TENGGELAM DI SEPTEMBER, TIMBUL DI OKTOBER.


Wah.. lama benar rasanya jari ini tidak menyentuh papan kekunci komputer aku ini. Apatah lagi untuk mengunjungi blog ini. Maafkan aku. Bukanlah aku malas atau terlalu sibuk, tetapi ada aral yang melintang di tengah jalan. Jadi hari ini biarlah aku meluahkan peristiwa yang terjadi pada aku kebelakangan ini. Sila ambil tisu atau sapu tangan. kerana ianya adalah sebuah cerita yang sedih..

Segala-galanya bermula begini.... ehem... ehem...

Beberapa minggu lepas, dalam pukul 10 malam, aku telah membuka komputer ku untuk melayari dunia blog ku. Ya. Itu sudah menjadi seakan rutin aku sebelum tidur, menjenguk sebentar blog ilmiah aku ini. 





Sedang aku asyik membelek-belek blog ini, tiba-tiba komputer aku terus mati. Shutdown gitu...





Ya, komputer aku terpadam sendiri. Lalu aku terus menekan punat on namun langsung tiada reaksi. Arghhh.. sudah jahanam pc aku ini. 

Jadi keesokan harinya selepas balik dari kerja aku pun membawa pc aku itu ke kedai komputer. Nak harap aku repair sendiri memang mustahillah, maklumlah aku ini buta it. Sampai sahaja disana aku di sambut oleh seorang lelaki yang agak kacak, berbadan kurus agak tinggi namun rambutnya sudah beruban. Aku memberitahu beliau niat dan tujuan aku ke situ. Lalu beliau meminta pc aku tersebut untuk di diagnosis.

Aku melihat beliau memporak perandakan casing pc aku dan mula menggodek-godek isi perut pc tersebut. Bermacam cara dan usaha beliau lakukan untuk menghidupkan pc tersebut, namun semuanya gagal. Selang beberapa minit beliau bangun lantas memberitahu aku satu berita buruk.

Beliau mengatakan pc tersebut mengalami kecederan serius pada motherboardnya. Dan beliau memerlukan 3 atau 4 hari untuk memperbaikinya. Beliau mengusulkan aku datang pada hari isnin untuk mengambil pc aku itu. Setelah kata sepakat dicapai, kami pun berjabat tangan dan aku pun memulakan langkah untuk pulang ke rumah.

Di pendekkan cerita, aku telah kembali ke kedai tersebut pada malam hari isnin tersebut. Dengan hati yang agak gembira aku melangkah masuk ke kedai itu dan bertanyakan tentang pc aku itu. Namun jawapan yang aku terima agak mengecewakan...




Itulah jawapan yang aku terima. Aku sempat menjeling ke rak bahagian komputer untuk di repair, pc aku masih duduk di tempat yang sama di letak beberapa hari yang lalu. Seolah-olah tidak berusik langsung. Takpelah, mungkin beliau sibuk. Jadi aku pun menyatakan yang aku akan datang kembali di minggu depannya.

Dipendekkan cerita lagi, pada minggu depannya aku ada menelefon kedai tersebut bertanyakan khabar pc aku tersebut, namun jawapannya tetap sama, belum siap lagi. Dan beliau memberitahu beliau memerlukan beberapa hari lagi untuk memperbaikinya. Beliau berjanji untuk menyiapkannya pada hari khamis.

Dipendekkan cerita lagi, aku datang kembali pada hari khamis tersebut untuk menuntut janji manis yang telah ditaburkan beliau padaku, dan kali ini aku bertekad jika ianya masih belum siap aku akan mengamuk seakan seorang pekebun yang mengamuk disebabkan buah nangkanya kena curi.





Bukanlah aku seorang yang tidak sabar, cuma aku ingin menuntut janji manis yang beliau layangkan padaku. Katanya ianya perkara yang mudah, beliau boleh memperbaikinya dengan cepat, janji aku sanggup mengeluarkan belanja sekitar rm200. Takpelah, kita lihat nanti adakah beliau mampu mengotakan janji beliau itu. Jika tidak, maka beliau akan merasakan amukan bak puting beliung dariku.

Sesampainya di kedai tersebut, aku berasa agak terkejut. Ada kelainan hari ini. Sudah 2 kali aku menjejakkan kaki berbuluku di situ, namun ini yang pertama kali berlaku. Aku di sambut mesra oleh...








Ya. Seorang gadis. Arghhh... lututku memang akan menggeletar setiap kali berhadapan dengan gadis cantik. owh tidak. Mengapa beliau tidak kelihatan sebelum ini? Anehnya..

Kemudian aku pun memberitahu beliau niat dan tujuan aku itu sambil menghulurkan resit dari dompetku. Lalu resit tersebut telah disambut lembut oleh jari jemari putih dan licin gadis tersebut. Namun hati dan perasaan aku hancur luluh pabila si gadis memberitahu pc aku belum siap lagi, masih menantikan sparepart dari pembekal.

Arghhh... takpelah. Tak salah untuk menunggu lagi kan? Tapi untuk berapa lama? Lalu aku menanyakan soalan tentang bilakah pc aku akan siap, lalu beliau menjawab...





Kemudian si gadis menjeling tajam pada ku setelah mendengar jawapan aku itu. Mungkin beliau terasa seolah aku sedang bersikap sinis dengan memerli beliau. Sedangkan aku memang ikhlas menyatakan ianya ok sahaja walaupun pc aku siap direpair tahun depan. Owh ... salah faham di situ..

Sebenarnya motif entri aku kali ini adalah untuk menceritakan tentang faktor-faktor yang mendorong aku untuk menyepikan diri seketika dari berblogging. Sekian terima kasih.


Moral of the story : Kenapalah kedai tersebut meletakkan seorang gadis manis sebagai pembantu jalan kat kedai tersebut. Walau tengah marah langsung jadi tak marah. kehkehkehkeheh.

* grrrr.. habis semua fail-fail lagu, anime dan software-software peberet aku hilang. pc aku sudah kosong, kering kontang takde apa-apa langsung. haha. Kena mula rajinkan diri untuk mendownload kembali.





***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

130 comments:

  1. tula taktik bisnes
    menggunakan adik manis utk lariskan jualan

    ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ak ah... dan aku sanggup dtg membeli belah... hari-hari...

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  2. hehehe..jadik, dah oklah sekarang nie pc abg jonni?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... okkkkk... teramat ok... laju plak tu...
      blom sempat nak on... dia dah on sendiri...
      gila laju.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  3. wanita di x-plotasikan di sini... kejam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mana ada.... mana ada xploitasi...
      sekadar menulis dari sudut pandangan seorg lelaki bujangggggg...

      kehkehkehkehklehkeh

      Delete
  4. Replies
    1. haha... terima kasih... harap gaji aku tidak di potong...
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  5. Replies
    1. x patut laaaaaaa... ada ke patut .... kehkehkehkehkeh

      Delete
  6. patutla sepi jerk.. mmg x patut.. depa wat camtu.. huhuhu... cci pon penah kene gak camtu.. haishh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hkhakahk... ak ah... lama gak x dpt online... huhuhuhu..

      yep... mula2 semua kata ok... senang nak buat... tapi sekali tgk...
      langsung x buat apa2.... huhuhuhuhu...

      Delete
  7. oowwhhhhhh itu keee kisahnyer..


    huhu kesian2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... kesian kan... kesian kan...

      uhuk uhuk uhuk..
      (sambil mengelap air mata dgn tisu)
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  8. amboi kemain uncle... trus berubah perangai yerr bila berdepan dengan WANITA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada... uncle ni seorg yg berbudi bahasa.... lagi2 ngan wanita...
      kehkehkehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
  9. patut ler lamo bertapo....keh...keh....selamat mendownloadlah yo

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... bertapa atas bukit.... di bukit jalil... kehkehkehkeh..

      tang donlod2 tu yg malas... maklumlah tenet lembeb... huhuhuhu

      Delete
  10. ehh.. sebijik sejibuk macam kes aku itu hari... motherboard gak... dia janji seminggu, last last sebulan lepas tue baru settle.. itupun sebab aku dah telefon dia hari hari... malangnya, tiada awek di situ.. wakakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku lagi sedih... motherboard dah x jual di pasaran... gila model lama... kehkehkehkeh...

      hakhakhak... ak ah... mula dia ckp senang je nak buat... sekali tgk... langsung dia x buat apa2... huhuhuhuhu...

      Delete
  11. gilerrr sedih entri ni...ntah sudah berapa bnyak tisu yg aku gunakan....hurmmm...

    wah~pntg nmpk awek cun,sama la kita..maw tercabut lutut ni...keh3... nnt kalo aku bkak bisnes kene cari awek cun2 jugak ni...bg masyuk...keh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sedih bukan? aku pon berlinangan air mata masa menulis.... kehklehkehkeh

      owh... tercabut lutut? dahsyat tu... nasib baik aku hanya gigil2 lutut je... kehkehkehkeh...

      yep... dan aku akan jadik pelanggan setia... hari2 dtg... kehkehkehkehkeh

      Delete
  12. aigoooo~ tak suka bila itu terjadi, hilang segala2nya...

    hamboi p.cikkkk~ nampak awek terus hilang marah, bagus2.eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... kena repeat lagi sekali cari segalanya... mungkin aku patut ada back up.... huhuhuhu

      ehhhh.... pakcik mana tau marah.... lagi2 dgn gadis.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. Replies
    1. gatai? kena gigit nyamuk ka?
      jgn garu... letak minyak cap kaki tiga...

      kehkehkehkeh

      Delete
  14. ohhoooi lupa...penat aku tunggu next story tau!! mencikk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... tapi lagi teruk kalu tunggu bas... lagi lambat.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  15. patot la senyap je ruang komen saya, tak seperti selalu yang sentiasa bergegar dgn komen uncle jon..huhahuha... da baik kan, hapdate satu hari satu entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sori... dah jarang bw... nanti ah uncle repeat ya... huhuhuhu...

      owh... uncle pemalas... hapdate sebulan 1 entri sahaja... huhuhuhu

      Delete
  16. Replies
    1. huhuhu... uncle x mampu.... pakai pc zaman tuk kaduk je...
      bila rosak... sparepart takde... dah x jual... maklumlah model yg ketinggalan zaman.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  17. mohon abg jonni berpoligami:D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... bahagianya andai dapat berpoligami.... eh?

      kahkahkahkahkahkah

      Delete
  18. format baru la tu...sama kes la kiter!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... diorg format balik... siap cuci2 semua habuk2.... gila bersih pc aku skrg ni.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  19. tak jadi ambik tisu...

    kau ni lah...pantang tengok pompuan lawa sikit..habis semua hilang..
    berat..berat

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe... lap pakai lengan baju pun boleh.... kehkehkehkehkeh..

      tu baru lawa sikit... kalu lawa byk.... bley pengsan aku... kehkehkehkeh

      mana ada berat... aku baru 55 kg... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    2. nak menang dia jugak...
      hahahhaha.....

      Delete
    3. hakhakhakhak.... mesti... mesti ah aku nak menang...

      kehkehkeh

      Delete
  20. ooooo,patutlah abang-abang wireman selalu datang hardware electrical tempat aku keje,ada umpannnn,oo paham paham,hihi... so,sekarang aku harap pc ko sihat,kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ya... menyelam sambil minum free namanya... abg wireman tu takkan nak beli brg yg jurujualnya apek tua... kan? kan ? kan?
      kehkehkehkeh

      owh... pc aku sihat-sihat sahaja... walau kengkadang blur.... kehkehkehkleh

      Delete
    2. betul-betul,macam-macam karenah..kadang nak je hempuk dorang tu,tak padan perut dah oncet(dah kawen) nak ngorat kita :P

      Delete
    3. hakhakhakhak... alaaaaaaaaa... perut oncet... tapi dompet oncet gak... ok latu.... kehkehkehkeh

      hmmmmm... mungkin mereka ingin berpoligami.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. dompet oncet takpe,hahahahaha :P

      Delete
    5. tapi oncet dgn resit2 je.... kehkehkehkehkehkeheh

      Delete
  21. sedih giler..lagu2 pebret n anime ilang..penah jadik skali dulu kt laptop..motherboard rosak..TT^TT

    ape2 pn..welkem bek abg jonni... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.. ak ah... episod naruto shippuden complete dari yg awal tu hilang... sedihs... huhuhuhuhu..

      aku lagi sadis.... motherboard x bley ganti baru... dah x jual di pasaran.... terlalu lama modelnya... kakakkaka....

      Delete
    2. mak aih..kebetulan sy br kutip shippuden dari mmber..hehehe..kalau nak blehla dtg hamek..kehkeh..XP

      pttla nunggu stok kemain lame lagih..limited n special editionla katakn.. XP

      Delete
    3. waaaaaaaaaa... boley... boley.... dgn laptop2 sekali aku amik.... boley? kakakakkakakakka

      hakhakhak... biasakah... bukan limited lagik... da tahap "lama"ted dan "kuno"ted edision neh... kakakkakakakka

      Delete
  22. pi hari-hari pun lu sanggup kan,hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangguppppppppp.... kedai tutup pon aku dtg gak.... kakakkakaka

      Delete
  23. Replies
    1. mana ada duit.... kalu mouse baru mampu ah aku beli.... kakkakakakka

      Delete
  24. sanggup tu thn depan siap.mintak no phone awek tu tak???ekkekekeke.welcome back!!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... saja je ckp nak sewdapkan hati beliau... kakakkakaka

      no fon? mmmmm... malu ah.... uncle x ensem.... kehkehkehkehkeh

      welkam... welkam....

      Delete
  25. hahahahakahakahaka... ape punya tut la pak cik oiitt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tut? tut tu apa?

      kentut? bantut? atau kuntut?

      kakakkakkakakaka

      Delete
    2. kentut sama pakcik.. prutttttttt

      Delete
    3. oit... oit... bau ah... (sambil tutup hidung)
      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  26. patut ah ilang.....

    aaaaummmmmmmmmmm...den nk ngamok..keh3..nak ngamuk gelak kat uncle...

    wakakkakakakka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooo... tak abis2 nak gelakkan uncle...

      rotan kang..... huehuehueheuheuheu

      Delete
    2. jangan rotan saye, saye budak baik ^_^

      wakakakaka.....

      Delete
    3. ooooo... budak baik ya... bagus.... bagus...

      nanti basuhkan moto uncle ya.... fiza baik kan?

      wakakkakakakkaka

      Delete
    4. bulehhhh....saye siram 1 baldi air...hehe..cepat kan..

      tadaaaaaa...siap...wakakakaka

      ^_^

      Delete
    5. ceh.. cenggitu basuh moto... ada yg nak kene jirus nampaknya ni... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. keh3......yela cepat sket siap.....

      hahaha..dolu2 abg den suke bebenor suruh den basuh moto dia, den buat camtu ahh..pastu dia baling kain lap moto kat den...tanda protes...wakakakaka

      Delete
    7. ceh !! ingat ye makcik... kita basuh moto... bukan basuh pinggan... basuh tu kene ada feeling sikit.. kena teliti... understanding??
      wakakakkakakakka

      owh... kalu uncle ni abg anda, mmg dah lama anda kene baling ngan moto... kahkahkahkah

      Delete
    8. wakakakakaka....yela pakcik..saye paham...hahaha

      kahkahkah...saye menggunakan jurus langkah seribu..hahaha

      Delete
    9. bagus kalau dah paham.. apalagi? sila basuh moto uncle bersih2 ya... kehkehkeh

      wah... laju tu... lajuuuuu.. huhuhu

      Delete
    10. hahaha...tak mo basuh..hahaha..

      larikkkkkkkk.....

      kahkahkah

      Delete
    11. woiiiiiiiiii... larik lagi... pemalas punya budak...

      hmmmm... takpe.. takpe... kita bako kasut2 dia... bako... bako... huahuahuahuahua... (sambil pegang lighter)

      Delete
    12. hahahahhaha...wekkkkk

      tu bukan kasut saye tu kasut anak pak akob..kehkehkeh....

      Delete
    13. kahkahkahkah... lari2 pon sempat wekkk2 lagik... wakakakaka

      ooooooo... ye ke... hampeh !! (sambil campak kasut ke longkang)
      kehkehkeh

      Delete
    14. kehkehkeh..harussssslaaa kennnnn..wakakakka

      gelakkn die..kehkehkeh...nti den report ngan anak pak akob, pacik campak kasut die..hihihi

      Delete
    15. fizaaa... fizaaaaaaaaa... a.. ada tiang tuu.. fiiiii...

      GEDEGANG !! Haaaa... tu arrr.. len kali nak lari tgk depan... jgn wekk.. wekk je... kan dah langgo tiang... kahkahkahkah

      elehhhhhhhh...repot ah... nanti dgn anak2 pak akob uncle campak mauk longkang.... huehuehuehuehuehue

      Delete
    16. ishk3...sakittt woooo..tengokkk kan bengkok da tiang tu...kesiannn tiang tu..wuwuwuwuwu...den ade jurus satria baja itam..kebal..kehkehkeh....

      elehhhh anak pak akob garang woooo karang dia gigit pacik cmno?hahahahha....mauk tu ape spesis ape tu...hahahhaha gelakkn dia..keh3

      Delete
    17. wakakakaka... control la tu... control la tu... dah benjol kepala.... huehuehuehuehuehue...

      elehhhhhh... uncle gigit dia balik... gigit kat lutut dia.... haaaaa..

      mauk tu masuk dlm bahasa azerbaijan.... tau? haaa... tak tau la tu... len kali tgk berita.. jgn tido aja.... kakakakkaka

      Delete
    18. eh nak kontrol apenye, ingat ni keta kontrol ke...kahkahkah...wekkkkkk

      fuyooooo...ganas oooo.....nt den nak suruh dia letak cili kat lutut dia....hahahhaha..biar pedas mulut uncle....

      elehhh kaberline r tu...salah ejaa..wakakkakaka

      Delete
    19. acececececece... loyar buruk nampokkkkkkkkkkkkkkkkk...

      kahkahkahkah... sila.. sila... nak tgk... tak pernah lagi tgk cili tumbuh kat lutut... magik tu... magik...


      elehhhhhhhhhh... kaberline apa... ingat uncle ni broadband ke nak ada line2... pi la check kamus dewan azerbaijan... ada punya... wakakkakakaka

      Delete
    20. kehkehkeh..memang r mak jemah kennn cite2nye nk jadi loyar tp ta kesampaian maka jadilah beliau loyar buruk pon hokeyyy...kahkahakah

      eh...tak penah tengok ehhh....perghhh...kecian r...wakakkaa

      hahahhaa...malas ahh nak belek kamus tu....nah amik kamus ni p baca snirik...kah3

      Delete
    21. wooooooooooo... loyar buruk lagiiiii... wekkkkkkkkkkk !!

      ooooo... selama ni uncle kene pi kedai runcit beli cili... upernya cili boleh tumbuh kat lutut ye.... baru uncle tau... kehkehkehkeh

      ehhhh... malas !! nah !! ambik balik... uncle dah khatam baca dah tahun lepas... kakakkakkaka

      Delete
    22. kehkehkeh..haruslahhh...wekkkkkkkkk...

      lalalla....yela namanye cili lutut..wakakkaka

      ehhhh...tanak ahhh nah amik balikkk (lempar gaya gaban kek uncle)wakakakka

      Delete
    23. apa wekkk.. wekkk... sikit2 wek... tukar ah gaya lain... wukkk ke... wakkk ke? wokkkkkkk lagi sedap... kakkakakkaka

      ye ke?... mesti sedap kalu buat masak lemak kan? wakakkakkakakaka

      biasa dia neh... biasa nih... main lempar2 plak... kehkehkehkehkeh

      Delete
    24. alaaaa....wekkk tu baru kiut..kahkahakah......

      masak lemak cili padi ...fuhhh sodapnye....wuwuwuuwwu...tolong masak kat den uncle..kahakahakha

      woooo...lariiiiii...kahkahkah....

      Delete
    25. ok... uncle buat ye... wekkkkkkkkkk... kiut kan? kiut kan? kahkahkahkahkah

      boleyyyyyyyyyyyyyyyy.... sila kupas petola tu ye... sila... tolong2 sikit.... kehkehkehkehkeh

      kejar dia... kejar ... (sambil lari lintang pukang)'kakakakkaka

      Delete
    26. kahkahkah..tak kiutt ponnnnn...lalalala

      alaaa uncle la masak pesal plak suruh den ni...den nolong tengok nolong makan ehhh..ehhh...kehkehkeh....

      hahahahha.....takpe aku naik moto uncle ni...haaa kejar laa...kejar..kahkahkah

      Delete
    27. ceh!! tadi kata kalu ckp wekkk.. kiut... ni x pulak... ayoyo...kehkehkeh

      apa ehh ehhh,... bayar ah... nasik campur sirap semua rm 15 ribu.... kehkehkehkeh

      hmmmmm... makcik oiiiiiiiiii... ko nampak tak ni?
      (sambil tunjuk kunci motor) kahkahkahkahkahkah

      Delete
    28. kehkehkeh.....biasa laaa..kalo den yg wat kiut la...wakakkakaa..uncle wat tak kiut...

      walllaaahhhh...mahal tu...alaa boh dlm buku 555 hokey....tata uncle...kehkehkeh

      wakakkaka....eh uncle lupe eh..den kan alaa2 MCgyver....den boleh start dah ni moto uncle neh...takyah guna kunci....prenggggg...prenggggg...dengar tu.....wakakakkaka

      Delete
    29. kiut laaaaaaaaaa... tau? kehkehkeh

      boleyyyyyy... kalu lambat bayo uncle cat umah hang kaler perpel.... baru mcm along... kehkehkehkeh

      tapi moto uncle 4 lejang... dia tak bunyi prenggg... prengggg... dia bunyi prungggg... prungggg... haaaa... salah motor tuuuuu... kahkahkahkahkah

      Delete
    30. kehkehkeh...taklaaa.....

      fuyooo best ah utang ngan uncle siap ada pakej cat umah...nt nak cat kaler pepel tu uncle amik yg gelap campor yg cerah sket...cantikkk la nt..kehkehkeh

      ek elehhh tu time uncle naik je bunyi prunggg prunggg..kalo aku naik bunyi prenggg prenggg..wakakkakaa

      Delete
    31. TAK NAK KAWAN !! kehkehkehkeh

      alamak... pepel dah abisss.. tinggal kaler hitam ngan putih...kang kalu cat mcm taik cicak plak nanti... boley? kakakakka

      ye laa... yg bunyi prenggg.. prenggg.. bunyik pakai mulut... memang laaa.. kalu stat enjin bunyiknya prungg.. prunggg laaaa... tau tak?
      prunggg... prunggggggg....

      kehkehkehkeh

      Delete
    32. haaa yuppp...tanak kawan ek...takpe2..den bwk dri ah..kihkihkih

      kakakakaka,,,,boley laaa...buleh blah...wuwuwu...cat itam putih nt jd kuda belang ah...kehkehkeh

      tak tahu punnnn...ahhhh tak kira nk bunyik preng prenggg gak..kekekkekeke

      Delete
    33. hmmm.. takpe ah.. kalu nak bawa diri tuuuu... mmmm... silalah...
      tapi... tapi... jgn ah bawak diri jauh2 ye... nanti... nanti.. mmm.. nanti uncle .. uncle rinduuuuuuuuuuu....
      wuwuwuwuwuwuwu.... (sambil peluk tiang) kehkehkehkeh

      kehkehkeh.. dah mcm tempat simpan banduan umah ko nanti... kakakkaka

      arghhh!! degilnya budak nih...
      adessss !! (sambil tepuk dahi) kakakkakakaka

      Delete
    34. wuwuwuwuwu..takpe aku bawak diri dok bawah pokok berangan atas bukit nunnn....nanti cari den kek situ hokeyyyy kalo rindu-rinduan...wuwuuwuwuwu....(sambil lap ayaq mata)kehkehkeh

      perghhhh.....tak best ahhh nanti org tanak datang beraya umah den nanti...hahahha

      kakakakkaka....meh2, den tolong tepukkan dahi tu.....

      Delete
    35. fiza... ja.. jangan ah nangis... nanti... nanti..
      nanti.. uncle pun nangisssssssssssssssssssss....
      huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... (sambil peluk pokok kelapa)
      kehkehkehkeh

      ehhhhhhhh... bagus ah camtu... kan jimat semua kuih -muih.. tak yah bagi duit raya plak tu.... kehkehkehkehkehkhe


      hamboiiiiiiiiiiiiiiiii mak jemah... nampok ni? nampok ni?
      (sambil pegang rotan)
      piap!! piap!! kehkehkehkehkehkeh

      Delete
    36. wuwuwuwu...nanges jugak..wuwuwuwu.....

      eh uncle takyah aaa nangesss.....ishk3....siap plok pokok kelapa...emo btol...kehkehkeh

      ehhhhh...mana bestttt nt kuih raya tak abess...den plak nk kena prabiskan....duit raya dah beso panjang jangan harap den bagi..kehkehkeh....sape mntk duit raya kat den, den mntk duit raya kek dio gak...wakakkaka

      kehkehkeh.....ehhhh...pegi ahhh piappp piaapppp org laen mak jemah demam ni wohhhh....wuwuuwuwu..hehehe

      Delete
    37. ok... uncle pun nak nages jugaklaa... wuwuwuwuwu... huwaaaaaaaa... kehkehkehkeh

      hakhakhak... dah tu je yg bley pelok pon... yg lain ada pokok kaktus ngan pokok ros... mana bley pelok... kehkehkeh

      best laaaa... bolehlah baring2 tgk melodi sambil mkn biskut raya.. kehkehkeh... uncle awet muda... muka kanak2 lagik... so mak jemah kena ah bagi duit raya... kehkehkehkeh

      hhuuhuhuhu... uncle pon demam la wei... uhuk.. uhuk... uhuk.. uhuokkk.. ehemmmm...

      Delete
    38. kehkehkeh...eh buruk ahhh uncle nanges.....

      wakakakka...eh ape salahnye peluk pokok kaktus.....hahahha

      melodi rancangan tadak pekdah...wahahhahaha...alaaa awet muda tak awet muda...bak ic nak tengok umo bape...kehkehkeh....

      wuwuuwuwuwu....sedihhhh demam sorang2...koh..koh...koh....
      makan ubat batuk jap....

      Delete
    39. buruk ya? ok... kalu style camni ok tak? ehem... ehemmm... wuuu uhuk uhuk uhuk .. wuuwuuuwuuu (sambil pelok bantal) kehkehkeh

      byk kerengge..... kehkehkehkeh

      nak tgk ic boleyyyyyyyy.... 50 henggetttttt.... kakakkakakaka

      ish... ish... ishhh... jgn minum ubat batuk byk2.... nanti laloq kehkehkehkehkeh

      wooooooooooooooooooooooooooooooo... woooo apa woo wooo... dah penat dah ni menari kat byk tempat... takde woo woooo dah... kahkahkahkahkahkah

      Delete
    40. wuwuwuuwuwu...sadisnye....kehkehkeh....same ahhh plak ngan mak jemah nanges pelok bantal...wuwuuwuwuwu....wakakkaka

      kehkehkeh...ehhh orait hape...kerenge kan best prend uncle....

      oooooo.....tanak bg ah 50 henget......hummm tp kalo uncle jual ic uncle kat pendatang buleh dapat sratos dua gamaknye....meh den tolong jualkan..wakkakakkakaka

      kehkehkeh...alllaaa den demam selsema batuk cukup package taw...wuwuuwuwuuwu....minum ubat batuk pon skali jek...ape daaa...malas ahhh makan ubat tak sedappppp...huhu

      kahkahkah..akhirnya dia tak nyanyi dan nari2 lagi..bagus2...ehehhe

      Delete
    41. eeeeeeeeeeeiiiii... bantal dia byk petaaaaaaa... eeeiiiiii.... wakakakkakakaka

      ehhhhh... mana ada.. mana adaaaa... wekkk !!

      elehhhhhh... ic ni pon uncle baru beli... dah nak jual... mana boleh.. kakakakakka

      alololololo... siannyaaaaaaaa... alololololo.. minum 100 plus ye mak jemah... huhuhuhuhu

      semput ahhhhhhhhhhhhhhhh.... kehkehkeh

      Delete
    42. eiiiiiiiiii...mane ade...wakakkaka...takpe banyak peta kerana air mata bukan air liur basi...kakakakkaka

      terbongkar rahsia BFF uncle adalah cik kerenga...wuwuwuuwuwu
      Eh....baru beli ehhh...mana buleh camni...tolong beli untuk den skali buleh....wakakkakaka

      100plus....ari ni mak jemah beli lah....adehhhh....
      wakakakaka....haaa tu laaa sape suruh nari2 lg

      Delete
    43. eeeeeeeeiiiii... peta air mata kununnnnn... x caya ah... eh !! peta sri lanka ada... eh!! ini peta itali... yg ini republik congo... waahhhhhh.. meriahnya... kakakkakakaka

      kerenga? salah eja tu mak jemah... kerengga... kap.ro.nga.ga.alip... kerenggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kakakakakka

      oooooo... bagus... minum ya, kurangkan mkn obat2 klinit... tau? kakakakka

      unle nak tunjuk skill.. kata raja gelek.... kakakakakaka

      Delete
    44. wakakkakaka...takpe bg menutup peta itu den pakaikan dia sarong bantal yg cun lagi menarik...kahkahkah...

      hahahhaha...alaaa mak jemah saje jek.....wekkkkkkkkkkk

      kakakkaka...den malas ah makan ubat klinit...dennn minum madu...jek..wuwuwuuwu..bila nk sembuh ni..ishk3

      kakakkaka..sila2...den nak tengok...

      Delete
    45. eeeeiiiiii... dah beso panjang ada bantal bucuk lagi... eiiiii... kehkehkehkeh

      elehhhhhhhhhhhhh... nangis cikgu penolong kanan 1 mak jemah camni.,.. kehkehkehkehkeh

      wahhhhhh... minum madu? jgn bermadu sudahhhh,... heuhuehuehuehuehue

      50 hengget........

      Delete
    46. oiii tu bukan bantal bucuk tu bantal tido je ahh...wuwuuwuwuw

      kehkehkeh..takpe biarkan dia menangis..mak jemahhh tak kisahh..wakakkaka

      huehuehue.....bermadu tu ape?wakakkakaka

      elehhhh...50 henggettt tanak ahhhh..kensel....wahahha

      Delete
    47. kakakakaka.... oooooooooooo....

      oi... kejamnya dia... huhuhuhuhu

      bermadu tu... bermadu la... manis kot... kakakkakaka

      ok lah... 45 hengget?

      Delete
    48. ape ooooo..ooooooooooo...ooo tu bulat tahu tak..wakakkaka

      hehehhe..baru tahu eh?lallalalla

      ye ke?ishk3 kompius...kakakkakaka

      takde2..mahai tu..tanak aku..kihkihkih

      Delete
    49. bukannnnnnn... sfera laaaaaa... huehuehuehuehueheu

      nd lala ke? kehkehkehkehkeh

      kompius? hmmmm... sila minum milo... kakakakkaka

      ok lah... 30 hengget.. last call... amacam ?
      kakakkakakaka

      Delete
    50. ahhhhh sadappp uuu....wakakkakaka

      nd lala tu sape?kekekkeke

      ehh milo dah abis ahhh....tulung p beli sat..kakakka

      takmo2...30 hengget mahal tu..takmo..kakkakakak

      Delete
    51. kakakakaka... yes... yes... yes... uncle dah menang.. kakaakka.. ok pertama sekali uncle nak ucap terima kasih pd ibu uncle di kg... abg2 dan kakak2 ipar.. anak2 buah dan kwn2 semua.... apapun kejayaan uncle ini adalah kejayaan kita semua... terima kasih...

      cigu bm.....

      ooooo.. oder je eh? duitnya mana.... mana.... kakkakakkaka

      adeih... ok laaaa... 25 hengget ... uncle untung singgit je dik.... adeihhhhhhh,....

      Delete
    52. elehhhhh....sila tepuk tangan..yeaayyyyy....
      amik trofi kat kaunter nanti eh..wakkakaka

      cikgu bm ke?macam bukan jek....

      duit uncle la dulu..wakkakakak

      takde2 mahal tu...uncle bg pree jek ahhh..kakakkaka

      Delete
    53. elehhhhhhhh... tepuk tgn x ikhlassss... jeles ah tu.. kakakaka
      ooo.. kaunternya belah mana dik? kiri ke kanan? huhuhuhuhu

      abis tuuuuuuu.. haaaa.. kalu ko jwb 3... komfom aku lepuk ko.. serius... kakakkakaka

      uncle cuma ada 2 ringgit lebih... mana cukup.. aiyoooooo...

      arghhh !! fedap aku... kensel meniaga ah camni... kakakkakaka

      Delete
    54. ehhh ikhlas dah tuuu...takde jeles2....kakakkakaka..
      pegi belah depann nunnn...kakakakkaa

      ehhhh abiss tuuu...three ahhh jawabnye..kakakakkaka.....
      lalallalala...sambil makan cucur....

      takpe2 ok dah tu....kakkaa

      hahhahaha....bagus2....bg pree ehh...sbb uncle dah tak meniaga maka pree lah ye....kakakkaa

      Delete
    55. ak ah... depan nun jamban.. kot ye nak kenakan aku tu,... patut2 laaaaaaaaaa.... kakakkakkaka

      eh.... cucur tu agak kehitaman... wekkkk!! goreng cucur hangus.... kakkakakkakaka

      ok kepala lutut ah... milo yg kecik pon dah 4 hengget lebih... mana cukupppppppp... aiyooooooo

      ahh.. takde... uncle guna sendiri jek... kakakkakkaa

      Delete
    56. kakkakakaka....ehhh pegi la....kahkahkah

      eh mane ade..ni cucur aku cicah ngan coklat...perghhh sedappp...ahahhahaha

      alaaaa yg selebihnye tulis lam buku 555 ahhhh.....dah2 jangan banyak cakap..pegi beli cpt....

      ewahhhh...takpe aku ambik jugak..wakakkaka

      Delete
    57. ada trofi ke dlm tu? wakakakkakakkaka

      oooooooo... cucur cicah coklat ye... wow... futuristik betul cucur ini... kakakkakaka

      buku 555 nya mana? ambikkan laaaaa... aiyoooooooooooo...

      ooooo... biasa nih.... biasa dia nihhhhh... rotan nak?

      Delete
  27. beli baru je pakcik oiii...salam oktober..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde duit le makcik oiii... salam... salam.... huhuhuhu

      Delete
  28. wsau juga...igtkan abang xshat...xpe xpe...skank pc dh ok....welcome back...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu... thanks... Alhamdulillah... sihat2 sahaja... huhuhu...

      pc dah ok dah.... huhuhu..

      yes... welkam... welkam... huhuhhuhu

      Delete
    2. Alhamdulillah..moga pc terusan shat....cmtu jugak abg....sihat seadanya....

      Delete
    3. Alhamdulillah... uncle sihat2 sahaja.... namun pc nih nampak cam kene parkinson plak dah... kadang2 goyang2 gedik2,... mcm nak kene anto kedai lagi nampaknya... huhuhuhuhu

      Delete
    4. Lahai...gtu plak dia...hmmm....beh bek anto kedai...mnta org tu check btl btl...byor mahal kot....xkan pkai seminggu dua dh wat pngai....

      Delete
    5. hakhakhak.. tu la pasai... mmg nak anto lagi... tesen tgk gambo kat monitor ni kadang2 kena parkinson... huhuhuhu

      Delete
    6. Haah..kena antooo...bayo mahal...serbis musti A+ lew....lagi pown kan ke ada gadis cantik....hehehe....musti hati pown tenang sj....

      Delete
    7. hakhakhak... tu ah... caj dah la mahal... tapi.. tah la... huhuhuhuhu.....

      xpe ah... nanti kalu ada rezeki beli pc baru... yg siap ada astro... kakakkakakkaka

      Delete
  29. pergh.. terbaik lah..aku bru ingat kau dtg nk ngamuk terus je biar pun awek cantek dtg melayan.. haish.. kau ni jon... hape pun tak bole..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.. mana bisa dong... aku ni berbudi bahasa dan penyayang... mana reti nak marah2 gadis nih.... wakakakkakakaka

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger