DEMAM DAN LAKONAN. IBARAT IRAMA DAN LAGU.






















Nota terselit : Selalunya orang yang sakit contohnya demam, akan kata beliau masih belum sihat walhal beliau sudah boleh lari-lari keliling kampung. Masing-masing punya alasan dan sebab tersendiri.

Dan ankel pula... hmmm... kang kalau kata dah baik demam, komfom kena suruh pegi kebun. grrrrrr...

















Tak percaya ? haaa.. kalau camtu
silalah klik gambar di bawah ini..











***** the end *****

Post lain yang mungkin akan menarik minat anda:

Share post ini :

79 comments:

  1. kadang2 tgk pakcik nie commmeell la..
    cute sgt...aauummmmm!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaka... mana ada kadang2... hari2 laaaaaaaa...
      biasalah org laki... makin tua makin comellllll.... pfft...
      kakakakkaka

      Delete
  2. amboi..

    baik demam terus orang panggil abang..

    ke makin demam..? kakaka...

    sedapnye mihun sup..! ankel tak baik la pepagi cerita gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... biasa.... kalu pompuan panggil ankel abang.. mmg bersemangat jadinya... tapi kalu laki yg panggil abang...
      hmmm... pengsan ankel... pengsan.. kakakkaka]

      ankel kalu demam kompom takde selera nk mkn... mesti mkn yg jenis sup2 panas je.. peberet soto... huhuhu
      huhuhu... alaaaa.. ankel dah takde citer lain la... kakakaka

      Delete
  3. errr abg jonni dah baik demam hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr.... errr.. mmmm.... dah....
      (sambil kuis-kuis tanah dgn kaki)

      Delete
  4. Replies
    1. baby? hmmm... boley... boley sgt tu.... waaa... kalu tukar nama blog jadik catatan baby jonni lagi gempak kan? kakakkakakaka

      owh... tapi nanti bloger laki pun panggil ankel baby... tanak ah... tak kuasa i taw... kakakkka

      Delete
  5. Taktik nk berehat and dpt mkn sedap2 ea?.. Hahahhpasni kena hati2 la dgn adk lelaki yg demam.. Try geletek tgk, kl gelak kuat tu suh dia bgn p msak sdri la.. Kah3 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak,... alaaa..hang pon kengkadang camtu kan? demam dah ok pun ckp masih demam kan? huhuhuhuhu...

      jgn... jgn geletek... blom tentu berkesan... hang patutnya simbah beliau dgn air sebaldi... haaaaaaa....
      kakakakkakaka

      Delete
  6. hihihi... ada jugak orang panggi abang jonny ye uncle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakak... adaaa... terasa sedikit muda ankel... kakakakka

      Delete
  7. gambar yang akhir tu rasa macam nak penyet2kan aja.. malu kunon. tp malu tu bagus. >_<b.

    chop, kenapa uncle tak nak mengaku, yg uncle mg pernah masuk majalah.. haaa~! tolonglah mengaku walaupun sekali. uncle mg pernah masuk majalah komik kan3. (sila bg jawapan yg tdk menghampakan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyet? jgn laaaa... nanti tak pepasal jadik ankel penyet... kakakkakaka... eh.... ankel mmg pemalu orgnya... huehuehuehue

      hakhakhak... tak laaaa.. blom pernah arrr masuk majalah lagik... tak layak pown...dah try dah... huhuhuhuhu

      Delete
  8. wah kemain... hehehe.. saya x suka demam sebab saya x suka makanan bersup2 ni..ahahaha...

    oh, ankel tak cerita pon kenapa ankel ubah nama dari abang jonni ke ankel jonni..ke saya yg terlpas baca....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... yep... semua org mmg tak suka demam... mmg kurang selesa rasanya.... tapi sesekali terkena... layan je ler... huhuhu

      owh... biasalah.... nanti tak lama lagi ankel akan tukar pula jadi atuk jonni... itu pasti... kakakkakaka

      Delete
  9. hehehe abangggggggg.???sapalah awekz yg pggl tu ye?nsb baik x pgsn.owh nakal tul dh baik dmm tp pura2 x kebah lg

    # tp sy pun sm klu dh baik dmm tp pura2 msh pening lalatlah,x lrt bgnlah spya blh cuti dr masak ngehhh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeeeeeee... huhuhuhu.. tak ah sampai pengsan2... tapi kalu laki yg panggil abang ... haaaa... mungkin akan pengsan... kakkakaka

      hakhakhak... haaaa... itu biasa... masa demam la nak manja2 ngan suami kan? mmg perkara biasa... huhuhuhu

      Delete
  10. haha..dah lama x demam, alhamdulillah..
    sbb kalau demam kang bnyk benda x jalan..wuuuu..

    sy pn panggil abg jonni abg lg sbb kenal blog ni dgn nama abg jonni..sy dah tua so kalau panggil kat abg jonni pakcik kang cm over plak, prasan muda plak sy..hahaha..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... Alhadulillah... mungkin sbb hang selalu berbola keranjang.. bersukan kan baik utk kesihatan... huhuhuuhu

      hakhakhak..lee-kun hang dah tua eh? yeayyyy... ada geng... ada geng.. kakkakakakkakaka...
      sbnrnya saja je ankel buat entri camni... saja nak mengada jap... kehkehkehkeh

      Delete
  11. hahahahahahahaha...kalau aku kat kg skang konpem aku buat cm tu.. gerenti dpt mkn sedap2 masakan mak aku.. tp oleh kerana dok sini alamat nye kne lah gagahkan jugak walaupun demam..

    *kah3....die pgl kau abg sbb die lupe umo kau tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... kan? biasalah... masa demam2 ni lah baru dpt merasa dimanjakan... kan? huhuhuhuhu..
      tapi anda mmg seorg yg kuat kan? jadi... tentu tiada masalah...

      hakhakhak...yep... kalau dia tau umo aku mesti dia panggil aku pakcik... tak pun... atuk... wakakakkakakaka

      Delete
  12. eeemmm...suka sangat abang ni kena puji hikhihkkkkk

    KY pun baru baik demam, uncle eh eh ehhhhh..abang jonni tak datang tengok pun hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasa... biasa... hidung ankel pon dah mmg kembang... bila di puji lagi ah kembang... suka... suka... suka... kakakkakakakakka

      hakhakhakhak..oooo ye ke... napa tak cakap... kalu tak tentu ankel dtg jenguk bawak soto... kakkakakakaka

      Delete
  13. hahahah.. suke ar tu.. err.. bape ek umur UJ ni.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... mesti ah suka... kakakkakakaka

      sbnrnya kalu ikutkan ankel ni taklah tua sgt ponnnnn... cuba hang kira sendiri ya...
      ankel lahir pada 6 Jan 1910.....

      Delete
  14. sungguh banyak alasan anda ankel
    tapi dgn saye, jgn harap laa lakonan ankel tu menjadi
    hahahahaha ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhakhak... ok.. ok... ankel ada 2 rahsia nak bagitau..

      1) sbnrnya ankel mmg tak pandai berlakon, ankel lebih berbakat dlm bidang nyanyian....

      2) ankel ada beg alasan... dlmnya penuh dgn alasan2... dan ankel boleh keluarkan alasan sebyk yg mungkin... mcm doraemon...

      bwahahahhahahahaha

      Delete
  15. haha, tak guna dia pun ada helah macam tu jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... madah berhelah la namanya... alaaaa... semua org berbuat camni kan? kakkakakakaka

      Delete
  16. Akak last week baru baik demam, hari ni start demam, selsema & batuk lagi. Bertabah ler hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... bertabah ah kak... sila mkn antibiotik tu sampai habis... saya pon pernah jadik camtu... ingat dah baik tgk2 kena lagik... huhuhuhu

      Delete
  17. selalunye memang camtu la.. dah baik pon manjanye mengalahkan orang tengah sakit.

    abang??? ko biar betul pakcik??? aku dengor pon meremang bulu roma. hahaha~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kan? sbnrnya semua org buat camni... hampir semua la.. kakakkaka... bila demam dah baik pon, tetap berlakon sakit lagik... maklmlah dpt layanan baik... kakakkakaka

      hakhakhakhak... owh... itu tandanya hang kena cukuq semua bulu2 roma hang.. baru tak meremang... kakkakakaka

      Delete
  18. ok....abg...eh...ankel prasan!!!

    dah2 la acting tu...XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakkakaka... alaaaaa... baru nak perasan muda dan seksi... kasi la ankel can... wakakakkakakakka

      owh... ankel mmg teringin nak jadik pelakon... bwahahaha

      Delete
  19. amboi seronok tol org panggil dia abang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... biasa... biasa... lagi2 kalau pompuan yg panggil... seronok gila ankel... wakakkakakakkaka

      Delete
  20. wakakakka..manje gilee...isk3.....

    tak malu woooo tak maluuu..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehhh... biar lerrrr... org yg penuh kasih syg mcm ankel ni... mmg ah manjewwwww... wekkkk !! kakakkakaka

      hakhakhakhak... ek eh.. ankel pemalu laaaa... tak nampak tu siap tutup2 muka lagi ankel... wakakkakakakkaka

      Delete
    2. ekkelehhhhhhhhhh..manje...wooo..manje..tak malu wooo..

      wakakkaka....pemalu la sangat, mak jemah tak caye r..hahha..wekkk

      Delete
    3. eleehhhhh.... jewes le tewwww... titew ni manjewww.... wekkk !!

      hakhakhakhak... titew pemalew lewww.. huhuhu.....

      Delete
    4. elellele....cakap titew2 plakkk...wekkk...hahahha


      yelah2 pemaluuuu lah sangattttt....ekekeke...titew tak caye lew kammooo pemalu...wakakaka..tapi kalau titew btol la pemalu..ekekeke...(sila jangan muntah)ahahha

      Delete
    5. hakhakhak... biase lew... titew kan manjew... ckp mmg ah pelattttt.... wekkk !!

      elehhhhhhhh.... dia pon nak ckp titew2 plakkkkk... elelelele... pemalu ler sgtttttt... titew ta pecaye.... wekkkkk !! kakakakkaka

      Delete
  21. Replies
    1. hakhakhakhak... ehhhhh... mana ada sengallll... bijak laaaa... kan bijak tu namanya... dpt mkn bihun sup... kakakkaka

      Delete
  22. hahaha.. boasa la tu.. nak escape je kejenya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakkakaka... betul... betul... masa demam2 ni lah kita nak lepaskan diri dari berbuat apa2 keje... wakakakkakaka

      Delete
  23. Ini memang selalu terjadi dan selalu menjadi je lakonan tu..hehehe..untunglahhh dapat makan macame bile sakit..heee..abang??oklah tu..muda lagi pun kann..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... kan? mmg benda ni normal kan? huhuhuhuhu

      ak ahhhh ... mmg ankel masih muda sbnrnya pun... ankel baru je 22.. tapi puluhan tahun dahulu laaaaaaa.... waaaaaaakakakakakkaka

      Delete
  24. ui..lama tak demam..huhu.. ankel3..ankel umoq berapa ankel? ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... anda seorg yg kuat beriadah kot.. ankel pemalas... kakakakkakaka

      umoq ankel? haaaaa... hang kira naaa...

      ankel lahir pada... 6 januari tahun 1910....

      Delete
  25. same la demam. uhukuhukuhuk. sini hujan lebat pakcik. uhukuhukuhuk.

    Abang?? aihhh silap besar tu. silap silap silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolololo... siannya budak nih... demam yerrrr... sila mkn obat yerrr... huhuhuhu

      ewah... ewah... apa plak yg silapnya? betullah yg muda kene panggil yg tua abg.... kan? kalau nak panggil oppa pun ok gakkkk... oppa ye bukan opah.... kehkehkeh

      Delete
  26. Oooo pndai yea abg...nak makan bihun sup yea...mesti sedap kakak abang masak....errr....bukan soh panggil abg kew dulu...hew hew hew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasalah... tapi mmg biasa kalu demam2 mmg jenis yg sup2 panas je bley masuk... huhuhuhuhu

      ak ah... ankel kene panggil abg... tak bley nak ankel ke pakcik.... kakakkakakaka

      Delete
    2. Ekekkee.....abg dh baek demamnye....

      Delete
    3. udahhhhhhhh.... dah lari2 nih keliling kampung.... kakkakakaka

      Delete
  27. habis cute la tu malu-malu???ahahhhahhhaha..seronok la tu org panggil abang tapi klu ngn najwa latip tetap atuk kahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... ak ah lerrrrr... kan kiut tu malu2 kuda camtu... kakkakaka

      ye lerrr... mmg ler taraf atuk... tapi... tapi... kalau tgh hangat bercinta takkan ah najwa nak panggil ankel atuk... paling2 pun abanggg... tak pun dalingggg... sayang keeeeeee... paling siyut ah dia panggil ankel babyyyy....

      bwahahahhahahahhaha

      Delete
  28. untung laa boleh main order je pape nak makan... hehehehe

    moon demam...layan diri sendiri je... tanya diri.. nak makn pe.. pastu..masak sendiri.. muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... biasala tu... sbb mmg nasik2 ke apa ke mmg tak masuk tekak punya... mesti nak yg jenis sup2 panas2.... huhuhuhuhu

      huhuhuhuhu... abis tu ankel dah tgn bangku... tak reti masak... camne ankel nak masak... kakakkakaka

      Delete
  29. waaaa . . . .demam-II dpt mkn bihun sup ha . . . boleh menang anugerah pelakon terbaik 2013 nie . . .HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhak... pelakon terbaik mmg tak mungkin...

      tapi kalau pelakon pembantu lelaki popular... komfom !!
      wakakkakakakakaka

      Delete
  30. salam..

    ankel.. (uhuk2..)
    anke~~(koh2..uhuk2..)
    nak bihun sup sekali..(demam jugak ni..)

    srot2..

    p/s: untungla ada orang panggil abang.. kuahkuah..(ni yang susah kalau ada orang perasan muda.. kan~~ish2..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...

      oooo... demam ye... sian dia... alamak... bihun sup dah habes laaaa... huhuhuhuhu

      alaaaaaa... srott... srott plak dia... nah... amik tisu nih... huhuhuhu

      oi.. oi.. oi... ankel masih muda laaa... muda tau... muda pada hati laaaa.... kakakakkakakakka

      Delete
  31. ahhh.. sudahhhh... kah kah kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah ?? oi.. oi.. oi... aku belum lagi nih... belummmm... kakakkakakakka

      Delete
  32. bila demam mesti nak manja2 hahaha..

    *yela dia pggil uncle abg hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakhakhakhak... itu biasa... semua org camtu kan? huhuhuhu

      hakhakhakhak... hang pun patut panggil ankel abg.... sbb ankel kan lg tuaaaaaaaaa... kan? kahkahkahkahkah

      Delete
  33. amboi..bukan main mengedik lagi kau ni ye..

    pantang kena puji sikit..
    terus angau..
    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... gedik gedak geduk itu mmg rutin harian aku tau... wakakakkakaka

      biasak arrrrr... nak bela bangau tak dapat... angau je la... kakakkakakkaka

      Delete
  34. Replies
    1. tidakkkkkkkkkkkk...... arghhhhhh !!!.. tidakkkk...
      (sambil lari lintang pukang)

      Delete
  35. Replies
    1. adik? wah.... best tu... nak lagi best panggillah ankel baby... lagi ah muda...

      kehkehkehkeh

      Delete
  36. Kannnnnnnn angkel. Kan kannnn.. Kalau kita demam, kemain lagi. Nak makan apa, semua kena layan. Kalau sihat tengok? Jangan harapppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakkaka.... yep.... masa demam mmg manja nya lain mcm.... dah tua2 pon manja lagik .... wakakkakakakka

      Delete
  37. eh suka la tu ada orang panggil ankel abg. confirm rasa muda kan :p

    ReplyDelete

Sila beri komen dengan penuh kasih sayang...
Terima Kasih.

 
Support : Catatan Ankel Jonni | Ankel Jonni | Facebook Ankel
Copyright © 2015. catatan ankel jonni - All Rights Reserved
Template Created by Ankel Jonni Published by Ankel Jonni
Proudly powered by Blogger