TERNYATA TAKTIK ITU MASIH UNGGUL









Fakta of the month : Minggu lepas aku telah mengambil cuti selama 4 hari untuk pergi bercuti bersama seluruh ahli keluarga tersayang. Dan destinasi kami adalah Terengganu dan kami mengakhiri percutian kami di Kuantan.

































Fakta of the month : Serius akak aku banyak membelanja aku masa bercuti hari itu. Jika jumlah wang yang dibelanjakan akak aku itu di tukar kepada matawang Republik Congo, ianya hampir mencecah 1 billion Congolese Franc...





** Dalam banyak-banyak gambar aku ambil, gambar inilah yang paling aku suka sekali. Gambar 4 orang anak buah kesayangan aku berposing di Pantai Batu Hitam Kuantan.













***** the end *****


Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

85 comments:

  1. wahhhh berjaya mengepawww kakak....

    ehhh gambar anak buah je?? gambar diri sendiri mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahuahuahua... aku telah berjaya... aku gumbira... huahuahuahua...

      huhuhuhu... err.. err... alamak.. mak aku panggil... bai...
      kakakkakakaka

      Delete
    2. hakhakhak... mana ada lari... mengelak je... kakakkakakaka

      Delete
  2. eh..pakcik anak buah ko yang baju petak2 tue rambut cam ko eh..panjang beb!!

    wa...hensem2 semua...nasib baik tak ikut muka paksik di anie...huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhahak... takdo eh... uncle dah x simpan rambut panjang dah... maklumlah dah tua.... kakakkakakaka..

      hakhakhakhakahk... nasib baik ah... pakcik dia muka rock giler... kakakkakaka

      Delete
  3. Kenapa Uncle tak singgah kat Batu Putih plak? dekat je dengan Pantai Batu hitam tu. Keluar jalan raya siket, belah kiri ade byk batu2 putih. Tmpt tu turut dikenali sbg Tanah Perkuburan Batu Hitam :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... oooo.. ye ke... pakcik x perasan....
      pakcik dok tgk gadis2 yg bertaburan di tepi pantai... kehkehkehkehkeh

      Delete
    2. kehkehkeh... sesuka hati ko je kate uncle ni gatei... aiyoooo...
      mana ada gateiiiiiiiii.... miang jerrrrrrrr.... wakakakkakakakka

      Delete
  4. okla... tarik balik kenyataan hari tu..
    teknik mengepow uncle mmng power haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... takdelah power sgt... tapi... mmmm... bolehlah... kira masih dahsyat lagi ah... kehkehkehkehkhekhe

      Delete
  5. oooo..menjadi jugak taktik tu...ala..akak kesian jerr tu sebab adik bongsu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ehhhh... mesti ah menjadi.. ini kan taktik terunggul sejak berzaman.. kehkehkeh..

      hakhakhak... mungkin juga... kehkehkehkeh

      Delete
  6. patut la mcm kenal je masa dkt black stone hari tuuuuuu...

    moga kakak kau dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki, Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooooo... itu akak ye.. baru nak tegur... kehkehkeh

      Amin.... huhuhuhuhu

      Delete
  7. gambar uncle jonni mana?

    apapun, kami mengakui taktik pengepowan uncle masih unggul macam rokok kretek keh keh keh

    "aujinz kata, nak mug kena join dulu la bhai GA dia" hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar uncle semua hanyut masa mandi laut... kehkehkeh

      hakhakhak.. yep.. mcm rokok kretek yg diseludup di port klang... kehkehkehkeh

      oooooo... gila kedekut si Aujinz tu... caitt !!
      kehkehkehkeh

      Delete
  8. asal xde gambar unclenyer???hahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... errr... unclenya... unclenya .. unclenya pemaluuuuu...
      kehkehkehkeh

      Delete
  9. kabare wak? wes suei nyong orak merene..

    Anak buah ko muke ganas2 lah wak.. mesti muke ko pun cam tu gak kan? ngeh3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. warasssssssss... hakhakhak.. ak ah.. wes sue... huhuhuhu

      hakhak... ehhhh... muka aku lagi ganas... kalah sarip dol tu... kakakkakaka

      Delete
  10. jemm, gi negeri kesayangan ak kot tuuu...


    sronok la pak cik ada orang belanja...XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... owh... serius mmg best ganu tu,... best.. huhuhuhu

      hakhak... mestilah... sonok ah bila kena belanja dgn penuh kasih syg... wakakakkakaka

      Delete
  11. tu kakak ko kesian je dengan ko..bukan sebab taktik ko berjaya. dah namanya kakak kan? huhu.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa... ko ni ponnnnn... jgn ah ckp kuat-kuat... malu ah kalu org lain dgr... huehuehuehuehuehue..

      yep... dah namanya kakak... kan? huhuhuhuhu

      Delete
  12. Bestnyerrrrr cuti 4 hari. Epal haritu cuti 7 hari terussss. Waaakakaaa ;))

    Asal uncle x bawak bos pegi becuti sekali? Sure dapat sebulan cuti. Atau terus sebulan notis. Kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiiiiiii... ini sudah lebeyyyyy.... lama tuuu... wakakakkakaka

      kakakakka... bos aku gila... malas nak layan... wakakakkakaka

      Delete
  13. fersofol ~ sonok nye dpt bercuti... nk cuti jugak T__T

    seken ~ taktik tuh hnya boleh pakai time mood org laen tgah ok je kot...ahahah *x puas ati XP

    terd ~ nk tgok gmbar uncle jonni bercuti... *tgok brani atau x uncle jonni nk upload!!! kemonn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fersofol ~ ko lagi best... asyik2 bila masuk blog ko mesti psl mkn sedap2.... dem !! huhuhuhuhu

      seken ~ yep... jika mood kelaut jgn dicuba... kelak dpt penampo... kehkehkehkeh

      terd ~ owh... errr... errr.... adeih !! sakit perut ah... nak memerut jap... bai... wakakakkakakakaka

      Delete
    2. eh... aku mana ada larikkk... nak pi memerut laaaaa...
      kehkehkehkeh

      Delete
    3. ==" ahhahahaha...ok2~ lpas abes memerut sila upload gmbr...keh3...

      Delete
    4. hakhakhak... mmm... x sempat ah.... lepas memerut aku nak pi kedai jap... beli daun sup... akak aku suruh.... kakakakkakakakaka

      Delete
  14. semart gila posing..
    pakcik, souvenir takde ke? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bebudak mmg ah camtu... suka benor kena ambik gambo...

      serius.. uncle x beli apa2... semua sibuk membeli order dari sedara mara dan kawan2.. opkoslah.. keropok losong dan keropok kering.. serius bertimbun beli... kakakakkakaka

      Delete
  15. halamak bro , best2 ahahaha aku teringin nak panjat kinabalu oh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooooooooooo... best tu... tapi... tapi... tapi kalu aku lagi suka pantai.... sbb ada pelancong asing berbikini... wakakkakakakka

      Delete
  16. Replies
    1. mmmm... errr... errr...eh.. jap ye... tepon aku bunyi... bai...
      kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  17. ehem .
    ada ole ole untuk kita orang tak .

    hikhikk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuk...
      takde ah ole-ole... huhuhuhu..
      dok borong keropok losong... sedara mara kirim... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  18. Hahhaha.. Uncle Jonni rasuah ape laa boleh dapat cuti sampai 4 hari.. koh kohkoh gambar sendiri mana?.. mana?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah.. kena bodek2 sambil beri janji2 paling manis tahap boleh potong kaki... kehkehkehkeh

      gambar uncle? mmmmm... err... err... owh... abang aku panggil aku tu... pegi dulu ya... bai
      kehkehkehkehkeh

      Delete
  19. gaya anak buah pakcik sangat cool.. macam cerita pelem laskar pelangi la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... bebudak mmg ah camtu... posing siap baring2 pon ada... kehkehkeh

      oh... uncle blom berkesempatan menonton pelem tu lagi... kehkehkehkeh

      Delete
  20. alolo syiok la die p cuit sakan.. ada ole2 tak????

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mmg seronok ah... alaaa.. biasa masa cuti skola je kitorg jln2... huhuhuhu

      ole2... mana ada.. dok beli kopok je... byk plak tu... kehkehkehkeh

      Delete
  21. eleh..menjadi sikit pun dah bising....


    comel jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasak ah.... tu baru sikit.. kalu byk... haaaa... 2 bulan aku bising... kehkehkehkeh

      comel? uncle? mmmmm... tak ah... serius uncle tak comel....
      bwahahahahhahahha

      Delete
    2. weyh...perasan nyer kau...
      hahahha....

      Delete
    3. wakakakakaka... alaaaaaaaaaaaaa eita.. berseloroh je ponnnnnn...

      ooooo... ingatkan ko ckp aku ni comelllllll... bukan ye...
      hikhikhikhik malu aku... (sambil tutup muka)
      kakakakkakaka

      Delete
    4. kau nak baldi tak serkup muka..
      hahahahha....aku ada baldi 5 biji ni...
      kahkahkah

      Delete
    5. sebelum ko serkup baldi kat kepala aku...
      aku serkup kat ko dulu...

      hiyarkkkhhhh !! wakakakakkakakaka

      Delete
  22. Abg bercutik? Bestnye.....taktik menjadi......yahooooo.....ekekeke......rietta pown suka picta tu...sangat chantek.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... alaaaa... masa cuti skola je selalunya... huhuhuhu.. owh.. mestilah menjadi... 5 tahun buat planning tu.... kakakkakkakaka

      huhuhuhu...ak ah... best sgt bila teringat perangai bebudak tu semua... huhuhuhuhu

      Delete
    2. uiks....dah 5 thn planning....hehehe....cuti skolah nie mana mana tempat pergi pown...ramai jew orang....hehehe....

      Delete
    3. hakhakhak... biasalah... masa cuti kan? family abg pon kalu nak jln2 time cuti skola ujung taun je... dok pakat simpan cuti taun pastu pi la jln2 jap... mmg seronok jln2 sekeleuarga... kan? huhuhuhuhu

      Delete
  23. Dah jadi model kanak kanak di tepian pantai nampak?ke model baju kiki lala..hehe..comel comel anak buah uncle jon kan.suka gak tengok gambar tu dengan ekspresi muka comel bergaya.waa untunglah taktik menjadi ye..pasni confirm paw lagi kan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.. model? hmmm.. mesti best kan kalu kapel ngan model... wakakakkakaka

      ak ah.. bebudak... sonok sgt bergambo... huhuhuhuhu

      ooooo... mestilahhhhhh... ni baru sorang... ada 2 kakak lagi yg akan dijadikan sasaran.... kakakkakakaka

      Delete
  24. sahih masa tu akk uncle di bawah pengaruh tidak sedar akibat jampi serapah uncle hihi...


    ai ai mana pic uncle bergaya tepi kolam renang tue .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooooooo... itu sudah pasti... sbb uncle mmg keje part time jadik bomoh... wakakakkakakaka

      mana ada posing2 tepi kolam renang ah... mana ada duit dok hotel... uncle dok lepak tepi pantai je... baring2.. pakai spek itam... tgk gadis2 lalu lalang.... kehkehelkehkehkeh

      Delete
  25. manis si cilik belang pink tu posing.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru si cilik tuuu... belum uncle lagi yg posing... kakakkakaka

      Delete
  26. sah...ari tu TH jumpa uncle
    bila tgk si kecik selipar bunga oren tuh
    hahahaha..siyes!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooooooo... napa x tego.. kalu x kompom uncle belanja. uncle ada 12 hengget hari tu... kehkehkehkeh

      Delete
    2. die pn org blnja ada hati nk blnja TH

      Delete
    3. ehhhhhhhhh... setakat teh o ais ngan kopok leko 3 hengget mampu lagi tau... kehkehkehkehkeh

      Delete
  27. wahahhaha...tahniah2...elehhh eksen la tu...

    kekeke...den pon baru ja blk bercuti ni....ermm apesal takde pon gambar aku dalam tu????wahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... mana ada eksen... mana ada... tgk hidung uncle... x kembang pon... x kembang pon... kakkakakaka

      oooo... ni gambo tuk idola kecil je... hang dah terlebih umur... x bley masuk... kakkakakkaka

      Delete
    2. hahahha...eksen la tu..eksen....tu cer tengok kontrol hidung tak kasi kembang...wakakkakaka

      alaahhh bulehhh la aku nyamar jadi idola kecik juga..bulehhh ke idokkk?wahahhahah

      Delete
    3. ini bukan kontrol laaa... da mmg idung uncle camni... kembang... aiyoooo.... wakakkakakakaka

      ceh !! dah beso panjang ada hati nak jadik idola kecil... podacit!!
      kakakkakaka

      Delete
    4. hahahaha...lor ingat kan kontrol td hampehhh...wakakkaa

      wakakakka...ahhhh den tak kiro den nakkk jugaaaakkk..lalallala..hehehe

      Delete
    5. elehhhhhhh... jeles ah tu ngan idung kembang uncle nih... wekkk !! kakakakkaka

      ye la.. ye la... bolehlaaaaa.. tapi pakai baju kikilala ek... kehkehkehkehkeh

      Delete
    6. ehh takde nye nak jelesss...elehhh..wahahhaha

      alamak baju kikilala mane ade size den..wuwuwuuwuwu...

      Delete
    7. tak nak jeles sudah... masih ramai lagi yg nak jeleskan hidung kembang unce nih... wakakakkakakaka

      haaaaaaa... so.. tak layak ah masuk idola kecil... silalah masuk bintang rtm.... hokeyyy ? kakakakkakaka

      Delete
    8. wakakakkaka...hokeyy la aku jeles la...aku jeless....haa nampak tak aku jeles?kehkehkeh

      elehhhh bintang rtm takmo ahhh....baik masuk idola mak jemah lagi bagus..kekekkeke

      Delete
    9. ahhhhhh... sudah!! sudah terlambat... pegi jeles kat idung org lain.. idung uncle jgn... uncle x sudi.... wakakakkakakkaka

      kekekekke... arghhhhh... mak jemah... dgn janggutnya... misainya... owh.. tak sanggup nak jadikan idola... kakakkakakaka

      Delete
  28. Replies
    1. owh... taktiknya dgn menghamburkan kata2 pujian semanis kurma gitu... kehkehkehkeh

      Delete
  29. gambar posing 4 orang tuh cool..! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kool.. tapi yg tukang ambik gambo pon kool jugak tau...
      kool macam aissssssss... ais ais bebeh... ding ding dingg!!

      Delete
  30. Gambar anak buah tu macam Fantastic Four plak. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... owh... ye ke... sbnrnya cadangannya nak buat ala-ala citer x-men... huhuhuhu

      Delete
  31. wahh lama dah tak ke sini.. hee bestnye bercuti.. kita pun baru balik PD..eh? hee :D

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger