CINTA MEREKA SEMEMANGNYA SWEET

Sebenarnya tiada apa yang menarik berlaku dalam hidup aku dalam seminggu ini. Jadi tiada apa yang mampu nak aku repekkan. Jadi hari ini aku nak tulis pasal hidup orang lain. Adakah ini dikategorikan sebagai mengumpat? huhuhu. Apapun disebabkan aku tak banyak masa terluang sekarang, nak blogwalking pun dah jarang dah, nak melukis pun dah tak sempat, maka aku update pakai gambar kitar semula. Kiranya ia cuma sekadar gambar hiasan sahaja. Takde kaitan pun.



Pada suatu hari, di sebuah kampung di Negeri Selangor Darul Ehsan, tinggallah sebuah keluarga yang kehidupan mereka amatlah aman dan bahagia. Si ayah merupakan seorang pesara yang amat disenangi oleh penduduk kampung. Beliau adalah seorang yang peramah, baik hati dan sentiasa merendah diri.

Si Ayah mempunyai seorang kawan rapat yang dikenali sejak dari kecil lagi. Sehingga kini mereka masih lagi akrab dan sentiasa bersama terutama ketika pergi ke surau di malam hari. 

Pada suatu hari, tercetuslah idea oleh si kawan untuk merapatkan lagi perhubungan mereka dengan menjodohkan anak-anak mereka. Maka cadangan itu telah di sambut gembira oleh si ayah. Namun timbul rasa sangsi si ayah, takut kalau si anak menolak permintaannya. Namun beliau kuatkan semangat dan menyampaikan hasrat baik mereka pada si anak.




Tanpa di duga si anak bersetuju dengan cadangan si ayah. Dan bagi pihak si gadis pula, beliau pun menyatakan persetujuan. Tidak hairanlah jika beliau bersetuju, kerana mereka bukan tidak saling mengenali. Jarak rumah mereka pun tidaklah jauh mana.  Bukan kepalang lagi kegembiraan kedua rakan akrab tersebut. Lalu bermulalah segala perancangan untuk menjodohkan mereka.

Tidak lama selepas itu, tali pertunangan pun di ikat. Bermulalah pula episod baru dalam agenda mereka, merancang untuk majlis pernikahan.

Namun di sepanjang tempoh pertunangan mereka yang menjangkau hampir 2 tahun, tidak pernah sekali pun mereka keluar bersama. Kalau mahu berjumpa pun, si teruna akan bertandang ke rumah ibu bapa si gadis. Malahan segala persiapan perkahwinan di beli secara berasingan. Perhubungan mereka hanya tertumpu pada perbualan telefon.

Bukanlah si teruna tidak pernah mencuba mengajak si gadis dating, sudah banyak kali, namun semuanya gagal. 




Bukanlah si gadis tidak mahu menerima ajakan si tunang, namun beliau hanya ingin keluar bersama ketika ikatan mereka sudah sah menjadi suami isteri. Ibarat pinang di belah belah, si teruna adalah seorang yang amat memahami, jadi beliau redha dan menerima permintaan si gadis dengan hati yang terbuka.

Begitu juga dengan keluarga mereka, mereka merestui keinginan dan permintaan si gadis. Mereka sedar itulah yang terbaik. Jadi tiadalah akan berlaku perkara-perkara yang tidak sepatutnya.










Namun bukan semua memahami situasi ini. Maka timbullah persepsi-persepsi negatif dari orang sekeliling. Ada yang berperasangka si gadis enggan keluar bersama di sebabkan membantah kerana beliau di paksa kahwin. Ada yang berperasangka si gadis enggan bertemu si teruna kerana si teruna kurang hensem dan sebagainya. Tapi itulah hakikat yang perlu di telan si gadis.

Tapi walau apapun telahan orang sekeliling, si gadis tetap dengan pendirian beliau. Si gadis tidak pernah tunduk pada senyuman sinis orang sekeliling. Beliau seorang yang kuat.

Ya. Mungkin kisah mereka tidak seromantis kisah cinta orang lain. Mereka tidak pernah keluar makan berdua, tidak pernah keluar membeli pakaian berdua, apatah lagi menonton wayang bersama.




Tidak pernah sekali mereka merasa  berkasih bermanja di taman bunga, si teruna tidak berpeluang untuk  menyelit bunga ke telinga si gadis. Apatah lagi berlari-lari di padang, berguling-guling sambil menyanyikan lagu "kau mawarku" nyanyian kumpulan 2 by 2 dengan Dato Siti Nurhaliza.




Mereka kuat, mereka tabah. Secara jujur aku amat kagum dengan mereka. Bukan semua mampu berbuat seperti mereka. Mungkin cinta mereka tidak seromantis Rumie dan Julie, namun pada aku cinta mereka sememangnya sweet. Ya. Dan ini adalah kisah benar.


Moral of the story : Beliau sangat bertuah mendapat seorang isteri yang solehah.






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

146 comments:

  1. bestnye kan....huhuhu

    mood : sedang berangan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... baguskan mereka... huhuhuhu..

      huh... takde lain ah tu... teringatkan gaban dia... kehkehkehkeh

      Delete
    2. ye....btol3....

      hehhehe....ntah sape la gaban nih...wakakak

      Delete
    3. hakhakhak...

      aku pon x tau... yg pasti dia jarang kuar umah... sibuk lap baju besi dia bagi kilat... huehuehue

      Delete
    4. hehehe....

      betol ke tak taw ni?huehuehuhe.....ehh..ye ke jarang kwar umh..dia kn superhero musti r slalu kwar kn....wakakakaka....

      (mood : berangan lagikk)kakaka

      Delete
    5. ye ler... ko je yg kenal gaban tu... abis baju dia kilat semacam je, aku bajet dia dok gilap hari2 bagi kilat... kakakkaka...

      ye la tu... superhero kena gak bagi yam itik dia mkn... takdenyelah dia kuar selalu... kehkehkehkeh

      oit... tu la.. byk mkn buah berangan... kakakkakaka

      Delete
    6. hahaha...yang sebenarnye den pon tak kenai gaban tu.....wohaaaa

      sape suruh uncle bajet dia.....ingat ni bajet 2013 nke..kah3...

      uiiii...ayam itik dia takde...dia dah jual...wakakaka

      hehehehe.....berangan lagikkkk...

      Delete
    7. laaaa... x kenai upernya.... aku pon x kenai... kehkehkehkeh
      kalau uncle x bajet... sapa lagi yg nak bajet? biorle uncle bajet membajet... kehkehkehkehkeh..

      mesti dia beli sugarglider plak kan? kehkehkehkeh

      owh... aku pon nak berangan gak lah... kehkehkehkeh

      Delete
    8. hahaha...eleh tiru den la tu..kehkehkeh

      biar orang lain je ah bajet unlce..wakakaka

      sugarglider comel tapi cam tikus jek..kah3

      jom berangan same2 bawah pokok berangan...den nk berangan jadik otomen..wakakaka

      Delete
    9. elehhhh... ingat spm ke nak tiru2.... kakkakakakaka
      mana buley.... uncle ni kaki bajet.... tau?...

      aik? salah ke org bela tikus? ok apa... iguana pon org bela...
      biawak tu beb... biawak..... kehkehkehkehkeh

      alaaaaa.... dok bawah pokok berangan buat hapa... jom ah panjat terus... dok berangan atas dahan pokok berangan... baru syok.... kakkakakakka

      Delete
    10. hahaha...spm ke sprm?wawawawa

      alahhh takyah la jadi kaki bajet, jadi kaki bola ke syok....

      takmoh den, baik bela kucen ke rimau ke singa ke..wuhuhuhu
      yg lg baiknye takyah bela lah..hahahha

      panjat den no hal...bab nak turun tu ade hal skit....kepakaran saye panjat tapi tak reti nk turun..kahkahkah

      Delete
    11. sprm tu periksa skola rendah ya? huehuehuehue

      ahhhhh... jadi kaki tdo lagi syok... huehuehuehue

      alaaa... belalah ular sawa... boleh buat tudung pi keje.... kakakakakaka

      alaaaa.... takyah ah turun... dok je situ lama2... kehkehkehkeh

      Delete
    12. hahaha...ntah la...kah3...

      kaki tido tu nt kat kaki dia ade hurup zzzz tak?hahahhaha

      eeewwwww geli mak jemah uolss kalo ular2 nih..wuwuwuwuw

      waaaaaaaaaaaaaaaaa....nak turunn....kehkehkeh

      Delete
    13. mmmm... jap... uncle tgk kaki uncle.... hmmmm... huruf zzzzz mmg takde... tapi bulu kaki kerinting2 ada... wakakkakakkaka..

      geli uler ye.... oooo... takpe ah nanti uncle bagi katak ye... buat jadk pet.... wakakakkakakakka..

      fiza nak turun ye ?? ok.... ok.. fiza terjun ye.. uncle sambut... terjun... terjun fiza.. terjun.. uncle ada ni boleh sambut.... wakakakkakakaka

      Delete
    14. wakakakaka....tak senonoh ehhhh....tak malu eee....

      hahahha...katak meh sini den baling kat uncle...lai..lai..lai...hahahhahaha

      elehhhh...baik dok atas pokok ni....harap uncle sambut memang tak lah kan...kikikiki......

      terpaksalah den gunakan jurus satria baja hitam....hohohoho....nt buleh r turun...koh3...

      Delete
    15. elehhhhhhh.. nak malu apa... mmg kaki i berbulu... wakakakkaka

      elehhhhh... katok... x geli pownnnnnnn.... kakakakka

      ooooo.. tanak turun ye... jaga ko fiza... uncle goyang2kan pokok tu...goyang... goyangkan pook ini... goyangggggg... wakakkakakaka

      Delete
    16. wakakakka....elehhh....wekkkkk

      hahahaha..meh nak letak lam baju...hahahaha

      oitt...oiii pehal ni..karang mak jemah sepak lutut karang....hahaha

      Delete
    17. hakhakhak.. apa wekk wekk...

      maaf.. semua baju tgh sidai tu... baru basuh,.. sila simpan katok itu,... kehkehekhekeh

      hakhakhak... takutnya... takutnya kat mak jemah garang... elehhh nak sepak pemende kalu dok atas pokok tu...

      goyangggg... goyangkan pokokkk.. goyanggg... wakakkakakaa

      Delete
    18. wekkkkkkkkkkkk...kehkehkeh

      alaaa mak jemah amik baju tue seme mak jemah rendam lam baldi...hahahaha...padan muke uncle kna basuh blk..keh3

      aisshhhh...mak jemah guna jurus terbang ala gaban karang....baling uncle kat bawah pakai dahan ni nakkk?hahahhaha

      yehaaa...baling dia..kehkehkeh

      Delete
    19. wokkkkkkkkk... hakhakhakhakhak

      pastu uncle jirus mak jemah ngan air tu... wakakakkakkakaka

      wekkkkkkk... tak kena... tak kena... wekkkkkkk.. tak kena..
      (sambil menari oppa gangnam style)
      wakakkakakkakakaka

      Delete
    20. wokkkkkkkkk tak besttt ahhhh...lalalalla

      wakakakka...mak jemah dah melarikan diri u olllsssss....

      tak kena la sangat kennnn...tu yg berbirat kat kepala tu hape....kahkahkah....

      Delete
    21. tak best sudah... ada uncle kesah... wakakakkakakaka

      ah... laju mana la sgt mak jemah lari... kehkehkhkehkeh

      hakhakhak... ini kesan kesan kene ciken pox.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    22. kehkehkeh..elehh padahal lam ati uncle kisahh kennnn...hahahhaa

      perghhh laju laa....lajuuu sangat..kikikikiki

      elehhh ayat kaberline tuhhh..ciken pox la sangat...lalalla..wakakak

      Delete
    23. takde la kennnn... x kesah ponn... kennnnnnn... kakakkakakak

      perggghhhh !! lajunya.... mcm katun je lari.... wakakakkakaka

      owh... semestinya lahhhhhhh kaber2... mana bley kalah ngan mak jemah selipar polka dot.... wakakkakakakkakaka

      Delete
    24. hahahahha...alaaa u olss kisah kennn...mak jemahhh taw u olss..wakakkaka

      katon tu yg lari laju cam mak jemahh taw..hahhahaha

      ehhhh...bukan ke pacik slalu kalah ke ngan mak jemahhh..hahahhaha

      Delete
    25. takde la kennnnnnn... eeeiiii... rotan gak budak ni kang.... huhuhuhu

      wooooooooooooooo... ish.. ish...ish... tunggang langgang cara lari... kehkehkehkeh

      ahhhhhh... tu bagi can je... bagi cannnnn.... kennnnnnnn... huhuhu

      Delete
    26. hakhakhak......elehhhh tak takottt wooo....rotann la sangat..kikiki

      hehehhe....laju wooo...aribaa aribaa andree.....

      kehkehkeh....bg can la sangat...ngaku je la...wahahaha

      Delete
    27. huiyyooooo... boleh jadik heroin drama nih.. tajuknya makjemah ganster... kehkehkeh

      ceh !! kaki katun betullah ko ni.... huhuhuhu

      tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... huehuehuehue

      Delete
    28. fuhhh...tak boleh ahh..den pemalu....genster mane leh pemalu cam i...kahkahakah...

      ehh...baru tahu ke....katon ariba2 andree tu punye la lameee tuhhh....wakakakka....

      maluuu ahhhh tuu..hahhahaa

      Delete
    29. elehhhhhhhhh... pemalu la sgt... wekkkkkkkkk!! kehkehkehkeh

      kakakakka... tau.... speedy gonzales kan? hakhakhakhakhak

      tak laaaaaaaaa... takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

      haaaaa... hambik kau.... wakkakakakkakakkaka

      Delete
    30. kehkehkeh...btol hape pemalu...nak wekkkkk...wekkk menda nye....wakkakakaka

      yezzaaaaaaaaa.....best tu cite tu dolu2 la kan...kahkahkah

      yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      haaa hambik jugak ko...kahkahakha

      Delete
    31. uncle lagi dasat pemalunya... malu-malu kuda.... kehkehkehkeh

      hmmm... entah... uncle x tgk katon... uncle tgk dokumentari sahaja... harap maklum... wakakkakakakkakakakakka

      ta nakkkkkkkkkk... tranak ambik... wekkk!! kakakakakkakaka

      Delete
    32. malu malu kuda...fuhhh bahaya tu...kahkahkah

      ehhh...bosan ah macam tu...seharusnya selain dari tengok dokumentari kita juga harus tengok katon..kahkahkah...(skema ayat kennnnn) mak jemah pon suke tengok dokumentari......wakakkakaka

      ambikkk den kato ambikkkkkkkkkkkkkkkkk...kahkahkah

      Delete
    33. ye ah... kucing kecik je... kuda besar... so uncle ni sgtlah pemalu.... kahkahkahkahkah

      ehhhhhhhhh... mana ada bosan tgk dokumentari.. tak bosan pownnnnn... sampai tertido-tido tgk... x bosannnnnn... huhuhu

      ah.... dah tua2 ... malas nak tgk katon... paham? huhuhuhuhu

      x dengar,... x dengar.... wekkkkkkkkkkk... x dengar.... x dengar... (sambil tutup tinge) kakakakkakaka

      Delete
    34. hahahahaha...elehhhh yola tuu......pemalu lah sangat...

      hohohoho...sampai tertido tak bosan pebendanye tuh..kehkehkeh

      elehhh tua2 la bgs tengok katon baru bahagia hdop...kennn..kehkehkeh....

      oooooo tak dengar ye siap uncle aku g amik hon lori kontena...kahkahkah..honnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kat telinga tengok camne....lalallaa

      Delete
    35. iye... uncle ni pemalu... haaa... tgk ni... tgk ni... uncle da malu nih... hikhikhik ...
      (sambil tutup muka) .. kahkahkahkahkah

      mesti ah kena tido.. takkan nak tgk dokumentari je... esoknya nak kejeeeeeeeeeee... paham? kehkehkehkeh

      takkkkk... mana boleh... kalu baby bolehlah tgk2 katon...
      alolololo... tomei.. tomei... baaaa cakk!! cakk !! wuuuupppp baaaaaaa... ciki ciki bummmmmmm cakkk !! kehkehkehkehkeh

      elehhhhhh... belum sempat cabut hon tu uncle dah jerittttt....
      tolongggggg... tolonggggggggg... ada org nak curi lori.... tolongggggggggg... kahkahkahkahkahkah

      Delete
    36. kehkehkeh...ololololo pemalunyeee...nah amik blusher ni kite letak kat pipi....biar merah2 gituuuu...baru la pemalu....kehkehkeh

      alaaa esok ari ahaddd tak keja laaa...wahahahhaha

      woiiii...woiiii...pehal ni buang tebiat ehhh...mane ade baby kat cni.....ciki bummmm plak...sepak lutut karang....kehkehkehkeh

      ehhh...jerit la...mak jemah tak kisahhhh...nt kalo org datang mak jemah bgtaw la uncle yg nk curik lori tu...kahkahkah

      Delete
    37. gincu... gincu... jgn lupa boh gincu sekali... kakakakka

      tapi kelantan kerja... kennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... huhuhuhu

      kahkahkahkah... tu lah... ckp ah pelat lagik... wakakkakaka..

      tapi yg fiza dok dlm lori tu buat hapa? masak ayam masak merah?basuh baju? tak pun tgh jahit baju? wakakakkakaka

      Delete
    38. a'aaa la gincu kita boh kaler pinky2 gitu...kikikiki

      kehkehkeh....yela....wuwuuwu

      wakakkakaka...eh bila masa plak....lalallala

      eh kite dok lam lori saje la p check tkt lori ni selsema ke hape....kahkahkah....

      Delete
    39. ceh!! pantang di jemputttttttt...

      elelelelele... buat2 hilang ingatan pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

      lori tu sakit perut laaa... tgk pon dah tau...
      kehkehkehkeh

      Delete
    40. kehkehkeh...ehhh yela dh jemput kite buleh jaaa...wakakakka...haaa sekarang pilih nak blusher pink ke pepel...warggkakakakka

      hahahahhaa...ehhh camne tahu nih..kikiki

      ni musti dia silap makan ni..ishk3..sian lori ni..kehkehkeh

      Delete
    41. marooonnn nyahhhhh... maroooonnnnnn.... wakakkakakkaka

      elehhhhhhhhhh... tauuuuuu... kehkehkehkeh

      tak lah... angin... perut masuk angin... tu yg sakit perut tu... kakakkakaka

      Delete
    42. maronnnnnn ape kelasssss u olsss...mak jemah rase tak cantek....
      mak jemah syorkan kaler gold gitu baru bling2 skettt...wakakkaka

      elehhhhhh.....ni musti tanya org nih kannn.....kannn..hahahhaha

      oooooo ye ke...angin masok perut tu camne eh,, dia bg salam dulu tak sblm masuk tu...kihkihkih

      Delete
    43. gold? wow!! mcm retis gitu... kehkehkehkehkeh

      eh!! mana ada... uncle tau dari membaca. selain membaca uncle juga suka mengumpul setem... kahkahkahkahkahkahkah

      itu uncle x tau... cer fiza tanya lori tu... cer tanya... kehkehkehkehkehg

      Delete
    44. yelaaa baru cam retis u ollsss...retis oberse gituuu..wakakakaka

      kahkahkahkah...fuyoooooo klasik nye hobi cam tuan dia jugekkk...klasik nasional btol...wahahahaha...

      alaaa kite pemalu, ape kate uncle yg tanyakan...kehkehkeh

      Delete
    45. fuiyyoooo... mcm beyonce ka? waka waka ek ehhhhhhhh.. kehkehkeh

      kahkahkahkah... itu hobi tipu2 je... hobi sebenar adalah .... drum rollll.... dum.. dummm.. dummm.. dummm.. dummm... dishh!!...

      TIDO..

      ah... buang tebiat apa nak tanya lori.... gila ke hapa? kehkehkehkeh

      Delete
    46. kahkahkah....beyonce lah sangattt.....lady gagap u olsss....kehkehekeh

      hahahhaha...dan2 la tukar hobi....ngaku jek laaa....kehkehkeh

      wahahhahaha....alaaa tanya laaa..tanya laaa...kihkihkih

      Delete
    47. lady gagap? owh... tak pernah dgr... kehkehkehkehkeh

      hakhakahkahk... dah mmg hobi tido...entri pon byk psl tido... kakakakkakaka

      arghhhhhhhhhhhh... tak nak !! tanya sendiri... lalalalallala...
      kehkehkehkeh

      Delete
    48. kehkehkehh....sedara lady gaga lah...

      hahahhaha....yelah yelah...wuwuuwu

      lalallala...tanya la nt den rotan kalo uncle tanak tanya...kehkehkeh

      Delete
    49. biras lady gagal ye? kehkehkehkeh

      hakhakhakhak..... kan senang... tak yah gaduh2.... haaaaaaaaaaa... kehkehkeh

      rotanlah kalu berani... repot mak aku... haaaaaaa.... wakakakakkakaka

      Delete
    50. a'aaa la gamaknye....sepapat lady gugup..wuhuhhuhuhu

      elehhhhhh..bagi can ah..wekkkkk
      ehhhh repot ahhh tak takottt..tak takottt wooo..woooo....hehehheh

      Delete
    51. abis tu lady gugel? alaaaaaaaaaa.... lady yg pakai gugellllll tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sapeeeeeeeeeee plakkkkkkkkkkkkk ?
      kehkehkehkeh

      asyik2 bagi can... tenyeh hidung dia ngan belacan baru tau... bagilah mesin basuh ke... blender ke... aiyoooo... kakakkakakaka

      kehkehkehkeh...eksennnnnnnnnnnnn... wekkkkk !!!

      Delete
    52. lady gugellll tu den pon tak kenalll..sape tuhhhhh ??/huhuhuhuhu

      takde duet ahhh...so bg can jela mampu..wakkakakakka...

      memang rrr eksennnn kamenn lagi bermutu tinggi..kahkahakah

      Delete
    53. kehkehkeh... alololololo... buat2 x kenal plak... alololololo... huhuhuhu

      tenyeh jugakkkkkkkk hidung budak ni kanggggggg... huhuhuhu...

      ooooo.. tinggi ye si muthu tu ye? dgn uncle... sapa lg tinggi? kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    54. hahahhaha...memanggggg tak kenallll..tak kenalll..lalallala

      maii..maiii..silakan..wahahhaha....tapi den da pakai topeng gaban dah...hidung pon terlindung..wajajjajaja

      kehkehkeh..ntah la..uncle tinggi eh?p la ukur ngan muthu tu

      Delete
    55. elehhhh.. buat2 hilang ingatan plak... wekkk... kakakkkaka

      haaaaaaaaaaa.... nangis dah budak tu topeng da kena curik... abislaaa... abislaaa... bapak dia dtg tu... kakakkaakkaka

      ehhhh... mana uncle kenal... kata muthu tu kwn skola fiza.... kakkakakaka

      Delete
    56. hahahhaha....biasa ahhhh....tu namanya tektik tu...wakakka

      eh pakcik ni uncle ni yg curik (lempar topeng kat uncle)wakakkakaka

      ehhh...takde2..muthu kata dia kawan uncle...wakkakaka

      Delete
    57. oooo... hilang ingatan pun tektik ye.... ingatkan semut punya hal... kekekkekekekke

      ehhh.. mana ada... mana ada.. (lempar balik kat hang) kakakkakakaka

      ehhhhh... kalu uncle rajen ya... kwn uncle.. muthuuuu.. mmmm... kan kwn ko... kakakkakaka

      Delete
    58. kekekkekee...tektik tu tektik...wuwuwuuwuwu
      nanti jangan lupa catat lam buku taw...ahahha

      ehhh bukan2...(lempar kat pakcik tu ahhh)
      ahahhahaa

      kakakkaka...ehh rase2 takde rr kawan mak jemah nama muthu...kamala ade r..wakakkaka

      Delete
    59. buku 3 5 ka?

      pakcik... pakcik... lempar kat saya pulak... (sambil tepuk2 tgn ) kakakkakakka

      haaaaaaaaaa... kamala tu bini dia laaaaaaaaaa..... hang kenaila si muthu tuuuuuu.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    60. taklah buku diary uncle la..wakakkaka

      kakakkakka.....main ah kamu dua orang..den nak g kedai jap...kakkaka

      eh ye ke..tak tahu pon..bila dia kawen aaaa..wakakkaa

      Delete
    61. ehhhhhh.. ingat uncle ni apa nak diari2 bagai... woohhhhh.. tak kuasa i... huhuhuhu

      ok.. pakcik... jom kita pi main kat sana... jgn kwn mak jemah tu... kahkahkahkah

      haaaaaaaa... lupa ah tu... ish.. ish... ish... muda2 lagi asyik hilang ingatan... kehkehkehkeh

      Delete
  2. Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada.. kwn aku la... baru je nikah.. huhuhuhuhu

      Delete
  3. betul. biarlah apa orang nak kata pon. sebab dosa kita bukan dorang yang tanggung.. respek kat mereka2 itu. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... tapi kesian gak ah kalu jadik buah mulut org kan... huhuhuhu...

      Delete
  4. Alhamdulillahhhhh...sweetnyaaaa...nak kawin jugakkkkk...heeeheeehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... bagus kan mereka? huhuhuhu..

      hakhakhakhak... ko pon nak kawen gak... yep... silalah kawen ye... huhuhuhu

      Delete
  5. Replies
    1. hakhakhak... diorg yg seronok...
      aku tak.... aku dok basuh pinggan... kakakkakaka

      Delete
  6. ku merasakan bahawa entri ini adelah serius..
    AJ betulkah ini entry serius ?;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... serius kot... psl ini kisah hidup org...
      kalu psl hidup aku mmg citernya pelik2.... kakakkakaka

      Delete
  7. ni kisah diri sendiri ke ni??bagus la dapat bakal isteri solehah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... owh no.... kisah sahabat... bertuah dia kan? huhuhu

      ehhhh... aku blom... masih tunggu pinangan lagi... kakakkakaka

      Delete
  8. uncle cuba buat kitorang jeles , kan?kan? haha
    cobaan bab laki pompuan ni ramai yg tewas. baik yg jahil mahupun yg alim.
    cara terbaik jgn mulakan kalau tanpa ikatan sah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada... saja je cerita... psl aku suka citer diorg nih,... huhuhuhu...

      betul... tapi tetap masih ada yang tabah bukan? huhuhuhuhu

      Delete
  9. woahhhh.. ini kisah siapa nie Bro Jonni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kisah org laaaaaa... ko jgn pikir bukan2...
      nak kene tempeleng? wakakakkakakakkaka

      Delete
  10. Replies
    1. ehhhh... bukan... kisah aku baca je entri yg sebelum entri ini....
      kakakkakakakkaka

      Delete
  11. bagus sangat2.....
    jarang nak jupe org macam ni....

    erkkk...kau nak kawen ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eita... terima kasih... aku ni sbnrnya bukannya bagus sgt... byk kekurangan... tapi kau dah puji... aku ambik.... terima kasih ya...


      ehhhh... mana ada... aku masih tunggu pinangan la... wakakkakakaka

      Delete
    2. aiseymen......
      pinangan anak raja mana yg kau tunggu ni..
      kihkihkih

      Delete
    3. kahkahkah... apa aiseymen2 ... kahkahkahkah..

      pinangan anak raja? dok la.... tunggu pinangan dari anak ketua kampung je.. kehkehkehkeh

      Delete
    4. eh!!!...bukan ke anak ketua kampung kau dah kawen masa cuti sekolah baru ni...
      dah lah....xyah lah ganggu umah tangga orang...
      hahhahahaha...
      berdosa tau tak?...

      Delete
    5. eh!! tu yg umo 23 taun... aku nak anak dia yg umo 17 tu.... kahkahkahkahkah..

      mana ada... diorang dok umah teres... umah xde... tangga pon takde... kahkahkahkahkah

      Delete
  12. kemain lagi. cinta Uncle Jon bile pulak.. nghuhuu. ke Uncle Jon tggu kak Rock.. =.=

    Kak rock~ kak Rok kat mana..*suara sipi2 kedengaran* xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... 10 taun lagi...

      balik2 kak rock... ko carik gaduh ya... grrrrrr....
      wakakkakakakakkaa

      Delete
  13. Indahnya perkenalan diaorang.. Serius kalau boleh aku pun nak macam ni. Bercinta selepas nikah, itu yang terbaik. ;)


    Harap² ada sambungan lagi untuk kisah yang sweet ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.... bagus kan? aku mulanya sbnrnya tak percaya takkan ah dekat setaun tunang x pernah keluar berdua... tapi empunya bdn dan keluarga dia dah ckp camtu... hhuhuhuhuhu

      yep... doakan yg terbaik buat mereka... mereka baru je nikah bro... huhuhuhu

      Delete
  14. Replies
    1. herk !! manalah aku tau... aku kenal yg laki je...
      tgk pon dari jauh bro... maklumlah kaki basuh pinggan... lepak bwh pokok je la taunya... kakakkakaa

      Delete
  15. YUP! sgt sweet cinta dorg.. InsyaAllah di redhai.. erm, uncle ni bila pula?=P

    Semoga yg bujang2 di luar sana pun seperti mereka juga..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... uncle... uncle blom ada org pinang la... wakakakkakaka

      ya betul... semoga yg bujang2 diluar sana spt mereka..
      uncle takpe... uncle dok dlm blog... dikecualikan... kakkakakakaka

      Delete
    2. soon-to-be..ada la org masuk meminang..sabar yer..hikhikhik..

      tgk aujinz, da citer pasal gadis idaman.. x lama lagi kita dapat jemputan la gamaknyer..hewhewhew~

      Delete
    3. hakhakhak... yep.... harap ada yg dtg meminang nanti.... kakakkaka


      owh.... bagus ah.. nanti bro aujinz citer plak pasal keletah anak dia plak... kehkehkehkeh

      Delete
  16. Replies
    1. alaaaaaaa... jgn ah peewit... malu ah I...

      wakakakkakakkakaka

      Delete
  17. sweet sgt.. semoga kekal hingga ke jannah kepada beliau suami isteri.. uncle jonni ermmmm, da kawen ke??
    huahua soalan cepu mas

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... Semoga bahagia hingga ke Jannah...

      ehhhhhhhhh... blom... uncle masih lambat lagi... maklumlah masih remaja pon... kakakkakakaka

      Delete
  18. suuuuuuuwit..! semoga jodoh untuk keduanya. :) tak perlu kisah pada semua yang bercerita, sedangkan mereka tak tahu apa.

    errr, tapi.. ni bukan kisah uncle kan? bukan kan??

    *melepas la epal nampak gayanyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... Yep.. biarkan apa kata org kan? huhuhuhuhu.. tapi tetap kesian sbnrnya... org pikir yg bukan2... huhuhuhu


      ehhhhh... bukannnnnnnnnnnnnnn.... uncle single lagi...

      jom dating... naik moto... bley kita duet lagu 2 by 2.... kakakakkaka

      Delete
  19. wahhh....romantisnyer.....

    sudah berangan2 ne :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhuhuhu... yep... romantis kan? org sibuk dating kulu kilir... diorg rilek je... bagus kan? huhuhuhuhu

      hakhakhakahk... aku berangan nak kawen ngan emma watson... kakakkaka

      Delete
  20. ssh nk cari cple yg mcm ni skrg..tumpang kagum jugak..baca kisah sweet org lain jer ni..sweet story empunya blog bila lak???ahahaahahaha..

    p.s : rasa tadi dh komen..xkuar kot kan huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... ak ah... aku pon kagum sbnrnya...

      tuan punya blog? citernya xde yg sweet... sume masam2 je..
      tu yg xnak tulis tu.... kahkahkhakah

      ak ah... tau... dah publish dah... tah ilang pi mana... huhuhuhu
      sori...

      Delete
  21. penah mengimpikan perhubungan dan persiapan perkahwinan macam ni...tapi x ada orang tua pandang2 nak buat menantu....last2 cari sendiri jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... xpe... carik sendirik pon bagus gak... dpt kenal hati budinya ye tak ?
      huhuhuhuhuhuhu

      Delete
  22. soo sweet.. bertuah suaminya.. ^_^

    ReplyDelete
  23. Mmg sgt sweet....sbb si lelaki sgt memahami...dan si dara pula sgt pndai menjaga diri....moga mereka bahagia sebagai suami istri sepanjang hayat.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... mmg kagum ngan mereka ber2... huhuhuhu..

      moga mereka bahagia sepanjang hayat... huhuhuhhu

      Delete
    2. hehehe....moga suatu hari nanti, rietta pown di kurniakan anak menantu yang soleh dan solehah macam dorg berdua...

      Delete
    3. InsyaAllah rietta...

      tapi aku tak jumpa pon yg pompuan tu... dengo nye baik gile budaknya... untunglaaaaa mamat tu .. kan? huhuhuhu

      Delete
    4. Ooo igtkan sekampung dengan abang...btl tu...bertuah bakal suami dia...

      Delete
    5. takkkk... lain kampung... tapi kampungnya dekat je... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    6. oooo lain kampung....uiks....siap cerita smpai ke kampung abang...nie mesti gosip mcik mcik petang petang pas asar erk abg curi curi dgr....hehehe...

      Delete
    7. hakhakhak... x jugak.... sbnrnya sedara ah..... cenggitu ah... huhuhuhu

      Delete
    8. Oooo...sedara.....alaaa....asal abg xrembat dlu....klu x, dh dpt istri solehah....

      Delete
    9. abg x ensem.... budak tu tanak laaaaaaaaaa... wakakakkakakaka

      Delete
    10. Ish...ada plak gtu...biasa klu gadis sebaik itu, rupa paras dia xkisah lew abg....haiya.....dah melepas.....errr, adik dia ada? Klu ada abg book sesiap....

      Delete
    11. ada... dia ada adik.... darjah 6... kahkahkahkahkahkah

      Delete
  24. ingatkan kisah hidup uncle..mana la tau kot malu nak ngaku hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada... kisah uncle sume masam2... kahkahkahkah

      Delete
  25. waaahaha.. tetibe aku rasa ni entri best yg serius dikarang oleh pacik... hewhewhew =p sabo la ye.. tunggu je pinangan .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kisah hidup org... malas ah nak repekkan sgt... kehkehkehkeh

      yep... entah bila la rozita che wan nak pinang aku... kehkehkehkeh

      Delete
  26. Sweetnya percintaan mereka....hingga berkekalan jodoh hendaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... yep... semoga mereka berbahagia hingga ke syurga... InsyaAllah...

      Delete
  27. .. and they live happily ever after... :)

    ReplyDelete
  28. satu dlm sejuta kot gadis camni skrg kan he he bertuahlah si ibubapanya
    sb apa yg dilihat zaman ini blm ada ikatan tunang @... just friend konon la hi hii lg dah terhegeh-hegeh si dara bertandang ke rumah lelaki ni..dtg dgn buat muka x malu isshhh2x si teruna pun sama la kan,,kan
    depan mata je ...anak2 buah sendiri pun. makanya blm apa2 dah kenal dah bakal2nya ha ha itulah reality skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuh.. didikan ibu bapa mainkan peranan ye kak...

      yep... 2 taun tunang x penah kuar sama... beli brg kawen pun asing2... huhuhuhu...

      ak ah... reliti zmn skrg kan? ek eh... aku pon pernah begitu.... kakakkakaka..

      Delete
  29. bagus nye mereka..semoga ALLAH merahmati perkahwinan mereka..kalau lah aku bole jd mcm wanita tersebut... *berangan suda.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.... InsyaAllah... elehhhhhh.... kan dah ada pakcik yg selalu citer kat blog anda tuuuuuuuu..

      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  30. nie,, boleh mintak htran mahal nie,,,

    mcm nie lg btter, so tkde la sessi mrjuk-pujuk-mrjuk, bosan atau tersakiti atau jeles mjeles,,,

    ---pnt betul bercinta---

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... yep.... priceless... huhuhu

      owh... kan seronok merajuk... pujuk2... manja2.... kan? kan? kan?
      kehkehkehkeh...

      yep... tapi dgn bercinta dapatlah anda menyelami hati budi beliau.... kan?
      huhuhuhuhu

      Delete
  31. sangat cumillll...
    cinta kerana Allah..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... cumil ka? dah x ramai org sebegini... kan? huhuhuhu

      Semoga mereka berbahagia sampai ke syurga.... InsyaAllah...

      Delete
  32. macam best je bercinta lepas kahwin ni kan?
    tapi
    ada ke orang nak kahwin dengan aku? Sobs T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mestilah adaaaaaaaaaaaaa....

      uncle kan ada... kehkehkehkehkehkeh

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger