HIDUP INI PENUH DENGAN LAKONAN





















Tanpa ku sedari ada seseorang berada berdekatan.... 











Nota kaki orang kuat : Elehhhhh... anda pun pernah berlakon kan ? kan ? kan ?





***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

112 comments:

  1. ahahahahaha uncle dgn perempuan trus berubah perangai ekk... dari yg rasa sakit trus sihat jer hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ah... terus jadik gaagh perkasa... wakakakkakakakka

      Delete
  2. bagus2...lakonan anda boleh diperbaiki pada masa akan datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... terima kasih... saya masih baru dlm bidang lakonan... jadi mmg byk kelemahan...

      harap2 masih ada produser yg sudi tawar job pada saya... kehkehekhekhekeh

      Delete
  3. depan marka, yg tak bulih tu la tetiba jd bulih...tunjuk kemachoan le tu kununnnn..=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... biasak arrrrrr... yg berat pun bley jadik ringan.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  4. eceh pak cik, dpn awek terus sihat:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasa... biasa....
      kontrol la katakan... huehuehuehueheu

      Delete
  5. kau kalau bab berlakon depan awek memang kalah lah aaron aziz....
    kihkihkih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tapi aaron aziz jugak yg menang pelakon popular...
      aku tercalon pun idak.... sedihs...

      wakakakkakakakkakaka

      Delete
    2. eh!!!..kau tak tercalon ke?...
      kesiaaaaaannnnnn......

      Delete
    3. hakhakhak... apa nak buat ... tiada org und aku.... kehkehkehkeh

      Delete
    4. hari tu aku nak tolong undi untuk kau tapi borang dah habis lah...
      sorry lah weyh..
      hahahhaha..

      Delete
    5. barisan yg ko beratur amik borang tu.... barisan peraduan jadi jutawan powerrut... mmg ah abis... borang undi aku kat barisan belah kanan lerrrrrrrrrrrrrrrrrr....


      kehkehkehkeh

      Delete
  6. hahaha...terbaikkkkkk punya pelakon...kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? wah... terima kasih... ni yg terasa nak jadik pelakon nih.... pelakon tambahan pon xpe... kehkehkehkehkeh

      Delete
  7. Replies
    1. kehkehkehkeh... mesti depan aweks ya bro... huehuehuehuehue

      Delete
  8. terer terer...nanti claim award ye pakcik.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakhak... award apa tu ye ?

      award pelakon pembantu lelaki ka?
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  9. hehehe....hamboi hamboi....depan awek cun bukan main lagi....alaaa klu bilang sakit t mungkin awek cun tu tolong abang....silap silap tolong tapau lunch lagik....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah laaaaaa... x terpikir plak....

      mana tau siap suapkan lunch lagik.... huehuehuehuehuehue

      Delete
    2. hehehe....klu nak smpai suapkan, kena tambah sket lakonan...kata xlarat nak suap sndirik....ekekeke....

      PSSS....abang, kat blkang umah ada 3 erk? jd btl la tu namanya kelapa gading?

      Delete
    3. hakhakhak... wah... bestnya kalu kena suapkan... romantik gitu... kehkehkehkeh...

      ak ah... kelapa gading. Cari benih kelapa pandan tp x jumpa. KElapa pandan lagi best, kulit dia hijau mcm kelapa biasa tapi isinya wangi. bau pandan gitu... huhuhuhuhu

      Delete
    4. oooo klpa pndan warna hijo erk...alaaa....igtkan kelapa pandan pown warna bukan hjo jugak..

      bestkan bila xshat, ada org suapkan makan....ekekeke....

      Delete
    5. hakahkahk... takkan ah wrana pink plak... huhuhuhhu..ko ni teringin nak tanam kelapa gading ya ? huhhuhu..

      hakhakhakhak... tapi yg suap tu biar menyuap dgn rela hati dan ikhlas.... takut... org lain suap nasi ke mulut... dia suap nasi ke hidung... kehkehkehkeh

      Delete
    6. Hehehe...warna pink?.....ntah lew uncle...klu nk tnam pown cm best jew....dia bleh wt mnum masa maseh muda macam air kelapa biasa x?

      Hehehe...mesti lew ikhlas....klu xikhlas, dia suapkan mlut dia sndiri...ekekeke...

      Delete
    7. aik ? uncle plak dah... da tanak panggil abg dah...
      malas nak jwblah komen ni,.....


      wakakkakakakakkaka

      Delete
    8. Alaa tomei tomei....abg....slap plak jdik uncle....abg...jwap lew....jwp lew...jwp lew abang....hehehe...

      Delete
    9. Alahai...kuat majuk.....sweet.....errr....xnk jawp erk...xpe xpe....soklan baru....kelapa tu bleh mnum masa maseh muda x? Kew bleh amek santan jew...

      Delete
    10. wakakakakaka... alaaaa... memain je ah... huehuehuehuehue

      ak ah... kelapa muda.. bley di minum je.. . santan mmg takde.. huhuhu.. tapi paling sedap kalu yg kelapa muda nak masuk tua, airnya ada rasa mcm ais krim soda... sedap ah... huhuhuhu

      Delete
    11. Ye ke abg....bestnye...rietta suka eskem soda....camne nk tau dia muda dekat nk tua?

      Delete
    12. iye rietta... kena ah ada pokok sendiri... nanti tau ah...
      huhuhuhu.. nak explain pon x reti sbnrnya... kakakkakaka

      Delete
    13. Haah erk....xpe xpe...klu rietta dh tnam sndiri, nnti rietta tnya petua dr abang yea....

      Delete
    14. hakhakhak... boley... boley... tapi kena caj rm50 setiap sesi...
      maklumlah abg ni boleh dikategorikan sbg pakar pokok kelapa... kahkahkahkah

      Delete
    15. RM 50 ....fulamak....ok ok....klu cmtu....rietta tanya satu sesi jew....tapi sampai abis ilmu abang turunkan...ekekeke...

      Delete
  10. salam singgah
    sememangnya manusia suka akan lakonan sb tu mcm cendawan tumbuh pelakon2 baru he he
    p/s dah biasa tgk lakunan bos2 manager2 kat opis dpn isteri disayangi he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... itu sudah kebiasaan tu....
      mmg hidup ni penuh ngan lakonan... huehuehuehuehue

      Delete
  11. abg panjang??? ooooo.. depan awek control macho ar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakhak... biasal arrrr... kontrol... jgn x kontrol...

      kalau mintak tolong angkat apa2... yg berat pon aku ckp x berat... kehkehkehkehehkeh

      Delete
  12. halaaaa.. nape tak cakap jer sakit. bleh awek tu urutt.. besttttttt ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... indahnya kalau beliau sudi mengurut... kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. Replies
    1. ceh... ini cerita serius laaaa....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  14. Replies
    1. hakhakhak.... mana ada.... mana ada mij...
      pantang nampok dahi licin je.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  15. Replies
    1. yep... dan kita semua adalah pelakonnya.... huhuhuhuhu

      Delete
  16. x penah pun heee en.joni je pelakon terbaekkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku pelakon pembantu je.... blom dpt tawaran jadik hero lagi... wakakkakakakakkaa

      Delete
  17. ececehhh... depan awek..terus sihat..hilang sakit pinggang dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadik sihat dan gagah perkasa terus.... itu sudah semestinya....
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  18. HAHAHAH...I PUN BERLAKON.....BERLAKON WAT KEJE *PADAHAL TGH MALAS TAHAP GABAN* AGAGAGAGAG

    btw....selamat hari raya utk uncle jonni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah... hari isnin kan ?
      mood tgh ke laut... huhuhuhuhu...

      selamat hari raya.....

      Delete
  19. Replies
    1. biasak ah... aku kan pelakon tambahan.... kehkehkehkehekheh

      Delete
  20. hahahhaha.. setuju.. cci pon camtu gak.. salu berlakon depan hubby.. *amik perhatian la kononnya.. huahuahua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakahkhakahk... biasak ar tu...manja2 ngan hubby... kan ? huhuhuhuhuhu

      Delete
  21. org pompuan suka jantan yg berterus terang dik..

    ReplyDelete
  22. tu macam kontrol je..berlakon lain..kena ada orang cakap "ACTION" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... remote kontrol namanya.... huehueheheuehue...

      oooooo... yg ada tuan director tu ye.... dia ckp "ACTION" !!
      ok... paham... paham.... kehkehekhekehekhekeh

      Delete
  23. eleh...semuanya lakonan kan...kan...kan...hehehehe
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... dah tajuk pon hidup ini penuh lakonan... kehkehekehkeheh

      Delete
  24. hilang terus sakit pinggang ek???hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat sakit pinggang...semua jenis sakit hilang terus... jadik gagah perkasa... huhuhuhuhuhu

      Delete
  25. Replies
    1. menyanyi pun pandai TH.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. teringin sekali mendengar nyer =p

      Delete
    3. owh... aku bersuara emas... akuhanya buat persembahan di bilik mandi sahaja... sekian terima kasih...

      Delete
  26. Berlakon? eh, manede. Tak pernah ponn. Lalalalalalala~ xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... tipu... tipu.... wakakkakakakka

      Delete
  27. Replies
    1. hakhakhakahk... rugi ar... mana tau nanti ada dpt tawaran berlakon.... huhuhuhuhu

      Delete
  28. hahaha..pasni sure uncle menang award..wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap-harap begitulah... takkan ah aaron aziz menang lagi... bagilah can kat uncle... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    2. wakakaka....

      betul3....takkn aron aziz je menang...bg uncle plak..kah3

      Delete
    3. elehhhhhhhhhhhhhhhh.... ko jgn gelak2... kang uncle menang betul2 kang... nangis aaron tu... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. hahahaha....alaa kalau uncle menang btl, silakan blnje saye...wakaka..

      nangis aron tu uncle kene r pujok dia kan..hehehe..tengah imagine uncle pujuk si aronn....

      Delete
    5. boleyyy... boleyyyy... kalu uncle tak bizi sidang media... temuramah melodi semua... nanti uncle belanja ya... kakkakakakaka

      ah !! dah tua-tua camtu nak kene pujuk,... geli i... kehkehkehkeh

      Delete
    6. kahkahkah......geli ke...ntah2 uncle ni peminat aron ajis....aronator ni kan..kan..kan?hahhaa

      Delete
    7. owh tidak...aku kan laki... man minat artis laki... aiyooooo...
      i minat emma watson.... huehuehuehue

      Delete
    8. elehhhh....den taw uncle minat dalam diam kan..kan..kan....ehhh

      hahahha

      emma watson tu adik bradik watson nyambek tak?kakakaka

      Delete
    9. ehhh.... takdenya ehhh... ehhhh... ehhhhh... tau...

      hakhakhak... mana ada... gila apa diorg tu adik beradik.. diorg sepupu je lah... huehuehuehuehuehue

      Delete
    10. hahahaha.....ade la...adee

      sepupu je ehh.....alaaa ingat kn adik bradik..wakakakaka

      Delete
    11. takdelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... hambik kau..
      wakakakkakakakkakaka

      ak ah sepupu je... abg dia yg bukak kedai watson tu.. entah apa nama mamat tu tah.... kakakkakkakakakaka

      Delete
    12. ade laa...den dah check dah..wakakkaa

      ye ke....ari tu dorang kate dorang adik bradik....brader yg bukak kedai watson tu cakap dia abg sulung..kah3

      Delete
    13. yo lah... org check la kat jpn.. ni cek kat pej pos... mmg ah salah info... aiyoooo...

      bukan adik beradiklaa... sepupu... yg bukak kedai watson tu abg no 2 laaaa... yg sulung tu askar... aiyooooo budak nih...

      kehkehkehkeh

      Delete
    14. mana ade mehhh..org jpn tu bg info salah tu.....aiiyooppp tak tahu...hahahha

      takde2 dorang adik bradik la...yang askar tu abang no 4...kahkahkah...

      Delete
    15. degilnya budak nih... mana rotan nih... mana nih.... bila tak di cari ada je... bila dicari haram x nampak...

      kahkahkahkah

      Delete
    16. hahahahha....wekkkk....

      elehhh den dah kautim baek punye dng incik rotan tu....suruh nyorok..wakakaa

      Delete
    17. hakhakhak... nasib baik ah tak nampak rotannya... kalu tak... dah.. piap!! kena rotan..... kakakkakakkakaka

      Delete
    18. hahahaha....den wat muke seposen musti uncle tak rotan...kah3...

      Delete
  29. bagus2x.. nanti saya ambil wak jadi pelakon utama pelem saya ek? jadi hang kebuuunn :P hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang kebun pun hang kebunlah... tapi bagi cangkul yg elok sikit ya. Baru konsentret masa berlakon.... kehkehkehkeh

      Delete
  30. hahah lumrah manusia kan? siapa ckp artis je pndai berlakon xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... yep... kita semua adalah pelakon...

      Delete
  31. pergggghhhhh!!!

    'sekelip mata kau berubah!!' huh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi... jgn ah kelip mata... sure x berubah... kehkehkeh

      Delete
  32. haha berlakon tu jrg2 la tpi niat nak MC tu byk kali haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu biasa... aku hari2 terfikir nak mc... kehkehkehkeh

      Delete
  33. blog ni mengamalkan unsur diskriminasi jantina. karakter pompuan cun je. tp karakter laki muka pelik2. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasak ah bro... aku kan lelaki... wakakkakakkaka

      Delete
  34. Pernah.. Berlakon untuk nampak sihat ok la lagi kan,
    paling kurang semangat bertambah. Tapi kalau berlakon
    untuk menipu orang tu.. hmmm hmm (tiada komen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... yep.... sbnrnya pada aku lah... kita semua adalah pelakon... memainkan watak memasing...huhuhuhu..

      biasa ah tu bro...berlakon utk menipu tetap ada... tetap ada... huhhuhuhu

      Delete
  35. dalam hati ada taman memang pandai berlakon kan..kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada taman... ada hutan belukar je... hueheuheuehueheu

      Delete
  36. tetibe terus jadi tafff..

    gatai naaaaa uncle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada gatai...
      saje ja kontrolllllllllllllll... kontrol tafff..
      wakakkakakakka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger