MENCURI

























Sedang aku berjalan untuk memulakan kerja,
aku terserempak dengan manusia yang aku paling
malas nak jumpa dalam dunia ini...






Moral of the story : Jangan curi tulang, bukan boleh kaya pun..





***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

102 comments:

  1. Replies
    1. hakhakhak... ak ah... curi tulang buat pe... bukan ada daging pon...

      kakakkakakakaka

      Delete
  2. huahuahua..

    padan muka..! padan muka..!

    ReplyDelete
  3. pukk kena sebijik uncle hihi....

    boleh plak malas nak jumpa bos tapi sama lah kita uncle..kalau blh nak meresap jer kalau selisih sebelah bos hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. ak ah.. aku kalu boleh nak lari2 jauh2 drpd berselisih ngan bos aku tu...

      sbb kalu selisih dia mesti ckp... lu talak kilija ka ??
      hakhakhakhakhak

      Delete
  4. padan muke kene sound.. keh4. tp klo xcuri tulang, kepala tepu ye tak, boleh stress. xDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... curi tulang dgn mengganggu org lain adalah yg terbaik... best...
      kakakkakakakaka

      Delete
  5. rokok gedabak besar.nk hbskn yg tu pn sampai ptg kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. x mampu nak habiskan.... takut pengsan...
      heuhuehuehuehuehue

      Delete
  6. hahahhahambikkkk.... kan dah kena sound sedas... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh... dah biasa... dah lali...

      masuk tinge kanan... kuar lobang idung...
      huehuehuehuehuehue

      Delete
  7. ha padan muka sapa suh curi tulang hahahaha

    ReplyDelete
  8. kan dah kena pakcik...kuikuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... elehhhhhhh... dah biasa... x heran... huehueheuheuheuhue

      Delete
  9. semua yang dinamakan mencuri adalah berdosa..termasuk mencuri hati anak taukey ko..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... x sanggup aku nak curi hati anak taukey aku tu....
      anak dia sume laki.... kakakkakakakakakaka

      Delete
  10. haha..hambekkk..kan dah kena marah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah... dah hari2 mmg keje dia nak marah org.... semua org kene....
      walau salah sikit je... huhuhuhuhuhu

      Delete
  11. Replies
    1. hakhakhakhak...biasa ah bro....
      dah lali kene sound... sume kwn2 aku pon selalu kene... hueheuheuheuhe

      Delete
  12. Jangan curi tulang, bukan boleh kaya pun..

    Jangan curi tulang, takut taraf gaji kita tu jadi 'terapung-apung'.
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. taraf gaji terapung-apung itu sudah pasti...
      sbb bos aku kodokut... wakakakkakakakaka

      Delete
  13. rokok gedabak macam tu tahun depan baru habis.. kehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sempat taun depan.... baru separuh je dah pitam.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  14. Replies
    1. hakhakhak... biasa ler.... kalu x bergurau senda ngan kwn2... mana best... huhuhuhuhuhu

      Delete
  15. bos memg mnusia plis mlas.. tp mls2 die kayo jugak.. ble la dapet jodik bos ne

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... dah lah kaya... kodokut plak tu...
      siyut punya bos.... huhuhuhuhu..

      kalu aku jadik bos... aku bg sume pekerja aku bonos 2 3 tahun gaji.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  16. Replies
    1. hakhakhakhak... biasalah tu... da mcm rutin dah... kehkehkehkeh

      Delete
  17. ahahahaha... padan muka... jgn malas2...
    boleh saya wat ucapan??
    cc: kpd semua pembaca~jgnlah contohi unkle jonni...eh..ahahahaha... btw, dah lama x jenguk ini belog... rindu plak nk ketawa guling2 kt sni...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon nak buat ucapan gak...

      aku nak ucap slmt hari raya pd ibuku di kg, juga pd abg2 dan kakak2 ku, dgn ucapan kalu mkn ketupat tu jgn lupa pd aku ni.

      dan pada syakir rahman aku nak ucap.... siyut ah...

      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  18. wakakakaka..padan muke uncle....kantoi ngan bos..

    kehkehkeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit !! siyut ah... kalu bab gelakkan aku... suka ko ye... huhuhuhu

      Delete
    2. kehkehkeh...alaaa takpe la sesekali nak gelak ape salahnye...

      hahaha..siyut miyut..den tak peduli...keke

      Delete
    3. sesekali hapa.... hari2 adalah....

      siyut miyut? bahasa apa ko pakai.... huehuehuehuehue

      Delete
    4. hari2 gelak kn bgus....kehkehkeh

      hari hari adalah yang terindah bg den..wakakaka

      ni bukan bahasa sanskrit ke bahasa sunkist...tapi.....keh3....
      ni bahasa dari planet gaban...wooohaaa

      Delete
    5. owh tak bgaus... nanti org pandang semcm je... ye lah asyik gelak je.... hueheuheuheuehue..

      hakhakhakahk.... owh... gaban pon ada planet ye... hakhakahakhak..
      ceh!! byk katun best2 skrg... gaban jugak yg diingatnya.... huhuhu

      Delete
    6. xpe kalo org pandang kite kite pandang die balik..kehkehkeh..

      huhuhuhu....ntah r kan dalam bnyk2 katon tapi gaban jugak den ingat....huhuhuu.....katon boboboiiii best gak layan...wuhaaa

      Delete
    7. pastu dia kenyit mata... haaaaaa... camne tu ?

      hakhakahk... apa wuhaa.. wuhaaaa.. pegi ah tgk rancangan memasak ke... nona ke... cerita joran kat tv3 tu ke.... ni tak... katon gak di tgknya... ish.. ish.. ish... kehkehkehkeh

      Delete
    8. terencat laaa tu kenyit2 mata...kehkehkeh....kite cucuk mata dia..wohaaa....

      kehkehkeh....wohaaa tu ceria kennn..try sebut wohaaaaa dengan hepinye.....

      alahhh nona den tak minat....katon relese tension laa...buleh gelak senyum sorang2...keh3...tengok running men ke...best gak..kih3...

      Delete
    9. pastu dia elak... pastu dia pulak cucuk mata fiza... camne tu... huhuhuhu..

      ok uncle try ye... wohaaa.. hmmm... lagi sekali.... wohaaaa.. ceh!! x ceria pon.... kakkakakakka

      eiiiiiiiiii.... dah beso panjang dok tgk katon.... wekk !!
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    10. hohohoho......tidak mungkin, den akan bertukar menjadi papazola...demi sebuah keadilan...kahkahkah...(tetiba ja teringat papazola dalam boboboi)

      dia elak...den pon elak la jugak...dia tak sempat cucuk mata den sebab den dah bg tendangan padu ala gaban...wakakakaka...(dlm mimpi je la nk tendang2 org)huhuhu

      sila cuba berkali2 sehingga anda dpt mood itu...kehkehkeh

      hihihihihihi (malu-malu sambil kuis2 tanah)kakakakka

      Delete
    11. wakakakakaka... papazola? owh fiza.... katakan tidak pada papazola... dgn misai melentingnya... perut oncetnya.... owh tidakkkkkkkkkk...... kakakkakakakaka

      kahkahkahkah... dia tepis tendangan fiza dgn tangan kiri.... pastu tgn kanan dia terus tarik hidung fiza kuat-kuat... kehkehkehkehkeh

      ok... wohaaa... wohaaaa... woooooooooooha.... aaawooohaaa....
      hmmm... masih xde moodnya.... kakkakakakkakaka

      hakhakhakhak... haaaaa... kuis ah tanah tu lama2.... x nampak tu ada cacing kat kaki.... kakkakakakka

      Delete
    12. wakakakka...alaaa papazola kiut hape...hahahahaha....

      jangan risau dia tak sempat tarik idung den..sebab den guna jurus menghilangkan diri...hahahhaha...blinggggg...hilang... ^_^

      alaaa cuba lagi dan lagi dan lagii.....(papazola)kah3

      ye kuis lagi nih...huhuhuhu....aaaaaaaaaaa..cacing den akan pijak dia,...huhu

      Delete
  19. jangan curi tulang..curi hati xpa.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... da takde hati yg bley di curi... semua dah kapel2... ada yg bujang... tapi jantan.... watdehel... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. sbb kapel la nak kena curi..kalau xkapel xyah ssah2 nak curik..tp jantan bru la hot you..waddehel..hahaha

      Delete
    3. owh... aku x mahu curi kapel org... nanti aku kena tetak parang...

      ceh !! byk ah ko punya hot... geli aku... geli...

      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  20. wakakakaka...den suko part yg last tu...hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku karate gak budak neh... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    2. oit... sakit ah... aku plak ko karate... hampeh...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  21. Replies
    1. rokok importttttttttt.... biasak ah... huehueheuheuheu

      Delete
  22. Alaa.....sekali sekala kco org....best apa....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala x best... berkala-kala best...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. hehehe...klu berkala kala kang,mmg xabis abis lew....hehehe...

      Delete
    3. tu yg best tu... x abis2... heuheuheuheu

      Delete
    4. Hehehe....btlbtl....sntiasa nyakat org erk....

      Delete
    5. takkkkkkkkkkkkk... aku mana suka nyakat org.... abg ni baikkkkkkkkkkk...... huehueheuehueheuheuehue

      Delete
    6. Oooo....abg xsuka nyakat org erk? Hehehe.....errrr.....bahan ngn nyakat same x?

      Delete
    7. lainnnnnn... nyakat tu pada kalangan gadis2... bahan pula untuk kalangan teruna2... tahap keterukan dia pun jauh beza... kakkakakaka

      Delete
    8. tahap keterukan berbeza??? cam ngeri juga kedengaran....hehehe....

      Delete
    9. hakhakhak... biasak ah... lawak sesama laki kdg2 agak melampau sikit... tapi tgk gak pd orgnya la.. yg tak bley dibawak gurau ,... ak ah dibahan.... kakakkakakaka

      Delete
    10. Ooo cmtu....hehehe....sgt beruah kerana di lahirkan sebagai saorang wanita....xde la truk kena bahan erk?

      Delete
    11. hakhakhak... yep... bertuah anda dilahirkan sbg wanita... tiadalah sesi bahan membahan.... kakakkakaka

      Delete
    12. ekekeke....bersyukur ke hadrat ILAHI...AMIN....

      Delete
  23. cuba kau try jual tulang tu kat kedai makan...wat sup tulang...
    leh kaya apa...
    hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahampeh ko eita... kakakkakaka...

      xdenya kaya jual tulang.... sekilo baru 15 sen... maklumlah daging tadak... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. tu baru sekilo...
      kau curi tulang hari2 kan....
      jadi tentulah banyak..
      hahahhaharun....

      Delete
    3. nak seplo ringgit pon makan tahun beb... makan taun nak kumpul...
      baik aku curi getah sekerap... lagi kayo...

      wakakakkakakakkaka

      Delete
    4. ooooooooooo,,.....patutlah getah sekerap aku selalu hilang..rupanyer kau yg kebas erkkkk..

      Delete
    5. eh !! mana ada... aku kebas sekerap ketua kampung je ye... kehkehkehkehkeh

      Delete
  24. Replies
    1. hmmmm... entah... (sambil garu2 kepala)
      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  25. ha...kn x psl2 dh kena kacau ngan org tua tu...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaa.. biasak ah tu... dah namanya bos... huhuhuhuhu

      Delete
  26. curik tulang buat sup tulang and jual, kaya pe? hehe..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau buat bergedil je... buat sup tulang x pandai... hueheuheuehueheu

      Delete
  27. hahahhaaha curi tulang pergi beli donut lagi best ooo :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huiyyooooooooooo... untunglaaaaaa... aku kiri kanan kedai hardware... nak beli donat pemende... sedihs....

      huhuuhuhuhu

      Delete
  28. hahahaha jangan culi tulang ma.. mcm mana mau kaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... talak bulih kaya ma... gaji kecik tak naik2 ma.... bos manyak kelekut maaa...

      kehkehkehkehkhekhe

      Delete
  29. lah, uncle jonni ni jalan sane, jalan sini, ingatkan dah siap keje. hahaha
    dia pon 2x5 jek tak siap keja. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku part time sekuriti... biasak ah... huehuehuehueheu

      Delete
  30. padan muka.. kan dh kena marah hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah bro... bos aku mmg kaki hangin punya olang... huhuhuhu

      Delete
  31. entah. alang-alang nak mencuri kan, gi lah rompak bank ke.. ini curi tulang. tulanggg?? hish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rompak bank nanti kene tembak sekuriti...

      curi tulang lah selamat... kehkehkehkehkeh

      Delete
  32. Garangnye bos uncle. Bos aku pulak kalau nampak kiteorang pergi sembang-sembang dekat meja orang, dye pon join sekaki sebab dye pon kebosanan duduk dalam bilik dye sorang2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... bestnya bos ko ye... huhuhuhuhu...


      bos aku kaki hangin satu bdn... huhuhuhuhuhu

      Delete
  33. mungkin bleh kaya jika tulang2 itu di buat sup gear box dan dijual di pasar malam..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin... tapi jika aku yg masak... maka ramailah yg akan sakit perut dan cirit birit...

      wakakakkakakakkaa

      Delete
  34. hahaha padan muka pakcik! kacau org sgt...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kalau aku x kacau diorg... mesti diorg akan kacau aku.... so... aku kacaulah diorg dulu.... huhuhuhuhuhu

      Delete
  35. yang kau g curi tulang apsal?? memang la tak kaya..ce curi menda lain yg boleh buat kau kaya kn bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... mungkin aku patut mencuri getah sekerap di waktu lapang.... kakkakakakakkakakka

      Delete
  36. haiyaaaak... garangnya itu boss...
    nasib badan laaa... sapa suruh p curi tulang...
    haahhahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... bos aku mmg garang gila babun... huhuhuhu..

      alaaa... ko pun suka curi tulang.... kan? kan ? kan?
      huehueheuheuehueue

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger