COCONUT CREPE MEMANG MENAKJUBKAN


















Ditempat kerja.....
















Beberapa minit kemudian....








Salah satu kuih kegemaran aku pagi-pagi adalah coconut crepe. Tapi bukan hari-hari makcik tu jual, jadi kalau ada dijual memang aku membelinya. Namun pagi itu crepe yang di buat makcik tersebut agak hangus sikit. Mungkin makcik tu goreng sambil berkhayal gamaknya.

Owh.. sebelum aku terlupa, inilah coconut crepe tersebut. Sempat jugak aku snap gambarnya. Dengan muka selamba aku ambik gambar tersebut walau kena perli member aku...

"" Alaaaa... nak masuk kat fesbuk la tuuuuu... geli aku tengok kau panjang.. siap ambik-ambik gambar. ""







~ coconut crepe ~




















***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

88 comments:

  1. crepe coconut,kuih ketayappppppp......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhhh... ankel mmg degil sikit... ankel tetap nak panggil kokonat crepe.... kakakakakkaka

      Delete
  2. Huh.....coconut crepe.....kegemaran mak rietta gak tu....ekekeke.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ye ke? tapi mmg sedap kan kokonat crepe nih... rietta x suka ke? huhuhuhuhu

      Delete
  3. laaa~ itu ke coconut crepe..? kte slalu panggil kuih gulung ajer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ankel cuba mengenengahkan ketayap di peringkat antarabangsa... jadi kenalah ada penjenamaan semula... tu yg jadik kokonat crepe tu.... kahkahkahkah

      Delete
    2. memang coconut crepe laa tue.. kah kah kah

      Delete
    3. kahkahkah... betul kan bro... coconut crepe kan namanya...
      haaaa... kita geng... kita geng....

      kakakakka

      Delete
  4. coconut crepe la sangggnnngat! ketayap sudaaaaaaaa huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhh... takde... takde... ankel degil.... ankel tetap nak panggil kokonat crepe.... kakakakkaka

      Delete
  5. salam..

    hokaloh.. ingat ada resepi crepe baru..
    cit!!!
    i tetipo..
    wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam....

      kakakaka... takdelah resepi crepe baru la tipah.... saja je ankel mengarut ni tipah... jgn marah haaaaaa....

      nanti raya ankel mintak maap yeeeeeeeeeeee.....

      Delete
    2. takpe2.. ankel rayer nanti saya maapkan..
      yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~~~

      Delete
    3. jgn maap saje... duit raya jgn di lupa yeeeeee...
      bagi duit raya tau.... kehkehkehkehkeh

      Delete
    4. errr.. saya lupe ckp .. raye cina nanti..
      tapi.. org belum kawin mne boleh bg ampau..muahahahaha..
      (fuhhhh naseb baek..)

      Delete
    5. ehhhh... tapi kalau doktor gigi... tak kisah ah dah kawen ka blom... kena gak bagi angpau.... kakakkakaka

      Delete
    6. ok la kalau macam tu..
      ankel nak ampau cabut gigi ke..
      nak berapa..
      saya ikhlas..

      Delete
    7. alaaaaaaaaa... gigi ankel pon dah jarang-jarang... kalu cabut tinggal gusi la nanti... aiyoooo.... kakakkakaka

      Delete
  6. gila kentang...O.O uncle tahu tak, untuk insan seperti sy yg agak terlurus bendul ni, saya mg jujur dan begitu yakin yg coconut crepe itu wujud sperti durian crepe. (eh sekali ketayap daa.. aisaymann)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... owh... harap maaf... bukan sengaja... ankel saja je nak ketengahkan ketayap di mata dunia... tu yg panggil kokonat crepe tu.... kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  7. omputih sangat dia pagi2 breakfast crepe..kita nasik lemak jalah pagi2 ekekekekekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sbb kata ankel ni putih... hmmmm... serius ankel ni kelabu asap.... tak putih pun...

      bukan hari2 pun ankel bekfes crepe nih.... kdg2 je... selalunya nasik lemak gak ankel balun.... hueheuheuheuehue

      Delete
  8. pakcik!
    belikan coconut crepe jugak kat saya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... pakcik blom gaji la nak....

      kehkehkehkehkeh

      Delete
  9. haha.coconut creep tuh slalu mak ceq buat.jd menantu dia hari2 dia buat paaaaaaaaaa..... =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ya ka.... best tu... kalu lagu ni ankel pon nak lah jadi menantu mak hang... bulih? kehkehkehkehkehkeh

      Delete
  10. HIHIHIHHI..
    ingat kan coconut crepe tu mcm mne la.....
    tgk2.....
    kuih ni ke..
    klu org keyellll pgil die kuih gulung,
    klu kat kg saye plak pgik kuih ketayap...
    tup2... nak glamerrr pgil coconut crepe hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... yep... kokonat crepe tu nama utk pasaran antarabangsa... harap maklum.... kakakakkaka

      Delete
  11. da agak da.. ehehe... cci pun panggil tu crepe kelapa gak.. sampai mak cci pun blur.. hahha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah... kan? lebih kurang je mcm crepe2 yg lain kan? sama je kot.... kehkehkehkehkeh

      Delete
  12. Replies
    1. ya... betul.... lagi2 kalau org bagi free... mmg terbaik...
      kakakakakka

      Delete
  13. ooo...ini rupanya coconut crepe KY panggil kuih gulung heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ya... gitulah gamaknya... kuih gulung... ketayap... namun lagi sensasi jika di panggil kokonat crepe.... kakakakkaka

      Delete
  14. Replies
    1. hakhakhak... biasa,... biasa,... mmg semua benda kat blog ni mmg tah hapa2.... jadi, sabo je lah... kehkehkehkeh

      Delete
  15. Hahahahaha dah agak dah coconut crepe uncle. Wohoooo sodap kann..

    Grrrrrr kenapa senin? kenapa? kenapaaaaaaa? esok ke, lusa ke tak buleh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah... mmg sedap... peberet tu... peberet... huhuhu

      kakakka... ankel mmg update hari senin atau jumaat... entahlah... napa tah... bila dipikirkan balik pelik plak... kakakakka

      Delete
  16. itu namanya ketayap lah bukan coconut crepe...hahaha...apelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhh... ankel degil... ankel tetap nak panggil kokonat crepe... wekkk !! kahkahkahkahakah

      Delete
  17. ahahahaha...comel la gmbar yg las tuh.. tapi bila aku imagine muka sebenar ko terus stuck otak aku ni...keh3....

    oh...itu ke coconut crepe, aku hanya suka yg mak aku buat je, kalau jual kat luar haremm aku nak beli....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... takyah imajin... muka aku nagn katun tu lain sgt... iras pon takde... kakakakkaka

      huhuhuhu... yep... kdg2 kuih yg simple tu lah yg sedap... itu pandangan ankel laaaaaaaa.... huhuhuhu

      Delete
  18. Replies
    1. kehkehkehkeh... woi... woi... woi... moon...sengal ko kata ankel nih... ish...ish.. ish...
      (sambil geleng2 kepala) kakakakkakaka..

      moon ... lama tak nampak... harap2 hang sihat2 ya... huhuhu

      Delete
  19. Kahkah. Cmtu rupanya coconut crepe. Biasa panggil kuih hijau berinti kelapa je

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa... camtu ah coconut crepe... owh itu nama zaman dulu... zaman sains dan teknologi namanya dah jadik kokonat crepe.... kahkahkahkahkah

      Delete
  20. Sanggup baca smpi abih sbb nk tau gak rupa coconut crepe tu.....dalam minda terbayang inti kelapa ngan whipped cream and bagamimanakah rasanye......


    bila dah end of entri.......rupe2nye.....KETAYAP....adehhh sambil tepuk dahi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... owh ... ingatkan mcm durian crepe siap cream suma tu eh...huhuhuhu

      hmmm... ketayap? bukannnnnn... kokonat crepe.... kakakakkaka

      Delete
  21. cisssssssssss...kue ketayap ropanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan laaaaaaaaaa.... kokonat crepe laaaa... grrrrrr...

      kakakkakaka

      Delete
  22. wat saspen je ankel ni....igt kn cemane la kokonat crepe itu...ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... ankel mmg suka saspen maspen nih... padahal takde benda pun... saja je buat drama sat... kakakkakaka

      Delete
  23. woih.. sedap tu.. gua pon dh lama x makan... nyum2.. nih tgok lori pelik kt entry gua plak bro http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/02/lori-pintu-empat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak ah... mmg sedap... peberet ankel tu... huhuhuhuhu..

      owh... dah baca dah.. huhuhuhu.. ankel pon pernah nampak 2 3 kali je... lori tnb punya.... jarang nampak lori camni... tu yg pelik sikit tu kan... huhuhuuhu

      Delete
  24. kenapa, muka uncle lain bila pakai helmet? hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... owh... itu versi katun tadak leher... tu yg nampok lain tu.... kakakakkaka

      Delete
  25. adoii sabo je la..kuih ketayap rupanya.memang international la uncle ni kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... mana tau... satu hari nanti negara lain dok sibuk buat ketayap... kan? kehklehkehkehkeh

      Delete
  26. ini smua poyo....
    kemain lg.ingtkn camno la kokonat crepe nih



    feberet tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehg... biasak ah... blog nih semua intro je normal... ending kelaut... kakkakakakakkaka

      ak ah... mmg sedap kokonat crepe nih... peberet.... huhuhuhu

      Delete
  27. adehhh tepuk dahi eyza menengok gambar kuih tue..hihi ingatkan coconut crepe tu adik beradik durian crepe hehe...sekali kuih ketayap daaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... alaaa... lebih kurang je kan crepe durian ngan ketayap... kakakkakakaka

      Delete
  28. Kuih Popeye la tu. Dulu suka gak makan, masa kecik-kecik, sekali harung sumbat dalam mulut laju-laju kot kot boleh tumbuh otot cam abang popeye. Dulu lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh... pulak dah... kuih popeye? wakakakkakakka. fes taim dgr nama nih... selalu dok panggil ketayap je... huhuhuhu

      hakhakhak... mkn ah laju2.. tersedak kang... huhuhuhu

      Delete
  29. cam biasa uncle mmg KREATIFFFF!dahlah durian crepe pun teman x pnh rase..inikan pulak coconut crepe.klm kabut klik entri ni rupanya....kuih ketayap!hahahahhaa tertipu tertipu!!!bijak2 bijak ^*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkeh... biasalah... entri sini sume ngarut2... kakakkaka.. owh... serius ankel makan durian crepe.. hmmm...
      x minat ah...munglin sbb krim tu kot....

      lg suka mkn durian begitu saja... huhuhuhu

      Delete
  30. Uncle ni sengal sangat, cis, tertipu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkehkehkehkeh... sori... tapi betul apa... ketayap kan kokonat crepe... kakakkakaka

      Delete
  31. uncle buat la pop up komen, kalo line selow, senang nak komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... nanti ankel cuba... thanks... huhuhu

      Delete
  32. hahahaha..nme baru ketayap la... pas ni kalau aku g beli kat kdai mak cik depan 7e sebelah bustop aku ckp kelap crepe gerenti mak cik tu tergaru2 pale..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... ye... bukan setakat makcik tu... adik comel yg keje kat 7e tu yg baru turun bas tadik, singaggah beli kuih pun garu kepala tau... kakakkakakka

      Delete
  33. tipooooo..hari isnin pun x citer..! kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhhhhhhhh... ankel tak cakap isnin bila kan? isnin taun 2089 pun tetap isnin kannnnnn.... kakkakkakakakka

      Delete
  34. angkel kenapa tak suruh bini angkel masakkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ankel takde bini lagi... kalu ada... mmg tetiap pagi ankel suruh di goreng kokonat crepe.... kakakkakaka

      Delete
  35. oowwwwhhhhh ini ke coconut crepe yg dimaksudkan yerrrkkk

    muahahaha

    punya laa sedap nama baru ehhh...

    yo oo je aku duk pikir rupa coconut crepe ni, isinya camne.. rupanya kuih ketayap ajerrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak.... ye lerrr... ini ler kokonat crepe tu.... sedap kan? huhuhuhhu..

      tu lahhhhhhh... len kali jgn pikir yo oo yo oo... pikir ya a auuu plak.... kehkehkehkeh

      Delete
  36. punye pelik aku pk ghupenye mende tuh coconut creepe...masalah berat nak pk lah punye pasal neh!!!!haishhh...yang kat atas tuh zombi kg pisang ker...cam menarik jer gambar2x zombi tuh!!!(mesti slalu lyn game neh!!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkhe... betul apa.... kokonat crepe tu ketayap.... kan? kakakakkaka

      oooo... lame dah tak layan gme nih... huhuhu

      Delete
  37. kire terer gak membunuh zombi...huhuhuhh!!pakcik lukislah gambo pakcik jadik zombi...mesti besh punye...pastu lekat kat header...wa caya cakap lu!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakka... tak mau ah... kang org ingat ini blog zombi plak... tak pun peminat lagu death metal plak... aiyoooo.... kakakkakaka

      Delete
  38. kalau kat tempat aku di panggil kuih gulung...

    ReplyDelete
  39. adesh..ingatkan betul2 coconut crepe..tapi bolehlah crepe kan.asal dibalut..

    ReplyDelete
  40. Seriously, masa baca yg atas2 tu, dah terbayang macam mane la agaknya rupa coconut crepe ni.. ingatkan macam durian crepe jugak..
    last2 ~laaa..kuih ketayap rupanya.. heheeeheee :3

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger