BAWANG GORENG OH BAWANG GORENG


ahad 16 disember 2012.















2 hari sebelumnya....








Moral of the story : shhhhhhh.... ini rahsia. Jangan bagitau akak aku eh... eh... eh..

Fakta of the month : Orang lain mengupdate blog mereka dengan entri-entri yang berilmiah, bermanfaat dan mempunyai nilai estetika yang tinggi. Dan aku hanya mampu mengupdate tentang.... bawang goreng...






***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

82 comments:

  1. wakakaka. barang goreng pun jadi snek..perghh. ce bawak bawang goreng di tengok wayang. nak tengok. XDD

    fakta smentara : ada masa, manusia perlu relax utk membaca yang ringan2..jd uncle jayrock, kita akan skodeng dr jauh poreber.. XD (err lama xdgr kisah kak Rokiah, bperang ke keh4)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh... sedap ler bwg goreng nih... dulu amik sikit2.... skrg sepeket terus .. kakakkaka..

      kang dlm wayang ada bunyi tambahan plak.. krup.. krap.. krup .. krap.. bunyi org ngunyah bwg.. huhuhu..

      kak rokiah? owh... ada je minah tu... malas nak citer dah... kehkehkehkeh

      Delete
  2. rilek la uncle aku update pasal main old maid ngn donkey ja pun wakakakkkaakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh... ok ah tu... mengimbau game jaman kanak2 dulu.. huhuhuhu..
      ehhhhh... tapi skrg ko dah besar panjang pon masih main lagi eh? wekkkk !!! kakaakkakakaka..

      Delete
  3. pakcik nihhh!!!
    nak report gak..wekkkk! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaa... repot ah...
      lastik ngan getah kang... huehuehuehueheuheuheu

      Delete
    2. lastik laa..tak takot..wekkkk
      *pegang dumbbell* :P

      Delete
    3. hakhakhak... huiyyoooo.. x takut tuuuu... bagus... bagus... x mcm cicak man... kakakakkaka..

      uncle baling ngan basikal... takut tak? takut tak? kakakkakakakaka

      kehkehkeh... pegang dumbell tuuuuuuuu... huhuhuhu

      Delete
  4. Hola... lama tak lepak sini bergurau senda.. hik3

    anyways, sesekali ceta bab bawang goreng pun syiok gak.. suka mkn bawang goreng banyak2 bila pekena mee soto or sup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hola...aku pon.. maaf.. lama tak jengah blog anda.. serius da jarang bw skrg ni... huhuhuhu

      ak ah... sedap kan kalu mkn sup2 byk bwg goreng nih... meletoppppp !! huhuhuhu

      Delete
  5. bangkai ko.. bawang goreng pon ko sapu licin?? ingat jajan apa?? hahaha~


    *akak..! ni ha, budak panjang ni yang kasi perabih. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kira jajan ah tu... sedap ah bro... cer try... cer try... kakakakkkaka

      elehhhhhhhh... x takuttttt....

      mmmmm.... huarghhhhhhhhh....
      (sambil lari lintang pukang)
      akakakakkakakaka

      Delete
  6. kooo, pokcikkkk~ nakal!! curik bawang goreng x ngaku!, gegegegeee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tanak ngakuuuuuuu... segannnnnn... kakakkakaka

      sedap tau... cer try... cer try.... kehkehkehkeh

      Delete
  7. anak akak yg bongsu selalu tengok blog ni sebelum tidur.. kira macam bed time story jugak le. Dia juga jadikan blog ni sebagai rujukan teknik melukis...


    harap2 kau tak kenakan bayaran ya dik :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... wah !! terharunya... huhuhuhuhuhu
      ni patut kena bayaran nih.... bwg goreng 2 peket.... kakakkakakaka

      Delete
  8. errrr....sama plak...suka ratah bawang goreng sambil masak kat dapur..huuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy... ada geng,... sedap ye tak?
      rangup... manis... kdg2 pahit sikit... mmmmmmm.. lazat... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  9. bagi no.tepon kakak ko, aku nak habaq kat dia...XD hahahahaha!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... maf.. tepon akak aku tadak kredit... x bley terima panggilan....

      eh ??

      kakkakakakkaka

      Delete
  10. Replies
    1. hakhakhak... mmmmm... saja suka2 sbnrnya lukis2 nih... ngarut2 je pun... huhuhuhu

      thanks beb.... huhuhuhu

      Delete
  11. ehhh org laki mmg camnie rupanya... dah makan..dah amek..x moh mengaku erkk..

    g mengaku cepat kat kakak! haha

    sama je mcm adik aku...
    penat2 je mlm td aku rebus telur... bangun pagi..aku nak masak..tup tup.. hilang sebiji dalam peti ais...

    semua xmoh mengaku..

    *last2..mengaku juga setelah disoal siasat habis2an...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bukan tanak ngaku... segannnn... kakakkakaka

      hakhakhakhak.. biasak ah tu... kdg2 bila teringin nak mkn... jumpa benda bley di telan... telan...
      cam aku .. jumpa bwg goreng... telan je lah.. janji sedap... huhuhuhu

      rotan je adik hang tu... biasa tu... nakai... kakakakkaka

      Delete
    2. Hek eleh...byk laa kau punya segan nk mengaku ekk...

      Apa kata kau beli bawang goreng sepeket...kau letak balik kat tempat asal dia simpan..haha

      Delete
    3. biasak laaaa... uncle kan pemaluuuuu... kakkakakaka

      beli? oooo... mmmmm.... uuuuuu.... mmmmmm... tgk ah nanti kalu ada mood... wakakakkakakakakka

      Delete
  12. santap bawang goreng?

    kool gila jajan ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... mmg kool dan lazat sekali... huehuehuehueheu

      cer try bro.... cer try... gila sedap... huhuhuhuhu

      Delete
  13. perngai sama cam abang aku.. sampai mak aku kene buat stock bawang goreng nih.. adeh.. ade ghupanye org yang pelik lagu nih.. deh...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... serius.. sedap bwg goreng nih,... cer try... huhuhuhu

      aishhh... bukan pelikkk.. tapi unik... kakakakkakaka

      Delete
  14. Anda perlu belajar untuk berani mengaku kesalahan. Sekian.

    ;;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. namun aku x rela kena bebel selepas mengaku kesalahan itu... x rela i...
      kakakakakka

      Delete
  15. bwg goreng pon mkn camtuh aje..? ==' pelikk... sedap??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapppppppp... mcm mkn jajan tau... rangup...
      cer try... cer try... khekehkehkeh

      Delete
  16. Walaupun sekadar bawang goreng entri ni...hahahah aku tetap baco hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bwahahahaha... terima kasih... ni yg tetiba bersemangat nak tulis pasal bilis goreng plak nih... hueheuheueheuehueheu

      Delete
  17. 'dik??????????????'
    auwwww!!! (",)

    *entrimu tetap m'hiburkan le bro.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. napeeeeee ? tak percayaaaaaaaa ? i masih muda taw... remaja gitew..
      wakakkakakkakaka

      owh... aku pula terhibur dgn komen2 korang semua... terima kasih... huhuhuhuhu

      Delete
  18. hohohoh..makan bawang goreng mcm tu je?? kompom tak masuk tekak kite..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... cer try... cer try... sedap tuuuuuuu... kakakkakaka

      Delete
  19. diorang kata, bawang goreng tue nak bagi rangup diorang cairkan straw dalam minyak panas sebelum goreng bawang.. wakakakaka...


    Entri sempoi laa baru sempoi orang nak baca bro.. kengkadang penat nak pikir entri entri berilmiah nie.. kih kih kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooo... ye ke? patut ah sedap.... kakkakakakka

      hakhakhakhak.. yep... sesetengah org mmg serius dlm berblogging... dan aku pula... saja sonok2 ... kakkakakakkaka

      Delete
  20. Sama la kita,suka meratah bawang goreng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ada geng... ada geng.... sedap kan?
      huhuhuhuhuhu

      Delete
  21. Aku dah sampai taha rasa2 macam naruto akan kalah a, gile kuat kot 10 tail. Tu belum lawan sasuke lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo... mcm tau tau je aku mkn bwg goreng sambil tgk naruto.... kakkakakakkka...

      owh.. aku peminat kakashi sbnrnya... kool gila org tua tu... huhuhuhu

      Delete
  22. oo rupa-rupanya uncle yg makan hehe.. pandai noo uncle buat muka tak besalah depan akakk...

    akakkk, mai buka blog uncle nie... ada rahsia skit hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah... mana tau dpt pencalonan dlm kategori pelakon pembantu lelaki terbaik dlm anugerah seri angkasa nanti.... wakakkakakakkakaka

      owh... malangnya akak aku kaki fesbuk... dia x suka blog aku ini...katanya merapu saja... kakakkakakka

      Delete
  23. Tak masin ke bawang goreng tu..dah jadi makanan ringan pulak dah..alah,nak rahsia ye.jap lagi tuan punya bawang goreng bacalah tu kan..haha..tak tahu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... sedap arrrrr... manis2 gitu... kdg2 pahit... rangup plak tu... huhuhuhhu cer try cer try...

      hakhakhak... kalu dia baca blog ni... aku kompom pi lari lintang pukang... kakkakakakkaka

      Delete
  24. bawang goreng lah..bukan pop corn...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... adik beradik pop corn laaa.. pop onion... huhuhuhu
      sedap laaaaaaa... cer try... cer try.... huhuhuhuhu

      Delete
  25. wakakakkaa..nanti aku nk bgtahu akak uncle...

    xpe aku suka je baca blog uncle...bawang gorreng pon bawang gorreeng aaa...ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pernah tak rasa tersangkut atas pokok... haaa... kalu nak rasa bagitaulah.... kakakkakakakaka

      oooo ye ke... tankyu.. takpe lain kali aku citer pasal sukun gorrengggggg... hokeyyy... kakakkakaka

      Delete
    2. ehhh...tak penah rasa lewww......buleh tak nak rase..bulehhh takk..bulehh tak...wahahhahaha...

      sukun goreng sedapppppp....yummyyyy..kehkehkeh...mak jemah sukeee nokss..wakakkaka

      Delete
    3. ahhhhh... mana boleh... jaga hang... nanti hang taulah.. tersangkut atas pokok rambutan,... tinggi tu... kakkakakakkaka

      hakhakhak... ankel suka sukun yg dah masak sikit.... baru ah manis2 gitu... yg mentah.. kurenggggggggggggggggggg.... kakakkakakaka

      Delete
    4. tak takuttttt wooohhhhh...hahahhaha....tersangkut tinggi pejam mata nt tak nmpk la tinggi ke x..kehkehkeh

      lama bebeno dah tak makan sukun..rasa nk makan aaa...wuwuwuuwu..kat mana nk cri nih....

      Delete
    5. elehhhh... tak tau pokok tu byk kerengge.... haaaaaaaaaaa... kakkakakakka

      oooo... entah... jarang jumpa org jual sukun nih... maklumlah kureng fofuler...

      takpe... nanti uncle tanam kat belakang umah uncle... rasanya dlm 15 taun lagi ah baru berbuah... dtg la ye.... hueheuheuehueheu

      Delete
    6. aaa yopppp..kerenge saya dah halau jauh2...syuhhh..syuhhh..wuwuwuuwuwu

      wakakakkaka...

      15 taon entah idup lagi ke den ni..huhuhuhu
      duriaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn(tetiba)

      Delete
    7. hakhakhak... itu halau ayam... aiyoooo... dah... dah,... turun cepat... dok atas pokok je buat pe? huhuhu

      durian plak dahhhhhhhhhhhhhhhhhh.... kehkehkeh

      Delete
    8. huhuhu.....yelahh2..aku turun nih....nak rehat2 atas pokok smbil berangan pon tak bleh..ishk3..

      wakakkaka

      yelaaa durian kan best...wuwuwuw

      Delete
    9. ooooooooo... dok atas pokok lelama buat hapa... buat takut bebudak lalu lalang je... ingat ada momok... wakakkakakakkakakaka

      best? ak ah... boleh demam wooo kalu mkn byk2... huhuhu

      Delete
  26. kahkahkah...
    lawak hari ini
    tme kasih uncle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih je?
      bagilah duit....

      kahkahkahkah

      Delete
  27. update pasal bawang goreng pon gempak apa uncle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. ye ke.... hmmmm...

      lepas ni akan lebih byk entri pasal goreng2.... kkkkkakakaka

      Delete
  28. Replies
    1. uiiiiiiii... sedaplaaaa.. aku peminat bawang sbnrnya... lagi2 bwg putih... kehkehkehkehkeh

      Delete
  29. bawang goreng mak aku sedap..!
    yg tu, satu balang pn aku boleh abiskan..

    kalau yg beli peket2 tu, aku tak selera sgt nk telan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ke... eiiiiii...nanti bila ckp mesti bau bwg... kakkakakaka

      hakhakhakhak... aku mmg suka mkn bwg... sedap... bwg goreng yg peket2 tu pon ankel balun... kakakkakakka

      Delete
  30. Puan......sy nk buat laporan nie....bawang goreng dh dimakan org....ekekeke......sedap erk uncle....rietta xsuka mam camtu jew.....klu masuk dalam bihun sup kew, bubur lambuk kew....ok la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... suka je mkn bwg goreng... kakakkakakakka

      yep... suka mkn gak kalu boh dlm bihun sup ke.. apa2 je lah... boh byk2... sedappppppppp.... huhuhuhuhuhu

      Delete
  31. tunggu ahhh.. japgi aku kabor kat akak mu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn ah cimot... nanti uncle belanja mkn ya... huehuehueuehuehue

      Delete
  32. bawang goreng pun makan cam cekedis? hebat betol.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... sedap ah bro... tu yg layan mcm cekedis tuuuu... huhuhu

      Delete
  33. hahaha..jp lg aku nk sms dengan kakak kau..hbis lh kau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ah!! takdenya aku takut ngan akak aku tu... aku kan lelaki gagah perkasa... haaaaa... tgk ni... tgk ni...
      (sambil tayang otot lengan)
      kahkahkahkahkahkah

      Delete
    2. eleh...ckap besar..jp lgi tau lh untung nasib kau...hahaha....

      Delete
    3. owh .. untung aku sentiasa timbul... maklumlah kurus kering... x tenggelam punya... kehkehkehkehkeh

      Delete
  34. hahahaha uncle ni mcm2 peel.saya pun suka mkn bwg grg tapi bkn yg jual dlm paket.suka ratah yg kita grg sdri kt dapur.x taulah ikut peel sapa saya ni.kalau mama grg utk tabur kat sup,dr penuh trs tggl separuh je pinggan letak bwg grg tu,hah.

    uncle td byk dh bc n3 lama2 hoho baru tau bday uncle 6 januari.nk wish belated bday ^^

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger