... yg lain dok senyum2 kambing terpinga-pinga... kkakakakkaka

      Delete
  15. bahaha..brader jonni wajib ikut training khas PLKN weh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku hanya layak jadi trainer ataupon mandur PLKN je.... hueheuheuheu

      Delete
  16. olooh....pcik tuh dah sentap dah lew tu...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... xde ah... dia blah sbb malas nak layan aku je.... kakakkakaka

      Delete
    2. Ooo...igtkan pcik tu dh sentap dah...

      Delete
    3. hakhakhak.. xdenya dsia nak sentap2... kawan lama beb... huhuhuhu

      Delete
  17. betol betol betol
    setiap pandangan berbeza .

    -pakcik! nak bergedil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep.... rambut sama hitam... syampu lain2... huheuheuheu...

      begedil? ooooo.... boleyyyyyyyyyyyy... jemput ah dtg umah... nanti i buatkan... kakkakakkakaka

      Delete
    2. datang rumah ? address please ^^

      Delete
    3. address? owh ... boleyyyy saja... tapi jgn lupa bawa buah tgn ya... alaaaaa... bwk mesin basuh tosiba pun ok... ya....

      huehuehuehuehue

      Delete
    4. ye ye tak lupa pon .
      mesin basuh toshiba je ke ? yang lain tak nak ? :P

      Delete
    5. hakhakhak... bawak mesin basuh pun cukup ah... huhuhuhu,...
      lain kali baru ah bawak mende lain mcm tv led ke... kakkakakaka

      Delete
    6. tv led ? lampu led nak ? wakaka

      no bergedil , no other things . haahuu

      Delete
    7. hakhakhak... lampu ? hmmmm.... boleh gak... boley pasang kat blkg moto aku... kakakkakakakka...

      hakhakhak.... ok... tapi kalu sakit perut jgn salahkan aku ya... kakakkakakaka

      Delete
  18. lame gua tak singgah blog lu nie,maintain gilo2 cam biaso hehe...gua nak ucap selamat berpuasa je...raya jemput umah kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik? mana ado gue gilo... gue waras2 sahaja dong... kakakkakaka..kalu dtg umah lu dpt brp inggit... kalu singgit aku malas dtg.... x lepas duit minyak.... kakakkakakka

      Delete
  19. hahaah btl tu... eh nape tergelak pulak ni.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ko pun gelak sorang2 ke... aiyoooo... kakkakakka

      Delete
  20. holololoooo.. ade orang gelak sorang-sorang. meh meh gelakkan dia jugak. wakakakakakakakakakakaa..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... carik gaduh plak dia neh... berani gelakkan aku... x tahukah bahawasanya aku ni garang...
      (sambil membelai misai) kakakkakakakkaka

      Delete
  21. Replies
    1. hakhakhak... x perlu kasiankan beliau... beliau ok.. ok sahaja... hueheuheuheue

      Delete
  22. hahhaha.. pdn muko.. gelakkan org agi.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... eleeeeeeeeeee... x heran... dah mmg hobi aku... kakakkakaka

      Delete
  23. sntap nyah ati mak yg sensitip ne...huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ek eh... samalah kita... aku ni pon berjiwa sensitip gak... heuheuheuheuheu

      Delete
  24. tak baik memperkotak-katikkan orang tua... (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke ? mmmmm... salah aku... mmg aku ni kurang sensitif perasaan org... aku sedar kesilapan aku...

      okl lah... pasni aku kotak-katikkan perasaan org muda plak... kakkakakakkaka

      Delete
  25. haha..kesiannyer gekal sensorang je..

    meh aku tolong gelakkan..

    ha...ha...ha...ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... elehhhhhhhhh... gelak lerrrrrr... x heran... wakakkakaka

      Delete
  26. haha.. mula2 tak lawak tp part yg gelak sengsorang tu putus urat kentut aku gelak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhajk... mcm pernah terjadi pd mu bro... kehkehkeh

      Delete
  27. Betul tu, sesetengah orang tua memang tak boleh di bawak bergurau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... mungkin aku patut bawak mereka pergi dangdut...

      Delete
  28. sian gelak sorang2 wakakkakaakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhh... x heran... wekkkkkk.... huhuhu

      Delete
  29. =.= kte tak dpt g PLKN..
    tak tawu nak ckp hepy ke tak...
    tp best lg tak gi PLKN ;)
    dpt keje and enjoy puas2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cewah... ko ni seronok plak x pegi plkn...
      rugi tau tak pegi.... ramai jejaka2 hensem dari pelusuk negara dan kacak menanti... kakakkakakkaakaka

      Delete
  30. boleh jadi orang tua di umo cenggitu sense of humour nya kurang . ecece. memandai teka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ya dan mungkin tidak... huhuhuhuhu...
      kawan aku tu jenis yg malas nak layan org sgt... huhuhuuhu

      Delete
  31. kesian kau gelak sorang2..meh aku teman kau ye..
    hahahahhahahah...lawak kau tak best..
    tu pasal lah dia lari..

    ReplyDelete
  32. hakhakhak... wah... terharu... ada gak yg temankan aku... kakakkaka..

    tu la psl... ingatkan lawak aku tu dah cukup klaka... upernya tidak... kakkakakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau macam ni lah...konfem kau tak boleh join maharaja lawak...
      hahahahhaha.....

      Delete
    2. hmmmm... betul... tapi aku rasa aku layak masuk akademi fantasia... kakkakakkaka

      Delete
  33. tamporrr jer..hehe

    kenapa dia x rasa lucu?? saya tergelak jer...kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik ? tak nak ah tampo2.... kang dia tampo aku balik... kakkakaka..
      hakhakhak... biasak ah.. dia dah malas nak layan aku tu... huhuu

      Delete
  34. kau buat lawak depan org tua mmg tak jalan la jon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke.... takkan nak buat belakang dia pulak... lagi ah dia x nampak... hueheuheuheu

      Delete
  35. aku nak gelak ni,hahahahaha. lawaknya lawaknya, eh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... siyuttttttttttt... gelak x ikhlas.... huhuhuhu

      Delete
  36. org tua mmg sensitipppp...lawak tu mcm jenayah.misunderstanding.hak3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... atau mungkin dia malas nak layan aku... tu je... hueheuehueheu

      Delete
  37. mmg la x semua org boleh layan lawak kita..nk2 yg kaki sentap haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... lain padang lain belalang... perangai kita x semua x serupa... huhuhuhu

      Delete
  38. Lahhh, memang la tua2 tak payah pegi PLKN. masa muda2 je pegi.
    Tak gelak pun bila baca, lawak tu tak sampai lg kot. Okay, dah. HAHA. haa, baru sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... siyut..... kakakkakakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...