SENYUMLAH... SENYUMLAH... AH HAIII...






























Kisah di sebalik cerita:  Sebenarnya beliau pun gelak sama. Beliau kata beliau rasa amat pelik sekali semenjak tiada gigi. Terasa janggal dan tak selesa.

Sebagai seorang perokok tegar, gigi depan beliau rosak dan berlubang. Beliau ke klinik untuk menampal lubang tersebut, namun rupanya kena cabut terus.

Fakta of the month : Takpelah. Sebulan dua lagi, bila gusi beliau sudah surut dan baik, beliau akan bertandang kembali ke klinik itu. Beliau akan membuat gigi palsu. Dan senyuman manis akan kembali terukir di bibirnya seperti dahulu...




:)




***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

86 comments:

  1. hahha ankel... x baik tau gelak org tak dak gigi... pinjam gigi ankel bagi kat dia laaa hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhkhakhak.... pinjam gigi ankel? gigi terlalu besar saiznya.... tak muat kalu dia pakai..... kakkakakakkakaka

      Delete
  2. Alaa sian nyee....xpe xpe...nnti buat gg palsu yea....moga senyuman manis terukir kembali....

    Psss....errr abg ht ht...kang gg abg plak jd korban...ekekekee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh.... kalu dia senyum kat pompuan,... ye ah senyuman manis... kalu kat laki.... hmmmm..... senyuman masin....... kaakkakakkkakaka

      owh... gigi uncle pon dah nak abis luruh dah nih.... dah rongak..... kakkaakakkakaka

      Delete
    2. lahai...yeke....ok..cpat cpat benti merokok....hehehe....

      Delete
    3. berenti rokok? hmmm... mmmm... uuuu... ek eh... mak abg panggil.... bai...

      kakakakkakakakaka

      Delete
  3. haha..jahat giler...wat2 inesen ckp xnk gelakkan org,last2 gelak sambil pgg perut....tp lau aku pn,aku akn gelak camtu gak....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haskhakhak... brader tu baik.... mmg niat tanak gelakkan dia... tp baru pes taim nampok... mmg pelik dan kelako.... jadik tergelak ler..... ter.... ye.... tergelak....
      kakakkakakakkaka

      Delete
  4. tak baik lah jon kau gelak kan beliau... comel hape kalau tak de gg dpn.. ibarat mcm bayi semula... bhahahahahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... comel ah sft... dgn rambut beruban... perut yg sedikit bulat... hmmm.... mmg mcm baby.... baby gergasi... kakakkakakaka

      Delete
  5. ko ni, tak baik weh, gegegeee!
    kesian beliau, nk cakap pon keluar2 angin, tehehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... hnmmmm... ter... tergelak la.... huhuhu

      hakhakhak... hampeh... huhuhuhu..ye ah... bukan setakat ckp... nak mkn pon rasa pelik dah... huhuhuhu

      Delete
  6. tak baik tauuuu gelakkan dia...haahaahaahaaa eh tergelak plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... apa boleh buat.,.. tergelak... huhuhu

      elehhhh... dia gelak boleh plak.... huhuhuuhu

      Delete
  7. Replies
    1. hakhakhak... mana ada jahattttt... alaaa... gurau senda sesama kwn2... huhuhuhu

      Delete
  8. that's why merokok itu sangat sangat sangatsangat sangat sangat sangat sangat TIDAK BAGUS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... katakan TAK NAK... pd rokok... ingat ya anak-anak.... huhuhu

      padahal aku pon isap rokok.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  9. kejam gilak gelakkan kawan. tapi memang kelakar pon kalau hilang gigi depan. muahaha.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... biasalah... pertama kali nampak tu mmg agak kelako la... nanti lama-lama... jd biasa shj.... huhuhuhu

      Delete
    2. wiken ari tu tengah nak beli sarapan, pastu tukang jual tu tersenyum. nampak la pemandangan yang serupa. aku xtau nak gelak ke nak senyum ke nak senyap je.. hohoh. ;P

      (kalau aku gelak kaw2 time tu, sah2 sarapan aku ke laut jadinya.)

      Delete
    3. hakhakhakhak... mesti muka hang terkemut-kemut nak gelak... kan? huhuhuhuhu.... aku kalu org lain tu... sedaya upaya takmo gelak...

      tapi kalu mmber2 tmpt keje ke... haaa... gelak je kaw2... kakakkakaka..

      takdelah... tak mungkin... paling2 pun sarapan tu hinggap di kepala mu sahaja... kakakkakka

      Delete
  10. Replies
    1. tang last mana? yg gelak kaw2 tu.... biasak ahhhhhhhhhh... huhuhuhhu





      :p

      Delete
    2. yelaa , gelak sampai keluar ayaq mata . ishishish

      tahula gigi pakcik pun dah gongak , tu yang dok pakat gelak sebab dapat geng baru kan kan kan? hehehehe

      *gongak = rongak (sumber kamus otak sendiri . hahaha)

      Delete
    3. biasak ah.... org penyayang mmg camtu.... gelak pon kuaq ayaq mata... haaaa... kakakakkakakaka

      hakhakhakhak... ankel dah tahap rongak merata-rata.... lain geng... dahsyat lg tarafnya.... kakakakkakaka

      hakhakahkahk.... nasib baik gongak... bukan gonggok.... huhuhu

      Delete
  11. kesiannya..harap gigi dia tumbuh balik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... ak ah... mmg akan tumbuh balik... tp yg palsu le.... huhuhuhu

      Delete
  12. Replies
    1. uncle? hmmmm... uncle.... uncle....

      ek eh? mak aku panggil.... babai..... kakkakakakaka

      Delete
  13. ahahaha.....jahat giler uncle jonni...patutnya beri la harapan yg membina...contoh macam "boleh la mula berenti merokok"...huhuhu

    *huh, jadah komen aku nampak mcm siyes sgt ni...puiii...:P*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... aku pon merokok... takdenya nak bg nasihat2 membina ... huhuhuhu..

      owh... bagus ah...komen membina ni.... huhuhuhu

      Delete
  14. Replies
    1. takpe... indeks saham boleh naik balik bila pakai gigi tiruan... kakakkakaka

      Delete
  15. nasib baik boleh buat gigi palsu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... tambahan pula tambah senang kalau nak gosok gigi... boleh pegang je dan gosok.... kakakkakaka

      Delete
  16. eee...tak baik laa ko nie.. gelakkan org tu...

    tersentap dia tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaa... beliau pon gelak sekali sbnrnya.... siap ckp lg... memula tui siap dok tgk kat cermin je.... rasa pelik katanya.... kakakkakakkaka

      Delete
  17. hahahha giler.. takutnya... huhu.. gigi itu mahkota hidup lelaki.. cheywah..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewah... mcm iklan tb plak... huhuhuhu..
      ya... jgn lupa gosok gigi ya anak-anak.... huhuhuhu

      Delete
  18. Uncle J! suruh beliau uji bakat utk Polident <-- colgate yg gam gigi. XD

    (sedap kita bahan org, kne kek diri sendiri, haa XDD)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... owh... takpe... nanti uncle syorkan beliau lekat ngan gam basikal.... gerenti x tercabut punya... huhuhuuuuhu

      hakhakhak... alaaa... uncle pon dah start ompong dah ni... x heran... huhuhuhuhu...

      tau ompong tu apa? rongakkkkkkkkkk..... kakakkakakakka

      Delete
  19. Replies
    1. tu la kan? merokok ah lagi.....

      teruk kan dia merokok.... kakakakkakakakkakaka

      Delete
  20. jahatnyaa pakcik ketawa..
    tengok laa..pasni pakcik mesti kena jugak
    lalalalala ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleeeeeeeeeeeee... uncle pon dah rongak2 dah ni.... kakakkakakaka

      Delete
  21. kang kena kat diri sndiri baru terpaksa gelakkan diri sendiri haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa... nanti kalu kena uncle pakailah mask setiap masa.... ckp jerebu.... kakakkakakakka

      Delete
  22. eleh...suke kat orang..
    kau tu ada gigi ke tak?

    kau kan perokok tegar jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada... walau dah jarang-jarang.... rongak2 la katakan.... wakakakkakakakkaka

      Delete
    2. hahahahha...tak hensem doh lah leni kalau banyak yg rongok....

      Delete
    3. hakhakhakahk... alaaa.. aku mmg le x hensem.. tapi ok je pun rongak2 nih... barulah samseng... kakakkakaka

      Delete
  23. moral of the story..jangan merokok..hehe.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul... ankel setuju,... katakan tidak pd rokok...
      huhuhuhuhu.... tp hmmmm.. uncle merokok.... huehueheuehuehueheuheu

      Delete
  24. wak jonni kalau geleges nombor satu.. wakakaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu... eleh... mana ada... mana ada.... kakakakkaka

      wak ? ankel ni taraf paman tau..... paman bukan wak tau.... huhuhuhu

      Delete
  25. mcm angah sy la...gigi tengah patah sbb xcident..masa tue dia dah bertunang..jadi buat gigi plasu..yg kelakar kena giat ngan kitaorg...mlm pertama pastikan buka gigi..nanti ko cium gigi terlekat kat bini ko...
    hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak.... x patut.... x patut... sian angah hang,... huhuhhu..

      tp kalau aku mmg dah pi sorok gigi dia masa kawen... mesti gila gelabah.... kakakkakakakka

      Delete
  26. salam..
    muke hensem.. gigi depan xde..
    hadeh..
    jatuh dah saham die..haha..
    tapi banyak jer yang saya jumpe kene cabut gigi depan kat klinik saya..haha..
    ankel nak?? free jer.. muahaha(gelak kejam)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakahk... takpe dia dah kawen... anak pon bederet... tadehal... huhuhuhuhu

      hang cabut? owh tidak.... tanak ankel.... kompom hang cabut setakat gigi.... siap gusi2 nanti hang cabut nanti..... tanak ah.... huhuhuhu

      Delete
    2. uh?? nasib baik..hehehe

      ok ape.. dengan gusi? pakej sekali.. free kot.. muahaha!!

      Delete
    3. nasib baik? hmmm... mungkin nanti gg palsu beliau akan jd permainan anak2 beliau... itu nasib tidak baik.... huhuhuhu

      hakhakhakhak... pergh !! gila kejam... tanak ankel... ko ni bukan bley percaya... kang abis sume gigi ngan gusi ankel ko cabut.... huhuhuhu

      Delete
    4. eh.. percaya la kat saya ankel.. pleasala..
      senang, lepas ni x payah gosok gigi lagi.. jimat ubat gigi rumah ankel..muahahaha..

      Delete
    5. hakhakhakhak... owh ... mmg jimat...mmg jimat... abis tu ankel kena mkn bubur la hari2... eh? huhuhuhuhu

      Delete
    6. haah.. lagi jimat..
      x yah pakai ubat gigi..
      boleh diet..
      hahaha^^
      bijakla ankel nih..
      x sangka saya..^^

      Delete
    7. owh... time kasih... minum melo hari2... tu yg bijak tu... kakakakakaka..

      owh.. jenuh mkn bubur hari2... jenuh... huhuhuhu

      Delete
  27. isap nusantara memang gigi cepat berlubang dohhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... betul... tapi tgk gak bro... kalu isap rokok mahal tp x henti2... sama je.... rongak.... huhuhuhuhu

      Delete
  28. gelak la gelak..tua2 nanti suma xde gigi tau wkakakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaa.... ankel dah tua dahhhh... tp ada gigi lg.... walau rongak merata-rata... wakakkakakakakka

      Delete
  29. Replies
    1. weeewittt.... wei lamo giler x nampak... mana tercampak?
      wuhuhhuhuhu..

      Delete
  30. hehehe...baca entry ankel wat aku gelak jekkk...

    wakakakka...

    hallo..halloo..mak jemah menyinggah niiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... itu biasa... entri2 ankel mmg bermanfaat dan penuh teladan... mmg berbaloi utk di baca... wakakakkakakkakakakka

      mak jemah... mana pegi? woooooooo... lama tu ilang.....

      Delete
    2. hehehe...elehhh makan puji btol dak ankel nih....wakakakkakakaka

      ntah la mak jemah takde mood nak online..wuhuhuhu..mak jemah dah tak keja...wakakkaa..sbb tu ilang je manjang mak jemah...

      ankel sehat?lama tak loyar buruk ngan ankel..kekkekee...

      Delete
    3. ehhh... takpe arrrr... drpd mkn rasuah/... kakkakakaa

      oooo... ye ke... takpe ah... nanti jumpa keje yg lagi baik... insyaAllah...

      sehatttttttt dan kuattttttt.... huhuhuhu

      Delete
  31. tak baik tau gelak kan orang...hadui dia niy.. =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... alaaa... mamat tu pon gelak jugak sbnrnya.. huhuhuhu..

      biasalah pertama kali nampak.. mmg gila kelakar... nanti dah lama-lama tak heran dah... dah tak gelak2 lg... huhuhuhuhu

      Delete
  32. nasib saya bukan perokok. masih punya gigi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ankel perokok. dan gigi ankel tak cantik dan rongak merata-rata...
      serius... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  33. hahahhahahah kesiannya dia, tu la kan, tak de gigi memang janggal la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... memula rasa tu mmg pelik... kan? huhuhuhu..

      sama je cam ankel... memula je tgk dia pelik... pasni takde dah... huhuhuhu

      Delete
  34. Replies
    1. yes... say yes to snorkling... kan? huewhuehuheuheuhuehu

      Delete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger