DILAMBUNG DEMAM TROPIKA


Kebelakangan ini, cuaca agak tidak menentu, seringkali hujan. Dan aku pun menerima tempiasnya sekali. Ya. Aku demam.




Jadi pada Jumaat lepas, aku pon tidak datang kerja disebabkan demam. Pada aku, biasalah tu kalau demam, perkara normal yang terjadi pada setiap orang. Dan jika aku demam, aku memang jarang mengambil ubat-ubatan mahupun pergi ke klinik. Aku lebih selesa berehat sambil melantak 100 plus. Dalam 2 3 hari biasanya aku akan sihat seperti biasa.

Namun kali ini agak lain, demam aku ini agak berat. Aku benar-benar tidak larat dan habis satu badan aku sakit-sakit. Serius aku banyak menghabiskan masa dengan berbaring.




Ya. Aku banyak menghabiskan masa dengan tidur sahaja. Sehinggakan 100 plus yang berada disisiku tidak mampu aku teguk. Terasa begitu pahit sekali. Tidak mampu anak tekak aku menelan.

Disebabkan itu, disebelah petangnya aku mengambil keputusan untuk pergi ke klinik. Satu keputusan yang terpaksa aku ambil. Bukan kerana untuk mendapatkan mc, kerana biasanya bila aku tak sihat aku akan cakap aku tidak sihat. Tapi bila bos aku minta surat mc klinik, aku cakap aku tak pergi klinik, duit tadak. harharhar. Bagi aku kalau demam sikit-sikit buang masa je pegi klinik, rehat kat rumah saja dah cukup. 

Jadi petang itu aku pun pergi ke klinik yang biasa aku pergi sejak dulu lagi. Ya. Dah lama aku tak pergi klinik itu sebenarnya. Sebab aku memang tak suka pergi klinik. '

Setelah sampai di klinik tersebut, aku pun melangkah masuk ke dalam klinik tersebut, wow !! ada kelainan di situ. Ya. Pembantu klinik yang menyambutku adalah gadis. Tidak seperti dulu, pembantu klinik tersebut adalah auntie-auntie pertengahan umur yang aku saspek adalah sedara mara doktor tersebut.




Serius, gadis itu begitu comel sekali. Raut wajahnya cukup ayu dan tiada pun seketul jerawat ada di mukanya. Serius comel. Dengan lemah lembut beliau meminta kad pengenalan aku untuk membuatkan apa benda yang diorang nak buatlah. 

Bagi anda yang biasa membaca entri aku mesti akan terfikir, uncle ni kalau citer dia ada bab pompuan mesti akan jadik lain macam. Nanti ada yang kata uncle ni gatal ah, miang ah. Namun pada entri ini tiada apa yang gatal dan miang, segalanya normal sahaja. hmmmm... mungkin ada sikitlah, tak banyak, sekadar 2 camca teh sahaja.

Berbalik pada cerita tadi, setelah siap proses mendaftar, beliau pun meminta aku menyerahkan lengan aku untuk diperiksa. Benda yang balut kat lengan yang lama-lama jadi ketat dan ketat untuk mengukur nadi kita. Kot la...






Kemudian setelah siap, beliau terus mengambil satu alat untuk mengukur suhu badan kita. Alat itu dimasukkan ke dalam telinga kita. Uncle tak tau nama alat itu, mungkin namanya adalah teleskop. Jadi beliau pun memasukkan teleskop itu ke dalam telinga uncle....





Setelah siap semua beliau pun masuk kedalam dan kemudian terus memanggil ku untuk masuk berjumpa tuan doktor. Secara jujur memang ramai orang suka ke klinik ini, bukan di sebabkan pembantu kliniknya yang cantik, tapi sebab doktornya yang amat pemurah ketika memberi mc. Itu kenyataan.

Bila dah siap kena periksa tuan doktor, aku pun keluar dan duduk di bangku tempat menunggu. Ya lah, tunggu ubat. Bila aku di panggil si gadis tersebut menyerahkan sebungkus ubat sambil memberi penerangan serba sedikit tentang dos yang perlu diambil. Kemudian dia menghulurkan resit bagi jumlah wang yang harus aku bayar. Aku pun mengambil resit tersebut dan terus membacanya...





Nota kaki berbulu : Walaupun pembantu klinik di klinik itu begitu ayu sekali, aku memang tak hingin nak kembali kesitu lagi. Mahal beb... 





***** the end ******

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

98 comments:

  1. sekali skala x pe mahai pun...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... tu ah... tapi aku ni mmg jenis liat nak pegi klinit... huhuhuhuhu

      Delete
  2. semoga cepat sembuh. bayo je la. nak buat cemane. nanti kan bleh claim company. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... takdenya bley claim2... hanya iktiraf klinik panel saje... dahlah klinit panel bapak jauh,... tadak masa ah nak pegi... kehkehkehkehkeh

      Delete
  3. charge sebab pembantu klinik cun kot..??

    ko betul ke demam biasa je? xde saspek apa2 ke? mana la tau zaman sekarang kan..?? huhu. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ya kot... mahai 25 persen .. kehkehkeh

      hakhakahk.... demam je.. takde yg serius .... Alhamdulillah... huhuhuhu

      Delete
  4. hahaha....enkel semoga cepat sembuh ekekekek :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. enkel? owh... terime kesih... yes... yes.. hopfuli enkel eken cepet sembuh.. kehkehkehkehehkeh

      Delete
    2. hahahahahah....perh enkel sudeh chekep oreng puteh lorh...hahahhaa :P

      Delete
    3. owh... biese... biese... itu beleum chekep oreng perencis legi tu... enkel chekep leju mecem ayer keleu behese perencis... kakakaka

      Delete
    4. ekekekek...wow leju mecem ayer keleu behese perencis...hahahahahhahaha....atoi hai

      Delete
    5. hakhakhakhak... napa? tak percaya? kehkehkehkehkeh

      Delete
  5. dik... ke'handsome'an kau begitu pudar bila demam. Rajin2 la makan ubat

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasak ah... tak pakai mekap... kehkehkehkeh

      Delete
  6. >e< kih4. uncle jon~ bukankah demam itu penghapus 'kerja'. oklatu mahal, service layanan mesra lagi.. panadol mengada 70sen, pil kapsul penahan rindu rm1.20.. logik lah juga klo cecah rm50 hengget utk smggu ye rwtan. (eh 50 ke, k, belasah je). selamat kembali sihat unclee~~ ^e^b

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... owh.. kalu tau kena caj... tak hingin uncle nak menggatal kat klinit itu... kakakakkakaka

      huhuhuhu... yep... entah ah.. uncle pon dah lama x pegi klinit sbnrnya... dulu dlm 20 -30 hengget je... skrg... aiyooooooooo... huhuhuhu

      Delete
  7. kah kah kah... kenalah dengan servis yang di berikan... servis bertukar tangan.. nyeahhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmmmmmmm... nasib baik tgnnya begitu lembut bro... kehkehkehkeh

      Delete
  8. uncle bayar la dengan hantaran kahwin sekali..lepas ni mesti murah..hahahar

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... malangnya beliau tidak terpikat dgn uncle... kalu x hari tu jugak aku pinang.... kakkakakakkakaka

      Delete
  9. adoyai..
    salah dah tu niat.. hahahaha

    p/s- bukan teleskop ler uncle.. benda tu nama dia ear thermometer.. teleskop tu benda yang teropong bintang kat langit tu.. adeh..hahaha~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi... niatku tetap suci dan murni... kehkehkehkeh

      oooooooooooooooo... ear termometerrrrr... ingatkan teleskop... uncle main belasah je... kehkehkehkehkehkehkeh

      Delete
  10. shiannye uncle demam.....hek4...xde lak ngorat2 awek nurse tu, mne tawu dpat murah kn? =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... kesian kan? uhuk.. uhuk.. uhuk.... dgr tu... batuk nih... uhuk.. uhuk.. uhuk.. kehkehkehkeh

      hakhakhak... haish... takdo ah nak ngorat2 ... uncle ni pemalu... kakakkaka

      Delete
  11. cehhh sape la yang nak cakap pakcik ni gatal@miang tu . ishh3 . "sekadar 2 camca teh sahaja"-tak boleh bla ayat tu

    mahal perkara biasa pakcik . it's all about money T3T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... ko la tu... dok suka ngata aku gatal.. kan? huhuhuhu

      hakhakhak.. tu laaa... patutnya klinit tu bg free je... barulah 1 malaysia... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. ehh a'ah la . wakakaka

      fuhh mane boleh bagi free . patotnye kena kan bayaran singgit je . baru la 1Malaysia . heh . oke kan .

      baik dah ke domamnye tu pakcik oii?

      Delete
    3. gelak... gelak...ada ka patut, uncle ni punyalah baik hati dan penyayang di katanya gatal... ish.. ish.. ish... x patutttt... kakakakaka

      ehhhh... warga emas patutnya dpt free maaaaaaaaaa.... kakakakkaka

      Alhamdulillah.... dah boleh lari2 dah ni.... ekekekekekke

      Delete
    4. hah pakcik , gelak sekali sekala aje pon . huh yelah , hati pakcik saannnnggggaatttttt baik dan penyayang . haa . [susahnye nak terima kenyataan . kahkahkah]

      kalau tangannye dah gigil gigil , jalan pon terbongkok bongkok , uban dah penuh kat kepala tu , haa yang ni baru boleh bagi free . pakcik warga emas katogeri ni ke? kihkihkih

      ohh Alhamdulillah , boleh la buat aksi jatoh katil lagi . wakaka

      Delete
    5. elehhhhhhhh... sekali sekala kununnnnnn... padahal berkala-kala dah... ak ahhhh... hati uncle ni kudus sgtttt... kehkehkehkeh

      hampir.... hampir.... kehkehkehkehkehkehkehkehkeh

      hmmmmm... najwa latip dah x dtg dlm mimpi uncle lagi dah.... wuwuwuwuwuwuwu.....

      Delete
  12. huhu... moon pon xsuka g klinik.. tapi terpaksa gak pegi sebab nak mc kan.. kalo x... company mana terima kita punya reason...

    patut laa klinik tu pemurah mc.. bayarannyer pon mahal.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... uncle malas gi klinit... bos pon hanya terima klinit panel... tapi panel bapak jauh.. tak sanggup nak pegi... kehkehkehkeh

      ak ah... abg aku pon rajin ke situ amik mc... sbb terlampau senang.. kehkehkehkehkeh

      Delete
  13. semoga cepat sembuh uncle...



    p/s : yg alat balut tu untuk check blood pressure mana tau kowt2 pakcik terkena darah tinggi..hiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. terima kasih...

      ooo.. ye ke... pakcik tgk sekali imbas je... sbb kebanyakan masa uncle dok tgk pembantu klinit tu... bwahahhahahhaha

      Delete
  14. Betul dah minum 100plus tu, bahaye o makan panadol

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... tu ah... mmg aku jarang mn panadol bro.. dok minum 100 plus je.. huhuhuhu
      kalu cuti demam... kompom kena marah.. psl surat mc tadak... kehkehkehkeh

      Delete
  15. klinik..rata2 memang mahal....
    kat tempat aku sendiri pun sawan rasanyer time nak bayar....


    harap cepat sembuh...

    di sebabkan kau sakit jadi aku x jadi lah kacau orang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. yep... nak pegi kerajaan mmg ah cuma singgit... tapi terlampau ramai org... x larat nak nunggu.. huhuhuhu

      hakhakhak... nasib baik... lega aku... kalu tak abis aku kena buli ko... kehkehkehkeh

      Delete
    2. kau dah sihat kan...leh lah kacau...hahahahhahaha

      Delete
    3. alamakkk !! ek eh... uhuk... uhuk... uhuokkkk... aku... aku... demam la.. lagi eita... uhuk... uhuk.. uhuokkkk...

      kakakakkaka

      Delete
    4. hahahahha...tadi elok je aku tengok....
      siyot je....

      Delete
    5. itu tadi... sekarang lain... kakakakakkaka...
      waaaaaaaaaaa.... pic profail baru nampok... huhuhuhuhu

      Delete
  16. apa kata kita buat klinik kita sendiri . eh hahaha !

    moga cepat sembuh ya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... uncle jadik doktor tak boleh... kalu jadik dukun boleyyy.. adalah bakat sikit2.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  17. biar awek cun pun tapi ubat mahal mmg tak jalan la kiranya ni wakakkaka..tp mmg skrg tgu turn lama bila masuk jumpa doktor kejap giler then ubat mahal tak beragak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm... walau aweknya cun mana pon, uncle dah malas nak kesitu lagi, malas.... huhuhuhuu
      hakhakhak.. alaaa.. ada ubat pon bukan uncle mkn ... kalu rasa dah ok sikit mmg tak mkn dah... berlonggok dlm peti sejuk pastu... kehkehkehkeh

      Delete
  18. hakhakhak.. len kali g la ospital kerajaan.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... gila ramai... x larat nak tunggu.... bukan takat berjanggut, naik berjambang.. huhuhhuhu

      Delete
  19. adesh..berapa hengget uncle jonni?lebih Rm50 ke?melampau lah kalau camtu..takpe,harap harap cepat sembuh ye..aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... dlm lingkungan tu lah... seingat aku standard demam2 nih dalam 20 -30 hengget... ni sampai lebih 50... mahai tu... kehkehkehkeh

      Delete
  20. semoga cepat sembuh.....

    uhuk..uhuk..uhuk....

    samelh den pon x suka g klinik...huhuhuu....demam pon hadap je lah ni...sob..sob..sob...

    koh..koh..koh....
    padan muka uncle kena bayo mahal...keke(sempat g nk gelakkn uncle)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... time kasih... tambahlah 1 lagi ucapan ye... semoga cepat kawen... hokeyyyy? wakakkakakaka

      kakakaka... elehhhhhh... takut injeksen la tu... kakakakka

      elehhhhhhhhhh... x heran... lain kali kalu demam uncle tanak gi klinit lagi, nak jumpa bomoh.... kakakakkakakaka

      Delete
    2. kekekekeke..yelah2 aku ucap jugaklah moga uncle cepat kawen ngan wanita pilihan...hahaha

      biasalah....huhuhu..jarum tu tajam sakit wooo...humm silap aribulan kuar darah nt aku pening..wuwuwuuwuw

      fuhhh jumpe bomoh takyah ahhhh...buang mase je..hihihi

      Delete
    3. huhuhu... terima kasih... InsyaAllah.. ye lah. Harap2nya begitulah. harap Uncle dapat disatukan dgn Najwa Latif dlm masa terdekat ini... pffttt....

      cehhhhhhh... kata garang... tapi takut jarummmm... wekkkkk !!! kakakaka

      ehhhhh.... hebat tu bomoh tu... baru nak ckp... dia ckp dulu.. "atuk dah tau tujuan anak dtg kesini... " hebat bukan? kakakakaka

      Delete
    4. hehehehe...oooo berangan nak kawen ngan najwa latippp ehhhh.....wahahahhaha...

      kihkihkihh..kalo garang mana ade kaitan ngan takut jarum kennn?

      tak hebat ahhh...tu seme tahyul.wakakkakaka

      Delete
    5. biarlahhhhhhhhhhhh... suka tgk najwa tu... ekekekekkekekeke...

      ada kaitan... org garang kan garang laaa... jarum pon bley bengkok tau... kakakaka

      ehhhh,... bukan tahyul... tapi misteri nusantara... hueheuheuhueheu

      Delete
    6. ekekekekke.....haaa baru den taw uncle ni die hard fan najwa...wehaaaa

      kakakakka....mana ade kaitan garang tak semestinya kebal...woooooo..hahahhaa

      ahh misteri nusantara ape nye......tahyul laaa....kehkehkeh

      Delete
    7. apa wehaaa... wehaaaa... ingat koboi apa nak wehaaa wehaaaaa... kehkehkehkehkeh

      ada.... ada kaitan ... sbb uncle ckp ada kaitan.. ada kaitanlahhhh... grrrrrr.... kehkehkehkeh

      ahhhh... misteri nusantara laaaa... tahyul tu silap mata... kehkehkehkeh

      Delete
    8. kekkekekeke...memang ah cite koboi....best wooo..bangg..bangg...

      grrrrrrrrr takde la takdeee....hahaha

      silap mata tu magik lah...wakkaka

      Delete
    9. bang? yeahooooooo... seronotnyaaaaaaa... fiza panggil aku bang.. yeahoooooooo seronotnyaaaa.. huahuahuahuahua... seronotnya... (sambil lari lintang pukang) .... wakakakkakakakka

      masak ke? blender apa makcik... siap ada bunyi grrr.. grrrr.. tu... kehkehkehkeh

      magik pemenda plakkkkk... mana da magik2,.. ingat merlin apa... silap mata tu... ilusi optik... mata tu salah tgk tu... kehkehkehkeh

      Delete
    10. cettttt...loyar buruk lak diaa....
      wuwuwuuwuwu.....wekkkkk

      kehkehkeh...tak ahhh tu bunyik mesin rumput lah..wakakka

      merlinnnn...best cite tuh..wakakkakka...
      ahhhh magik jugakkkk...ilusi optik ke slapstik ke den tak pedulik...wekkk.....kakakakkaka

      Delete
    11. ehhh... uncle mana tau nak loyar2 buruk nih.. uncle serius tau... serius.... kaakkakakkaka

      oooooo... mesin rumput... ingatkan blenderrrrrrrrr,... mesin rumput baik2 ye mak jemah.... aakkakakakakaka

      magik kepala lutut ah.... bukan magik laaaaaaaaaa.... huhuhuhuhu

      Delete
    12. ehhhh serius ke...tak nampak pon..mana?mana?wakakkakaka

      akakkakakka....yelahhh....

      magikkkk ahhhhh..magikkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
    13. ini serius silap mata sikit... kena tgk betul2 baru nampak... huehuehuehuehuehue

      eh.. eh... belah sana tu belum potong lagi... wah.. wah.. wah.. belum siap dah nak rehat... mana boleyyyy... kakakkakakaka

      haaaa... nak tgk magik? uncle boley buat telinga hang merah menyala... nak? nak tgk? tarik telinga baru tau... kehkehkehkehkeh

      Delete
    14. tamo tengok...wakakkaka...lalalla...tak nampak tak nampak....

      yang belah sana tu tunggu bulan depan.....minyak mesin ni mahal skrng ni..kena jimat..kehkehkeh

      nak..nakk..tapi wat kat telinga uncle lah..wakakkaka

      Delete
    15. oi.. oi... oi.. depan tu ada tiangggggg !!! haaaaa... kan dah terhantuk.. tu la jln x tgk.... kakakkakakaka

      tu laaaaaaaa... lain kali potong rumput pakai penyabit je... ni eksen nak pakai mesin2... kehkehkehkeh

      telinga gila besar dan capang.. keras plak tu... tak mampu hang nak cubit... kakakkakkaka

      Delete
    16. kakkakaka...eh ni tiang plastik..tak sakit pon....lalalala

      huiii pakai sabit 4 bulan blom tentu siap....huhuhuhu....

      kakakkakka...takyah cubit ni haa aku pakai penyepit amik kueh ni haa tarik..kakakakkaka

      Delete
    17. elehhhhhh... x sakit kunun... tu yg gosok2 kepala tu nape... kehkehkeh

      camne nak siap... sabit 3o menit pastu rehat 4 jam.. komfom ah 4 bulan baru siap.. kehkehkeh

      oi... ingat telinga aku kopok ikan ka...

      Delete
    18. gosok2 kepala sesaja laa....wakakakka

      kehkehkeh..ye aa pakai sabit penat wooo.....

      lorrrr ingat kueh koci tadi...kehkehkeh..kopok ikan eh....hahaha

      Delete
    19. kelemumur la tu... kehkehkehkehkehkeh

      ooooooooo... tu laaaa.... dulu uncle apply jadik tukang kebun xnak... haaaaaa... hueehueuehuehuehue

      bagusss.. nak rasa camne kena kepit telingaaa.. meh sini ... meh sini.... huhuhuhuhu

      Delete
  21. Haha.. Teleskop.. Adoi..
    uncle ni gedik laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... uncle manalah reti bab2 gajet2 nih... teleskop kan bunyinya saintifik... kan? kan? kan? kehkehkehkehkeh

      gedik? haishhhhh.... mana ada gedik.... taf ada lah... kekekekkekekeke

      Delete
  22. tu bayar mahal sebab pergi cuci mata tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... naseb baik x tumboh ketumbit.... kakakakkakakka

      Delete
  23. jumpa awek je cair..
    bil mahal sikit dah komplen.. hhhmmm...

    *habiskan ubat tu ye abg joni, baca basmallah + niat minta Allah sembuhkan cepat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mestilahhhhh... bayangkan kalu 50 hengget buat beli 100 plus botol beso... wow!! kenyang perut uncle... kehkehkehkehkeh

      InsyaAllah... Thanks ya... huhuhuhuhuhu

      Delete
  24. Lahai...sian abg..jgn lpa mam obat ye...rietta biasa p kinik gomen jew...rm sehengget jew...

    Psss...itu la, berdebar juga klu bkn lma A....xnak dia kecewa, sbb trial dia lma A....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... tmpt abg nih... spital gomen... kol 7 pagi org dah mula beratur... gila ramai... huhhuhuhuhuhu

      huhuhuhuhu... syukur beliau berjaya dpt 5A... sampaikan ucapan tahniah uncle buat beliau ya... huhuhuhuhu

      Delete
    2. ooo...camtu erk....rietta biasa bajet jam 11 bru pergi....dah xramai masa tu...hehehe...

      Delete
    3. wooooooo... ye ke... tmpt abg.. mmg ramai....ye la... spital daerah ... huhuhuhuhu

      Delete
    4. ooo spital...rietta p kinik kesihatan jew...xpe...asalkan abg baek demamnye...

      Delete
    5. huhuhuhu... baik dah... musim ujan la skrg nih.. kwn2 pon dok demam je... huhuhuhuhu

      Delete
    6. alhamdulillah dah baek.....jgn men hujan yea...

      Delete
    7. huhuhuhu... mana adaaaaaaaaaa... abg mandi parit jeeeeee... kakakkakakka

      Delete
  25. Servis baik punyer, mesti ler mahal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhhh... takde ... takde... ingat badminton ke nak ada servis2 nih.. kalau nak caj mahal.. bagilah minum pagi ka? minum ptg ka? paling koman pekej melancong.... kakakkakakakaka

      Delete
  26. Replies
    1. owh... kalu mahal hantaran sanggup lagi uncle usahakan.. tapi kalu mahal bil ubat demam... harap maklum je lah... kehkehkehkehkeh

      Delete
  27. ciannyer uncle... hihihi...

    baru nak kata sure uncle akan menggatal dengan pembantu klinik tue hihi tgk2 uncle sendiri yg cakapkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian kan? cian kan? uhuk uhuk uhuk... dgr tu... dgr tu.... kehkehkeh

      aik? mana ada menggatal.... uncle bukan org menggatal, sabah. kakakkaka

      Delete
  28. hahaha...xfasal2 bertmbah demam kan uncle..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... betul... betul... huehuehuehue

      Delete
  29. har har har har..itu lah salah satu sebab knpe aku tak mau g klinik.. takat demam je tp kne byor giler mahal.. tak sior teman.... biase nye kalau aku demam aku jogging tak pun sauna bg kuar peluh banyak2.. huhuh,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... aku mmg malas nak gi klinit kalu demam.... dok rehat2 je ... huhuhuhuhu..

      huiyyoooooooooooooooooo.... sauna tu.... huhuhuhuhu

      Delete
    2. sauna weyh..buat kat umah je.. tutup sume tingkap dan pintu pas tu kau didih kan air. mmg giler weyh...

      Delete
    3. kehkehkeh... owh... cenggitu ya? tak sanggup pakcik... kulit pakcik ni mulus dan sensitif,.. silalah percaya... wakakkakakakka

      Delete
  30. Menyampah giler ke klinik. Pegi klinik buat menyakitkan hati jer. Jangan kata orang sakit, orang sihat pun leh berjangkit dapat harga macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... tu lah... dah lah check pon main ala kadar je... x sampai pon 5 menit... pastu caj mahal... hampeh... huhuhuhuhuhu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger