DRAMA SWASTA : DIA BOS KU.


Insiden ini berlaku beberapa minggu lepas..









beberapa minit kemudian...










Fakta of the month : Bos aku seorang yang bersifat kuku besi. Tiada siapa yang betul melainkan dia seorang. Dan beliau tidak boleh menerima jika sesiapa berkata tidak pada arahan atau permintaan beliau.

Jadi sebagai seseorang yang amat memahami sikap beliau, aku mengambil pendekatan untuk sentiasa berkata "ya" pada setiap permintaan beliau, namun uuntuk melaksanakannya, itu terpulang pada mood aku. Dan aku lebih rela di marah beliau dari mendengar bebelan beliau yang bersifat marathon yang mengalahkan bebelan mak nenek.

Dan keesokan harinya, aku tidak pergi kerja, sebaliknya aku meluangkan sepenuh masa dan kelapangan yang aku ada dengan melakukan aktiviti kegemaran aku. Iaitu...







Pada hari isninnya...














Tepat pukul 8:30 : 
Semua orang sudah mula berkerja.















Walaupun orang tua itu sememangnya sudah tua, tapi ingatan beliau masih bagus. Dia tau aku tidak overtime pada hari semalam. Seakan dendam, beliau tidak akan puas selagi beliau tidak meluahkan perasaannya pada sipulan yang membuatkan beliau geram.

Dan aku hanya mampu menyorok-nyorok untuk mengelak beliau. Namun selama mana aku mampu bertahan. Sepandai-pandai tupai melompat, pandai lagi katak melompat. Apatah lagi kanggaru... Jadi terimalah sahaja musibahnya...








* Sebenarnya aku perlukan masa berehat. Takkanlah tiap-tiap hari ahad aku nak kerja kan? 

* Aku sudah tidak berblogwalking sekarang. Maafkan aku. Balik kerja terus tido. Penat dowhhhh....



Moral of the story : Bos aku perangai macam kanggaru.





***** the end*****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

100 comments:

  1. adoii bos ahad orang nak rehat la. kasi la can kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... betul.. betul... nak gak rilek2 baring2 tido sambil tgk melodi... kan? kan? kan?

      huehuehuehuehue

      Delete
  2. Replies
    1. huhuhuhu... seronok plak ko ye...huhuhuhuhu

      Delete
  3. sian kat ko....naseb la klu jadi kuli nih...apth lg kt apek...

    steady la ko~ cayalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... inilah ritma hidup seorang kuli... huhuhuu\hu..

      steady... steady... uncle hari2 steady.... kakkakakakaka

      Delete
  4. bau mulut bos anda perisa apa ya?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. perisa longkang... kehkehkehkehkeh.

      bau takpe lagi... telinga tu... rabak bro... rabak telinga...
      kehkehkehkeh

      Delete
  5. Ok la tu abg....kena marah pown pueh ht....sbb dah nyenyak tdo di hari semalam.....ekekeke....

    Psss....rietta pown mkin sebuk.....tp nk jgk BW....hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana cukup... tak rasa pon rehat sehari je rietta... x rasa ... huhuhu

      hakhakahhak... abg dah x larat ler... balik keje... tido... kkakkakaka

      Delete
    2. ok...hjg minggu nie cuti lagi yea....

      Delete
    3. hakhakhak... itu sudah pasti... huehueheuheuheu

      Delete
    4. Amacam cuti smlm? Rietta semlam g kenduri tahlil ngn hr lahir anak opismate....jd camera lady jap....hehehe....

      Delete
    5. hari ahad mcm biasalah... abg dok rileks2 je kat umah... rehatkan bdn... huhuhuhuhu

      hakhakhak..... woooooo.... jadik tukang amik gambo plak ye...mesti rietta pandai amik gambo nih... huhuhuhu

      Delete
  6. alahai.. sian sunggguh... cci penah rs ape yg bro rasa... ngeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... sadis kan? tensen je rasa... huhuhuhu

      Delete
  7. perangai macam kangaroo?? apakah disebalik simile nya???ahahaha

    tpi ari ahad pon kene keja ka?? sian nye... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tak ye ye jugak ye... camna ye? hmmmm.. aku pon tak tau... sbb aku tak pernah bela kanggaru.... kehkehkehkeh

      yep... selalunya kena keje... tapi aku dlm sebulan tu sekali dua je keje... huehuehuehuehuehue

      Delete
  8. haha...bos macam kanggaru...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... kanggaru tua... wakakakkakakaka..

      opsss... x baik ah ckp mcm tu kat org kan? huhuhuhuhu

      Delete
  9. hihi,pekakkan saja telinga tu, tak pun tak nak kasi bos bebel,kasi buah tangan ke, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... buat derk je selalunya... kehkehkehkeh

      alahai... nak bagi buah tgn buat pe... baik aku beli buah bg anak2 buah aku... kakakkakkakaka.

      x releven kan? huhuhuhuhu

      Delete
  10. selamatkan diri....selamatkan diri...hahahahah den suko gambar ke 6 tu...nat wat macam mano uncle...soba yo lah huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... x dapek ah nak selamatkan diri.... tetap terjerumus jugak... kakkakakakka

      yep... bersabo je lah... dah namanya kuli..... huhuhuhuhu

      Delete
  11. Replies
    1. alaaaaaaaaaa mcm kanggaru laaa... yg lompat2... yg ada poket kat perut dia tu.... kakakakkakaka

      entah... aku pon x tau sebenarnya... wakakakkakakkaka

      Delete
  12. kang-garu tu tak membebel kan?

    *baru2 ni terjumpa gambar kanggaru seksi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanggggaruuuu itu suka membebel... bila dia bebel.. aku buat layan x layan.. pegi jln buat keje kesana ke sini... dia tetap ikut kat belakang sambil pot pet pot pet... gila stress... wakakakkaka

      owh... kanggaru yg seksi... hmmm.. mesti bos aku suka ... wakakakkaka

      Delete
  13. nk report sama bos suh buka link nih
    http://catatan-abg-jonni.blogspot.com/2012/10/drama-swasta-dia-bos-ku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... pi ah repotttttt... x takutlaaaaaaaaaaa..

      hmmmm... jap.... selamatkan diri... selamatkan diri...
      (sambil lari lintang pukang)

      wakakakkakakakkakaka

      Delete
  14. tiap2 ahad kena keje???superman pun leh pengsan klu camtu..

    pernah panggil bos dulu dugong sbb tak suka sangat ngn dia wakakkka..tp lepas dia berenti rasa bersalah la plak bagi nick name camtu kat dia ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep... namun aku sekali dua je keje sebulan... kdg2 x langsung.... kakakkakakaka

      takpe... aku superuncle... hebat sikit... kakakkakakka

      owh... kenapa dugong... mungkin sbb perut dia kah? kehkehkehkeh

      Delete
    2. kompom la haahha then dia suka tdo dlm bilik dia tak kuar2

      Delete
    3. hakhakhak... itu bukan dugong... tapi beruang... suka tido dlm gua... huhuhu

      elehhhhhhhhhhh... rasa bersalah ke ... rindu... huehuehuehuehuehu

      Delete
  15. Replies
    1. hakhakhakhak.... ciss !! hampeh....

      takdenya bos aku tu betul setiap masaaaaaaa.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  16. kehkehkeh....dasyattt btol bos uncle tuh....cer bg sepakan kangaru kat dia...kikikiki...

    sabor je laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... dia bapak kanggaru... sepakan dia jauh lagi berbisa dr sepakan uncle.. kehkehkehkeh

      yep... sabo je lah. org byk duit... camtu ah.. kuli2 dilayan cam harem... huhuhuhuhuhu

      Delete
    2. kehkehkeh....tak dapettt den nk nolongnye aihh...wuwuwuuww..saborrr je la....

      kalu mak jemah manyak duit mak jemah tanak jad camtu...mak jemah nak jadi baikkk je...kan..kan..kan..wakakkakaa...

      Delete
    3. ehhhhhhhh.... kata ada sepakan satria baju itam... tolonglah sepakkan beliau... kehkehkehkeh...


      ooooooooo... bagus... bagus..... kalau mak jemah byk duit... mak jemah ambik uncle keje ngan mak jemah ye.... jadi bodigad.... huehuehueheuheu

      Delete
    4. kehkehkeh...uiiii sepakan satria baja itam xleh guna wat sepak bos..pantang larang taw..kahkahkah

      mak jemah dah taf takyah la pakai bodigad bagai...hahahahha...

      Delete
    5. ceh !! apa barang pantang2 nih... mcm org bersalin jek... wakakakakaka...

      jadik tukang kebun?

      Delete
    6. hahahha.....pantang la bagus.....bru la kite taf sentiase..wakakkaa

      tukang kebun...jap2 nk pikir....kehkehkeh

      Delete
    7. ceh !! uncle tak yah pantangf2... mmg dah taf sepanjang masa... tgk nih... tgk nih...
      (sambil buat gaya bina bdn)... wakakkakakkaka

      bolehlaaa... bolehlaaaa... nanti uncle siram pkk bunga... trim2 daun dia... potong rumput semua... wakakkakakakka

      Delete
    8. hahahha..tak mo ahhh tengok...lalalala
      (tutup mata pandang pat laen)wakakkaka


      tak bolehhh.....sebab umah takde pokok bunga..kehkehkeh

      Delete
    9. woii... woiii..pandanlaaa... pandanglaaa... rugi x tgk tau.... pandanglaaaa...
      (sambil menari kat tiang)... kahkahkahkahkahkah

      wooooooooooo... apa daaaa.. hari cuti silalah tanam2 pokok bunga... barulah umah x mcm padang jarak padang tekukur..... kehkehkehkeh

      Delete
    10. kehkehkeh...siottt ahhh siap nari kat tiang...jap2..aku nak baling ngan kelapa nih...wakakkakaka.....

      kehkehkeh.....alaa tanam pokok pisang ke pokok cili ke kan ke best tu...kikikiki

      Delete
    11. woi... woi... mahal ler kelapa skrg... rm 1.50 sebijik tau... membazir tu... membazir buang2 ... tau? huhuhuhuhu


      nak cili lagi buat hapa... kata boleh tumbuh kat lutut... wakakakkakakakakka...

      yes... yes... yes.... kakakkakaka

      Delete
    12. alaaa aku baling uncle sambut...kahkahkah..yeahhhh baling diaa (skali baling 10 bijik)wakakakkaka

      cessssssssss......tu cili lutut tak kira...ni cili padi...lalalalala

      no...no...no

      Delete
    13. padah... baik aku selamatkan diri...
      huwaaaaaaaaaa... (sambil alri lintang pukang)
      kehkehkehkeh

      apa lalalalalala... dah kalah... dah kalah... yak yak yeay... fiza dah kalahhhhh...... kakakakkakaka

      no.. no .. no apa? ckp ah terus... ni tergagap-gagap... ceh!!
      wakakakkakakakkaka

      Delete
    14. hahahaha..oiii tak yah lari ahh..kate terer nah sambut nih...hahahhaha

      eh mane ade kalah....lalallaa tu nyanyian kejayaan la...wakakakkaka

      ehhh.....gagap ke...ingt nk nyanyi lagu akon tadi...wakakakakaka

      Delete
    15. nak sambut camne... baling pon x sampei... baik takyah balinggg..
      kehkehkehkeh

      elehhhhhhh... tanak ngakuuuuu... wekkkkkkkkkk !!

      oooooooo.... ekon pon boley nyanyi ye... manalah uncle tau, uncle pakai kipas angin je.... kehkehkehkeh

      Delete
    16. kehkehkeh....amboii amboiiii...nah amik ni balingan terompah....kekehkeh....

      memang ahhhh...mana blh ngaku....walllahhhh...kahkahkah

      hakhakhak...huiii buleh la try uncle wat kek opis uncle...hahahhaa

      Delete
    17. laaaaaaaaaa... tak sampai jugakkkkkkkkkkkk... kehkehkehkeh

      arghhh !! degil betul budak nih... dah kalah pon tanak ngaku lagi... grrrrrr.... kehkehkeh

      ehhhh... tmpt keje uncle mana ada ekon2... kitorang kipas2 pakai tgn je... sungguh.... kehkehkehkeh

      Delete
    18. kehkehkeh..abis yg atas kepala tu benda?wekkkkkkkk...

      yeayyyyy yeayyyy....memang ahhhh ta nak ngaku..wakakakkaa

      ishk3...kesian....kipas pakai tangan...wuwuuww(tengah imagine)

      Delete
    19. kucing... salah ke letak kucing atas kepala... fesyen maaaa... fesyennnnn... kahkahkahkah

      woooooooo... xpe... xpe... kena rotan gak ko nanti... wekkkk...
      kehkehkeh

      hakhakhak... biasalah... keje kuli... mmg berpanas le saje... wuwuwuwuwwuwu

      Delete
    20. fesyen tu mak jemah tak penah lihat.....oiiii nak menipu eh..kehkehkeh

      ahahahha..aku lari le..buat ape nk tunggu org rotan..wakakkaa

      takpe2....nanti uncle beli payung yg bleh letak atas kepala tu..haaa...nanti da tak panas dah....heheh

      Delete
    21. ooooo... fesyen ni blom popular di malaysia... ianya fofuler di ferancis... fesyen pakai haiwan ternakan sbg topi... kehkehkehkeh

      tak penat ke asyik2 lari je.... kang semput kang... sapa g susah? uncleeeeeeeeeeee jugekkkkkkkkk... kehkehkehkeh

      owh... payung yg org pakai jualan kat pasar ke? huhuhuhuhu

      Delete
    22. uiiii..kucen tu bukan hewan ternakan laaa....haaa yopppp nak nipu aku le tu....wakakakaka

      tula penattt wohhhh.....sat-sat aku nak rehat jap....kehkehkeh

      lebih kurang lah...hehehe

      Delete
    23. oooooo... bukan ya? ingatkan haiwan ternakan... kahkahkahkahkah

      ok... rehat 15 menit... pasni kita sambung kejar mengejar ya... kehkehkehkeh

      ooooo... bagus tu... dah lah besar, tahan lasak plak tu... bagus tu... kehkehkeh

      Delete
    24. kahkahkah.....eleh wat2 tanye lakkk...ni musti kompius ni kennnn...makan lg cili lutut...lalalalla....

      rehat sejam ahhh...penat aku...kehkehkeh

      hahahaha.....tp aku nk bg payung yg bocor kat uncle....hahaha

      Delete
    25. kakakakka... elellelele.. nak pulangkan paku buah keras la tu.. x berkesan beb.. x berkesan... kehkehkehkeh

      sejam? hmmm... ok gak tuh... uncle pon penat gila dah.. arghhh.. sedap plak dok bersandar bwh pokok nih... sejuk.. (sambil cucuh rokok)... kahkahkahkah

      larat keeeeeee nak peganggg... payung lagi beso dari mak jemah...
      wooooooooooooooooo sexxay payungggggggg... woooooppa uncle style!! (sambil menari atas teksi) kakakakakakkaka..

      Delete
    26. allllaaaaaaaaa ye jekkk tak berkesann...elehhhhhhhh...wekkkkk
      kehkehkeh

      oiiiitttt jangan ngengade ehhhh...isap rokok tempat lain...wakakkakaka....(sedia baldi nak jirus uncle nih)

      laratttt wohhhh..den kan ade tenaga gaban..wuwuwuuwuwu....
      asyikkk nyanyi lagu nih jekkkk...dahhhhh le...dahhhhh....sawan lagu korea ehh...kakakkakaka

      adehhh abes r teksi tu...wuwuuwuwu...

      Delete
    27. owh tidakkkkkk... uncle kalis segalanya... x berkesan beb... tidak sama sekali.... kehkehkhekeh

      haaa.. simbah ah.. simbah ah.... ada yg kena campak masuk kolam tu karang.... kehkehkehkeh

      kehkehkehkeh... elehhhhhhh... dia gak yg mintak rehat tadik... wekkk !! kakakakkaka

      alaaa... teksi sapu... biarkannnnnnnnn... kakakkakaka

      Delete
    28. ye ke kalis segalanye???kalis air tak?kalis peluru tak?
      ni pon demam tropika...kalis kunun...wakakkakakaka


      hahahhaha...tak takotttttt ponnnn.....

      elehhhh yela rehat org dok diam2 bukan nyanyi2...wakakakka

      biarkannnnn...biarkannnn...best ooo lagu tue kan..wakakka

      Delete
    29. uncle kalis belah pagi je... belah ptg x kalis2 dah... kehkehkehkeh

      oooooooo... x takut yerrrrr... hiyarkhhhh... tangkap dia ... tangkap dia.... kakakakkakakaka

      elehhh... x boleyyyyy kewwwwww? takkan ah cuma boley nyanyi time mandi pagi nak pegi keje jeeee... owh!! teringat plak anak sapa yg suka menyanyi mcm tu ya... kakakakkakakaka

      lagu hindustan ka? kehkehkehkeh

      Delete
    30. kehkehkeh....yelah tu.....

      oiii...oiiii tu tangkap anak sape tu...den kek sini ni haaa...wakakakkaka

      ntah sape ntah yg suke nyanyi tu.....huhuhuhuhu

      warggggghhhhhhhhhhhhh....tidakkkkk.....

      tak ahhhh lagu tamil...wakkakaka..padiyaapppaaa

      Delete
    31. ye lahhhhhhhhhh... huhuhuhuhu

      uii.... anak sapa nih? huh !! pang... pang... pang... ambik nih... pastu uncle campak budak nih... pastu.... hiyarkhhhh !! tangkap fiza... tangkap fiza... kehkehkehkehkeh

      ui... napa ? napa? napa ? wakakkakakkakaaka

      ammakk !! kehkehkehkeh

      Delete
    32. hahahhaha....ayoopppp den tak taw uncle pang pang anak sapa...wakkakakak

      ehhh tangkap ahh den bawak moto ni..laju-laju..wakkakaka

      adeshhhhhhh....wuwuwuuwuwuuw...

      kehkehkeh..apppaaaaa

      Delete
    33. kahkahkah... entah.. anak sapa tu... bio ah... kakkakaka

      walaweiiiii... sebijik mmcm minah rempit.... kakakkakakaka

      alaaaa... jgn ah sedih2... nanti balik nyanyi kuat2 eh? rilis tensen... kehkehkehkeh

      ap.. appppaaaa ? fiza panggil uncle papa ke?
      wuwuwuwuwwu... sebaknya hati... gembira jiwa raga uncle skrg ni... wuwuwuwuwuwuw.. (sambil peluk tiang) wakakakkakakaka

      Delete
    34. wakakkakaa...nanti appak dia datang blasah uncle baru taw....
      ayoooopppppp tak tahu....

      kakakkakaka......eh ape plakkk minah rempit....this is mak jemahh u olsss...hhhahahhaha

      elehhhh.....kita memang nyanyi kuat2 nih...tak dengar ehhh....lalallala..wakakkaka

      adeshhhh....ini tidak adilll.....wakakkakkaa...oooo dah pandai pekena den ehhh.....

      Delete
    35. deyyyy... ini uncle jonni tau... samseng kg tau... kakakkakaka

      ehhhh... kalu naik moto siap superman... tak minah rempit tu... kakakkakaka

      x dgr... x dgr.... sunyi je.... bunyi cengkerik je ada... kehkehkehkeh

      ini adil.. aku x tipu... mana ada pekena2 nihhhhhhh... uncle serius nihhhhhh... kakakakkakaka

      Delete
    36. kakakakkaa....ahhhh den tak takottt taw....samseng kg dusun eh?

      ehhhhh tu bukan dennn tu org lain..wakakkakkaa
      supermen kan laki....den pompuan..uncle salah org tu...

      wahahhahaha

      kehkehkeh..memang ahh tak dengar ni bilik kalis bunyi...kakakka

      kakakkaka..tidak adillll...ini tidakkk adilll..tidakkk adilll..bagi ku...wakakkaka(sila nyanyi lagu yunaa)

      Delete
    37. samseng kelapa sawit... kampung uncle mana ada dusun dah... semua sawit... kakkakakakaka

      ooooo... supergirl la tu... huiyyyoooo... siap wheelie tayar depan tuuuuu... kagum... kagum... kakakkakakakka

      ooooooo...ok... tapi ia adil bagiku.. (sila nyanyi lagu inul) kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    38. owhhhh....kaya raya sunguh kampung tu....hahahha

      perghhhh nampok bebeno uncle tipu....wheeliee kunun...kakakkaa

      kehkehkeh..lagu inul tu camno?inul tu sapa eh...wakakka

      Delete
    39. kaya... mmg kaya... tapi bukan kaya duit.. kaya nyamuk... kakkakakaka

      mana ada tipu.. putar belit je... kakkakakaka

      laaaaaaaa... inul x kenal ye... aiyooooo.. mak jemah.. oh mak jemah... sadis tul la ko ni... inul tu bidan kat kampung aku laaaaaaa... kahkahkahkahkah

      Delete
    40. uishhh...kelapa sawit kaya lah....kakakakka

      putar belit tu sama makna ngan simpul belit atau simpul mati atau terbelit2...wakakkakka

      kahkahkah...mana aku nk kenal tu bidan kg uncle bukan kg aku....wakakaka

      Delete
    41. uishhh... mana ada... kalu kaya dah lama org2 kg dok kawen retis... maklumlah kaya raya... klakakkakakka

      tak ah... sama makna ngan belit2 muruku laaaaaaaa.... huhuhuhu

      ak ah.. ye tak ye jugak ye...
      (sambil garu2 kepala) kakakkakakka

      Delete
    42. kakakkakaka...alaaa kawen retis nak buat hape.....tak kuasa makkk nakkk...wakakkakakka

      maruku not my feveret...wahahhahhaha

      tahu tak peee....lalallala

      Delete
    43. haaaaaaaaa... kan? dah agak dahhhhhhhhh.... mak jemah dah tua... lainlah i... muda remaja gitu makkkkkkkkkk.... kakkakakakkaka

      ayoyo.. maveles ah muruku... crispy... sedikit spicy... dan op kos.. bulat belit2... sedap gitu... huhuhuhu

      tahu? owh... teringat kat tauhu sumbat... myyyyyyyy peberet.... kakakakkaka

      Delete
  17. Ingat orang macam robot ke tetiap hari nak kerja. Tak gitu Uncle Jonni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu... gitu... betul... gitu-gitu... huhuhuhuhuhu..

      ak ah... kena gak relaks kan? dahlah hari2 sakit pinggang... kehkehkehkeh

      Delete
  18. haaa... tau takot, punye la berlagak... p la keje.. pastu tido kat tmpat keje.. dpt duit ot n bt tahik mata lagi:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek ehhhhhh... bukan takutlaaaa... tapi segan... kehkehkehkeh

      owh hoh... tido? nehi.. nehi... nehi... nak tdo mmg x dapat,... tapi curi2 tulang tu kompom dapat... kakkakakakakka

      Delete
  19. ahaks dah boleh buat sinetron nie --> dia bosku...


    hehe tp betul kan uncle... dah la semua olang talak orang kerja takkan uncle sorang2 jer nak pergi.. tido lebih baik kan hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaa... kalu buat sinetron.. aku harap najwa latip yg jadik heroinnya... kahkahkahkahkah

      haaaaa.. tp ada je yg keje tak reti nak cuti... demam2 pon keje... hebat gila... kalu uncle selsema pon mc... maklumlah... kaki curi tulang... kakakkakakaka

      Delete
  20. sama lah macam aku..
    balik keje ..dalam ingatan aku hanya lah katil n bantal.....

    kalau kau keje jugak hari cuti memang aku tabik spring 40 kali lah...
    giler apa keje ahri minggu...
    ingat robot ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... penat kan? masa keje ngantuks je... huhuhuhu..

      hakhakhak... sekali sekala keje jugakla eita.... tapi selalunya... buat taik mata je... pastu baring2 tgk melodi...... kkakakkaka

      Delete
  21. Menyampah kan hidup macam tu. Asek nak urus yang diaaaaa jer. Keja. Keja. Keja. Ingat kita ni takde hidup macam dia ka? Eh eh emo. ;P

    Kalau keja camni, macamana nak cari awek? Macamana nak kawen? Macamana??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah tu epal... org byk duit.. camtu ah dia layan pekerja beliau... huhuhuhuhuhuhu

      entah.... camne ye tak? huhuhuhu..

      eh? tapi... tapi kan epal nak kenalkan uncle ngan kakak epal.... kan? kan? kan?
      wakakakkakakakaka

      Delete
  22. hamboi!!!kalau dah marah kanggaru trusss!!!kalau gaji naek mesti tukar panggilan laen...paling koman pon bos hensem,bos muda ye dak???wakakakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takdenyaaaa... bos aku kodikut... kudukut mcm kuda... kahkahkahkahkah

      Delete
  23. Heheheh kalau overtime secara rela semua pun suka tapi kalau secara paksarela macam ni semua pun rela bagi alasan.. ;D

    Kalau itu je caranya nak dapat rehat, tak kisah kot. Ye la mesin pun nak rehat apatah lagi manusia.


    Nak BW kena ada modd, its ok uncle, kami faham. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.. betul... ok je nak ot hari2.. tapi kalu mood tadak... tanak ah ot... ni tak... kena paksa gak... huhuhuhhu

      hakhakhak... betul... manusia pon kene rehat... bdn nakj pakai lama ye dak? huhuhuhuhu

      huhuhuhu... x berkesempatan bro... balik hari2 pon malam... huhuhuhu

      Delete
  24. hahaha kesian..bos kita sama kot en.joni macam kanggaru..geram je tengok huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yeay... ada geng... ada geng...

      geram kan kalu ada bos yg asyik naik angin x tentu pasal... huhhuhu

      Delete
  25. adeshh..susah jugak ini macam kan..andai bos itu seorang yang memahami..untungnye kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasalah ... dah namanya bos.... mana dia pandang kuli2 dia... huhuhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger